İns olmaz dikkat edin bizde erken gebelik riski var . Kanama olursa durmaz diyo doktorlar o yüzden çok dikkat etmemiz gerekiyo geçmiş olsunn.Bende anlamadım ama geçti lekelenme sadece peceteye silince çok hafif açık kahverengiydi şimdi hiç yok sabahtan beri takip ediyorum gelmedi
Cok sagol canim aynen benimde 38 de kaldı üstüne çıkarmadık şükür parol içtim baya. Koku bende de hiç yokBen geçirdim canim 22. Haftamda ateşim max 38 e çıktı doktor sadece ateşimin daha fazla yukselmemesi gerektiğini söyledi ateş çocuğa zarar verir dedi ben parol kullandım sürekli soğuk dusla stabil tuttum ateşi. Bas ağrısı bel ağrısı burun tıkanıklığı bir hafta kadar surdu çok zordu bir de öksürük oldu baya ama atlattım çok şükür bu arada ben negatif olana kadar test verdim her hafta 3 hafta testim pozitif çıktı sonra negatifi gördüm şükür ama hala koku alamiyorum tat da çok az aliyorum. Bebekte sıkıntı yoktu ama sanırım biraz zayıf kaldı buradaki bebişlerin kilosuna bakınca, gerçi doktor normal aralıkta dedi zaten o yüzden dert etmedim. Beslenmene çok dikkat et canın istemese iştahın olmasa bile yemeye çalış c vitamini de alabilirsin takviye olarak doktoruna danışıp.
İnşallah en kisa surede atlatırsın
Merhaba ben geçen 2 hafta önce geçirdim 26. Haftada.Allah’a şükür bebek iyiydi 2 defa da kontrole gittim gelişimi kilo alımı devam etmişti hiç stres olmayın çoğu gebe geçiriyormuş ben bir sürü kadın doğum hekimine danıştım eşim de hekim olduğu için çevresindeki herkese sordurdum hepsi bir problem olmuyor ama kan sulandırıcı iğne kullan dedi, bebek etkilenmiyor sadece bol sıvı alın beslenmenize dikkat edin bana ballı süt ve limonlu ılık su çok iyi geldi üstelik ben hiç yatıp dinlenemedim bile eşim de coviddi ve çok ağırdı 3 gün serumla beslendi ona baktım hep Allah’a şükür bir şekilde geçiyor bol bol dinlenip sıvı alın kan sulandırıcıyı kullanmıyorsanız sorun bir bence doktorunuzaKızlar merhaba. Hamileliğin de covid olan var mı. Bu kadar kendimi korudum 28.haftamda beni de yakaladı. 4 gün yüksek ateş ve bugün 6. Gün hala çok halsizim kalkamıyorum kaç gün sürüyor acaba, bebeğe birsey olma ihtimali varmı geçirenlerden yardım istiyorum nasıl hemen geçer bu
32 haftadan sonra çalışabilir rapor alacaksan yani doğum sonrasına aktarmak için. O durumda izin rapor kullansan aktaramıyorsun 657 de fiilen çalışmak ibaresi geçiyor. Doğum sonrası aktarmak istediğin süre ne kadarsa o kadar çalışmak zorundasın maalesefKızlar ya bişey soracağım bilen var mı ? Ben kamuda çalışıyorum. 32. Haftadan sonra sağlık ocağından normal rapor alsak olur mu ? Normalde hastayken bile rapor alan biri depilim de doğumdan sonrasjna izin kalsın diye düşündüm5 veya 10 gün rapor alsam, sonra yıllık izin alsam, 4 hafta falan kalıyor zaten doğumuma. Olur mu sizce
