- 27 Nisan 2022
- 1.468
- 1.755
- 53
- 40
Evet kesinlikle ben de böyle düşünüyorum. Çok hassas bir dönem olacak bebek geldi diye bir kaç gün bi yere bıraksam daha çok travma oluşacak oğlumdaama bir odayı komple kayınvalideme ayırıp kediyi oraya sokmayabilirim umarım bunu kabul eder. Ama ben lohusa halindeyken kediye zarar verir mi emin de olamıyorum
Evet duygularıma tercüman oldunuz resmen daha şimdiden strese girdim nasıl olacak nasıl yapacağız diye.. Ben kendimi bildim bileli hayvanlarla iç içe büyüdüm evlenmeden önce de kedilerim vardı ve artık onları hayvan değil ailenin bir parçası olarak görüyorum aslında o kadar hassas canlılar ki. En ufak davranıştan tahmin edemeyeceğimiz kadar çok etkileniyorlar.Selamlar, ev de iki tane kedimiz var. Acikcasi benim evimin bir parcasi onlar, esim de ben de cok seviyoruz. Ayrica okudugum tum makaleler ve doktor yazilari, sehir-apartman cocuklarinin hayvanla buyumusinin bagisikligina iyi gelecegini de soyluyor. Ben bebegim icin cok mutluyum, apartmanda buyurken enazindan sagligi olumlu etkilenecek.
Hamile iken sizi strese sokan bir durum soyledikleri. Lohusali iken cok daha etkileyecektir. Size tavsiyem, kendi psikolojik sagliginiz-bebeginizin gelisimi ve o bir minderlik yer tutan zavallicik icin dik durun. Bunu ifade de edin. Soyleyin '' Benden talep ettiginiz sey hamile bir kadin olarak beni cok strese sokuyor, lohusaligimda da bunun etkisi buyuk olur, dayanamam. 2-3 gunlugune ara ara geleceksiniz diye bana bunu yapmayin. Zavalli bir garipcigin gunahina da girmeyin. Gelin buyrun kediyi bir odada tutariz, siz de 2-3 gun disinizi sikar gidersiniz.''
Eger bu soylediklerinize ragmen israr ederlerse, duymazliktan gelin. Cunku sizin duygularinizi dikkate almamalari, sizin de onlarin soylediklerini dikkate almamaniza sebep yaratir. Hamile-lohusa ve genc bir anne olacak olan sizsiniz. Yasi muhtemelen daha buyuk biri olarak sunu soylemek isterim, dunyanin en melek insani bile baskalarinin sinirlarini biraz zorlamaktan cekinmez. Sinirlarinizda dik durmaniz ve bunu yumusak bir sekilde sizin icin neden uygun olmadigini anlatarak ifade etmeniz, size hayatta cok sey katacak. Yarin baska konularda da laf sokma vs yapamayacaklardir. Kim olursa olsun.
