Maşallah her şey hazırKızlar selam nasılsınız? Benim bebek alışverişinde pek eksiğim kalmadı sayılır. Hem başlamayanlara fikir olsun hem de tecrübeli annelerden şunu da eklemelisin önerileri almak adına listemi paylaşıyorum.. kıyafetler için Eminönü’ne gittik çoğu şeyi ordan aldım hesaplı oldu ama e bebekten de baya şey aldım tabi. Bu listeye ek olarak hastane için kendime 2 pijama takımı ve 2 gecelik aldım. Fikirlerinizi beklerim
Aldıklarımız
-anne yanı beşik (Meltem mobilya) - burun aspiratörü
-bebek arabası pusetli ( joie)
-ana kucağı ( baby plus)
-mama sandalyesi ikea tipi
-babynest (bim e gelen)
-ateş ölçer (kanz )
-anne çantası (e bebek ten)
-10 lu hastane çıkışı
-5 li hastane çıkışı
-4 penye 1 nohut 1 pamuklu kalın battaniye
-4 müslin örtü
-2 pamuklu puset araba örtüsü
-7 takım 3-6 ay ( alt üst)
-15 uzun kollu çıtçıtlı body 3-6 ay
-15 çıtçıtlı atlet 3-6 ay
-13 alt pijama 3-6 ay
-6 tulum 3-6 ay
-4 penye yelek
-20 ağız mendili
-15 çorap
-banyo havlusu
-şampuan (mustela)
-cam biberon (nuk)
-emzik 2li (chicco)
-oyuncaklar ( oyun halısı, hışırtılı kitap, çıngırak, tırtıl, renkli top-fisher price bunlar)
-ördüklerim (2 hırka, 2 yelek, 1 kazak, 2 tulum)
- 2 kapılı gardrop
- 200 adet 1 numara bebek bezi(goon marka)
Sağol canım ufak tefek eksikler kaldı burun aspiratörü nevresimi pikesi vsOoo süper alış verisi bitirmişsin neredeyse darısı bizim başımızaSadece sağdan soldan sorusturdugum kadarıyla 1-3 ay kıyafete de ihtiyac olduğunu söylüyorlar tecrübeli anneler bu konuya da el atin ne yapmak lazım
Eksik kesinlikle bitmiyor bende bazı en minik eşyaları abimden ve görümcemin çocuğunun eskilerinden tamamladım su ekonomide gerçekten giydiği haram çocuğunSağol canım ufak tefek eksikler kaldı burun aspiratörü nevresimi pikesi vs
Kesinlikle haklısın 1-3 ay kıyafet de lazımmış benden zaten çok iri çocuk çıkmaz minnak bir kadınım yeni doğduğunda ne giyecek bu çocuklarküçük bebeği olan bir arkadaşım var o verdi sağolsun bi çanta 1-3 ay takım kıyafet onları kullanacağım
Benim oyleydi ama son muayenede cikmisti yukari. Tatil dönüşü ayrintili ultrasonda bakalim ne diyecekler. Daha haftamiz erken cikma ihtimali cok yuksekKızlar aranızda hiç mi yok plesenta previa olan?
Canım kendim için 2 gecelik 2 pijama takımı aldım (penti ve özdilekten) önden düğmeli büyükçe üzerine evden bir sabahlık ayarlayacağım heryerde süslü şeyler var onlarla rahat edemem diye almayı düşünmüyorum. Emzirme atleti aldım 2 si dagi bir de lcw dan. Emzirme südyeni de 8. ayda alırım dedim kestiremiyorum göğüslerim baya büyüdü. Gümüş kapak arkadaşım verecek sterilize edip kullanırım bi de depend külot alacağım..Eline sağlık canım, kendin için aldıklarını da yaz istersen bilgi amaçlı. Bide beşiğin içine nasıl yatak tercih ettin? Pamuklu ile lateks arasında kaldık biz ama pamuklu alacak gibiyiz
Canım peki doktor sana bir şey demiş miydi dikkat etmen gereken şeyler konusunda? Benim detaylıda ortaya çıktı ama doktorum bir değişikti doğru düzgün bir şey demedi deBenim oyleydi ama son muayenede cikmisti yukari. Tatil dönüşü ayrintili ultrasonda bakalim ne diyecekler. Daha haftamiz erken cikma ihtimali cok yuksek
Bende de oluyor ara ara. Ama açlık tokluk baktırdım sıkıntı yok. İnişler çıkışlar olacak heralde alissak iyi olacakAman Allah korusun ikiniz de iyi olun. Belirtileri biliyorsan sorun yok bende de bazen el ayak titremesi halsizlik ani uyku basması, hafif dilde dolaşma gibi bişeyler oluyor. Hatta bazen ani uyku çöküyor. Tansiyon normal çıkıyor herhalde şekerden diyorum bilemiyorum. Belki hamileliktendir hep diyorlar ya hormonlar etkili diye. Belki de ondandır.
Eğitici oyuncaklara taktım ben de YouTube da bir pediyatrist takip ediyorum oyun halısı ( babygym), delikli top (o ball), hışırtılı kitap ve aynalı bir oyuncak 0-3 ayda olması gereken oyuncaklarmış aklında olsun senin deVaaauuvv amme hizmeti olmuş bu, ellerine sağlıkBen de listeme ekleyeyim, bazıları hiç aklıma gelmemiş. Ben kıyafet de az aldım, oyuncak almadım.
