- 18 Eylül 2021
- 1.902
- 2.001
- 83
Annelik ödeneğine hiç bakmamıştım canım bi bakayım çok sağol. Aklıma bile gelmedi.Son 2 muayenede bizim de öyleydi valla. Önümüzdeki hafta yine gidicez bakalım gösterir mi tabibizim doktor da bayağı dürtüyor falan ama oralı olmuyorlar dediğin gibi
Kuzu ben şey diye okumuştum. Geç verdiğin her gün annelik ödeneğinden düşüyor gibi bir açıklama vardı internette. Yine bir ikya ve doktora sormakta fayda var bence. Durduk yere bir haktan mı mahrum kalıyoruz o önemli.
Günaydın. Ben bı yazi okumuştum. Bebek, eşi, plesenta, sıvısı, rahim ağırlığı, göğüsler falan toplamda 6-7kilo yapıyordu. Tabi bu doğuma sırası için hesaplanmış. Yani ortalama 3kg bebek icinKızlar günaydıınnn
bişey soracağım, şimdi mesela bebeğin kilosu ile birlikte plasenta su kan vb ne kadar taşıyoruzdur ? Atıyorum 2 kilo bebekse diğerlerine de 2 kilo vardır diyebilir miyiz ? Bi ölçüsü var mı tahmini ? Tartıldım da az önce ne kadarı bebek ne kadarı ben anlamaya çalışıyorum
Benim kavonozlari yikarken karbonat sirke limon tuzu limon karışımıma bakakaldilar sonra baktım kaçacak gibilerEllerine sağlık prenseslerinya ben çok kontrolcüym sanırım annemin koyduğu yeri beğenmeyip ona ütüyü kitledim kendim yerlestirdim ama sağolsun bir haftadır benimle perde,cam,çerçeve o da mahvoldu güle güle kirletelim artık
Ben tartilmayi 2 aydır bıraktım çünkü kilomun çok çok üstü çıkıyorum çıldırıyorum telkinim bebeğin kilo alması yok göğüsler felan diyorumda yinede beynim ikna olmuyorKızlar günaydıınnn
bişey soracağım, şimdi mesela bebeğin kilosu ile birlikte plasenta su kan vb ne kadar taşıyoruzdur ? Atıyorum 2 kilo bebekse diğerlerine de 2 kilo vardır diyebilir miyiz ? Bi ölçüsü var mı tahmini ? Tartıldım da az önce ne kadarı bebek ne kadarı ben anlamaya çalışıyorum
10 kilo almışımdır belki daha fazlasiHamilelik haberinden bu yana kac.kilo aldiniz hanimlar ben saglik ocaginda tartldim 7 kilo almisim
Yani 3 kilo bebek 4 kilo diğerleri. Bazen daha çok oranlar duyuyorum da e bu da iyiymişGünaydın. Ben bı yazi okumuştum. Bebek, eşi, plesenta, sıvısı, rahim ağırlığı, göğüsler falan toplamda 6-7kilo yapıyordu. Tabi bu doğuma sırası için hesaplanmış. Yani ortalama 3kg bebek icin
Canım o tartılmadan kaçış yokBen tartilmayi 2 aydır bıraktım çünkü kilomun çok çok üstü çıkıyorum çıldırıyorum telkinim bebeğin kilo alması yok göğüsler felan diyorumda yinede beynim ikna olmuyorama ayda bir hem sağlık ocağı tartiyor hemde doktor kaçamıyorum
Şükür ben almadım sayılır 1,5 kilo falan farketti başlangıçtan bu yana. İnşallah şimdiden sonra da çok almam. 10 kiloyu aşmama hedefimiz vardı doktorla, aşmam herhalde. Ama ben ilk zamanlarda mide bulantısından yemek yiyemedim. Şimdi de yaz geldi ağır bişey canım istemiyor. Hep hafif şeylerle vakit geçiriyorum. Şükür bebeğin kilosu iyi. O yüzden sordum zaten grupta, iimdi 1,5 kilo farketmişim, e bebek plasenta eşi falan 3 veya 4 kilo olsa başlangıcın altındayım. Emzirirkenn de kilo veririm falan diye hayaller kuruyorum o zaman 38 beden olurum herhalde. 42 beden ile başladım hamileliğe de teselli ddiyorum hayallerde yaşıyorumHamilelik haberinden bu yana kac.kilo aldiniz hanimlar ben saglik ocaginda tartldim 7 kilo almisim
Yarım avokada 1 muz 1 tatlı kaşığı ham kakaoCanım o tartılmadan kaçış yokbende merak ediyorum kaç kiloyumdur diye hep hesap ediyorum bebek şu kadar plasenta su eş falan da bu kadar olsa e ben bu kilodayım iyi ya falan diye şükür ben bu zamana kadar iyi geldim ama bu aralar başlarjm kilo almaya. Hazır seni görmüşken sorayım avokadoyy nasıl tüketiyorsun ? Normalde sarınsaklı falan bilşyorum ben ama bu aralar sarımsaklı bişey yiyesim yok. Sana dorayım deidm sen yiyordun diye aklımda kalmış
Hemen kaydediyorum canım lezzetli bişeye benziyor. Avokado olgunundan olacak değil mi ? Sabahları yemek lszım bunu tam enerji bombası bebişleri coşturur buYarım avokada 1 muz 1 tatlı kaşığı ham kakao
