Kızlar günaydın vallaha hızınıza yetişemiyorum biraz okuyorum okuyabildiğim kadar

iki konuya değinmek istiyorum. Belli bir aydan sonra kesinlikle sola uyunmalı diye bizzat doktordan duydum. Ama kaçıncı ay onu sormadım. Zaten ben sürekli sola uyumaya alıştırdım kendimi hamilelik başında. Neden sol çünkü beneğe giden kan akılı daha iyi oluyormuş.
İkincisi idrar yolu enfeksiyonu çoğumuzun baş belası

ben hamilelik öncesi öyle enfeksiyon çeken biri hiç olmadım. Ancak hamileliğin başından beri enfeksiyon çekiyordum. Neredeyse 4 aydır çekiyordum ve çokşükür iki gün önce yapılan testte negatif çıktı. Neler yaptık bu arada önce bir toz kullandık geçmedi. Sonra Fitil(7 li) +Toz kullandık değişen durum olmadı. Ardından antibiyotiğe geçtik fitille beraber bu defa ilk kez azalma oldu ama sıfırlanmadı. Bu arada kültür testide her defasında yapıyorduk ama üreme görülmüyordu doktorum lablarda üretemedikleri söylemişti bu olmadığı anlamına gelmiyormuş. Neyse birsüre sonra değerler gene çok arttı bol miktarda bakteri görülmeye başlandı yani antibiyotikte işe yaramamış aksine çoğaltmıştı. En son doktorumdan iğne istedim çünkü bu tarz durumlarda iğnenin işe yaradığını biliyordum. Hamilelerdede güvenli olarak kullanılan bir penisilin grubu iğnesi yazdı 5 adet artı 7 li fitil ve toz kullandım . İğne vurduğum hergün bolca yeşil akıntım oldu ilk kez böyle bir akıntı görüyordum meğer bu içerinin temizlendiğinin göstergesiymiş. Çokşükür iğnem bittikten iki gün sonra test yapınca sıfırlanmıştı herşey.
Yani eğer enfeksiyonunuz varsa çok iyi bir doktor seçip tedavi protokolünü iyi belirlerseniz tamamen kurtulursunuz benim gibi bunca ilaç boşuna kullanmamış olursunuz. Bu arada hamilelik boyunca her ay bakılması gereken iki test var. Crp ve idrar yolu enfeksiyonu testi. Bu iki testi çoğu arkadaşımın doktoru ve benim doktorum istiyor. Sizde arada baktırırsanız daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.