Teşekkür ederim ben zaten corasprin kullanıyordum ona devam ediyorum. Gebelik sekeri olduğu için bal yasak Malesef vitaminlerle iyileşmeye çalışıyorum. Icimi rahatlattiniz cok SagolunMerhaba ben geçen 2 hafta önce geçirdim 26. Haftada.Allah’a şükür bebek iyiydi 2 defa da kontrole gittim gelişimi kilo alımı devam etmişti hiç stres olmayın çoğu gebe geçiriyormuş ben bir sürü kadın doğum hekimine danıştım eşim de hekim olduğu için çevresindeki herkese sordurdum hepsi bir problem olmuyor ama kan sulandırıcı iğne kullan dedi, bebek etkilenmiyor sadece bol sıvı alın beslenmenize dikkat edin bana ballı süt ve limonlu ılık su çok iyi geldi üstelik ben hiç yatıp dinlenemedim bile eşim de coviddi ve çok ağırdı 3 gün serumla beslendi ona baktım hep Allah’a şükür bir şekilde geçiyor bol bol dinlenip sıvı alın kan sulandırıcıyı kullanmıyorsanız sorun bir bence doktorunuza
Gebelik sekerini nasil anladiniz swdece testle mi yoksa semptomlariniz var miydi?Teşekkür ederim ben zaten corasprin kullanıyordum ona devam ediyorum. Gebelik sekeri olduğu için bal yasak Malesef vitaminlerle iyileşmeye çalışıyorum. Icimi rahatlattiniz cok Sagolun
Yaaa bı de insan ağrıdan çok doğum mu başlıyor diye korkuyor ya. En kötüsü o bence. İyi senin de çabuk geçmiş. Benim de gece geçti şükür sabah güzel uyandımYa sorma canım dün gece uyumuştum. 01.30 civarı kasıklarımda bir ağrı ile uyandım ama nasıl kıvrandırıyor. sağıma yatıyordum hareket edemiyorum nasıl acıyor kramp gibi giriyor. yarım saat ağlaya ağlaya sancı çektim bir yandan diyorum galiba gaz sancısı üşüttüm bir yandan da doğum mu yapıyorum diyorum ödüm koptu. yarım saatin sonunda kendimi sola doğru atmayı becerince gazın sıkışması azaldı nefes alabildim. ay nasıl korkunçtu
Bende kullandim bundan canim doğum sonrasi ozellikle cok iyi gelmişti. Kalsiyum degerimde iyi çıkmıştı. Ama.ayrica suda eriyen bir magnezyum vermişti drum banaKızlar bacak baldır krampları için ben bunu içiyorum Doktorum vermişti. İngilitere menşei. Kramp sorunum kalktı ortadan. Eczane fiyatı şimdilik 109 lira nette daha uygun ama güvenilir mi bilmiyorum.
Eki Görüntüle 3108776
26.haftada şeker yüklemesinde çıktı. Hiçbir belirti yoktu şimdilik diyet yapıyorum eğer çok yükselirse doktor ınsulun yazacakmışGebelik sekerini nasil anladiniz swdece testle mi yoksa semptomlariniz var miydi?
Yok bende olmuyor bunaltıDemir hapı ve balık yağı mideni bulandırıyor mu? İçmemeyi denediğimde hiç kusmuyorum ama ne zaman içsem gün içinde çıkıyor
Benim bildiğim normal doğum tarihin neyse izin o zaman başlar. İlk gebeligimde on gün erken doğum yaptım. İznim normal doğum tarihine göre hesaplandı. Sorduğun bu mu emin olamadım ama. Yani bebek kuvezde ise erken doğmuştur ve o süreç gebelik sayılıyor. İzne dahil edilmez bence.Bir şey daha sormak istiyorum bebek küvözdeykenki süre izinden düşüyor mu sonuçta bebeğimize bakamıyoruz o süreçte? Kesin düşüyordur ya bi ihtimal soruyorum
Yani biseyim yok gerek yok teste dememek lazim diosun26.haftada şeker yüklemesinde çıktı. Hiçbir belirti yoktu şimdilik diyet yapıyorum eğer çok yükselirse doktor ınsulun yazacakmış
Teşekkür ederim acile gittim şuan sorun yok dedi ilişki yasak ağır kaldırma çok ayakta kalma dedi bebek gayet iyi dedi ilişki olmasın kanama başlarsa durmaz ameliyat olursun çok dikkat et dediİns olmaz dikkat edin bizde erken gebelik riski var . Kanama olursa durmaz diyo doktorlar o yüzden çok dikkat etmemiz gerekiyo geçmiş olsunn.
