- 9 Mart 2022
- 2.521
- 1.821
- 83
- 39
Yok hayir bulundugum ilde ihtiyacim yok su an , ama oturur hale geldigindeyani yazin falan dusunuyorum basit biseybebek arabası da aldın mı?
Ben de sabahlari hafif bulanti hala oluyor. Mide agrisi ilaclarin etkisinden olabilir mi ?Hanımlar son bir kaç gündür mide ağrısı ve bulantısı yaşıyorum. Aranızda yaşayan var mı? Doktora sordunuz mu? bi çözüm yolu var mı?
Battaniye canavarı olarak onlara yorum yapayımBugun aldiklarim arasinda bebek tasima cantam ve 3 tane ( kalin , orta ve ince) battaniyem nasil sizce?Buljndugum sehrin sartlarnda simdilik bebek arabasina gerek olmayacak o yuzden tasima cantasi aldim.
ben de 37 ye kadar dişimi sıkmayı düşünüyorum inşallah süreç istediğimiz gibi olurMide koruyucu verilebiliyo ama tabi doktorun muayene edip versn canim. Cok sukur simdilik sikayetim yok 37. Haftaya dek de calissam iyi olacak, her turlu direnmeliyiz bebisimle :)) ben serumla demir takviyesi almanin ardindan kendime geldim tabi kalsiyum ve magnezyum da oyle.Bundugum il cok kuru havali benim bile burnum sık tikaniyor bebegime hangi burun aspiratoru onerirsin?
yok canım sanmam çünkü ilaçları uzun zamandır kullanıyorum. ağrı yeni başladı 1 haftadır var bebek büyüyüp sıkıştırdığı için diyorlar ama ağrısı o kadar fazla ki beni ağlatacak kadarBen de sabahlari hafif bulanti hala oluyor. Mide agrisi ilaclarin etkisinden olabilir mi ?
Ozdilekten gorup aldim ne bileyim ozdilekten ne aldiysam iyi cikti insallah formu bozulmaz :) benim yasadgm yer soguk baya oyuzden kalin battaniye onemli baya :))Battaniye canavarı olarak onlara yorum yapayımmavi çiçekli olanın sarısını ben de almıştım yıkayınca formu bozuldu ama yere sererim en kötü dedim.. penye battaniyeler -sen de almışsın bir tane- daha kullanışlı bence diğerlerine göre, 3-4 tane aldım ben hem pamuklu olduğu için bebeği daha güvenle sararız
Benim de almam laximben de 37 ye kadar dişimi sıkmayı düşünüyorum inşallah süreç istediğimiz gibi olurburun için bu ikisini alacağım ben
Bulantım oldukça çizi simit yedim öyle geçti. Bulantım çok fazla olmadı ama iştahım açıldı. incecik belim vardı hep dikkat ediyordum kiloma görüntüme hamile kalınca saldımSendemi karbonhidrata düştün ilk üç ay bulantin olmadimi
Benimde magnezyum ve kalsiyum düşük çıktı ama ne magnezyum nede kalsiyum kullanıyorum çatı ağrım ve kaburga ağrım çok var kullansam iyi gelir mi acabahamileliğim boyunca iştahım hep açıktı zaten 50 kilo ile hamile kalmıştım, yıllarca da biraz kilo alayım diye içmediğim takviye kalmamıştı. O yüzden aldığım kilolardan dolayı o kadar mutluyum ki. inşallah doğumdan sonrada hepsini vermem. benimle 7-8 kilo kalsa iyidirvücut alışkın olmayınca son haftalar bacak ağrısı başladı, magnezyum +kalsiyum eksikliği çıktı o yüzden elevit multi vitaminin yanında onu da ekstra alıyorum. Bacak ağrılarım jilet gibi kesildi. Şu birkaç gündür geceleri yatarken mide ağrısı başladı onun için de bebek büyüdü baskı yapıyor diye okudum burda, pazartesi kontrolüm var doktora bi soracağım. Acaba mide ilacı mı kullansam, yada dayansam mı bilemedim. Sen de durumlar nasıl, herşey yolunda mı?
