2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Bende anlamadım ama geçti lekelenme sadece peceteye silince çok hafif açık kahverengiydi şimdi hiç yok sabahtan beri takip ediyorum gelmedi
İns olmaz dikkat edin bizde erken gebelik riski var . Kanama olursa durmaz diyo doktorlar o yüzden çok dikkat etmemiz gerekiyo geçmiş olsunn.

Cok sagol canim aynen benimde 38 de kaldı üstüne çıkarmadık şükür parol içtim baya. Koku bende de hiç yok kimseyide cagiramiyorum yemek vs için çok zor geçiyor insallah biter hemen

Kızlar bikini bölgesi ağrıyan var mı böyle kasık ağrısı değil malum bölgeniz afedersiniz bi tekme yemişsinizde öyle ağrıyor eti ağrıyor gibi bu çatı ağrısı mı oluyor böyle ağrı hisseden var mı

Merhaba ben geçen 2 hafta önce geçirdim 26. Haftada.Allah’a şükür bebek iyiydi 2 defa da kontrole gittim gelişimi kilo alımı devam etmişti hiç stres olmayın çoğu gebe geçiriyormuş ben bir sürü kadın doğum hekimine danıştım eşim de hekim olduğu için çevresindeki herkese sordurdum hepsi bir problem olmuyor ama kan sulandırıcı iğne kullan dedi, bebek etkilenmiyor sadece bol sıvı alın beslenmenize dikkat edin bana ballı süt ve limonlu ılık su çok iyi geldi üstelik ben hiç yatıp dinlenemedim bile eşim de coviddi ve çok ağırdı 3 gün serumla beslendi ona baktım hep Allah’a şükür bir şekilde geçiyor bol bol dinlenip sıvı alın kan sulandırıcıyı kullanmıyorsanız sorun bir bence doktorunuza

32 haftadan sonra çalışabilir rapor alacaksan yani doğum sonrasına aktarmak için. O durumda izin rapor kullansan aktaramıyorsun 657 de fiilen çalışmak ibaresi geçiyor. Doğum sonrası aktarmak istediğin süre ne kadarsa o kadar çalışmak zorundasın maalesef

Teşekkür ederim ben zaten corasprin kullanıyordum ona devam ediyorum. Gebelik sekeri olduğu için bal yasak Malesef vitaminlerle iyileşmeye çalışıyorum. Icimi rahatlattiniz cok Sagolun

Bacagimda kramp ve kasik agrilarima doktor VelBon verdi 3kalsiyum d vitamini ve magnezyum bir arada. 2 gundur daha iyi uyku cekiyorum. Progestan kasik agrima iyi gelmsyi zaten ama yan yatinca ust bacaktan alt bscaga kadar olan kramp 2 gundur baya azaldi. Kalsiyum tqkviyesine ihtiyacinjz vardir belki?

Yaaa bı de insan ağrıdan çok doğum mu başlıyor diye korkuyor ya. En kötüsü o bence. İyi senin de çabuk geçmiş. Benim de gece geçti şükür sabah güzel uyandım

Bende kullandim bundan canim doğum sonrasi ozellikle cok iyi gelmişti. Kalsiyum degerimde iyi çıkmıştı. Ama.ayrica suda eriyen bir magnezyum vermişti drum bana

Bir şey daha sormak istiyorum bebek küvözdeykenki süre izinden düşüyor mu sonuçta bebeğimize bakamıyoruz o süreçte? Kesin düşüyordur ya bi ihtimal soruyorum
Benim bildiğim normal doğum tarihin neyse izin o zaman başlar. İlk gebeligimde on gün erken doğum yaptım. İznim normal doğum tarihine göre hesaplandı. Sorduğun bu mu emin olamadım ama. Yani bebek kuvezde ise erken doğmuştur ve o süreç gebelik sayılıyor. İzne dahil edilmez bence.

İns olmaz dikkat edin bizde erken gebelik riski var . Kanama olursa durmaz diyo doktorlar o yüzden çok dikkat etmemiz gerekiyo geçmiş olsunn.
Teşekkür ederim acile gittim şuan sorun yok dedi ilişki yasak ağır kaldırma çok ayakta kalma dedi bebek gayet iyi dedi ilişki olmasın kanama başlarsa durmaz ameliyat olursun çok dikkat et dedi

Geçmiş olsun canım kan uyuşmazlığınız var da bu teste mi bakmadılar ? İlk gebeliğin mi kanaman oluyorsa özellikle bu teste bakıyorlar
Kan uyuşmazlığında kanamaya gerek yok canım, anne negatif babanjn pozitif olması durumunda takip edilmesi gerekiyor.

