- 19 Ağustos 2015
- 1.514
- 1.451
- 133
- 39
2016 Aralık. Aslında aynı şeyden bahsediyoruz. Yazıyı okudum. 32 den önce doğanlarda durum nasıldi bilmiyorum. Onun için de kullanamayabilirsin demiştim arkadaşa tahmin yürüterek. Ama kullanılıyormuş.2016 öncesi mi doğum yaptınız? ondan önce düzenleme yokmuş çünkü bu konuda. bu arada benim işyerimdeki man kafalar da tutturdu 8 hafta iznin var diye o zaman sonra mevzuatı göndermiştim baya baya laf anlatmıştım onlara. bazen de iş başa düşüyor.
Yani 31 Aralık'ta doğum bekleniyordu. Ben 20 Aralık'ta doğum yaptım ve iznim 31 Aralık'a göre hesaplandı.2016 öncesi mi doğum yaptınız? ondan önce düzenleme yokmuş çünkü bu konuda. bu arada benim işyerimdeki man kafalar da tutturdu 8 hafta iznin var diye o zaman sonra mevzuatı göndermiştim baya baya laf anlatmıştım onlara. bazen de iş başa düşüyor.
Çok komik bence. Gezmekle erken doğum mu olurmuş. Gez kardeşim gezebildigin kadar. Hamile de gezer çocuğu olan da gezer. İşi gücü olmayana konuşması kalır. Hasetinden konuşuyor onlar. Havalar sıcak olduğu için dinlenmene, beslenmene ve suyuna dikkat ettin mi hiçbir şey olmaz. Hatta psikolojik olarak iyi olursun ve bebeğin de karnında mutlu olur. Kıskananlar çatlasınKızlar bi de bişey sorucam ben sürekli geziyorum. Çadır kamp felan yapmaya gidiyorum. Yıllık izine henüz çıkamadık eşimin işlerinden dolayı Eylül ayında çıkıcam 30 ya da 32 haftalıkken felan işte bana diyorlar ki bu kadar gezme çocuk erken doğar. Doğruluğu hakkında bilgisi olan var mı? Çok geziyor olmam millete dert oldu. Gidip gelip çocuğu arabada doğuracaksın diye psikolojik şiddete uğruyorum. Daha önce ki annelerden gezdiği için erken doğum yapan var mı? Ya da bildiğiniz birisi. Kız ben çok doluyum bu konu da ya. Sen nasıl hamilesin diyen bile var. Çocuğum içim bunalırmış felankolik bebek olurmuş yani anlamadım bu insanları. Diceksiniz gezdiğini nerden biliyorlar söyleme diye 24 haftaya kadar beni akşamları da ya da haftasonları işe çağırma durumlarına karşılık haber bıraktığım bi abi vardı geçen gün o lafımı etmiş arkamdan. Yüzüme gülmüş arkamdan lafımı etmiş kardeşim sen hamilesin sen keyfine bak diye bana dedi. Arkamdan bu kız hamile hamile niye geziyor bu kadar diye derdime düşmüş mal yaa tartışmak huyum değildir gittim tartıştım abi erkek olarak arkamdan konuşmaya utanmadın mı diye. Diyor ki bana bayanlar seni uyarsın diye söyledim diyor bebeğe ya da sana bişey olacak diye endişelendim diyor yani geziyor diye erken doğum yapan var mı etrafınız da. Varsa söyleyin gidip kusura bakma dicem
saf tahin:)pekmezsiz yaniAyy kızlar ya benim çok fena mide yanmalarım başladı iki haftadır. Oğlumda Soğuk süt içince geçerdi. Bunda geçmiyor da. Mide yanması yaşayan başkası var mı. Nasıl çözüm buldunuz geçmesi için?