Ah o ince belimiz ahBulantım oldukça çizi simit yedim öyle geçti. Bulantım çok fazla olmadı ama iştahım açıldı. incecik belim vardı hep dikkat ediyordum kiloma görüntüme hamile kalınca saldım
Evet alt ve ast. Benim biri düştü diğeri aynı seyrediyor. Ben de arada ölçtürüyorum. Beslenme de çok etkiliyor, karaciğer yorulunca yükseliyormuş.Karaciğer değerleri dediğiniz ALT ve AST mi benim de sınırdan yüksek çıktı 2 defadır. Az önce yine kan verdim bakalım 10-15 günde bir baktırıyor doktorum
Artık iki kişiyi besliyor kalbimiz nabız yüksekliği belli seviyede normal diye düşünüyorum ama başka belirtiler de varsa sor canım doktoruna. Eğer bütçen elveriyorsa akıllı bileklikler var, nabız ölçüyor. Nabzın yükseldiği an hemen ölçersin. Bende de az nefes darlığı var. Nabız yüksekliği var. Eski hızım, kondisyonum yok çok kolay yoruluyorum. Vücudumuz iki canlıya yetmeye çalışıyor. Kendini üzme ilk etkilenen kalp oluyor.Tansiyonum normal her zaman olduğu gibi ama nabız yüksekliği ilk kez oldu.yani daha şiddetli olduğu anlar oldu o zaman ölçemedim dışarıdaydım, konuşamadım, adım atamadım o anlarda, zor nefes almaya başlıyorum. Sabah hafif oldu hemen ölçtüm 100 çıktı. Demek ki o şiddetli olduğu anlarda daha yüksek çıkıyor. Psikolojik de olabilir bilemiyorum. Sıkıntı çok fazla bu,ara bi tek bebek değil. Üzen şey çok fazla.
Kalsiyum vermedi, sınırda derken referans değerin hemen üstünde diye düşünüyorum ama ev yoğurduna başlayacağım tekrardan zaten, söylediğin iyi olduBen bir ara herşeyi unutuyordum iyi sömürmüş beni o zaman
Kalsiyum sınırdaysa yani ne düşük ne yüksek dimi .Kalsiyum düşük olursa sade d vitamini içersen çok düşükse d vitamini hızlı yükselmez hatta sabit kalır.
Canım sağolasın akıllı saat hiç aklıma geldi, insanın kafası bazen gerçekten duruyor. aslında saat var ama pili bitti şarj ettik ama çalışmıyordu. Bi bakayım olmadı bir tane alıvereyimEvet alt ve ast. Benim biri düştü diğeri aynı seyrediyor. Ben de arada ölçtürüyorum. Beslenme de çok etkiliyor, karaciğer yorulunca yükseliyormuş.
Artık iki kişiyi besliyor kalbimiz nabız yüksekliği belli seviyede normal diye düşünüyorum ama başka belirtiler de varsa sor canım doktoruna. Eğer bütçen elveriyorsa akıllı bileklikler var, nabız ölçüyor. Nabzın yükseldiği an hemen ölçersin. Bende de az nefes darlığı var. Nabız yüksekliği var. Eski hızım, kondisyonum yok çok kolay yoruluyorum. Vücudumuz iki canlıya yetmeye çalışıyor. Kendini üzme ilk etkilenen kalp oluyor.
Kalsiyum vermedi, sınırda derken referans değerin hemen üstünde diye düşünüyorum ama ev yoğurduna başlayacağım tekrardan zaten, söylediğin iyi oldu
Bütçen ne civarda canım? Ben çilek mobilyadan dolap ve şifonyer aldım. Aldığım dönem bir kaç mağaza gezdim ve en mantıklı fiyatta olan ve içime sinen orası olmuştu. İç dizaynları da bana çok kullanışlı geldi. İkiz kızlarım olacağı için Uzun vadede düşünüp bebek mobilyası şeklinde değil de 15-16 yaşlarına kadar kullanabilecekleri bir dolap aldım 4kapaklı.Selamlar kızlaaarr, nasılsınız
Ben bu aralar mobilya bakınıyorum. Bebeğin tek eksiği odasını kurmak kaldı. Mobilyaları alıp odasını yerleştirirsem artık eşyalarını yıkayıp hazır etmek ve çantasını hazırlamak istiyorum. Özellikle İstanbul'da olan anneler mobilya için neler tercih ettiniz ve nereden satın aldınız? İstanbul da fiyat olarak orta halli olan ve bebe mobilyaları satılan bir mobilyacılar sitesi falan biliyor musunuz? Özellikle Anadolu yakasında olursa çok daha iyi olur. Karşı taraftaki uzak semtlere gitmek istemiyorum. İnternetten de alıp kırık çıkık çıkması ve iadesiyle uğraşmak istemiyorum. Üstüme öneri atın kızlar litfen
Ben de hala üçüzlerin annesini merak ediyorum ya üçüzler iyi mi yaşıyor mu bi anda neden sildi Happy Momda da görüyordum ben onu aynı zamanlarda ordan da ayrılmıştı.
