2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Kalsiyum sınırda ama iyi dedi, takviye vermedi. Gidince değerleri yazılı alacağım. Omega ölçülmüyormuş, karaciğer değerlerim yüksek olduğu için balık yağı kullanamıyorum, balık ceviz idare edeceğiz kuzumla. Bir de omega eksik olunca annenin beyin hücrelerinden çekiyormuş bebiş

H a p p y alıntı eklemeyi unutmuşum

Senin gibi hem tansiyonum bir iki değer düştü son iki ayda hem de nabzım 100 civarında. Doktara sorunca nabız yüksekliği normal, bebeği beslemek için daha fazla kan pompalama için dedi.

İlk oğlum da 68 le kalıp 86 kiloyla doğuma gitmiştim bunda zaten Toplu olunca cok korktum 100 olurum falan diye dikkat ettim baya kendime sınır 86 koydum gene az kaldı zaten de doğumdan cıkınca sezeryandı ilk oğlum direk 10 kilo gitmişti ondan sonra da 72 71 arası gidip geldim dogurunca normal olurum diye düşünüyorum bebekler sağlıkla dogsun kılo gidiyo öyle böyle

Ben 63 ile hamile kaldım ama başta kilo verdim 5 6 kilo kadar . Şuan güncel kilom 67.3 en fazla 75 olurum umarım. Kendimi daha önce hiç bu kilolarda görmediğim için tuhaf hissediyorum tabi öncelik bebekler iyi olsun ama bizde şişmeyelim

Biraz kilom kalsa hiç hayır demem göbek hariç tabiki ama ben doğumdan sonra hızla kilo veriyorum 2dogumdan sonrada kilo vermiştim. Hastahanede ilk hamileliğim sandılar

Ben 64 le hamile kaldım. Şu an 78 im. Başlangıçta bulantı kusma yaşamadığım için hep çok aldım iştahım da çok açık. Boyum 1.75
82 83 le doğuma girebilirsem mis olur.

Merhaba kızlar nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Benim kafama takılan bi soru var. Bende regl sancısı gibi sancı vardı.Doktorum bana magnezyum ilacı yazmıştı.Daha sonra sancılar gittikten sonra ilacı durdur söyledi. Fakat çoğu hamile bebek doğana kadar magnezyum takviyesi kullanıyor.Siz nasıl kullanıyormusunuz?ben ilaç olarak kan ilacı, elevit kullanıyorum ve magnezyumu da kullanmak istiyorum.Sizce magnezyum da kullanılmalı mı doğuma kadar vitamin takviyesi gibi?

Kızlar selamlar, herkes için güzel bir gün olur umarım ateş ölçer alıcam ama kararsız kaldım. Braun almıcam malum fiyatlar uçmuş gitmiş omron kulaktan ölçen ile weebaby nin hem kulaktan hem temassız olarak ölçen cihazı arasında kaldım. Hangisini alsam acaba? Omron için yenidoğana uygun değil diye yorumlar gördüm o yüzden emin olamadım

Ben de 65kilo ile hamile kaldım 31.haftam yaklaşık 72 kilodayım. 7kilo aldım ama hızlanacak gibi iştahım çok açıldı. Bebişlerim de toplamda yaklaşık 3,5kglar bütün kilo onlardan kaynaklı gibi geliyor çünkü yüzüm bedenim falan değişmedi hiç sadece göbeğim büyüdü. Bu ay ödemler de yüklenir muhtemelen hepimize ani bir artış olabilir diye düşünüyorum ayaklarımda şişmeler başladı.
Ve kilolara bakınca çok zayıf hamile kalanların çok fazla aldığını görüyorum bence vücutları depo falan yapıyor bebek için. Üzülmeyelim kilolar alınır verilir bebişlere şifa olsun yediklerimiz

Karaciğer değerleri dediğiniz ALT ve AST mi benim de sınırdan yüksek çıktı 2 defadır. Az önce yine kan verdim bakalım 10-15 günde bir baktırıyor doktorum
Maşallah kuzucuklara Hep böyle annenlerini üzmeden vakitlice gelsinler Maşallah rahim ağzı da çok iyi durumda. Benim bu haftadan sonra kontrollerimiz haftada 1’e düşcekmiş. Bir hafta detaylı muayene bir hafta daha kısa kan akışı vs bakılcak dedi. Bi de nst den bahsetti hemen bu hafta başlıcak mıyız bilmiyorum
Hamilelik haberinden bu yana kac.kilo aldiniz hanimlar ben saglik ocaginda tartldim 7 kilo almisim
İki bebeyle 30 haftamı +8 kg ile tamamladım

tansiyonla alakalı hiçbir sorunum yok ama neden öyle söyledi bilmiyorum keske sorsaydım
Geçmiş oslun canım