Canım neyle başladıysan ona devam et diyorlar ama tecrübeli anneler daha iyi bilir. Çevremde bebeği olanlar öyle diyor. Değiştirmeyin diyorlar pişik yaparmış

Kan uyuşmazlığında kanamaya bakılmaz canım, anne negatif baba pozitifse takibi şart. Bazı doktorlar 28. Haftada da iğne yapıyor, bide doğumdan sonra yapılması şart

Abooo halanın garezi mi var gız size Allah a şükür kan nakli falan gerek olmamış. Bende ailedeki tek negatifim o yüzden 3 kere falan baktırdım kanıma, ama 3 ü de negatif çıktı

Demirin kaç çıkmıştı canım ?

Anne negatif baba pozitifse kan uyuşmazlığı var, anne pozitifse gerek yok. Şöyle anlatayım anne negatifse kanda rh denilen madde yoktur. Bebek negatifse yine sorun yok. Ama bebek babaya çekip pozitif olursa ve anne karnında zamanla kanındaki rh maddesi annenin kanına karışırsa annenin vücudu bu rh maddesini tehlike olarak algılayıp yok etmeye çaışıyor. Bu durumda hem anne risk altında hem bebek. Ama anne pozitifse tehlike olacak bişeh yok, zaten annede rh maddesi var, annenin vücudu rh ı tanıyor yok etmeye çalışmaz. Umarım anlatabildim

Canım sor sen yine de. Haram olmasjn, bebeklerimiz bize emanet, boğazlarından haram lokma geçmesin. Tekşif edersin eski fıyatı yok derlerse iade edersin. 50 lira ile zengin olunmaz, ama vebalin bedeli büyük

30.haftada doğum yapmış birisi için de bu geçerli mi mesela 8-9hafta izninden saymayacaklar mı erken doğum yaptı diye

7 cikti canjm demirim

İşlerin rast gitsin inşallah canım
Amin canım

Yani mantıksız gibi görünüyor ama burası Türkiye her şey olabilir Cevabını bulunca bana da iletir misin canım?
Unutmazsam yazarım canım, takip et beni ya da o dönemde yaz bana. Eylül sonuna doğru denk gelecek.

Ben mesela şu an raporluyum. Gerçi benimki keyfi değil zorunluluk ama doktorlar verir sıkıntı olmaz bence durumu anlatırsanız.
Umarım canım

Sağol canım, eylül ün sonuna doğru yaz bana. Ben ik ya sordum, yıllık iznini kullanırsın dediler. Zaten yıllık izin fiilen çalışma kapsamına giriyor. Yıllık izinde de çalışmış oluyoruz neticede, doğum izninden keserlerse çok saçma olur. Kaldı ki şu anda keyfi bi durum yok. Israrla çalıştığım birime takviye yapılmıyor, diğerlerinin yıllık izinleri verildi. Bi tek ben kaldım. İşimi devredebileceğim kimse olmadığı içinde izne çıkamıyorum. İdarenin hatası söz konusu. Raporu geçtim eğer yıllık iznimi yerlerse fena kavga ederim.

Canım üstte de yazdım durumu. Durumumu bildikleri halde eleman vermiyorlar, haliyle izne çıkamıyorum ve çok yoruldum. Yıllık izinde mi jullanamam sence ? Bi yerde okumuştum yıllık izinli personel idari olarak çalışan gözüküyor diye.

Raporlu olduğun zaman doğum sonrasına aktarabiliyorsun
Onu biliyorum sağol

İk ya sordum, o dönem yani 32. Haftadan sonra yıllık iznini kullanabilirsin dediler. Hemde 2 defa sordum. İznimi yerlerse fena kavga ederim. Israrla personel takviyesi yapmadılar o yüzden izne çıkamıyorum. Bu benim suçum değil. Eylülde herkes dönmüş olacak, o zaman izne çıkarsın diyolar. Bide tutup doğum iznimden keserlerse yatar kalkar beddua ederim artık. Zaten çalışma şartlarım çok kötü, hem yoğunum hem sıcak herkese izin verdiler bu halimle ben izne çıkamıyorum. Haksızlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…