parasını onlar mı veriyor ne alaka yaKızlar bi de bişey sorucam ben sürekli geziyorum. Çadır kamp felan yapmaya gidiyorum. Yıllık izine henüz çıkamadık eşimin işlerinden dolayı Eylül ayında çıkıcam 30 ya da 32 haftalıkken felan işte bana diyorlar ki bu kadar gezme çocuk erken doğar. Doğruluğu hakkında bilgisi olan var mı? Çok geziyor olmam millete dert oldu. Gidip gelip çocuğu arabada doğuracaksın diye psikolojik şiddete uğruyorum. Daha önce ki annelerden gezdiği için erken doğum yapan var mı? Ya da bildiğiniz birisi. Kız ben çok doluyum bu konu da ya. Sen nasıl hamilesin diyen bile var. Çocuğum içim bunalırmış felankolik bebek olurmuş yani anlamadım bu insanları. Diceksiniz gezdiğini nerden biliyorlar söyleme diye 24 haftaya kadar beni akşamları da ya da haftasonları işe çağırma durumlarına karşılık haber bıraktığım bi abi vardı geçen gün o lafımı etmiş arkamdan. Yüzüme gülmüş arkamdan lafımı etmiş kardeşim sen hamilesin sen keyfine bak diye bana dedi. Arkamdan bu kız hamile hamile niye geziyor bu kadar diye derdime düşmüş mal yaa tartışmak huyum değildir gittim tartıştım abi erkek olarak arkamdan konuşmaya utanmadın mı diye. Diyor ki bana bayanlar seni uyarsın diye söyledim diyor bebeğe ya da sana bişey olacak diye endişelendim diyor yani geziyor diye erken doğum yapan var mı etrafınız da. Varsa söyleyin gidip kusura bakma dicem
ben kilo diye biliyorumKızlar bu doktorlar 50 75 seker yüklenmesini neye gore yapıyor? Benim doktorum 75lik yaptır dedi sağlık ocagina gittim dun 3. Kan elimizde kalır dış labaratuvara gidiyor tahlilleri erken gönderiyoruz deyip almadılar. 50likte açlık ve 1 saate mi bakılıyor sadece saglik ocagi 50lik al gel demişti basta bana çünkü acaba ondan mi isim hastaneye kaldı benim de
canım çalışmasına engel yoktur diye doktorundan izin kağıdı alıyorsun diye biliyorumKızlar ya bişey soracağım bilen var mı ? Ben kamuda çalışıyorum. 32. Haftadan sonra sağlık ocağından normal rapor alsak olur mu ? Normalde hastayken bile rapor alan biri depilim de doğumdan sonrasjna izin kalsın diye düşündüm5 veya 10 gün rapor alsam, sonra yıllık izin alsam, 4 hafta falan kalıyor zaten doğumuma. Olur mu sizce
Bu aralar dinlenmeye çekildim,ayaklarım ağrıyor gece uyuyamıyorum kramplar giriyorkızlar nerdesiniz sizi göremiyorum ya da gözümden mi kaçıyor
@Beklenmedikcevap hala gelmedi inşallah iyidir
@elifselmanPapatyamelo @NurSu-14Ocak
maşallah kramplar ve gece uykusu bende de yok maalesef ama bebitolar iyise sorun yokBu aralar dinlenmeye çekildim,ayaklarım ağrıyor gece uyuyamıyorum kramplar giriyorşeker yükleme testini yaptırıp yaptırmamakta kararsızım o kafamı karıştırıyor,ama oğlum maşallah baya hareketlendi
Magnezyumda kullanmıyorum doktora sormayıda unutuyorum hepmaşallah kramplar ve gece uykusu bende de yok maalesef ama bebitolar iyise sorun yok
benimki vermiyor ısrarla erken diyor 3 ay sonra doğuracağız neyin erkeni bilmiyorum ama alıştım artık kramplaraMagnezyumda kullanmıyorum doktora sormayıda unutuyorum hep
Acikcasi sinsilik malesef toplumun geneline sirayet etmis durumda. Boyledir, yuzunuze birsey derler arkanizdan baska birsey. Ben direk vuruyorum yuzlerine '' boyle boyle demissin yuzume soylemeye korkma diye''. Agizlari ebediyete kadar kapaniyor.Kızlar bi de bişey sorucam ben sürekli geziyorum. Çadır kamp felan yapmaya gidiyorum. Yıllık izine henüz çıkamadık eşimin işlerinden dolayı Eylül ayında çıkıcam 30 ya da 32 haftalıkken felan işte bana diyorlar ki bu kadar gezme çocuk erken doğar. Doğruluğu hakkında bilgisi olan var mı? Çok geziyor olmam millete dert oldu. Gidip gelip çocuğu arabada doğuracaksın diye psikolojik şiddete uğruyorum. Daha önce ki annelerden gezdiği için erken doğum yapan var mı? Ya da bildiğiniz birisi. Kız ben çok doluyum bu konu