2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Kamuda çalışıyorum fena değil. Benim doğum izninden sonra yarı zamanlı 5 ay çalışma hakkım olacak. 4 saat işe gidicem evle iş arası da 5-6 dk o yüzden o çok iyi olcak Yarı zamanlı bitene dek bebekler 8-9 aylık olacak. Yazı da annemlerle geçiririz onlar bakar diye düşündük. 1 yaşından sonra da bakıcı mecburen bi de bizim ikiz bakıcı işi daha zor ve daha pahalı. Zor işler bunlar yaa çocuğun bakım işleri insana büyük stres kaynağı. Sürekli düşünüyor insan, allah kolaylık versin çalışan annelerin hepsine

Bende kamudayım canım yarımı düşündüm ama sonrasında bırakacak kimse yok gibi bişey. Annem kalp şeker ne ararsan var kayınvalidem de keza aynı şekilde. O yüzden gözüm arkada kalır. Bide o üç dört bin maaşı bsn kış aylarında sormuştum. Güncel rakamı bilmiyorum. kaç ay öncesine odaklanmışım son rakamlardan haberim bile yok yarım gün için bile 3 4 bin en az isterler herhalde. Tam gün ne kadar isterler sormak lazım asgari ücret 5 in üzerinde. Bide ikiz diyorsun. Kaç lira isterler tahmini ? Yılbaşından sonra da artacak daha o miktarlar. Tamam bizim maaşımız da artıyor ama bilmiyorum ya her haliyle zor. Senşn annen varmış o konuda şanslısın. Bazen duyuyorum çok uyguna çok iyi bakıcı teyzeler buluyorlar bizim bazı arkadaşların komşusu bakıyor. Keşke öyle denk gelse

Hangi ildesin? Valla arkadaşlarımın bakıcısı şuan 3 bin civarlarında, ikiz de 5 bin gibidir ama taa seneye düşünüyorum o zamana fiyatlar ne olur bilmiyorum. Evet annem var kayınvalidem de gelir bakarım diyor 1 yılı öyle böyle götürürüz diye ümit ediyorum. Sonrası allah büyük bakalım

Şeker testi pazartesiye kaldı geceden açlık istedi benim sevgili doktorum neyse kizcemi görmus oldum.Agrilar için normal dedi idrar testi istedi onu verip pazartesi sonucu değerlendireceğiz

Şeker testi pazartesiye kaldı geceden açlık istedi benim sevgili doktorum neyse kizcemi görmus oldum.Agrilar için normal dedi idrar testi istedi onu verip pazartesi sonucu değerlendireceğiz
Hadi gözün aydın hayırlı olsun kuzum

Gece derken kaçtan sonra yemiyecekmisiz

İstanbul'da misin eğer istanbuldaysan Cerrahpaşa tıp fakültesinde prof. Ali benian var hala açık randevu 20 sine var mesela 437 TL ye baktı .prof. en azından herseyine bakıp güzelde renkli fotoğraf da veriyor.

Ay masallah hazirliklari tamamlayanlara ben istanbuldayim kendi yasadigim sehre gecince insallah kollari sivayacagim :) bu sabah tam gobek deligime nasil vurdu kac kere disindan gordum vurusunu ay cok tatli bi hisss

Valla kuzu Ankara'da doğru düzgün kebap yapabilen yok asıl yemek kültürü vasat. Lahmacun yapan yine bulunuyor da. Ama alıştım artık Ankaranın da güzel tarafları var. File market yani harras dediğin evimin karşısında ama aslında bim markası olduğu için ben alışveriş yapmıyorum yani güvenmiyorum hele de süt ürünlerine (soğuk zincir ve içerikleri dolayısıyla)

Kızlar çıktım şimdi, bebekle ilgili her şey yolunda ancak plesantası rahim ağzını kapatıyormuş. Doktor kötü bir şey olarak demedi ama sanırım düzelmezse doğum sezeryan olmak zorundaymış. İlişki sırasında kanama olabilirmiş. Bunun gibi bir şey başına gelen var mı biraz araştırınca erken doğum riski var yazıyordu nette canım sıkıldı açıkcası yüzünü de göstermedi birazdan gene gircem yüzüne bakması için

