2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
navicula Canım benim de geçen hafta öyle oldu çok korktum. Nst bir sancı çıktı bir çıkmadı. ama kendimi dinledim sabahları ve akşamları oluyordu tam ağrı gibi değil adet sızısı gibi. Belinden gelmiyorsa ve ağrı şiddetlenmiyorsa korkma ama yine de doktoruna söyle. Bir de bir saatte 4 kereden fazla mı oluyor ona dikkat et.

Bakteri kolonisinin sayısı önemli canım. 10.000'den fazla olursa antibiyotik veriliyor genelde. Geçmiş olsun.
Yan tarafında 100bin cfu/ ml yazıyor canım. Galiba yüksek ama tekrarı uygundur da yazılmış. 10 gün içerisinde bu 2. Test. Yine istemezler umarım

Bol su iç probiyotik yoğurt da ye bu süreçte umarım temiz çıkar. Ben de bugün test verdim.
Sağol canım önerilerini aklımda tutacağım

Canım böyle sancı gibi değil de sürekli belimde hafif ağrı gibi ama kimi zaman geçiyor kimi zaman geri geliyor ama öyle durulmayacak ya da uyutmayacak bir ağrı değil kas ağrısı da olabilir belki :/

Kızlar bugün bir profesörden randevum vardı. İyi ki gitmişim içim inanılmaz rahatladı. Kendi doktorum plasenta previa yüzünden doğumunu ben yaptıramam demişti, 35 36 da sezaryen olman lazım demişti. Bu doktor ilk defa vajinal olarak baktı. Rahim ağzı tamamen kapalı serviks uzunluğu 34 mm çıktı çok iyi dedi. Plasenta previa var ama kendi doktorumun dediği gibi riskli ya da erken doğum yapmamı gerektirecek bir durum yokmuş.
38 39 da doğumun olacak dedi daha erken beklemiyorum, kanama riskin de çok az dedi. 15 ekimde tekrar kendisine gideceğim. O zamana kadar düzelme olmazsa doğumu kendisi ile planlayacağız. 15 ekime kadar da kendi doktoruna devam edebilirsin dedi.
Gerçekten içim inanılmaz rahatladı bebişimiin durumu da çok iyiymiş İstanbulda oturan ve benim durumumda olan varsa prof. Ateş Karateke yi öneririm herkese

Kızlar ben Can’da yapıcam sanırım doğumu. Doktorum Kent ya da Can’ı tercih ediyor. Hiç konuşmadım henüz hastane ile. Bir bilginiz var mı? Nelere dikkat etmem lazım, neler sorulacak?

Kizlar bugun kontrol günümdü pek güzel haberler duymadım size ihtiyacım var. Bebegim normalde 26 haftalik ama ultrasonda bel çevresi ve bacak kısmı 24 hafta ile uyumlu. Doktor kan akışında yavaşlık var dedi ve bol proteinli beslenmem gerektiğini söyledi perinotologa sevk etti kontrol için. Bebeği geriden gelen var mı benim gibi? Suanda 730 gr imiş. Böyle bir şey ile karşılaşan var mi çok canım sıkıldı. Ya da böyle olupta doğum yapan var mı etrafiniz da. Bana bir şeyler söyleyin nolur

Kızlar ben Can’da yapıcam sanırım doğumu. Doktorum Kent ya da Can’ı tercih ediyor. Hiç konuşmadım henüz hastane ile. Bir bilginiz var mı? Nelere dikkat etmem lazım, neler sorulacak?
Doğumda yenidoğan unitesinin yeterliliği çok onemli bugün eras ile konustuktan sonra aldığım diğer bir karar da hastanenin kendi uydurduğu kuralları var mı ? Yok bizim fotografcimiz ile anlasacaksin vs vs gibi...Diğer yandan doktor senin doktorun olduğu için hastanenin diğer işleri seni hiç ilgilendirmeyecek.Ben orada doğum yapan bir yakınım da olmadığı için hastaneler ile ilgili bilgi veremiyorum ama sikayette duymadım açıkçası

