2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
2016 Aralık. Aslında aynı şeyden bahsediyoruz. Yazıyı okudum. 32 den önce doğanlarda durum nasıldi bilmiyorum. Onun için de kullanamayabilirsin demiştim arkadaşa tahmin yürüterek. Ama kullanılıyormuş.

Kızlar bi de bişey sorucam ben sürekli geziyorum. Çadır kamp felan yapmaya gidiyorum. Yıllık izine henüz çıkamadık eşimin işlerinden dolayı Eylül ayında çıkıcam 30 ya da 32 haftalıkken felan işte bana diyorlar ki bu kadar gezme çocuk erken doğar. Doğruluğu hakkında bilgisi olan var mı? Çok geziyor olmam millete dert oldu. Gidip gelip çocuğu arabada doğuracaksın diye psikolojik şiddete uğruyorum. Daha önce ki annelerden gezdiği için erken doğum yapan var mı? Ya da bildiğiniz birisi. Kız ben çok doluyum bu konu da ya. Sen nasıl hamilesin diyen bile var. Çocuğum içim bunalırmış felan kolik bebek olurmuş yani anlamadım bu insanları. Diceksiniz gezdiğini nerden biliyorlar söyleme diye 24 haftaya kadar beni akşamları da ya da haftasonları işe çağırma durumlarına karşılık haber bıraktığım bi abi vardı geçen gün o lafımı etmiş arkamdan. Yüzüme gülmüş arkamdan lafımı etmiş kardeşim sen hamilesin sen keyfine bak diye bana dedi. Arkamdan bu kız hamile hamile niye geziyor bu kadar diye derdime düşmüş mal yaa tartışmak huyum değildir gittim tartıştım abi erkek olarak arkamdan konuşmaya utanmadın mı diye. Diyor ki bana bayanlar seni uyarsın diye söyledim diyor bebeğe ya da sana bişey olacak diye endişelendim diyor yani geziyor diye erken doğum yapan var mı etrafınız da. Varsa söyleyin gidip kusura bakma dicem

Yani 31 Aralık'ta doğum bekleniyordu. Ben 20 Aralık'ta doğum yaptım ve iznim 31 Aralık'a göre hesaplandı.

Çok komik bence. Gezmekle erken doğum mu olurmuş. Gez kardeşim gezebildigin kadar. Hamile de gezer çocuğu olan da gezer. İşi gücü olmayana konuşması kalır. Hasetinden konuşuyor onlar. Havalar sıcak olduğu için dinlenmene, beslenmene ve suyuna dikkat ettin mi hiçbir şey olmaz. Hatta psikolojik olarak iyi olursun ve bebeğin de karnında mutlu olur. Kıskananlar çatlasın

parasını onlar mı veriyor ne alaka ya

ben kilo diye biliyorum

canım çalışmasına engel yoktur diye doktorundan izin kağıdı alıyorsun diye biliyorum

maşallah kramplar ve gece uykusu bende de yok maalesef ama bebitolar iyise sorun yok

Acikcasi sinsilik malesef toplumun geneline sirayet etmis durumda. Boyledir, yuzunuze birsey derler arkanizdan baska birsey. Ben direk vuruyorum yuzlerine '' boyle boyle demissin yuzume soylemeye korkma diye''. Agizlari ebediyete kadar kapaniyor.

Hamilelik konusunda ise, forumda da bazen okuyorum -cevredeki herkes super anne. Herkes kadin dogum uzmani, yeni doganci, pediatrist. Hatta doktorlardan daha iyi biliyorlar. Yargilamayi da cok seviyorlar. Cunku hepsi bir Kanuni Sultan Suleyman yada Marie Curie dogurdu ve yetistirdi. Bunu da aslinda yuzlerine vurmak gerekiyor. O yuzden size yardimci olmak yerine sadece laf edenlerden ve negatif kimselerden uzak durun derim. Hamile bir kadini strese sokacaklarini bile bile boyle konusanlar, Kamil ve Iyi birer insan asla olamazlar.

Gezme konusuna gelince, kimse bir degil. Bazilari 6. ayinda uzanarak gecirmek zorunda kaliyor, kimileri hamile hamile savastan kacip kmlerce yurumek zorunda kaliyor. Kimileri gebeliklerini pamuk tarlasinda gecirip bir cadirda dogum yapiyor. Doktorunuza muayene olup sorun, en dogrusunu o soyler. Muayeneniz normal sonuc verirse, hatta temiz hava ve tuzlu su size iyi bile gelir. Negatif tiplerden de uzakta guzel enerji ile dolarsiniz. Tatilde de agri is yapmayacaginiza gore, keyfinize bakin. Ben de 28. hafta icin dusunuyorum. Sefamiz olsun :)