Biraz daha tatlı olsun istersen şekerinde yoksa 1 tatlı kaşığı bal ekleyebilirsin blenderdan çek puding gibi oluyorüstüne hindistancevizi tozu serpiştir
Ben arada öylede yiyorum yağ gibi kayıp gidiyor
Günaydın, herkese iyi haftasonları
Baktırdım değerlere, vitamin d düşük çıkmış. Haftalık bir hap verdi. Ama jelibon değil sanırım daha almadımOmega kullaniyorsan balık mevsimi geldi zaten haftada 1-2 yersen gündede 2 ceviz karşılar son 3 ay Omega önemli zaten demir ister yüksek düşük olsun kullanmak şart gebelik sonrası dahada lazım d vitamini hep düşen bir değer oda şart emzirdigimiz sürece takviye hep şart
Meşhur d vitaminimde bu gördükçe gülesim geliyorjelibon yemeyen ben ne istemediysem başıma geliyor portakallı jelibon seviyorsan mükemmel
Bu arada doktorun verdiği multivitamin benim sivilce olayimada çözüm oldu gebelik sonrası hep kullansam ne olur sankihiç çıkmıyor
İlk üç ay kullanmiyorduk ya sadece folik asitti o zaman cenemde minik minik çıktı sonra 5. Ayda multivitamin geçince yok oldular çok bebeksi oldu cildim suremedigim yağları sürüp yüz masajı yapabiliyorum önceden sivilce çıkartıyor diye yağ süremiyordum çinko ve bakır varya içinde cilde çok iyi geliyor
Canım o tartılmadan kaçış yokbende merak ediyorum kaç kiloyumdur diye hep hesap ediyorum bebek şu kadar plasenta su eş falan da bu kadar olsa e ben bu kilodayım iyi ya falan diye şükür ben bu zamana kadar iyi geldim ama bu aralar başlarjm kilo almaya. Hazır seni görmüşken sorayım avokadoyy nasıl tüketiyorsun ? Normalde sarınsaklı falan bilşyorum ben ama bu aralar sarımsaklı bişey yiyesim yok. Sana dorayım deidm sen yiyordun diye aklımda kalmış
Ben olgun avakadoyu dilimleyip yiyorumYarım avokada 1 muz 1 tatlı kaşığı ham kakao
Biraz daha tatlı olsun istersen şekerinde yoksa 1 tatlı kaşığı bal ekleyebilirsin blenderdan çek puding gibi oluyorüstüne hindistancevizi tozu serpiştir
Ben arada öylede yiyorum yağ gibi kayıp gidiyor
Bilemedim canjm ama denenebilir neden olmasınBaktırdım değerlere, vitamin d düşük çıkmış. Haftalık bir hap verdi. Ama jelibon değil sanırım daha almadım
Ben olgun avakadoyu dilimleyip yiyorumçevremdekiler bana bakıyor nasıl yiyor diye ama bayılıyorum tadına, tek başına bile yeterli. Sandviç arasına da çok güzel oluyor ekmek yemek sıkıntısı yoksa içine kaşar vs sevdiğiniz malzeme ile avakadoyu püre halinde sürünce. Cevizi de yakıştırıyorum ama benim damak tadıma güvenilir mi bilemedim
Evet canım has avokadoda var dışı siyah olan yemeye hazır halde onun içi daha yumuşak oluyorHemen kaydediyorum canım lezzetli bişeye benziyor. Avokado olgunundan olacak değil mi ? Sabahları yemek lszım bunu tam enerji bombası bebişleri coşturur bu
Kalsiyumun nasıl çıktı tatlım.Baktırdım değerlere, vitamin d düşük çıkmış. Haftalık bir hap verdi. Ama jelibon değil sanırım daha almadım
Ben olgun avakadoyu dilimleyip yiyorumçevremdekiler bana bakıyor nasıl yiyor diye ama bayılıyorum tadına, tek başına bile yeterli. Sandviç arasına da çok güzel oluyor ekmek yemek sıkıntısı yoksa içine kaşar vs sevdiğiniz malzeme ile avakadoyu püre halinde sürünce. Cevizi de yakıştırıyorum ama benim damak tadıma güvenilir mi bilemedim
Hava serinlesin de bi markete gidip bakayım canımEvet canım has avokadoda var dışı siyah olan yemeye hazır halde onun içi daha yumuşak oluyor
Maaşallah canım bebeklerimiz beslensin, bizler de iyi olalım da kilolar önemli değil. Elbette çok almayalım sağlığımızı etkilemesin diye ama ne yapalım veririz herhalde2.5 kilo aldım ben de 82 hamile kaldım 79 a düştüm baya bi sonra 82 oldum sabit kaldım suan 84.5 olmusum yürüme yüzme ben harakete baglıyorum bide uzun süre aç beklemiyorum sabah erkem kahvaltı yapıp öglen ya corba ya meyve aksam da normal yemeği yiyorum çay su meyve bitti bebeğim de iyi cok sukur ölçümleri güzel kilosu da güzel yani bebeği besliyorum diyeyim masallahP pembeumutyildizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?