İnşallah canım stres yapma bilmiyorum ben çok pimpirikliydim en, başta şimdi saldım :) Senin doktor ne dedi pekiBenim de 5 hafta sonra ayrıntılı var o zamana kadar geçer inşallah
Zamanla geçer dedi günlük 1 2 gebemde karşılaşıyoruz dedi. Down sendromu riskini yükseltir ama tek başına bişey ifade etmez dedi. Ben 2li 4lü testleri yaptırmadım hiç. Ayrıntılı ultrasona da daha var stres oldum iyice. Ayrıntılı da kötü bişey çıkar diyeİnşallah canım stres yapma bilmiyorum ben çok pimpirikliydim en, başta şimdi saldım :) Senin doktor ne dedi peki
Ben ikili yaptırdım işte başka bulgum yoktu. Dr temiz demişti. 4lü yaptırmadım sonra saldım zaten.Zamanla geçer dedi günlük 1 2 gebemde karşılaşıyoruz dedi. Down sendromu riskini yükseltir ama tek başına bişey ifade etmez dedi. Ben 2li 4lü testleri yaptırmadım hiç. Ayrıntılı ultrasona da daha var stres oldum iyice. Ayrıntılı da kötü bişey çıkar diye
Doğru söylüyorsunuz ama normalde panik bi yapım var iyice kötü oldum aklımdan çıkmıyorBen ikili yaptırdım işte başka bulgum yoktu. Dr temiz demişti. 4lü yaptırmadım sonra saldım zaten.
Sonra düşündüm herşeye streslenerek nereye varacaksın dedim
Biz dahil bebek için de yarınımızın garantisi yokki Allah korusun diyorum :)
Canım öncelikle doktorun ne dedi?Kızlar Aralık topiğinden geliyorum. Bebeğimin beyninde kist görüldü. Başına böyle bişey gelen ya da bilgisi olan var mı? Çok strese girdim
Insallah cnm. Cok rastlanan bi durummus sanirim. Insallah sonraki muayenede seninki de cikmis olurÇok sevindim senin adına inşallah benim de yukarı çıkar
Gule gule, saglikli gunlerde kullansin minigimiz :) Masallah herseyini almissiniz.Kızlar selam nasılsınız? Benim bebek alışverişinde pek eksiğim kalmadı sayılır. Hem başlamayanlara fikir olsun hem de tecrübeli annelerden şunu da eklemelisin önerileri almak adına listemi paylaşıyorum.. kıyafetler için Eminönü’ne gittik çoğu şeyi ordan aldım hesaplı oldu ama e bebekten de baya şey aldım tabi. Bu listeye ek olarak hastane için kendime 2 pijama takımı ve 2 gecelik aldım. Fikirlerinizi beklerim
Aldıklarımız
-anne yanı beşik (Meltem mobilya) - burun aspiratörü
-bebek arabası pusetli ( joie)
-ana kucağı ( baby plus)
-mama sandalyesi ikea tipi
-babynest (bim e gelen)
-ateş ölçer (kanz )
-anne çantası (e bebek ten)
-10 lu hastane çıkışı
-5 li hastane çıkışı
-4 penye 1 nohut 1 pamuklu kalın battaniye
-4 müslin örtü
-2 pamuklu puset araba örtüsü
-7 takım 3-6 ay ( alt üst)
-15 uzun kollu çıtçıtlı body 3-6 ay
-15 çıtçıtlı atlet 3-6 ay
-13 alt pijama 3-6 ay
-6 tulum 3-6 ay
-4 penye yelek
-20 ağız mendili
-15 çorap
-banyo havlusu
-şampuan (mustela)
-cam biberon (nuk)
-emzik 2li (chicco)
-oyuncaklar ( oyun halısı, hışırtılı kitap, çıngırak, tırtıl, renkli top-fisher price bunlar)
-ördüklerim (2 hırka, 2 yelek, 1 kazak, 2 tulum)
- 2 kapılı gardrop
- 200 adet 1 numara bebek bezi(goon marka)
Sağol teyzesi küvet seti aklımda a101 e falan gelirse bakarım diyordum. Eksik bitmiyor bugün de lcw home dan pike seti aldım baktım indirimdeydiGule gule, saglikli gunlerde kullansin minigimiz :) Masallah herseyini almissiniz.
