- 18 Eylül 2021
- 1.902
- 2.001
- 83
Bendim canım onu yazan sola yatınca benim fıstık hareketleniyorKizlar benim doktorumun oldugu hastanede insallah 25inde giricem detayli ultrasona dualarinizi beklerim. Birisi sola yatinca hwrekrt daha fazla demis evet sola yatinca hwreketi fazlalasiyo benim de hatta sirt ustu uzansam o zaman da gobek deligi hizasina cok vuruyo minnoşum. Tabi sirt ustu yatmamamys calisiyorum
O ne öyle ya kim ne tutturursa. Ben prof a gittim ki yaşlı uzman bi doktor, hocalık yapmış öğrencileri şu anda her şehirde vardır mezun olmuş öğrencisi hasta bakıyorlar hepsi, bizim burada da randevu bulmak çok zordur ona ama riskli olanlar mutlaka ona gider, 600 dedi ki o wn pahalısı bizim burada. Ama raporlarına güvenir doktorlar. Kim ne koparırsa kardaOzelde peronatolog 800e bakacak bana.O da tek gebelik icin.Cogullarda degisiyormus
Ayy bu da başka bişey ikiz olunca sanki ayrı bişey yapıyo makinayı fazla çalıştırıyo hepsi bu. Olsun olsun 200 300 fazla istesin. Fırsattan istifade koparıyorlar parayıİkiz için 1500 ödedim profa ve artık o perinatologla devam edicez takibime de. Riskli durumda olunca dünya paralar döküyorsun maalesef
Benim gebeliğim biraz sıkıntılı,acile kanamayla gittiğimde bebeğin eşi aşağıdaydı,en son doktora gittiğimde bu durumu söyledim ve ayrıntılıda detaylo bakılacak zaten diyip bilgi vermemişti,onun dışında ciğerimde kist var ve patlama olasılığı var bebek büyüdükce baskı arttıkca,bu yüzden tedirgin oluyorum
Sen acilden falan giriş yap olmadı baş hekime il sağlık müdürlüğüne falan ulaş canım raporların yanında olsun azıcık cazgırlık yap olmadı. Risklisin sen şımarıklık değil yaptığın. Hatta sana bi akıl ilindeki sağlık bakanlığına bakaan vali yardımcısına git raporlarını göster o direk hastaneyi veya sağlık müdürünü arar, böyle yapan çok kişi var. Bende kamudayım millet neler neler için vali yardımcılarına çıkıyor duysan aklın durur. Kapıları vatandaşa açık. Valiliğin sayfasında sağlık müdürlüğüne kimin baktığı yazar, cimerden daha etkili
Benim hep öyle çıkıyor zaten bünyem düşük tansiyonlu. Bişey olmaz ama uzun süre devam ederse doktora git. Şekerin de düşmüş olabilir mi ?Kızlar benim de bugün tansiyonum düşük. Mide bulantısı, haksizlik vardı sabah ölçtüm büyük 10 küçük 7 çıktı. Yemek yedim sonra devam edince şikayetler bir daha ölçtüm bu sefer de büyük 10 küçük 6 çıktı. Normal mi sizce? İnternetten baktım normal diyor ama kendimi pek iyi hissetmiyorum. Genelde yatıyorum. Ayağa kalkınca midem bulanıyor.
Dondurmasını dene kuzum .Valla kuzu Ankara'da doğru düzgün kebap yapabilen yok asıl yemek kültürü vasat. Lahmacun yapan yine bulunuyor da. Ama alıştım artık Ankaranın da güzel tarafları var. File market yani harras dediğin evimin karşısında ama aslında bim markası olduğu için ben alışveriş yapmıyorum yani güvenmiyorum hele de süt ürünlerine (soğuk zincir ve içerikleri dolayısıyla)
Neyse bir daha görmüş olursun iyi düşünValla gece açlığı olmalı dedi 12 den sonra zaar zaten beni lde sekiz buçukta hemen hastanede ol dedi.Her doktor böyle yapmıyor ben böyle yapıyorum dedi fakat bunu insan bir önceki kontrolde belirtir dimiiiNeyse pazartesi günü gidip yaptıracağım ama bana kıyak olsun diye renkli çekim kızımın fotografini verrdi hemde yüzü o kadar net ki bir daha zor bulursun bu fotoları dedi artık benimde kızımın tatlıs bir fotoğrafı var
Pişman olmazsın hafif bastır kuzum bende alacağım eş kişisi önce biodermalari alsinHadi bakalım listeye bir de baboon’u ekleyeceğiz
Pazartesi günü ultrason yok sadece şeker yüklemesi ve tahlillerNeyse bir daha görmüş olursun iyi düşün
Sende benim gibi atmayanlardansin
Yok bu kendi doktorum değildi bir de biraz değişik bir doktordu sorduklarında doğru düzgün cevap vermedi. O yüzden emin olamadım. Yoga pilatese devam edeyim mi diye sordum biz yoga pilates bilmeyiz gibi şeyler dedi. Yani anlamadım plesenta previa diye aratınca baya riskli bir durum olarak karşıma çıkıyor. Kendi doktoruma yazdım bakalım o ne diyecek. Yüzünü de sonradan gösterdi bu aradaKuzum herşeyin yolunda olduğunu söylemiş doktorun senden riski neden gizlesin ki uzme kendini lütfen içini ferah tutinşallah ikincide net bir şekilde gösterir yüzünü
Ederse de çekinme canım. Yüksek tansiyon sıkıntı düşük olan değil. Benim hep düşük bi tuzlu ayran veya kraker hemen kendine getirir seniTuzlu ayran denedik canım. Gerçekten iyi geldi. Umarım tekrar etmez.