Kan uyuşmazlığında kanamaya gerek yok canım, anne negatif babanjn pozitif olması durumunda takip edilmesi gerekiyor.Geçmiş olsun canım kan uyuşmazlığınız var da bu teste mi bakmadılar ? İlk gebeliğin mi kanaman oluyorsa özellikle bu teste bakıyorlar
Canım neyle başladıysan ona devam et diyorlar ama tecrübeli anneler daha iyi bilir. Çevremde bebeği olanlar öyle diyor. Değiştirmeyin diyorlar pişik yaparmışKızlar hayırlı cumalar olsun. 2. doz tetanozu yaptırdım sabah ilki çok ağrımamıştı inşallah bu da hafif geçer. 3. doz için 6 ay sonra yani Mart ayına gel dedi yaptırır mıyım bilmiyorum..
size bir sorum olacak daha önce 200 adet 1 numara bez almıştım goon marka şimdi yine bez alayım diyorum sleepy naturel burda tavsiye edilmişti hangi numaradan almalıyım sizce?
Kan uyuşmazlığında kanamaya bakılmaz canım, anne negatif baba pozitifse takibi şart. Bazı doktorlar 28. Haftada da iğne yapıyor, bide doğumdan sonra yapılması şartBenim de aynı durum söz konusu. Yalnız bana ilk gebelikte değil doğumdan hemen sonra yapıldı iğne. Bu gebeligimin başında testi yaptım negatif çıktı. Bir daha da bir şey yapmadım. Size doktorunuz mu söyledi düzenli testi. Kanama mi oldu?
Abooo halanın garezi mi var gız sizeBen ilk oğlumu isterken ögrendim negatif oldugumu 26 yasıma kadar kendimi pozitif sanıyordum halam labarant yanlış bakmış bütün aileye pozitif diyip geçmiş ama ben negatifim ve alt genden cıkmıyo kan merkezine gidip arastırttık buyuk ihtimal annem negatif oda bilmiyo baktırmadı
Demirin kaç çıkmıştı canım ?Bugun damardan demir takviyesi aldim hamişler. Simdiden faydasini gordum 1 haftadir ic titremesi halsizlik ic daralmasi oluyordu gecti sukur. Kalp carpintisi bile yqpar bu demir eksikligi.
He bir de faydali olabilir size de diye belirteyim dedim; kalcamin yanlari agriyodu yan yatarken.Magnezyum zaten iciyorum d vitamini de oyle qma doktor Kalsiyum da yazdi bakalim insallah fayda eder.
Anne negatif baba pozitifse kan uyuşmazlığı var, anne pozitifse gerek yok. Şöyle anlatayım anne negatifse kanda rh denilen madde yoktur. Bebek negatifse yine sorun yok. Ama bebek babaya çekip pozitif olursa ve anne karnında zamanla kanındaki rh maddesi annenin kanına karışırsa annenin vücudu bu rh maddesini tehlike olarak algılayıp yok etmeye çaışıyor. Bu durumda hem anne risk altında hem bebek. Ama anne pozitifse tehlike olacak bişeh yok, zaten annede rh maddesi var, annenin vücudu rh ı tanıyor yok etmeye çalışmaz. Umarım anlatabildimCanım kan uyuşmazlığı yoksa indirect coombs un negatif çıkması gerekmiyor mu? ben o kadar araştırdım ama hep pozitifse uyuşmazlık oluyor diyordu, gerçi doktorlar ben rh+ olduğum için bir önemi yok dedi ama ben yine de takrarlamistim testi iki kere pozitif cikti
Ölçüleri nasıl canim biliyor musun bana ufak tefek bi şey lazim ahşap beşik aldım 120*60 sigdiramiyorum yatak odama daha küçük bi şey lazim
