2022 Haziran Ayında tüp bebek TRANSFER 🌸

Selam kızlar biraz uzun olacak ancak
kendi yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak isterim. Belki benim yaşadıklarımı yaşayanlar vardır diye
30 yaşındayım. 3 yıllık evliyim. Evliliğimin ilk yılı hep regl gecikmesi yaşadım ve yaklaşık 1 yıl kadar korunmadım ama gebe kalmıyordum. En son artık yolunda gitmeyen birşeyler olduğunu hissettim ve doktora gittim. Rahim filmi çekildi, Sağ tüpüm kapalı,sol tüpüm açıktı. Doktor %50 şansımız var dedi ve sana ilaç tedavisi uygulayalım dedi. 3 aylık klomen tedavisinin ardından doktor bana bu ay hamile kalmak düşük duruyor dedi. Bunu dedikten sonra enteresan bir şekilde bende mide bulantısı başladı ve doktoruma bende mide bulantısı var hamile olabilir miyim diye sordum. O da bu ay kalman imkansız , fizyolojik olarak öyle duruyor dedi. Tatile çıktım , tatilde mide bulantım arttı , 9 da 10 da uyumaya başladım , halsizlik oldu ve dönüş yolunda baş dönmesi yaşadım. Reglim 4 gün gecikmişti. Tatil dönüşü hemen doktora gittim ve hamile olduğumu öğrendim. 3.5 aylıkken
Bebişim gelişmediği için kalp atışı durdu ve sonlandırmak durumunda kaldım. Sonrasında
8 ay ara verdim. Kendimi hamilelik için hazır hissediyordum. Bu sefer farklı bir doktora gittim rutin kontroller , tahliller yapıldı ve 6 ay sonunda doktorum 3 yıllık evlisin 6 aydır klomen tedavisi ile 2 kez çatlatma iğnesi uyguluyoruz,ama sonuç alamıyoruz yaşın 30 , polikistik over sendromu var sende, bir tüpün kapalı,daha fazla kendini yorma,bir de tüp bebek tedavisi dene dedi.
Bu kontrol sonrası hemen polikistik over nedir, neden olur diye araştırmaya başladım. Tabiki kendimi psikolojik olarak yorgun hissediyordum. 1 kez bebeğimi kaybettim,tam hazırım dedim ve tedaviye başladım sonucunda normal yolla olmayacağını öğrenince çok üzüldüm,hayal kırıklığına uğradım, sorgulamaya başladım. Çünkü 30 yaşıma kadar polikistik over sendromu olduğumu bilmiyordum.
Durumumu eşimle paylaştım ve maddi olarak zorlu bir sürece gireceğimiz için 3 ay daha zaman verelim dedik. 3. Ayın sonunda tüp bebek nasıl olur,kimlere yapılır,tutma olasılığı nedir gibi araştırmalar yapmaya başladık.
Ön görüşmeye gittim, doktor kontrolüm oldu ve polikistik over sendromu olduğum tekrar teyit edildi. Doktorum korkma , polikistik over sendromu tüp bebekte en sevdiğimiz hastalardır. Tutma oranı %70 80 dir dedi. O an içime bir his geldi ve tamam dedim bu merkezde tedaviye başlamalıyım dedim. Eşimi aradım fikrini aldım, zaten öncesinden hocayı araştırdığımız için eşimde tamam başlayalım dedi. Reçete yazıldı,iğneler ilaçlar , yumurta toplama,1 ay rahim dinlendirme derken 5. Gün dondurulmuş 1 adet embriyo transferi yapıldı ve bugün transferimin 8. Günündeyim. Çok kaygılıyım, tedirginim,tuttu mu tutmadı mı bilemiyorum. Belirtiler fiziksel olarak var ancak o kadar sancılı süreçten geçtikten sonra acaba ? Sorusunu sormaktan geri kalmıyorum.
Kısacası belki olumlu olacak belki olumsuz ancak umut her zaman vardır diye düşünüyorum.
Umarım faydalı olmuştur yazım
Herkese şimdiden şans diliyorum, umarım hepimiz evlatlarımıza kavuşur,güzel sonuçlar alırız

Canım amh kaç yaş o kadar çok değil en azinda elinde yumurtaların var inşallah onlar dinllecek
Amh ya bakmamıştı doktor ama iğnelerin başında dört folükül gelişti ve boyutları da 17-18 di. Nedeni biliniyor dedi. Prp önerdi.

Arkadaşım ordaki okulda öğretmen. İllahaalah etmiş durumda, zaten Suriye okulu gibi birşey olmuş
Tek dileğim annemi oradan kurtarmak ama evi satsak yenisini almaya para lazim oralarin degeride düştü malesef çok ürkütücü geliyor bana oralar ha eskiden de cok iyi degildi suriyeliler orayi basmadan bir sene önce fln almıştık o evi

Tek taraflı hafif kasik ağrım var . Daha önce de dış gebelik geçirdiğim için korkuyorum . Tüpümun biri alındı fakat diğerini almamışti doktor . Çok düşük olasik dış gebelik ihtimali ama bugün tek taraflı olunca ne yapsam bilemedim

Delirme kiz dur hele doktorunla görüştün mü hem transferin kacinci günündesin cok kisiye cevap yazinca kimin durumu neydi karistirdim ben kusura bakma

İdrar testi yapmış miydin hic kuzum mersk ettim simdi

Yok canım yapmadım bu 2. Transferim ilki kimyasal olmuştu korkuyorum o yüzden yine öyle olursa görürüm diye, kanda görmek istiyorum direk
Progestan iğneyi yazdırmış eşim . Dex nedir bilmiyorum acikcasi
Coook tşk ediyorum . Evet hem oksapar iğne hem de günde bir adet corasprin kullanıyorum . Doktorum daha önce düşük yaptığım için önlem almak istiyor sanırım .

Çok teşekkür ederim

Delirme kiz dur hele doktorunla görüştün mü hem transferin kacinci günündesin cok kisiye cevap yazinca kimin durumu neydi karistirdim ben kusura bakma
Doktorumu aramadım arayayım mi ?Adam benden bikacak diye de korkuyorum :) Lekelendigim gün de korku içinde aradım . İlaçlarına devam et dedi birşey demedi . Sonra da bir daha olmadı zaten . Bugün de tek taraflı hafif kasik ağrım var diye arasam mi bilemedim

Hahha ben kendi kendime teşhis koymada çok iyiyimdir sürekli kendimi dinlediğim için de olabilir tabiki . Transferimin 8.gunu
2 gun kalmis cici kiz telaş yapma sürekli vücudu dinleyip kendini panik atak hastasi yaparsın sonra tecrubeyle sabittir

2 gun kalmis cici kiz telaş yapma sürekli vücudu dinleyip kendini panik atak hastasi yaparsın sonra tecrubeyle sabittir
Evet aslında yaptığım hata ama daha önce dış gebelik geçirince tedirgin oldum . Dış gebelikse zaten şu an anlaşılmaz her türlü iki gün beta verip beklemem lazim. Tek taraflı kasik ağrısı normal mi peki ?

Normaldir canım bebek o tarafa doğru tutunuyor olabilir sen stres yapma tadını çıkar

Ara tabi bunun için varlar Allah yokluklarini gostermesin

Hic bilmiyorum cnm ne desem yalan olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…