Tabii doğru doğum kiloları çok farklı da olabilir bilemiyoruz. Kilo çok umrumda değil açıkçası sadece bakım konusunda çok düşük kilo sıkıntı olacaktır ondan istiyorum biraz almasını. Ben de kendimi küveze de hazırlıyorum inşallah gerek kalmaz bebeklerimizle çıkarız hastanedenBenim de hep daha çoktu fark bu sefer kapanmış sanki ama zaten bunlar yaklaşık değerler canım başka bir anda gitsek başka değerler bile çıkabilir kiloyu dert etmeyelim durabildikleri kadar dursunlar yeter ki bebeklerimiz, ciğerleri gelişsin çabuk toparlasınlar. Belki de hiç gerek kalmayacak kuvöze bakalım. Kalacak olmalarına da zihnimi hazır tutmak istiyorum iyilikleri için kalmaları gerekiyorsa da kalacaklar yeter ki sağ Salim bize dönsünlerSana planlı bir durum olursa ciğer geliştirici yapacak mı doktorun?
baslazerkesim • Instagram photos and videos burdan aldımkapı süslerini nerden aldınız link atabilir misiniz.
Ay helal olsun eşine ne güzel cevabını vermiş. Eşinin de seninle aynı düşünmesi çok güzel o zaman birlik olup dış sesleri susturmak çok daha kolay ama ben eşime de tam güvenemiyorum bu konuda o yüzden biraz yalnız hissediyorum.Allah yardımcın olsun canım lohusa halinle zaten aklın başında olmayacak bebeğini ayrı kedini ayrı düşünüyor olacaksın çevredekilerin de yapması gereken tek şey bizi düşünmeleri aslında ama o kadar şanslı olacak mıyız ben de bilmiyorum. Bana da birileri bebekler olunca kediyi neyapacaksınız diye soruyor arada ve aşırı sinirleniyorum bu zihine o yüzden herkese göre bi tık sert cevap verdim sanırım. Hayvan sevgisini tatmamış veya hiç bakmamış olanlar bizim açımızdan bakamıyor olaya evladımız gibi oluyorlar onlar bizim. Herkesin aile dinamiği farklı eşin daha çok seni düşünür inşallah bu süreçte ve mutlu atlatırsın inşallah
Geçenlerde benim kaynanam ve görümcemin de telefonda eşime bebekle kedi aynı evde olmaz dediğini duydum. Tam diğer odadan koşarak geliyordum cevap vermeye ki eşim gerekli cevapları verdi kalkmadım. Eşim köyde hayvanlarla içiçe büyümüş bir insan. bizi ahırda samanların içinde büyüttünüz bişey olmadı ev kedisinden mi olacak siz bizim evimizin içine karışmayın dedi. Bidaha karşılık vermediler. Evime geldiğinde yorum yaparsa da susmam muhtemelen umarım fikirlerini kendine saklar. Benim en büyük avantajım eşim benden bile çok bağlıdır kedimize tek başıma cevaplamak ya da direnmek zorunda kalmıyorum.
Şaka gibi evimizin içi için direnmekten bahsediyoruz ama Türk toplumundaki gerçekler şaka gibi malesef..
Ben bu saticidan penye bi pijama almistim yanlışlıkla senin yolladigin griyi yollamislar. Kesinlikle alma derim cunku disi kadife ama ici jarse gibi. Hem isitmaz hem teri emmez.Ay, bugün uygulamadan mesaj geldi hastane çanta hazır mı diye
32.haftadayım
Heyecan yaptım çünkü hazır değil
Bebeğin kıyafetleri var ama yıkamadım daha
diğer malzemeleri almadım henüz bebek bakım malzemelerini...
Bende hastanede giymek için bakınıyorum
https://ty.gl/ho8s56zszt veya https://ty.gl/ezl42z7ojp
Bunlar bakıyordum ama emin değilim
Çok üşüyen biri oldugu için kadife mi alsam diye düşündüm
Önerisi olan tecrübesi olan, var mı
teşekkür ederim.Ben bu saticidan penye bi pijama almistim yanlışlıkla senin yolladigin griyi yollamislar. Kesinlikle alma derim cunku disi kadife ama ici jarse gibi. Hem isitmaz hem teri emmez.