Canım sor sen yine de. Haram olmasjn, bebeklerimiz bize emanet, boğazlarından haram lokma geçmesin. Tekşif edersin eski fıyatı yok derlerse iade edersin. 50 lira ile zengin olunmaz, ama vebalin bedeli büyükKızlar başıma çok ilginç bişey geldi PTT avmden 24 paket ıslak mendil aldım 284 liraya bir kaç gün sonra siparişim iptal edildi ama aynı gün pttden siparişiniz kargoya verildi diye mesaj geldi. Aradım stok sorunu sebebiyle siparişiniz iptal edildi dediler. Ama kargodan mesaj geldi dedim sistem hatasıdır dediler iptal görünüyor şuan dediler. Ciddiye almadım sonra akbanktan mesaj geldi pttavm iade ücretiniz hesabınıza yatacaktir diye aynı gün kargo aradı paketiniz var evde misiniz dedilerkargoyu teslim aldım aynı gün para da hesabıma yattı. Şimdi aynı sitede 12 lisi 285 lira olmuş ne yapicam bilemedim arayıp bilgi versem paketi gönderin mi derler güncel fiyattan para mı talep ederler. Benim hiçbir suçum yok ama
30.haftada doğum yapmış birisi için de bu geçerli mi mesela 8-9hafta izninden saymayacaklar mı erken doğum yaptı diyeBenim bildiğim normal doğum tarihin neyse izin o zaman başlar. İlk gebeligimde on gün erken doğum yaptım. İznim normal doğum tarihine göre hesaplandı. Sorduğun bu mu emin olamadım ama. Yani bebek kuvezde ise erken doğmuştur ve o süreç gebelik sayılıyor. İzne dahil edilmez bence.
7 cikti canjm demirimKan uyuşmazlığında kanamaya gerek yok canım, anne negatif babanjn pozitif olması durumunda takip edilmesi gerekiyor.
Canım neyle başladıysan ona devam et diyorlar ama tecrübeli anneler daha iyi bilir. Çevremde bebeği olanlar öyle diyor. Değiştirmeyin diyorlar pişik yaparmış
Kan uyuşmazlığında kanamaya bakılmaz canım, anne negatif baba pozitifse takibi şart. Bazı doktorlar 28. Haftada da iğne yapıyor, bide doğumdan sonra yapılması şart
Abooo halanın garezi mi var gız sizeAllah a şükür kan nakli falan gerek olmamış. Bende ailedeki tek negatifim o yüzden 3 kere falan baktırdım kanıma, ama 3 ü de negatif çıktı
Demirin kaç çıkmıştı canım ?
Anne negatif baba pozitifse kan uyuşmazlığı var, anne pozitifse gerek yok. Şöyle anlatayım anne negatifse kanda rh denilen madde yoktur. Bebek negatifse yine sorun yok. Ama bebek babaya çekip pozitif olursa ve anne karnında zamanla kanındaki rh maddesi annenin kanına karışırsa annenin vücudu bu rh maddesini tehlike olarak algılayıp yok etmeye çaışıyor. Bu durumda hem anne risk altında hem bebek. Ama anne pozitifse tehlike olacak bişeh yok, zaten annede rh maddesi var, annenin vücudu rh ı tanıyor yok etmeye çalışmaz. Umarım anlatabildim
Canım sor sen yine de. Haram olmasjn, bebeklerimiz bize emanet, boğazlarından haram lokma geçmesin. Tekşif edersin eski fıyatı yok derlerse iade edersin. 50 lira ile zengin olunmaz, ama vebalin bedeli büyük
Amin canımİşlerin rast gitsin inşallah canım
Unutmazsam yazarım canım, takip et beni ya da o dönemde yaz bana. Eylül sonuna doğru denk gelecek.Yani mantıksız gibi görünüyor ama burası Türkiye her şey olabilirCevabını bulunca bana da iletir misin canım?
Umarım canımBen mesela şu an raporluyum. Gerçi benimki keyfi değil zorunluluk ama doktorlar verir sıkıntı olmaz bence durumu anlatırsanız.