Senin gibi hem tansiyonum bir iki değer düştü son iki ayda hem de nabzım 100 civarında. Doktara sorunca nabız yüksekliği normal, bebeği beslemek için daha fazla kan pompalama için dedi.
Tansiyonum normal her zaman olduğu gibi ama nabız yüksekliği ilk kez oldu.yani daha şiddetli olduğu anlar oldu o zaman ölçemedim dışarıdaydım, konuşamadım, adım atamadım o anlarda, zor nefes almaya başlıyorum. Sabah hafif oldu hemen ölçtüm 100 çıktı. Demek ki o şiddetli olduğu anlarda daha yüksek çıkıyor. Psikolojik de olabilir bilemiyorum. Sıkıntı çok fazla bu,ara bi tek bebek değil. Üzen şey çok fazla.

Sağlık olsun da kilo verilir ya, ilk 6 ay sonunda yavaş yavaş dikkat ederiz. 1 yıl sonunda daha da çok dikkat ederiz. Yeter ki bizim ve bebeğimizin sağlığı iyi olsun

Merhabalar ben de kramp yaşadım iki üç kez doktorum magnezyum tavsiye etti. magnezyum kullanıyorum ama doğum koçum 34 ya da 36 dan sonra bırakmamı söyledi çünkü kas kasılmalarını engellediği için doğum zorlaştırabilirmis aynı durumu doktora da soracağım haftaya.

Merhaba ben düzenli kullanıyorum çoğu gebe de kullanıyor. Hatta bazıları 16.haftada başladı. Zararlı birşey değil aksine faydalı.

Benim kuzenim çocuk doktoru ilk zamanlar koltuk altında bekletilerek ölçülenden tavsiye ediyor bebisin kulak deliği çok küçük olduğu için 3 aydan sonrası için kulaktan ölçüleni tavsiye ediyor. Marka olarak bir şey söylemedi ama ben de omron almayı düşünüyorum tansiyon aletimde omron medikal cihazları bence başarılı. Brauna o kadar para vermeye gerek yok

Kızlar biraz alışveriş yaptım dün, girdiğim mağazada iki tane ürün dikkatimi çekti. Aslında bi tanesini büyük bir bebek mağazasında görmüştüm ama aynısı mı bilemedim. Şimdi bi tanesinin içi peluş, üstü örgü ve düğmeli, kundak şeklinde oluyor, düğmeleri kapatında kundak olarak kullanılır. İlk kış işime yarar gibi. İlerde de düğmelerini açığ battaniye olarak kullanabilirim gibi geldi. diğeri örgü battaniye ve yine içi peluş. Bide internette bi tane buldum içi penye gibi. Sizce hangisi daha iyi olur. Eğer açılırsa dışı örgü içi peluş gibi olan kundak iyi gibi. 325 diyorlar ikisine de. İnternette daha yüksek, hem görerek alacağım. Battaniyenin içinde peluş kısmında leke var gibi geldi bitek, yıkanınca çıkar mı bilemedim. Örgü battaniyeyi buldum da örgü kundağın benzerini buldum internette. Sizce hangisi mantıklı ? Keşke birileri olsa yanımda gitsek fikir verse ama her şeyi tek hallediyorum kararsız kalıyorum ve alınacak çok eşya var

Eklentiler

• Screenshot_20220903-164212_Chrome.webp
    84,9 KB · Görüntüleme: 59
  • Screenshot_20220903-164022_Hepsiburada.webp
    70 KB · Görüntüleme: 60
  • Screenshot_20220903-163953_Trendyol.webp
    69,2 KB · Görüntüleme: 58
  • Screenshot_20220903-163934_Trendyol.webp
    27 KB · Görüntüleme: 58
Bende 2 çeşit magnezyum var sönüşümlü kullanıyorum. Kullanımı aksattığımda ayağımda kramplar başlıyor hemen bence zararlı değil, günlük kaç tane hap içiyorum bilmiyorum karıştı hep ama gerekmese doktorlar vermezdi diye düşünüyorum. Doktorun önermediği bişeyi de kullanmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…