Evet kesinlikle ben de bu şekilde davranmayı düşünüyorum. Eşim de kedimizi sever ama evde beslemeye başta pek sıcak bakmıyordu hala da kedinin tüm sorumluluğu bende. Hamile olduğum halde kumunu hala ben temizlerim, tüylerini ben süpürürüm. O yüzden onun da yüzde yüz destek olacağını pek düşünmüyorum. Annem mi kedi mi gibi bir saçma sapan kıyasla girmesinden korkuyorum açıkcasıTatlı bir dille onun da ailenin bir üyesi olduğunu. Evdeki diğer aile bireylerinin birileri geldiğinde odaya kapatılmadığı gibi onun da kapatılamayacağını çünkü orasının onun da evi olduğunu söyleyin. Kendi yatacağı odaya sokmazsanız kediyi dediğiniz gibi o ayrı ama evin geri kalanından bir kaç gün mahrum etmek kediye haksızlık. Ayrıca o sizin evinize geliyor ve huzur bozmaya hakkı yok. Kesin ama nazik bir dille söyleyin gerisini kendisi bilir. Kediye bir şey yapacağından korkuyorsanız da eşinize kediye ev kalabalık ona dikkat et başına bir şey gelmesin, kapıyı açık bulup kaçar falan diye işleyin şimdiden, suçlayıcı tavır kullanmazsanız problem etmez eşiniz de ve o da seviyorsa kediyi daha özenli davranır
Ben de bunu çok zıtlaşmadan dile getireceğim umarım anlarlar lohusa halimle bana zorluk çıkarmazlar.Korkma canım birsey olsa anlarlardı içini ferah tut
Cok geçmiş olsun canım rabbim sağ salim evladını kucagına almayı nasip etsinilk bebiş ben den gelir diyordum senin ki aceleci cıktı
Benim de annemin ablamın kedisi var sevmeyen gelmesin hem gelmek isteyip hem sorun etmesi cok saçma yani ya kabul edip gelecek yada hiç ses etmeyecek 2 gün bile olsa o eve geldi mi 2 günde gitmez zaten kedi de odaya tıkılmaz sıkılıyo canlar yani düzenini hıç bozma kabul ediyorsa gelir etmiyorsa gelmez bu kadar basit
Ben de tam olarak bunları düşünüyorum. Çünkü eve yeni bir birey katılacak ve kediler için de hassas bir geçiş dönemi olacak bu. Ben de birbirlerine alışsınlar birlikte büyüsünler çok istiyorum. O yüzden enerjimi oğlumla kızımın birbirlerine alışmaları ile harcamak istiyorum kayınvalidemin hayvan sevgisizliliği ile uğraşmak istemiyorum açıkcası. Eşime de anlatıcam bu durumu o da annesi ile bu şekilde konuşur umarımDaha çok travma yapar.
Sizleri takip edip pek katılamıylrum ama buna sessiz kalamadım. Yakın zamanda uzun yıllardır benimşe olan yavrumu kaybettim belki o yüzden bu kadar hassasım.O da evin bir bireyi gelen kişinin kim olursa olsun onu rahatsız etme lüksü yok. Zararsız bir plastik top dahi nasıl kokabilir. Ben bebeğimle tanıştırabilseydim planlarım hastaneden geldiği gün koklatıp birbirlerine alışmaları için tedbirli adımlar atmaktı. Allah kısmet etmedi. Yavrum ameliyattan çıkamadı. Hastaneden gelince evin bireyleri birbirine alışmalı odaya da kapatmanozı tavsiye etmem daha çok depresyona girer. Odaya kapatılmasının suçunu bebeğe bulabilir. Anlayamaz kaynana sebepli olduğunu. Eğer kapatılması alanının alınması size uzak kalmasının suçlusu olarak da bebeği görürse vazgeçmek zorunda kalabilirsiniz. Çünkü o odada genel olarak bebek sesi duyacak ve kendince o yeni şeyi yani bebeğinizi suçlamaya yatkın olacak.
Sağ olun gerçekten kafam çok karışıktı ama en azından nasıl bir duruş sergilemem gerektiği konusunda netleşti kafamYatılı misafir dediğim de kayınvalidemle kayınpeder. İki hafta sanıyordum ama 1 aydan fazla kalacaklar sanırımNormalde çok sıkıntı yapmam ama hamileyken iş yüküm çok arttı, zaten kolay yoruluyorum, bir de uyumsuzluk çok olunca psikolojik olarak da yoruluyor insan, bakalım ne olacak.
Sağlıkla gelecek kuzu inşallah.
Hiç kendi düzeninizi bozmayın. Ben kedi seven insan değilim ama o da bir can, evin bireyi. Misafir size uyacak hem de lohusa olacaksınız. Şimdi sizin talepleriniz, istekleriniz karşılanmayacak da ne zaman karşılanacak.