Sağol canım, eylül ün sonuna doğru yaz bana. Ben ik ya sordum, yıllık iznini kullanırsın dediler. Zaten yıllık izin fiilen çalışma kapsamına giriyor. Yıllık izinde de çalışmış oluyoruz neticede, doğum izninden keserlerse çok saçma olur. Kaldı ki şu anda keyfi bi durum yok. Israrla çalıştığım birime takviye yapılmıyor, diğerlerinin yıllık izinleri verildi. Bi tek ben kaldım. İşimi devredebileceğim kimse olmadığı içinde izne çıkamıyorum. İdarenin hatası söz konusu. Raporu geçtim eğer yıllık iznimi yerlerse fena kavga ederim.P pembeumutyildizi
Bahsettiğin durumu ben araştırdım
Galiba o dediğin olmuyor
Sana linkini atıyorum birde yazıyı kopyalıyorum (2016 tarihli haber)
Değişen birşey var mı bilmiyoeum
Yönetmeliği falanda çok inceledim ben ama olmuyor galiba
Ama sen bişey öğrenirsen benide haberdar eder misin?
“Fiilen çalışma süresi: Tabip raporuyla çalışabileceğini belgelendiren memur bu çalışma süresi içinde kanuni izinlerini kullanabilecektir. Ancak kullanmış olduğu bu izinler doğum sonrası izne aktarılmayacaktır. Kanun burada "fiilen" çalışmayı esas almaktadır. Örneğin; tekil gebelik yapacak kadın memur, raporla belgelendirdikten sonra çalışıp bu süre zarfında 5 gün yıllık izin, 5 gün hastalık izni ve 4 gün de mazeret izni kullanırsa doğum sonrası kullanabileceği izin süresine aktarılacak olan izin beş hafta değil, izinlerinin düşülerek fiilen çalıştığı üç hafta olacaktır. Kurumların birçoğunda bu uygulamaya dikkat edilmemektedir.”
Doğuma bağlı izinde doğrular ve yanlışlar
Bu yazımızda doğuma bağlı izinlerin ayrıntılarına yer vereceğizwww.memurlar.net
Canım üstte de yazdım durumu. Durumumu bildikleri halde eleman vermiyorlar, haliyle izne çıkamıyorum ve çok yoruldum. Yıllık izinde mi jullanamam sence ? Bi yerde okumuştum yıllık izinli personel idari olarak çalışan gözüküyor diye.Canım ben de kamuda çalışıyorum. Daha önce 30. haftada doğurduğum için araştırmamıştım. Geçen derdine düştüm biraz araştırdım. Şöyle bir durum var. 32. haftadan sonra kendi doktorun çalışabilir raporu veriyor ya onun üstüne fiziki çalışma şartı geliyormuş yani rapor ya da izin kullanırsan bunlar aktarılacak izinden düşüyormuş maalesef. Yine de sormaya devam edeceğim başka bir şey öğrenirsem yazarım buradan.
Onu biliyorum sağolRaporlu olduğun zaman doğum sonrasına aktarabiliyorsun
İk ya sordum, o dönem yani 32. Haftadan sonra yıllık iznini kullanabilirsin dediler. Hemde 2 defa sordum. İznimi yerlerse fena kavga ederim. Israrla personel takviyesi yapmadılar o yüzden izne çıkamıyorum. Bu benim suçum değil. Eylülde herkes dönmüş olacak, o zaman izne çıkarsın diyolar. Bide tutup doğum iznimden keserlerse yatar kalkar beddua ederim artık. Zaten çalışma şartlarım çok kötü, hem yoğunum hem sıcak herkese izin verdiler bu halimle ben izne çıkamıyorum. Haksızlık32 haftadan sonra çalışabilir rapor alacaksan yani doğum sonrasına aktarmak için. O durumda izin rapor kullansan aktaramıyorsun 657 de fiilen çalışmak ibaresi geçiyor. Doğum sonrası aktarmak istediğin süre ne kadarsa o kadar çalışmak zorundasın maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?