Kuzum lütfen moralini bozma öncelikle Doktor sonuçta standart çocuk ölçülerine göre yorum yapıyor ki her çocuğun gelişimi elbette aynı olması imkansız. ki ilk haftalardan beri görmüşsün dur bazen bir hafta ileri oluyor bebek öteki kontrolde haftasıyla uyumlu..Doktorunun dediğini yapıp genelde sol kismina yatmaya çalışırsan hem kan akışı çocuğa daha rahat ulaşır hem haftasını yakalar.Sagligi ile ilgili Allah göstermesin bir problemi olmasın da kilo boyutu cozulur.Bu aydan sonra bebeğin zaten daha çok gelişecek.yedigin ictigin ona gidecek

Benim ilk kızım geriden geliyordu 3100 doğdu
Ne yapsam kilo almıyordu her kontrolde geri beslenmeye dikkat deyip duruyordu doktorlar
Kaşar peynir yiyin

Benim doktorum da kent, özel sağlık ve medicana dedi. Dün özel sağlık ve medicana ile görüştük. Benim için önemli olan yenidoğan yoğum bakım. Mesela hoca çınarlı ile de anlaşmalı ama doğumum 36 dan önce olacağı için yenidoğanı bizim için yeterli değil, 3. kademe olmalı dedi. Yaa hastanelerin hepsi o sisteme geçmiş biliyo musun? Dün hemen özel sağlık da hem süsleme hem fotoğrafçı için elime kağıt tutuşturdu. Tınaztepe galen, medikal park... hepsi tek firmayla anlaşmalı. Çok saçma bir sistem ben niye kendi içime sindiğine yaptırmayım ki

Yan tarafında 100bin cfu/ ml yazıyor canım. Galiba yüksek ama tekrarı uygundur da yazılmış. 10 gün içerisinde bu 2. Test. Yine istemezler umarım

Sağol canım önerilerini aklımda tutacağım
Evet yüksek çıkmış canım. Antibiyotik direnç testi de yapılması lazım. Sağlık ocağında yaptırdıysan hastanede yaptırman gerekir. Ona göre ilaç verilmesi lazım çünkü. Geçmiş olsun.

Bu ülkede bir evlenenler bir de doğurmak isteyenleri herkes ayak üstü neden kaziklamak istiyor acaba çok merak ediyorum.Ya kendim fotografciyimdir,kendim çekmek istiyorumdur sizene yani.Gercekten kurumsal kimlik adı altında şu duruma hiç tahammulum yok.

Canım 3.kademe ne demek? Ne şekilde soruyorsun yenidoğan yoğun bakımlarını? Benim hastanemin de çok iyi o yüzden seçmiştim fakat şuanda başka bi doktor da denemek istiyorum o da başka hastanede orayı arayıp bilgi alacağım yoğunbakınla ilgili. Kademeleri mi varmış bi de inşallah hiç gerek kalmaz boşuna bunları düşünmüş oluruz..

Canım üzüldüm ama gelişimi durmuş gibi bir şey dememiş, yavaşlamış beslenmeni düzenleyerek ilerleme olabilecek bi durumda bebişin. Kan akışı yavaşlığı durumlarında kan sulandırıcı verdiklerini de duymuştum kullanıyor musun? İnşallah bi sonraki muayenede içini rahatlatacak şeyler duyarsın

Çok geçmiş olsun bildiğim kadarıyla bir iki hafta önde ya da geride olması normal karşılanıyor yine de protein ağırlıklı beslenmeye çalışın bebeğe kilo aldıracak protein ve kalsiyum bakımından zengin yiyecekler yiyin içinizi ferah tutun bebeğiniz kendini toparlayacaktır bir de kan akışınız yavaşsa mümkünse dinlenirken de sürekli sola yatın inşallah hayırlı haberler alırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…