Bana biri az kullandığı süt sağım makinesi verdi. Bende temizlik takıntısı var, kullanmak istemiyorum, ihtiyaç duymam diye satın da almadım makineden. Eşim satın almayacaksan bu dursun kenarda dedi, bu makinelerin ikinci kişi tarafından kullanılması hijyen açısından sıkıntı yaratır mı acaba. Siz nasıl dezenfekte ettiniz kendinizinkini?
32’de bana çalışabilir raporu verecek dr nst girersin dedi öyle veririz dediBir dahaki kontrolümde muhtemelen nst ister artık diye düşünüyorum. 32de rapor için gidicem çünkü. Bakalım ne diyecekler bize. Ben Kocaeli'deym
Şimdi zaten otele verseniz bebişi özledikçe hadi bırakın biz geliyoruz olur nasıl alıştırırsanız öyle gider. Bence kvalideye sorun sana ayrı oda yapsam mı rahat edersin ama kedide evde olacak, otelde kalıp günlük gelip gitmek mi istersin tarzında.Köpekler için mantıklı olabilir ama kediler insandan çok mekana bağlandıkları için oteller onlar için travma sebebi oluyor i. Kafeste kalıyorlar çünkü o süredeköpek gibi çıkarıp gezdirmiyorlar da.
Evet canım pazar günü giriş yapar yapmaz ciğer geliştirici vuruldu.toplam 2 doz oldumCanım ciğer geliştirici yapıldı doğduğunda 33. haftalık gibi olacak. İnşallah kısa bir kuvöz sürecinden sonra kavuşacaksınız.
Biraz canim sıkkın tatlım güzel olumlu cümleler duyarsam perşembeden sonra haber veririm
İnşallah ihtiyaç duymam ama yine de duyarsam o şekilde temizlerim. Teşekkür ederimCanım ben arkadaşıma da ödünç verdim doğumdan sonra ikizleri olmuştu. Her parçası yıkanabiliyor karbonatlı suda 5-6 dakika kaynatınca hiç birşey kalmaz zaten. sadece valf gibi bir parçası var orası gevşemişse işlevini tam yapmayabilir onu değiştirmek gerekebilir.
Hastaneler bile kiralama yapıyor bu cihazları. Sterilize edilemese böyle bir uygulama olmazdı. Bence boşuna masraf yapmayın. Dezenfekte edip bol güneşte kurutun güle güle kullanın.
Kayınvalideme otelde mi kalırsınız desem sanırım eşim kabul etmez bunu öncelikleŞimdi zaten otele verseniz bebişi özledikçe hadi bırakın biz geliyoruz olur nasıl alıştırırsanız öyle gider. Bence kvalideye sorun sana ayrı oda yapsam mı rahat edersin ama kedide evde olacak, otelde kalıp günlük gelip gitmek mi istersin tarzında.
Hayırdır inşallah canım umarım iyisinizdirBiraz canim sıkkın tatlım güzel olumlu cümleler duyarsam perşembeden sonra haber veririmsen nasılsın bebek nasıl
İyi olacağız hayırlısıyla tatlımHayırdır inşallah canım umarım iyisinizdir
Canim Hayırlısıyla doğsun inşallah bulunduğun hastane neresi? Benimde erken doğum riskim var o yüzden hastane araştırıyorum ucuncu derece yogun bakim olan hastane lazım çünkü.Hepinize ayrı ayrı teşekkürlerbugün bebişimle son günüm yarın sezeryanla alıncak.Umarım ciğeri gelişmiştir ve güçlüdür oğlşum❣Rabbim kimseyi evladından ayırmasın. Kan alındı sabah yine enfeksiyon var mı diye, sürekli Ntsye bağlanıyorum.Kalp atışları çok iyi şükür sancım yok.Rabbim yardım et sağ salim kavuşayım oğluma
Ben de arkadaşımdan aldım, kendi kitapçığında nasıl dezenfekte edilir yazıyor olabilir, oğluşumda kaynatmıştım diye hatırlıyorum. Çalışan annelerin eli kolu oluyormuş ama ben evde olduğum için çok fazla kullanmamıştım.Yatılı misafir dediğim de kayınvalidemle kayınpeder. İki hafta sanıyordum ama 1 aydan fazla kalacaklar sanırımNormalde çok sıkıntı yapmam ama hamileyken iş yüküm çok arttı, zaten kolay yoruluyorum, bir de uyumsuzluk çok olunca psikolojik olarak da yoruluyor insan, bakalım ne olacak.