NST islemi olurken kalp atislarini gosterir bir cikti veriyorlar, islem olurken zaten yavas yavas basiyorlar. enteresan bir tecrube, uzanacaksiniz bir yarim saat kadar su icmis olun, tuvalete gitmis olun :)Hastane SGK anlaşmalı zaten muayene ücretini öderken sorarım. Devlet Hastanesi'nde de muayene oluyorum ordan çıktı gibi birsey veriyorlar mı peki
benim de cok hareketli son gunlerde. yerleri daralmaya basladikca hareketler azaliyor diye biliyorum, demekki yerleri hala var :)Benim de 2 gündür bir hareketli anlamadım kasılma mı bebek hareketi mi. Karnım pıtır pıtır dalgalanıp duruyor
Ank neresi. Bende şehir hastanesinde dogum yapacamda ordaysan bilgi almak istedimdeEvet canm Ankara
1 yıllık maaşını baz alıyorlar diye biliyorumMerhaba arkadaşlar bir şey sorucam dogum parası için asgari ücretten mi hesaplanıyor yoksa kendi maaşımızın brütün den mi ?
bende diyorum çocuk neden karnımın içini kazıyor demek ki kasılma ve aşırı kasık ağrılarım var ayağa kalktığım an çişim geliyor çocuk aceleci mi yoksa normal mi bilmiyorumValla kasılmalar pek anlaşılmayacak gibi değiliçeriden biri karnımı sıkıyormuş gibi hissediyorum. Henüz çok güçlü değil canım falan acımıyor ama farklı bir his
Benim de başından beri düzenli kullanmama rağmen değer sabit kaldı, referans değerinin altında. İlacı c vitamini içeren şeylerle akın, 1 saat kadar da kalsiyum içeren şeyler yemeyin.Bugun tahlil sonucum icin gittim doktora kanin cok dusuk dedi demir ilacini muhakkak icmelisin dedi baska bir sey var mi tavsiye edeceginiz gida olarak ? Idrarda enfeksiyon cikmqdi. 1 haftafa 300 gr almis oglum masallah. 1600 dedi. Tabi yanilma payi yoksa :)
Ben de çalışmayacağım diye almayı düşünmüyordum, bakayım içine detaylı bakmadım belki vardır.Ben de arkadaşımdan aldım, kendi kitapçığında nasıl dezenfekte edilir yazıyor olabilir, oğluşumda kaynatmıştım diye hatırlıyorum. Çalışan annelerin eli kolu oluyormuş ama ben evde olduğum için çok fazla kullanmamıştım.
Benimde tam göbeğimin sağ veya sol tarafı bir anda şişiyor gibi oluyor, bebiş ittiriyor mu kafasını mı dayıyor anlamadım. Bikaç saniye öyle kalıyor sonra normale dönüyorO sertlesne sirasinda harekrt ediyo mu bebis? Benim gobek deligi hizasinda bazen tek tarafli bazen cift tarafli oyle oluyo ama duzebsiz ve cok sık olmamasi sebebiyle muhim degil.
Bu arada doktor 32. Hafta itibariyle once Nst sonra muayene seklinde geleceksn dedi
Ay anlamadım onu kim kime zarar veBazen diyorum kapıyı açıp kedinin kaçmasına sebep olur mu, kayınvalidemin annesi dikkat edin kediye de zarar verebilir demişti laf arasında. Umarım boşuna kuruyorumdur kafamda
Okula giden varsa risk fazla değil mi ? Sen bilirsin. Doktora sorayım bakalım ne diyecekBen de ordan alacağım gibi görünüyor, instagramda sürekli reklamları çıkıyor
Ben asmdeki hemşireye sordum. Hiç geceye grip aşısı yapmadım dedi. 2 druma sordum, evet seni de bebeği de korur dedi. Okullu oğluşum var, havalar soğuyunca illa gelecek hastalık eve. Ama annem yaptırma, illa hasta oluyorsun doğal yolla bağışıklığın olsun dedi. Akan sular durdu
canım çok kendini yorma bebek önemli, pratik olanı yap. Hormonlardan dolayı hassasız ama bebeğin de doğum sonrasında dahi bundan etkilenebildiğini unutma.Yatılı misafir dediğim de kayınvalidemle kayınpeder. İki hafta sanıyordum ama 1 aydan fazla kalacaklar sanırımNormalde çok sıkıntı yapmam ama hamileyken iş yüküm çok arttı, zaten kolay yoruluyorum, bir de uyumsuzluk çok olunca psikolojik olarak da yoruluyor insan, bakalım ne olacak.
Sağlıkla gelecek kuzu inşallah.
Hiç kendi düzeninizi bozmayın. Ben kedi seven insan değilim ama o da bir can, evin bireyi. Misafir size uyacak hem de lohusa olacaksınız. Şimdi sizin talepleriniz, istekleriniz karşılanmayacak da ne zaman karşılanacak.
Bana biri az kullandığı süt sağım makinesi verdi. Bende temizlik takıntısı var, kullanmak istemiyorum, ihtiyaç duymam diye satın da almadım makineden. Eşim satın almayacaksan bu dursun kenarda dedi, bu makinelerin ikinci kişi tarafından kullanılması hijyen açısından sıkıntı yaratır mı acaba. Siz nasıl dezenfekte ettiniz kendinizinkini?