Benim bugun ulasti elime, banyo seti (kovasi-minik kuveti-filesi vs). Birden gorunce aklima geldi. Belki ondan dusunebilirsiniz. Hepsiburadadan aldim. 199 liraydi tum set (kuvet-sicak su kovasi-file ve masrapa)
Kuvet setini ben BIM'de gordum, alacaktim ama o an tasiyamayacagim icin vazgectim. Eve gelip hepsiburadadan bakinca BIM'den daha uygun fiyatli oldugunu gordum (BIM'de sadece kuvet fiyatina 4 lu set almis oldum)Sağol teyzesi küvet seti aklımda a101 e falan gelirse bakarım diyordum. Eksik bitmiyor bugün de lcw home dan pike seti aldım baktım indirimdeydi
Canım çok normal. Dr. Kağan Kocatepe küçük tansiyon 2-3 ile çıkabilir şaşırmayın ölçmeyin bile diyor bu haftalarda. Burada vücut anneye sinyal gönderiyormuş dinlenmen lazım diye. Tuzlu ayrana falan bile gerek yok direkt yatıp dinlenin diyor ayakları yukarı uzatıp. Ki sen de yatmışsın. Geçmiş olsun.Kızlar benim de bugün tansiyonum düşük. Mide bulantısı, haksizlik vardı sabah ölçtüm büyük 10 küçük 7 çıktı. Yemek yedim sonra devam edince şikayetler bir daha ölçtüm bu sefer de büyük 10 küçük 6 çıktı. Normal mi sizce? İnternetten baktım normal diyor ama kendimi pek iyi hissetmiyorum. Genelde yatıyorum. Ayağa kalkınca midem bulanıyor.
Teşekkür ederim. Geçti gerçekten. İyiyim şimdiCanım çok normal. Dr. Kağan Kocatepe küçük tansiyon 2-3 ile çıkabilir şaşırmayın ölçmeyin bile diyor bu haftalarda. Burada vücut anneye sinyal gönderiyormuş dinlenmen lazım diye. Tuzlu ayrana falan bile gerek yok direkt yatıp dinlenin diyor ayakları yukarı uzatıp. Ki sen de yatmışsın. Geçmiş olsun.
Ayrıntılı için gideceğim canım eskişehireCanım öncelikle doktorun ne dedi?
Ben özel muayenesi olan perinatolog takibindeyim.Rapor almak için 13. Haftada özel bir hastaneye gittim oradaki doktor beynininde kist var dedi ama ileriki haftalarda kayboluyor dedi.Çok önemli olmadığını söyledi.
15-16. Haftalarda kendi doktoruma gittim
Böyle birşey var mı diye doktorum olmadığını bu tarz şeyin kaybolacağını bildiği için söylemiyorum bile böyle şeyleri dedi
Hatırladıklarım bunlar
Eğer imkanın ve bulunduğun şehirde perinatolog varsa bi görün için rahatlar
İyi olmuş canım, bebişleri düşünürken kendimizi unutmayalım çok iyi düşünmüşsün. Nevresim alsam mı kendimiz mi diksek bilemedim. Geçen kumaşçıya girdim ayy nasıl güzel kumaşlar var. Alt tarafı çarşaf yastık dikilecek, yorgan için olan nevresimi de dikeriz herhalde. Annemle elimizden gelior öyle şeyler. Ama aklıma takılan ilk aylarda yorgan olur mu bebeğe 6 ayı geçmesi mi lazım en az?Canım kendim için 2 gecelik 2 pijama takımı aldım (penti ve özdilekten) önden düğmeli büyükçe üzerine evden bir sabahlık ayarlayacağım heryerde süslü şeyler var onlarla rahat edemem diye almayı düşünmüyorum. Emzirme atleti aldım 2 si dagi bir de lcw dan. Emzirme südyeni de 8. ayda alırım dedim kestiremiyorum göğüslerim baya büyüdü. Gümüş kapak arkadaşım verecek sterilize edip kullanırım bi de depend külot alacağım..
Beşik içinde tekstil malzemesiyle geldi canım yatağı cibinliği vs herşeyi var ama yedek nevresim alacağım
Canım işin gerektiriyorsa bi yol bulunur elbette, sonuçta bebeklerimizin geleceği için çalışıyoruz. Bende farkediyorum dışarıdan karnımın hareketiniBen iste bir yil kalmayi planliyordum bebegimle ama seneledir ayni yerde calisiyorum ve ortakli restaurant acacagiz. Covid girince hersey durmustu. Simdi yeni lokasyonlar bulundu. Sene sonuna dogru acilabilir . Bu nedenle mecbur calisamam gerekicek . Simdi buna hayir dersem belki gelicek sube bir kac yil sonra acilcak o kadsr da artik beklemek istemiyorum . Annemler burada bizimle olacagi icin bir sekilde idare ederiz diye karar aldik . Bakalim nasil olucak
benim arkadasim da o sekilde normal dogum yapti
biz de de ayni durum varesim mecburen bir sure ek is yapicak
ben gece kendiligimden sirt ustu donuyorum , ozaman baya hissediyorum ama dun ilk defa gozumle gordum disardan karnimin hareket ettigi tekme attiginda
Kime gideceksin anım hangi doktoraAyrıntılı için gideceğim canım eskişehire
Perinataloji melih bey canımKime gideceksin anım hangi doktora
Besigimiz ve anakucagimiz aynıKızlar bende bugün kızıma beşik ve bebek arabası aldım. Ekliyorum aşağıya birde dün ana kucağı almıştım. Büyük şeyleri halletmek lazım çok zam gelmiş.
Yaa ne güzelBesigimiz ve anakucagimiz aynı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?