Yüzünü gostermesine çok sevindimYok bu kendi doktorum değildi bir de biraz değişik bir doktordu sorduklarında doğru düzgün cevap vermedi. O yüzden emin olamadım. Yoga pilatese devam edeyim mi diye sordum biz yoga pilates bilmeyiz gibi şeyler dedi. Yani anlamadım plesenta previa diye aratınca baya riskli bir durum olarak karşıma çıkıyor. Kendi doktoruma yazdım bakalım o ne diyecek. Yüzünü de sonradan gösterdi bu arada
Ben ilk dogumumda epidural normal dogum yaptim. Toplamda 22 saat surdu dogumum. Bunun 18 saati acilmam olmayinca doktorum enerjin kalmayacak epidural yapalim dedi kabul ettim. O son andaki yogun sanci bende 4 saate yakin surunce cok zorlandim. Epidural olmasa demek ki cidden yapamazdim. Ama bnm doktorum belli bi dozda vereceklerini fazlasinin ikinmayi etkileyecgini soyledi. Cnm yansa da vermedilerevet kuzum aynen dediğin gibi o yüzden bu tecrübeyi yaşayan anneler var mı onu merak ediyorum.
Ayynen ben gibi olmussun sen. Kac saat normal sanci cektim yeterli acilma olmayimca suni sanci verdiler onda dq baktim dayanamiyorum epidural verdiler aksam vakti dogumum gerceklesti ama zordu yaa. 2.de oylr olmasa bariBen ilk dogumumda epidural normal dogum yaptim. Toplamda 22 saat surdu dogumum. Bunun 18 saati acilmam olmayinca doktorum enerjin kalmayacak epidural yapalim dedi kabul ettim. O son andaki yogun sanci bende 4 saate yakin surunce cok zorlandim. Epidural olmasa demek ki cidden yapamazdim. Ama bnm doktorum belli bi dozda vereceklerini fazlasinin ikinmayi etkileyecgini soyledi. Cnm yansa da vermediler
Aman Allah korusun ikiniz de iyi olun. Belirtileri biliyorsan sorun yok bende de bazen el ayak titremesi halsizlik ani uyku basması, hafif dilde dolaşma gibi bişeyler oluyor. Hatta bazen ani uyku çöküyor. Tansiyon normal çıkıyor herhalde şekerden diyorum bilemiyorum. Belki hamileliktendir hep diyorlar ya hormonlar etkili diye. Belki de ondandır.P pembeumutyildizi canım evde şeker aleti yok ama ben genelde şekeri düşen biriyim onun belirtileri yok. Halsizlik var. Sabah da bulantı vardı. Tuzlu ayran içtim ölçtüm küçük 5e düşmüştü. Büyük hep 10. Bebeğe zarar vermesin de ben ondan korkuyorum.
Kızlar selam nasılsınız? Benim bebek alışverişinde pek eksiğim kalmadı sayılır. Hem başlamayanlara fikir olsun hem de tecrübeli annelerden şunu da eklemelisin önerileri almak adına listemi paylaşıyorum.. kıyafetler için Eminönü’ne gittik çoğu şeyi ordan aldım hesaplı oldu ama e bebekten de baya şey aldım tabi. Bu listeye ek olarak hastane için kendime 2 pijama takımı ve 2 gecelik aldım. Fikirlerinizi beklerim
Aldıklarımız
-anne yanı beşik (Meltem mobilya) - burun aspiratörü
-bebek arabası pusetli ( joie)
-ana kucağı ( baby plus)
-mama sandalyesi ikea tipi
-babynest (bim e gelen)
-ateş ölçer (kanz )
-anne çantası (e bebek ten)
-10 lu hastane çıkışı
-5 li hastane çıkışı
-4 penye 1 nohut 1 pamuklu kalın battaniye
-4 müslin örtü
-2 pamuklu puset araba örtüsü
-7 takım 3-6 ay ( alt üst)
-15 uzun kollu çıtçıtlı body 3-6 ay
-15 çıtçıtlı atlet 3-6 ay
-13 alt pijama 3-6 ay
-6 tulum 3-6 ay
-4 penye yelek
-20 ağız mendili
-15 çorap
-banyo havlusu
-şampuan (mustela)
-cam biberon (nuk)
-emzik 2li (chicco)
-oyuncaklar ( oyun halısı, hışırtılı kitap, çıngırak, tırtıl, renkli top-fisher price bunlar)
-ördüklerim (2 hırka, 2 yelek, 1 kazak, 2 tulum)
- 2 kapılı gardrop
- 200 adet 1 numara bebek bezi(goon marka)