da ya. Sen nasıl hamilesin diyen bile var. Çocuğum içim bunalırmış felankolik bebek olurmuş yani anlamadım bu insanları. Diceksiniz gezdiğini nerden biliyorlar söyleme diye 24 haftaya kadar beni akşamları da ya da haftasonları işe çağırma durumlarına karşılık haber bıraktığım bi abi vardı geçen gün o lafımı etmiş arkamdan. Yüzüme gülmüş arkamdan lafımı etmiş kardeşim sen hamilesin sen keyfine bak diye bana dedi. Arkamdan bu kız hamile hamile niye geziyor bu kadar diye derdime düşmüş mal yaa tartışmak huyum değildir gittim tartıştım abi erkek olarak arkamdan konuşmaya utanmadın mı diye. Diyor ki bana bayanlar seni uyarsın diye söyledim diyor bebeğe ya da sana bişey olacak diye endişelendim diyor yani geziyor diye erken doğum yapan var mı etrafınız da. Varsa söyleyin gidip kusura bakma dicem
Ben de bu haftasonu kamptaydım, bir önceki hafta kuşadasındaydım. Ama ikiz gebelik benim ve artık daha sakin dinlenerek geçirmem gerekiyor. O nedenle gezme işini biraz askıya alıcaz. Bana da söyleyenler var gezmekten bıkmadın, otur evinde bilmem ne. Ben ilk gebeliğimde 40+0 da doğdu oğlum oooo nasıl geziyodum bi gün önce pazar gezdimKızlar bi de bişey sorucam ben sürekli geziyorum. Çadır kamp felan yapmaya gidiyorum. Yıllık izine henüz çıkamadık eşimin işlerinden dolayı Eylül ayında çıkıcam 30 ya da 32 haftalıkken felan işte bana diyorlar ki bu kadar gezme çocuk erken doğar. Doğruluğu hakkında bilgisi olan var mı? Çok geziyor olmam millete dert oldu. Gidip gelip çocuğu arabada doğuracaksın diye psikolojik şiddete uğruyorum. Daha önce ki annelerden gezdiği için erken doğum yapan var mı? Ya da bildiğiniz birisi. Kız ben çok doluyum bu konu da ya. Sen nasıl hamilesin diyen bile var. Çocuğum içim bunalırmış felankolik bebek olurmuş yani anlamadım bu insanları. Diceksiniz gezdiğini nerden biliyorlar söyleme diye 24 haftaya kadar beni akşamları da ya da haftasonları işe çağırma durumlarına karşılık haber bıraktığım bi abi vardı geçen gün o lafımı etmiş arkamdan. Yüzüme gülmüş arkamdan lafımı etmiş kardeşim sen hamilesin sen keyfine bak diye bana dedi. Arkamdan bu kız hamile hamile niye geziyor bu kadar diye derdime düşmüş mal yaa tartışmak huyum değildir gittim tartıştım abi erkek olarak arkamdan konuşmaya utanmadın mı diye. Diyor ki bana bayanlar seni uyarsın diye söyledim diyor bebeğe ya da sana bişey olacak diye endişelendim diyor yani geziyor diye erken doğum yapan var mı etrafınız da. Varsa söyleyin gidip kusura bakma dicem
Hah ne güzel dedin doktorum bana bişey olmaz ama dikkat etmekte fayda var dedi vitaminlerini aksatma demişti. Böyle hep bir ağızdan haftanın başı işe yeni gelmişim yargılanır gibi herkes aynı şeyi söyleyince bir anda doğuracağım sandım. Kızlarda erken doğumu konuşmuşlar 1 sn de olsa düşündüm yani. Ben gezince kendimi aşırı mutlu Özgür rahat ve ferah hissediyorum bebeğimle bağım da güzel onu yorduğumu düşünmüyorum. Yine de çarşamba günü doktoruma soracağım. Destekleriniz için teşekkür ederimAcikcasi sinsilik malesef toplumun geneline sirayet etmis durumda. Boyledir, yuzunuze birsey derler arkanizdan baska birsey. Ben direk vuruyorum yuzlerine '' boyle boyle demissin yuzume soylemeye korkma diye''. Agizlari ebediyete kadar kapaniyor.
Hamilelik konusunda ise, forumda da bazen okuyorum -cevredeki herkes super anne. Herkes kadin dogum uzmani, yeni doganci, pediatrist. Hatta doktorlardan daha iyi biliyorlar. Yargilamayi da cok seviyorlar. Cunku hepsi bir Kanuni Sultan Suleyman yada Marie Curie dogurdu ve yetistirdi. Bunu da aslinda yuzlerine vurmak gerekiyor. O yuzden size yardimci olmak yerine sadece laf edenlerden ve negatif kimselerden uzak durun derim. Hamile bir kadini strese sokacaklarini bile bile boyle konusanlar, Kamil ve Iyi birer insan asla olamazlar.