Sağlıkla gelecek kuzu inşallah.
Hiç kendi düzeninizi bozmayın. Ben kedi seven insan değilim ama o da bir can, evin bireyi. Misafir size uyacak hem de lohusa olacaksınız. Şimdi sizin talepleriniz, istekleriniz karşılanmayacak da ne zaman karşılanacak.
Bana biri az kullandığı süt sağım makinesi verdi. Bende temizlik takıntısı var, kullanmak istemiyorum, ihtiyaç duymam diye satın da almadım makineden. Eşim satın almayacaksan bu dursun kenarda dedi, bu makinelerin ikinci kişi tarafından kullanılması hijyen açısından sıkıntı yaratır mı acaba. Siz nasıl dezenfekte ettiniz kendinizinkini?
İnşallah canım güzel haberlerinizi bekliyorumİyi olacağız hayırlısıyla tatlımperşembe randevum var ondan sonra yazarım kendinize bebişlere çok iyi bakın beslenmenizi aksatmayin
İnşallahKayınvalideme otelde mi kalırsınız desem sanırım eşim kabul etmez bunu öncelikleannesine çok düşkün değildir ama bu gibi durumlar da annesinden taraf olur gibi geliyor. O yüzden ona bir oda ayırmayı teklif edeceğim inşallah sorunsuz kabul eder
Annemin kedisi benim ilk oglumun dogumunda geldi annemle tabi ki bebeğin dibinde yattı niye aglıyo der gibi bakardı kıyamam büyüdükçe her gelmesine yada her gitmemiz de oglumun ayak ucunda yatar aralarında farklı bi bağ var oglum cok seviyo normal de mınnak cocuklardan hoslanmaz kendine elletmez ama ogluma bısey demiyo cok akıllı hayvanlarİnşallahaynı sıkıntıdan bende de varda şu an çözmem gerekmiyor bebiş 6 aylık gibi başlayacak o dertlerim. Kedişlerimde 2 tane. Sonumuz hayrolsun
Oy yirimAnnemin kedisi benim ilk oglumun dogumunda geldi annemle tabi ki bebeğin dibinde yattı niye aglıyo der gibi bakardı kıyamam büyüdükçe her gelmesine yada her gitmemiz de oglumun ayak ucunda yatar aralarında farklı bi bağ var oglum cok seviyo normal de mınnak cocuklardan hoslanmaz kendine elletmez ama ogluma bısey demiyo cok akıllı hayvanlar
Mesela bizde izin sonrası izin kullanamazsın. Mutlaka çalışman lazım bir gün de olsa. Ama izni rapora çevirebiliriz grrekli durumlarda. Mesela 2 gün kala rapor aldın diyelim, o 2 gün iznine eklenir. Benim düşüncem iznimi kullanmak, pazartesi günü de gidip çalışamaz kağıdını alıp işyerine teslim edip doğum iznine ayrılmak. Bakalım nasıl olacak
Hayırlısı olsun inşallah bende çarşamba günü haraket azlığı hissettiğim için nst istedi doktor evet 32 de nst ye başlar sizde bana çünkü şey demişti işi bırakmamış olsaydın 32. Haftadan sonra nst ve 2 haftada bir gelmelere başlayacaktın ama çalışmadığın için şimdi yine 34 sonra nst ve 2 haftaya başlarız demişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?