Iliskiyi yasakladi sadece kanamayi tetikleyebilir diye. Cok onemsemedi onun dışında haftan erken cikabilir daha diye. Dediği gibi de cikmisti sonrasindaCanım peki doktor sana bir şey demiş miydi dikkat etmen gereken şeyler konusunda? Benim detaylıda ortaya çıktı ama doktorum bir değişikti doğru düzgün bir şey demedi de
Ben iste bir yil kalmayi planliyordum bebegimle ama seneledir ayni yerde calisiyorum ve ortakli restaurant acacagiz. Covid girince hersey durmustu. Simdi yeni lokasyonlar bulundu. Sene sonuna dogru acilabilir . Bu nedenle mecbur calisamam gerekicek . Simdi buna hayir dersem belki gelicek sube bir kac yil sonra acilcak o kadsr da artik beklemek istemiyorum . Annemler burada bizimle olacagi icin bir sekilde idare ederiz diye karar aldik . Bakalim nasil olucakBende eylül içinde izne çıkarım. Ama kaçı olur bilmiyorum. Ortalarına kadar idare etmeye çalışacağım ki dönüş de o kadar uzasın. Sonra ücretsiz izin alacağım. 2 yıl düşünüyorum ama parasal konular nedeniylr erken de dönebilirim şu anda bilemiyorum. Malum herşey belirsiz. Fiyatlar coşuyor.
benim arkadasim da o sekilde normal dogum yaptiEvet baktım gece normal doğumda epudral iğne yapanlar varmış artık
biz de de ayni durum varBen de ücretsiz izni başta düşündüm, eşim diyo günlüğün kaç para yazıyor senin haberin varmıMaaşının max yarısına bakıcı buluruz unut diyo. Maddi açıdan da baya zorlar bizi
ben gece kendiligimden sirt ustu donuyorum , ozaman baya hissediyorum ama dun ilk defa gozumle gordum disardan karnimin hareket ettigi tekme attigindaKizlar benim doktorumun oldugu hastanede insallah 25inde giricem detayli ultrasona dualarinizi beklerim. Birisi sola yatinca hwrekrt daha fazla demis evet sola yatinca hwreketi fazlalasiyo benim de hatta sirt ustu uzansam o zaman da gobek deligi hizasina cok vuruyo minnoşum. Tabi sirt ustu yatmamamys calisiyorum
Çok sevindim senin adına inşallah benim de yukarı çıkarIliskiyi yasakladi sadece kanamayi tetikleyebilir diye. Cok onemsemedi onun dışında haftan erken cikabilir daha diye. Dediği gibi de cikmisti sonrasinda
Ultrason sık olanı zararlı diye sanırımPazartesi günü ultrason yok sadece şeker yüklemesi ve tahliller
Yok kuzum adam çok yoğun 3 hafta sonra gel dedi dedim tatildeyim hacı ne gelmesiUltrason sık olanı zararlı diye sanırım
Aynen canim benim ilk degil ama daha belirgindi disardan masallah demek ki kuvvetlwniyorlar :))Ben iste bir yil kalmayi planliyordum bebegimle ama seneledir ayni yerde calisiyorum ve ortakli restaurant acacagiz. Covid girince hersey durmustu. Simdi yeni lokasyonlar bulundu. Sene sonuna dogru acilabilir . Bu nedenle mecbur calisamam gerekicek . Simdi buna hayir dersem belki gelicek sube bir kac yil sonra acilcak o kadsr da artik beklemek istemiyorum . Annemler burada bizimle olacagi icin bir sekilde idare ederiz diye karar aldik . Bakalim nasil olucak
benim arkadasim da o sekilde normal dogum yapti
biz de de ayni durum varesim mecburen bir sure ek is yapicak
ben gece kendiligimden sirt ustu donuyorum , ozaman baya hissediyorum ama dun ilk defa gozumle gordum disardan karnimin hareket ettigi tekme attiginda
Ay aynen tek umidim 2.si dqha kolay diyenlerin lafi :)))2.ler oyle olmaz diyenlere inanmak.istiyorumo an cok zordu evet ama yine tekrardan normal dogum yaparim diyebiliyosam cidden unutuluyo o anlar demek ki
Gönlüne göre bulursun inşallah canım hastane çıkışı ben sade şeyler aldım zaten hemşire istiyormuş giydirmeye onun için 5 li takım aldım leke vs oluyormuş diye. Ama çocuğun giydiği haram lafı doğru yıkamaktan eskiyecek çişli kakalı olacak atacağız çoğunuEksik kesinlikle bitmiyor bende bazı en minik eşyaları abimden ve görümcemin çocuğunun eskilerinden tamamladım su ekonomide gerçekten giydiği haram çocuğunbende listemi yarısını aldım ama diğer yarısı halen bana el sallıyor.onlu hastane çıkışıni bir türlü oturtamadim alacağım marka stok açmıyor aylardır normal birşey alıp fotoğraf için tatlıs minnoş tulum eldiven seti mi alsam diyorum sanki daha kullanışlı olacak gibi o şekilde
MrbKızlar Aralık topiğinden geliyorum. Bebeğimin beyninde kist görüldü. Başına böyle bişey gelen ya da bilgisi olan var mı? Çok strese girdim
Benim de 5 hafta sonra ayrıntılı var o zamana kadar geçer inşallahMrb
Bana da 20.haftada söylediler ama zamanla geçer bişey olmaz dedi Dr ayrıntılı günümdü zaten herşey yolunda dedi.
Google da da 28.haftaya kadar geçer yazıyor
Başka Bi bulgu yoksa anormallik belirtmez zekasını etkilemez yazıyor
İnşallah bir sorun yoktur
Şimdi 24.haftaya giriyorum bekliyorum inşallah, haftaya randevuda geçti der.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?