Gezme konusuna gelince, kimse bir degil. Bazilari 6. ayinda uzanarak gecirmek zorunda kaliyor, kimileri hamile hamile savastan kacip kmlerce yurumek zorunda kaliyor. Kimileri gebeliklerini pamuk tarlasinda gecirip bir cadirda dogum yapiyor. Doktorunuza muayene olup sorun, en dogrusunu o soyler. Muayeneniz normal sonuc verirse, hatta temiz hava ve tuzlu su size iyi bile gelir. Negatif tiplerden de uzakta guzel enerji ile dolarsiniz. Tatilde de agri is yapmayacaginiza gore, keyfinize bakin. Ben de 28. hafta icin dusunuyorum. Sefamiz olsun :)
Yaaa ne güzel. Ben de kendimi iyi hissetmediğim yerde evim de dinlenmeye çekileceğim. 40+0 da bildiğim kadarıyla çok erken bi tarih değil. İyi ki bu sayfa var. Ben istediğim gibi yapmaktan vaz geçmicem ve doğurana kadar gezmeye devam edicemBen de bu haftasonu kamptaydım, bir önceki hafta kuşadasındaydım. Ama ikiz gebelik benim ve artık daha sakin dinlenerek geçirmem gerekiyor. O nedenle gezme işini biraz askıya alıcaz. Bana da söyleyenler var gezmekten bıkmadın, otur evinde bilmem ne. Ben ilk gebeliğimde 40+0 da doğdu oğlum oooo nasıl geziyodum bi gün önce pazar gezdimHiç yerimde durmazdım, tatiller gezmeler. Tek gebelikte çok sorun olacağını sanmıyorum, ayrıca kimseyi ilgilendiren bir durum değil
Sen kendini iyi hissediyorsan is yerinde de sorumluluklarini yerine getirip kendine ait zaman diliminde geziyorsan kim ne diyebilir ki kendi isini başkalarına yaptırıp gidip gezmiyorsundur sonuçta.Kızlar bi de bişey sorucam ben sürekli geziyorum. Çadır kamp felan yapmaya gidiyorum. Yıllık izine henüz çıkamadık eşimin işlerinden dolayı Eylül ayında çıkıcam 30 ya da 32 haftalıkken felan işte bana diyorlar ki bu kadar gezme çocuk erken doğar. Doğruluğu hakkında bilgisi olan var mı? Çok geziyor olmam millete dert oldu. Gidip gelip çocuğu arabada doğuracaksın diye psikolojik şiddete uğruyorum. Daha önce ki annelerden gezdiği için erken doğum yapan var mı? Ya da bildiğiniz birisi. Kız ben çok doluyum bu konu da ya. Sen nasıl hamilesin diyen bile var. Çocuğum içim bunalırmış felankolik bebek olurmuş yani anlamadım bu insanları. Diceksiniz gezdiğini nerden biliyorlar söyleme diye 24 haftaya kadar beni akşamları da ya da haftasonları işe çağırma durumlarına karşılık haber bıraktığım bi abi vardı geçen gün o lafımı etmiş arkamdan. Yüzüme gülmüş arkamdan lafımı etmiş kardeşim sen hamilesin sen keyfine bak diye bana dedi. Arkamdan bu kız hamile hamile niye geziyor bu kadar diye derdime düşmüş mal yaa tartışmak huyum değildir gittim tartıştım abi erkek olarak arkamdan konuşmaya utanmadın mı diye. Diyor ki bana bayanlar seni uyarsın diye söyledim diyor bebeğe ya da sana bişey olacak diye endişelendim diyor yani geziyor diye erken doğum yapan var mı etrafınız da. Varsa söyleyin gidip kusura bakma dicem
Öğrendiklerini bize de aktarır mısın? Ben gidemicem olduğum yerde var mı bilmiyorumGünaydın kızlarBu hafta gebelik okuluna başlıyorum gitmek isteyen olur belki diye paylaşmak istedim. Gebelik ve sonrası emzirme vs eğitimleri olacakmış egzersiz yaptırıyoruz dediler ayrıca. Forumda okumuştum önceleri araştırdım ilçe sağlık müdürlüğünü aradım 24. haftadan itibaren gebeler katılabiliyormuş hemşireler eğitim veriyor yarın başlıyorum heycanlıyım Güzel bir destek olacak benim için ne yapmam gerektiği konusunda endişelerim var ilk gebeliğim bebeğe nasıl bakacağım korkusu başladı
Ya çok guzel devlet hastanelerinde de varmış ama hic sormadim havalar çok sıcak gidemem diye düşündüm hep keske gidebilsem korkular beni de sarmaya basladi faydalı olur insallah bizimle de paylaşır misin doküman falan veriyorlarsaGünaydın kızlarBu hafta gebelik okuluna başlıyorum gitmek isteyen olur belki diye paylaşmak istedim. Gebelik ve sonrası emzirme vs eğitimleri olacakmış egzersiz yaptırıyoruz dediler ayrıca. Forumda okumuştum önceleri araştırdım ilçe sağlık müdürlüğünü aradım 24. haftadan itibaren gebeler katılabiliyormuş hemşireler eğitim veriyor yarın başlıyorum heycanlıyım Güzel bir destek olacak benim için ne yapmam gerektiği konusunda endişelerim var ilk gebeliğim bebeğe nasıl bakacağım korkusu başladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?