Sağol canım sorayım bakalım haftaya teşekkür ederimÖncesinde mutlaka bilgi alın doğum sonrasını da özellikle sorun bence. Boşu boşuna kesinti falan yapmasınlar
Canım eşim de kedimizi sever ama ben evlat gözüyle bakarken o nihayetinde bir hayvan der geçer. Benim kadar düşkün değil ne olacak bir kaç gün annen baksın bir şey olmaz diyebilir. Hayvan psikolojisinden anlamıyor, anlatsam da işine gelmiyor açıkcası. Ama birazcık hamilelik ve lohusalık kozumu kullanacağım artık. Ben de gelip günlerce kalmasından yana değilim ama şehirdışından geleceği için mecbur bi süre kalmak isteyecektir o yüzden bir şey diyemiyorum. Öncesinde eşimle ciddi olarak konuşup benim yanımda durmasını isteyeceğim.
Normale döndü canım şimdi her kontrolde tekrar gözden geçiriyolar çok şükür her şey yolunda sen de canını sıkma düzenli kontrol ettir yeterliCanım nasıl çıktı ventriküller bende de çıktı
bende diyorum çocuk neden karnımın içini kazıyor demek ki kasılma ve aşırı kasık ağrılarım var ayağa kalktığım an çişim geliyor çocuk aceleci mi yoksa normal mi bilmiyorum
İnşallah inşallahTabii doğru doğum kiloları çok farklı da olabilir bilemiyoruz. Kilo çok umrumda değil açıkçası sadece bakım konusunda çok düşük kilo sıkıntı olacaktır ondan istiyorum biraz almasını. Ben de kendimi küveze de hazırlıyorum inşallah gerek kalmaz bebeklerimizle çıkarız hastanedenEvet canım yapacak, doğru zamanda bir kez 2 doz yapıcam dedi. Sürekli yapmak istemiyorum etkisi 1 hafta dedi. Siz konuştunuz mu ciğer geliştiriciyi?
ben ayağa kalktığım her an ve göbeğim sanki daha yukardaydı da düştü gibi hissediyorum annemde aynısını dedi hayırlısı bakalım her şey zamanında güzell28-29dan sonra normalmiş
Bir de kasık ağrısına ek bacaklarımın üst tarafları falan da çok ağrımaya başladı. İster istemez kemikler şekil değiştiriyor, ee zaten iç organlar iyice sıkıştı
Bende de mesela hiç tuvaletim yokken bir anda sanki saatlerdir tutturmuşum gibi sıkışıyorumSanırım birden böbreklere, mesaneye falan baskı mı yapıyor artk ne yapıyorsa. O an adım atsam kaçıracak gibi oluyorum.
Haklısın canım, dün çok yoruldum. Gece boyunca karnım kasılıp durdu. Çok pişman oldum sonra.Benimde tam göbeğimin sağ veya sol tarafı bir anda şişiyor gibi oluyor, bebiş ittiriyor mu kafasını mı dayıyor anlamadım. Bikaç saniye öyle kalıyor sonra normale dönüyornormal herhalde.
Ay anlamadım onu kim kime zarar veöyle bir şüphen varsa hepsiburada gibi sitelerde satılan tasmalar var, kaybolursam ara yazıyor arkasına numara falan yazdırabiliyorsun. Bide navigasyonlu şeyler vardı ama nerede gördüm hatırlamıyorum. Sen eşinle konuş önce, öyle bişry olursa ortalığı ayağa kaldıracağını hissettir. Yani o kadar olmaz ama ben ne insanlar gördüm zalimlikte tam taş kalpli oluyorlar. Öyle bir karakterdeyse tedbirini al. O da can sonuçta riske girme. 2 gün misafirin idare ediversin. Sanki evde vahşi hayvan var. Kaç gün kalacak kayınvaliden ? Arkadaşın falan olsa bakıverse 1 hafta güzel olur. Hatta komşun olsa harika olur arada gider görürsün, yaknız kalmaz. Ama daha uzun süre olmaz.
Okula giden varsa risk fazla değil mi ? Sen bilirsin. Doktora sorayım bakalım ne diyecek
canım çok kendini yorma bebek önemli, pratik olanı yap. Hormonlardan dolayı hassasız ama bebeğin de doğum sonrasında dahi bundan etkilenebildiğini unutma.
Sağol canım sorayım bakalım haftaya teşekkür ederim
Ben astronot tulum yerine dış kundağını hem de uyku tulumunu almak istiyorum ama sitesinde 0.3 ve 0.5 tog var sadece. Ev sıcaklığı için yeterli mi bilemedim. 1 tog olsa düşünmeden alacağım.Kızlar kis bebesi doguracagimiz için uyku tulumu sorunsalı içinde boğuluyorum.Owli uyku gurusu radarimda şuan.Hem 3 yaşa kadar kullaniliyor olması hem kalitesi.Siz neler aldınız nasıl bir çözüm buldunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?