Hadi gözün aydın hayırlı olsun kuzum

Gece derken kaçtan sonra yemiyecekmisiz
Valla gece açlığı olmalı dedi 12 den sonra zaar zaten beni lde sekiz buçukta hemen hastanede ol dedi.Her doktor böyle yapmıyor ben böyle yapıyorum dedi fakat bunu insan bir önceki kontrolde belirtir dimiii Neyse pazartesi günü gidip yaptıracağım ama bana kıyak olsun diye renkli çekim kızımın fotografini verrdi hemde yüzü o kadar net ki bir daha zor bulursun bu fotoları dedi artık benimde kızımın tatlıs bir fotoğrafı var

Bişey soracağım kızlar, sola yattığımda kızımın tekmelerini daha çok hissediyorum. Sizce pızisyondan dolayı mı yoksa bebek rahatsız olup tekmeliyor mudur ? Aklıma takılıyor da
Aslında tam tersi Dr. Banu Çiftçi'nin videosunda izlemiştim. Bebeğe bolca kan gittiği için keyifleniyormuş :) Ben de öyle hissediyorum hareketleri artıyor.

İstanbul'da misin eğer istanbuldaysan Cerrahpaşa tıp fakültesinde prof. Ali benian var hala açık randevu 20 sine var mesela 437 TL ye baktı .prof. en azından herseyine bakıp güzelde renkli fotoğraf da veriyor.
Malesef İstanbul'da değilim

Yok yok hiç okuma onları boşver gereksiz stres benim sezeryan olacak kesin çünkü miyom var bende rahim ağzında gebeliğin başında tespit edilmişti gebelik süresince büyüme ihtimali ve ağrı yapma ihtimali olabilir diye bilgilendirmisti doktor takip edicez demişti ama aynı boyunda kaldı biliyomusun çok şükür büyüme yapmadı 3. 5 cm de kaldı ama yine rahim agzinda olduğu için normal doğum sıkıntı kesin sezeryan ama epudralmi yoksa genel anestezi mı doktor verecek kararı ..hepimizin hakkında hayirlisi

Buralarda öyledir o zaman. Bi sorarım önümüzdeki günlerde. Çok şükür bu ay zamlı aldık ama herkese zam geldi.
Çok yakın kuzenim ikiz doğum yaptı bi kişinin bakması zor onu bilşyorum. İkisi birden ağlıyordu çünkü. Yanlış anlama moral bozmak değil amacım, gördüğümü söylüyorum sadece. Sen izni bitirip işe başladığında annen ile bir bakıcı şart o zaman . Bi bakıcı ikisine de ilk zamanlar bakamaz. 1 yıl sonunda ancak tek bakıcıya bırakabilirsin. Umarım güvenilir birilerini bulabilriiz.

Aslında tam tersi Dr. Banu Çiftçi'nin videosunda izlemiştim. Bebeğe bolca kan gittiği için keyifleniyormuş :) Ben de öyle hissediyorum hareketleri artıyor.
Bende izledim o videoyu doğru ya kafam bi milyon sola yatın diyorlar sola yatınca kıpır kıpır başlıyor tekmelere. Bi doğsun o telme atan ayacıklarını ısırcam ben aman iyi olsun da tek yatarım ben sola. Dedim acaba rahatsız mı oluyor da uyarı için atıyor tekmeyi, çünkü tekmeleri sağda hissediyorum o zaman kafası solda aşağıda kalır, sıkışıyor mu acaba diye düşünceler işte. Ahh analık ahhh anayım ben anaaaaa

Bu detaylı ultrasona bir ben giremedim sanırım çok moralim bozuluyor beni bu duygudan mahrum bıraktıkları için
Bende henüz girmedim araya tatil falanda girdi birde benim doktor yoğun üniversite hastanesinde prof .. salı 22 .haftada olucam muayanem var doktor o gün soyluycem ayrıntılı in gününü dedi herhalde fazla geciktirmez bir hafta içinde yapar..

200-300 e bulunması imkansız canım malesef
Ben burada birini öğrenmiştim radyoloji uzmanı ama çok iyi diyorlar, aradım sekreteri 350 demişti temmuz başı gibi. Şimdi bilmiyorum. Ben perinatolog diye bi profesöre gittim 600 verdim ama diğer doktorunda düşünmedim değil. Sadece ismini eskiden de duyduğum için profesöre gittim. Bi tanıdığım gitmiş o radyoloji uzmanına, çok iyi bakmış hatta. 1 saat incelemiş. Radyolog ama çok iyi diyorlar. Keşke öyle birini bulsan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…