ay sendeki de ne canmış maşallah kuzum 18 saat o sancılara nasıl dayandınBen ilk dogumumda epidural normal dogum yaptim. Toplamda 22 saat surdu dogumum. Bunun 18 saati acilmam olmayinca doktorum enerjin kalmayacak epidural yapalim dedi kabul ettim. O son andaki yogun sanci bende 4 saate yakin surunce cok zorlandim. Epidural olmasa demek ki cidden yapamazdim. Ama bnm doktorum belli bi dozda vereceklerini fazlasinin ikinmayi etkileyecgini soyledi. Cnm yansa da vermediler
Ben tam 21+0da gittim herseyine baktı.normal herşey dedi.kendim videoda çektim. erken gelene yada bebegin pozisyonundan göremediği durumlarda 10 gün sonra tekrar gel diyormuş ozamn ücrette odemiyorsun zaten.Teşekkürler aslında çapa da 1 ağustosa gün almıştım tatile çıkma durumu var ondan erken olsa iyi olur. 19 una boş var 20+2 oluyorum. Başlarda 5 gün geç geliyordu son kontrolde öne geçmişti çok mu erken olur. Bir hafta daha beklesem mi acaba
Ooo süper alış verisi bitirmişsin neredeyse darısı bizim başımızaKızlar selam nasılsınız? Benim bebek alışverişinde pek eksiğim kalmadı sayılır. Hem başlamayanlara fikir olsun hem de tecrübeli annelerden şunu da eklemelisin önerileri almak adına listemi paylaşıyorum.. kıyafetler için Eminönü’ne gittik çoğu şeyi ordan aldım hesaplı oldu ama e bebekten de baya şey aldım tabi. Bu listeye ek olarak hastane için kendime 2 pijama takımı ve 2 gecelik aldım. Fikirlerinizi beklerim
Aldıklarımız
-ana kucağı ( baby plus)
-babynest (bim e gelen)
-ateş ölçer (kanz )
-10 lu hastane çıkışı
-5 li hastane çıkışı
-4 müslin örtü
-13 alt pijama 3-6 ay
-6 tulum 3-6 ay
-4 penye yelek
-20 ağız mendili
-15 çorap
-banyo havlusu
-şampuan (mustela)
-cam biberon (nuk)
-emzik 2li (chicco)
-oyuncaklar ( oyun halısı, hışırtılı kitap, çıngırak, tırtıl, renkli top-fisher price bunlar)
- 2 kapılı gardrop
Eline sağlık canım, kendin için aldıklarını da yaz istersen bilgi amaçlı. Bide beşiğin içine nasıl yatak tercih ettin? Pamuklu ile lateks arasında kaldık biz ama pamuklu alacak gibiyizKızlar selam nasılsınız? Benim bebek alışverişinde pek eksiğim kalmadı sayılır. Hem başlamayanlara fikir olsun hem de tecrübeli annelerden şunu da eklemelisin önerileri almak adına listemi paylaşıyorum.. kıyafetler için Eminönü’ne gittik çoğu şeyi ordan aldım hesaplı oldu ama e bebekten de baya şey aldım tabi. Bu listeye ek olarak hastane için kendime 2 pijama takımı ve 2 gecelik aldım. Fikirlerinizi beklerim
Aldıklarımız
-ana kucağı ( baby plus)
-babynest (bim e gelen)
-ateş ölçer (kanz )
-10 lu hastane çıkışı
-5 li hastane çıkışı
-4 müslin örtü
-13 alt pijama 3-6 ay
-6 tulum 3-6 ay
-4 penye yelek
-20 ağız mendili
-15 çorap
-banyo havlusu
-şampuan (mustela)
-cam biberon (nuk)
-emzik 2li (chicco)
- 2 kapılı gardrop
2.ler oyle olmaz diyenlere inanmak.istiyorumAyynen ben gibi olmussun sen. Kac saat normal sanci cektim yeterli acilma olmayimca suni sanci verdiler onda dq baktim dayanamiyorum epidural verdiler aksam vakti dogumum gerceklesti ama zordu yaa. 2.de oylr olmasa bari
Ben sezeryandan korkuma normal dogum istiyodum ama epidural ignesinden de korktugum için başta kabul etmemiştim. Doktoruma guvendigim icin kabul ettim iyi ki de etmisim. Yanlis hatirlamiyosam 10dakikada bir mi ne epidural geliyo belli bi dozda. Eger dayanamazsan saatte 3 kere daha butona basma hakkin var dedi ben kac 3kere bastim bilmemay sendeki de ne canmış maşallah kuzum 18 saat o sancılara nasıl dayandınen korktuğum şeylerden biri inşallah tek nefeste olur biter bu kez. ben direk epidural normal olmak istiyorum. Çatı kontrolünden sonra sezeryan demezlerse tabi Daha henüz 24 haftalığım ama şimdiden doğumun araştırmasına başladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?