Çok haklısın canım. Mecburuz yani bizi rapor almaya iten sistem zaten. Düşünsene 2 ay iznim vardı bebek zaten bir ayında kuvözdeydi bu reva mı yani. Daha erken doğarsa 2-3 ay sürelerde kuvözde kalma süresi oluyor. Kanunda bunun düzenlenmesi lazım. Neyse ben gelişimsel pediatriyi anlatayım canım zaten erken doğunca mecburen bu bölüme takip ettiriyorsun bebeği çünkü ekstradan yapılan bir sürü test ve tetkik oluyor. Üniversite hastanelerinde oluyor bölüm olarak. Özel hastanelerin de hepsinde olmasa da bazılarında oluyor. Rapor verme yaklaşımlarını bilemiyorum tabi devlette daha zor olabilir rapor almak. Biraz da ne kadar ileri prematürelik olması ile ilişkili. (olmasın inşallah) Ankara'da iki doktor tavsiye edebilirim Özlem Gülümser ve Hakan Balta. İkisi eskiden beraber çalışıyorlardı. Biz Özlem Hanımla takip yürüttük ama ikisi de başarılı. Zaten 1.5-2 yaşından sonra normal bölüm doktoruna gitmeye başladık çok şükür. Bu arada Hacettepe'nin de Gelişimsel Pediatri bölümü hakkında güzel şeyler duydum hep.Canım Gelişimsel pediatri bölümü fakültelerde mi oluyor tam olarak nasıl aldın biraz anlatır mısın? Benim bebeklerim de yüksek ihtimalle erken doğacaklar ve 2-3 aylık ikiz bebeği kime bırakıp işe gideceğim bırakamam diyorum fakat bu yıl çok zor zamanlar geçiriyoruz ücretsiz izine de ayrılamam diyorum çok karışık bir durumdayım. Ben de öncesini hiç düşünmüyorum da doğum sonrası raporun derdine düştüm o yüzden şimdiden.
Maalesef canım henüz böyle bir düzenleme yokBir şey daha sormak istiyorum bebek küvözdeykenki süre izinden düşüyor mu sonuçta bebeğimize bakamıyoruz o süreçte? Kesin düşüyordur ya bi ihtimal soruyorum
Sorma bir de erken doğum öyküm olunca :SYaaa bı de insan ağrıdan çok doğum mu başlıyor diye korkuyor ya. En kötüsü o bence. İyi senin de çabuk geçmiş. Benim de gece geçti şükür sabah güzel uyandım
Kuzum ben buna cevap verdim. Bu konuda tecrübeliyim.30.haftada doğum yapmış birisi için de bu geçerli mi mesela 8-9hafta izninden saymayacaklar mı erken doğum yaptı diye
Hayır canım bu doğru bir bilgi değil.32 den sonrasını izne dahil edebilirler. Yani doğum öncesi iznini öteleme işlemini yapamayabilirsin. Ama doğum sonrası iznin normal doğum tarihi ne zamansa o zaman başlar.
hayır yanmıyor o iki haftada ekleniyor.Erken doğum olması durumunda kullanamadığın izin doğum sonrasına aktarılıyor. toplamda 16 hafta izne çıkabilirsin. 30. Haftada doğum yaparsan 2 hafta yanar bence. Yine 16 haftayı kullanırsın
Kuzum hazırlıklar biliyorsun geriden geliyorum ama çok hızlı bir ilerlemeyle frene basmadan yol aldım onun telaşı yoğunluğu var
ohh iyisen sorun yok kuzumKuzum hazırlıklar biliyorsun geriden geliyorum ama çok hızlı bir ilerlemeyle frene basmadan yol aldım onun telaşı yoğunluğu varbirde dedemin hastahane işleri var baya bir yoğunluk yani
Sen neler yaptın bebek nasıl keyifler nasıl
Küçük bir operasyon kuzum 3 gün sürüyor giriş kaydı ameliyat kontrol günüohh iyisen sorun yok kuzum
guzel telaslar
Gecmis olsun dedene , insallah hersey yolundadir
Iyim bende canim ayni devam
Geçmiş olsun tatlımKüçük bir operasyon kuzum 3 gün sürüyor giriş kaydı ameliyat kontrol günü
Birde sıcak ya hava telefon felan elime alasım gelmiyor .Yemek konusunda da coştum sonum hiç iyi değilağırlık yapıyor uykum geliyor .
Hep iyi ol olalım
Canım bilgiler için çok teşekkür ederimKusura bakmayın uzun uzun paylaştım ama bu konuda çok kafa karışıklığı var. Yardımcı olmak istedim. Kim merak ediyorsa tüm olasılıkları ile senaryolar bu yukarıda anlatıldığı şekilde.
İnşallah kimse ihtiyaç duymaz. Sevgiler.
Sonucta bu gariplerde bizden besleniyor :) Kilodan ziyade vitamin-mineral dengemiz dogru olsun, bebislere ve bize yetsin yeter katiliyorum. Ama 3. kasik yemegin zulum olmasi da anormal. Umarim sicaklardandir.benim doktor sen kilo alınca çocukta kilo alıyor demek değil o yüzden gereksiz beslenme diyor ama bu çocuk içimizde sonuçta tartılınca fark çıkması gerekmiyor mu
bu ayı da atlattıktan sonra rahatlayacağız inşallahSonucta bu gariplerde bizden besleniyor :) Kilodan ziyade vitamin-mineral dengemiz dogru olsun, bebislere ve bize yetsin yeter katiliyorum. Ama 3. kasik yemegin zulum olmasi da anormal. Umarim sicaklardandir.
Ilk gebeligimde olmuştu canim karnimin üstü acayip aciyordu artik acile bile gittim bir problem yoktu. Belimede tekme atılmış gibi bir agri oturuyor uykumdan uyandiriyordu tam 25.30hafta arasi sanirim rahim ve bebek büyüdüğü için diger organ vs baski yapiyorKızlar slm karnımın üst tarafı çok acıyor sanki anlam veremediğim Bi rahatsızlık var sanki karnımı içine çekmişim de yürüyormuşum gibi oluyor var mı yaşayan kasılma böyle Bi şey mi acaba ara ara bel ağrım da oluyor Bi tuhafım
Insallah. Yanliz istahim cok da acilmasinbu ayı da atlattıktan sonra rahatlayacağız inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?