doktoruna danışmadan kullanma sen yine de , bana çok iyi geldiBenimde magnezyum ve kalsiyum düşük çıktı ama ne magnezyum nede kalsiyum kullanıyorum çatı ağrım ve kaburga ağrım çok var kullansam iyi gelir mi acaba
Haftaya cuma kontrolüm var mutlaka soracağımBunu ilk defa duyuyorum doktora sorunca buraya da yazar mısın
Kan,uyuşmazlığı yoktur o yğzden bahsetmemiştir canım, sen negatif eşin pozitif ise uyuşmazlık olurBana doktor bu iğneden bahsetmedi
Ben ücret ödemedim. Özelde yaptırdım. Doktora gittim sadece muayene ücreti ödedim. Doktor reçeteyi yazdı, aşağı inin acile gidin dedi. Acile indik reçeteyi verdik iğneyi yaptılar, biraz bekledik sonra çık geldik. Hiç ücret ödemedik. Neden her hastane farklı kiÜcreti nedir peki
Devlet hastanesinde devletin karsiladigi bir igne. Benim takibim ozel klinikte yapiliyor ve igne muadiline bagli olarak 800-1700 lira arasi degisiyor. Devlette bunu SGK karsiliyor.
32+3 e randevu almıştım. İk ya sorayım ama doktora da randevu kalmamış baktım şimdi, ayın 20 sine kadar dolu. Olmazsa haataneye rica ederim belki son saate randevu ayarlarlar.Bugun saglik ocqgnda sordum 32+0 itibaryla raporun her halukqrda alinmasi gerekiyormus
Kıyamam ya grçmiş olsun. Sonbahar geldi hava değişimine hepimiz dikkat etmeliyiz artık. Bi yandan hormonlardan dolayı terleyecrğiz bi yandan yağmur rüzgar.falan hasta olabiliriz.Ay deme öyle ya üzülüyorum yaBu arada benim bademcikler berbat şişti çocuğun odasını temizlerken ev temizliği yapıyorum bitemedi cildircam ya seslerim berbat durumda
Hehe bende dün farkettim bunu inanamadım.Ilk defa bugun, karnimin bir hayli irilestigini farkettim. Toparlak orada vardi hep ama bu 3. trimesterin hakkini verir bir irilik. Az kaldi, saglikla ve kolaylikla atlatiriz umarim.
Hiç kullanmadım ama ürün güzele benziyor. Her ürünün beğenmeyeni oluyor diye düşünüyorum.Bundan gordum canim aslinda cok guzel gorunuyo tam istedgm gibi ama olumsjz yorunlar da vardi tereddutte kaldim sen memnunsan alayim ben de bundan
Bende de yanma baskı oluyordu pulcet başladı doktorum. İlk zamanlarda sıkıntı yoktu ama hem mide için alan daralınca çalışması zorlandı hemde kaç aydır ilaç vitamin falan derken mide zamanla yorulmuştur diye düşünüyorum. Doktora sor bakalım ne diyecek.hamileliğim boyunca iştahım hep açıktı zaten 50 kilo ile hamile kalmıştım, yıllarca da biraz kilo alayım diye içmediğim takviye kalmamıştı. O yüzden aldığım kilolardan dolayı o kadar mutluyum ki. inşallah doğumdan sonrada hepsini vermem. benimle 7-8 kilo kalsa iyidirvücut alışkın olmayınca son haftalar bacak ağrısı başladı, magnezyum +kalsiyum eksikliği çıktı o yüzden elevit multi vitaminin yanında onu da ekstra alıyorum. Bacak ağrılarım jilet gibi kesildi. Şu birkaç gündür geceleri yatarken mide ağrısı başladı onun için de bebek büyüdü baskı yapıyor diye okudum burda, pazartesi kontrolüm var doktora bi soracağım. Acaba mide ilacı mı kullansam, yada dayansam mı bilemedim. Sen de durumlar nasıl, herşey yolunda mı?
Kalın ve sıcak tutar diye düşünüyorum canım. Doktora giderken sıcacık tutar. Ufakken bence çok işe yarar. Küçükken mont kullanışlı gelmedi, belki montu 3 aydan sonra düşünebilirimBana bunlar kullanışlı gelmiyor canım ama tecrübeli anneler ne der bilmiyorum bunların göreceği işi battaniyeler görür sen bilirsin yine de
Doktor vermedi mi canım magnezyum ve kalsiyum?Benimde magnezyum ve kalsiyum düşük çıktı ama ne magnezyum nede kalsiyum kullanıyorum çatı ağrım ve kaburga ağrım çok var kullansam iyi gelir mi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?