Ben de bu haftasonu kamptaydım, bir önceki hafta kuşadasındaydım. Ama ikiz gebelik benim ve artık daha sakin dinlenerek geçirmem gerekiyor. O nedenle gezme işini biraz askıya alıcaz. Bana da söyleyenler var gezmekten bıkmadın, otur evinde bilmem ne. Ben ilk gebeliğimde 40+0 da doğdu oğlum oooo nasıl geziyodum bi gün önce pazar gezdim Hiç yerimde durmazdım, tatiller gezmeler. Tek gebelikte çok sorun olacağını sanmıyorum, ayrıca kimseyi ilgilendiren bir durum değil

Günaydın kızlar Bu hafta gebelik okuluna başlıyorum gitmek isteyen olur belki diye paylaşmak istedim. Gebelik ve sonrası emzirme vs eğitimleri olacakmış egzersiz yaptırıyoruz dediler ayrıca. Forumda okumuştum önceleri araştırdım ilçe sağlık müdürlüğünü aradım 24. haftadan itibaren gebeler katılabiliyormuş hemşireler eğitim veriyor yarın başlıyorum heycanlıyım Güzel bir destek olacak benim için ne yapmam gerektiği konusunda endişelerim var ilk gebeliğim bebeğe nasıl bakacağım korkusu başladı

Hah ne güzel dedin doktorum bana bişey olmaz ama dikkat etmekte fayda var dedi vitaminlerini aksatma demişti. Böyle hep bir ağızdan haftanın başı işe yeni gelmişim yargılanır gibi herkes aynı şeyi söyleyince bir anda doğuracağım sandım. Kızlarda erken doğumu konuşmuşlar 1 sn de olsa düşündüm yani. Ben gezince kendimi aşırı mutlu Özgür rahat ve ferah hissediyorum bebeğimle bağım da güzel onu yorduğumu düşünmüyorum. Yine de çarşamba günü doktoruma soracağım. Destekleriniz için teşekkür ederim

Yaaa ne güzel. Ben de kendimi iyi hissetmediğim yerde evim de dinlenmeye çekileceğim. 40+0 da bildiğim kadarıyla çok erken bi tarih değil. İyi ki bu sayfa var. Ben istediğim gibi yapmaktan vaz geçmicem ve doğurana kadar gezmeye devam edicem ben mutluysam çocuğum da mutludur
Bi de oğluşunuzun bebekliği nasıldı koliklik felan var mıydı.
Ben hissettiğim tüm duyguları bebeğime aktarmamaya çalışıyorum. Mesala bu sabah sinirlendim bebeğime dedim ki konu seninle alakalı değil insanlar boş ağız ama mutluysam sonuna kadar onunda mutlu olduğunu hissediyorum.

Sen kendini iyi hissediyorsan is yerinde de sorumluluklarini yerine getirip kendine ait zaman diliminde geziyorsan kim ne diyebilir ki kendi isini başkalarına yaptırıp gidip gezmiyorsundur sonuçta.
Gezmekle hareketle çocuğa bi şey olacak olsa dünya nüfusu bu kadar olur muydu tarlada bahçede çalışıp doğurmuş büyüklerimiz hala bu şekilde hamileliğini geçiren var.
Kaldı ki tatil farklı bir olay psikolojine iyi gelir bebek de mutlu olur daha güzel bi şey mi var kolik falan da olmaz merak etme kolik bebekler anne karnında sürekli strese maruz kalan bebekler oluyor çoğunlukla. Ayrıca istediğin yerde doğurursun ister arabada ister evde ister saraylarda kimseye düşmemeli bunun derdi sadece esini ve seni ilgilendirir, bana da mesela diyorlar ki özellere para yedirmeyin devlet hastanesinde doğur, özelde doğursam sizden mi isticem parasını diyorum. İki parca kiyafet alıp gelip bi de eksik kusur arayacak bi de hayatım üzerinde söz söyleme haddini bulacak kendinde yok yaa boyle insanlara konuşma hakkini vermiyorum valla alınan darılan ağlayarak günlüğüne yazabilir.
Tatile gidiyorsun diye bi talebin mi oluyor onlardan mesela doğurunca masraflarını onlar mi karsilicak cebine para mi koyuyorlar al bunu harca diye hadi tüm bunları senin için yapıyorlar diyelim silah zoruyla mi yaptırıyorsun zoruna giden yapmasin yani. Hic dert etmeyin bu insanları içinizden geçeni söylemekten de cekinmeyin.
Herkesin hayatına kimse karisamaz

Öğrendiklerini bize de aktarır mısın? Ben gidemicem olduğum yerde var mı bilmiyorum

Ya çok guzel devlet hastanelerinde de varmış ama hic sormadim havalar çok sıcak gidemem diye düşündüm hep keske gidebilsem korkular beni de sarmaya basladi faydalı olur insallah bizimle de paylaşır misin doküman falan veriyorlarsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…