2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
İnşallah aynı sıkıntıdan bende de varda şu an çözmem gerekmiyor bebiş 6 aylık gibi başlayacak o dertlerim. Kedişlerimde 2 tane. Sonumuz hayrolsun
Benim bebişime allahtan annem bakacak da sonrasında öyle bi sorunumuz olmayacak çok şükür annemlerde de 2 tane kedimiz var hatta bana derlerdi senin kardeşlerin bunlar diye ben de kardeş kardeş büyütmek istiyorum. İnşallah huzurla, sevgiyle büyütürüz hem bebeklerimizi hem kedilerimizi

Benim de 2 gündür bir hareketli anlamadım kasılma mı bebek hareketi mi. Karnım pıtır pıtır dalgalanıp duruyor

Ben istemiyorsanız gelmeyebilirsiniz derdim. Kedim evimin bir ferdi nasıl ki çocuklarıma ya da bana o varsa gelmem demiyorsa kedime de diyemez. Misafirlerin böyle bişey seçme lüksü mü varmış geldikleri ev için çok şaşırıyorum insanların başkasının evi için dahi fikir sahibi olmasına. Gelemeyene değil de kedinize çok üzüldüm istenmediğini onların tepkilerinden hissedip strese girecek yavrucak.

Bir hayvanı o derece sevmeyen biri insanı sevebilir mi ki ya.

Gerekirse veterinerinize sorsun söylediklerime benzer şeyler duyacaktır. Ona göre bebek yeni bi obje olacak keşfetmek isticek. Ağlayınca sesten ürkecek belki. Ve tüm bunlar sadece ağlama sesi duyduğu kapatıldığı bi odada olursa bebeğinizi düşman olarak görecek. Onun alanını ve ailesini çalan bir düşman. Çok istiyorsa evin bireyine saygı duyarak gelmeli ve kendisi odada kalmalı. Nasıl ki Ergenlik döneminde ki bi genç can sıkıcı olabiliyor diye size gelcem oğlunu odaya kapat diyemiyorsa veyahut da yatalak bir bireyin olduğu eve giderken koku var diyemiyorsa size de diyemez. Kaldı ki yavrucak zararsızmış bi zararı olsa bahsettiğim örnekler geçerli olur yine de kapatılmaz.

Alkışlı beğenme yapmak istiyorum yazdıklarına

Hangi hastanedesin canım . Ankaradaydij degilmi

Sağol canım, bebişe niye ciğer geliştirici vurmadılar doğumdan önce

Benim de 2 gündür bir hareketli anlamadım kasılma mı bebek hareketi mi. Karnım pıtır pıtır dalgalanıp duruyor

Valla kasılmalar pek anlaşılmayacak gibi değil içeriden biri karnımı sıkıyormuş gibi hissediyorum. Henüz çok güçlü değil canım falan acımıyor ama farklı bir his

Benim de hep daha çoktu fark bu sefer kapanmış sanki ama zaten bunlar yaklaşık değerler canım başka bir anda gitsek başka değerler bile çıkabilir kiloyu dert etmeyelim durabildikleri kadar dursunlar yeter ki bebeklerimiz, ciğerleri gelişsin çabuk toparlasınlar. Belki de hiç gerek kalmayacak kuvöze bakalım. Kalacak olmalarına da zihnimi hazır tutmak istiyorum iyilikleri için kalmaları gerekiyorsa da kalacaklar yeter ki sağ Salim bize dönsünler Sana planlı bir durum olursa ciğer geliştirici yapacak mı doktorun?

Benim de 2 kedim var. Her ikisini de sahiplenirken (bir tanesini sahiplendiğimde evli değildim) eşime özellikle fikrini sordum. Şuanda da bir kızım bir oğluma kardeş geliyor bebişimiz gözüyle bakıyorum.
Birkaç saatliğine eve gelenler için eğer gerçekten çok aşırı korkuyorsa kapatıyorum ancak onun dışında sevip sevmemesi umrumda değil. Evde kedi olduğunu bile bile gelen herkes evin bir bireyi olduklarını kabul ediyor demektir.
Kayınvalidem daha çocuk olmadan birkaç kez "nasıl olsa çocuk olunca verirsin" tarzında cümleler kurmuştu. Her defasında da "sen 2.çocuğun olduğunda 1.yi verdin mi?" dedim çocuğu öğrendiklerinde bana bir şey söylemese bile eşime "kediler nolcak?" diye sormuş. Eşim de "bugüne kadar ne yapıyorlarsa aynısını yapmaya devam edecekler, ne demek ne olacak?" diye cevap verince bizde kedi konusu bir daha açılmadı.
Kediden bağımsız olarak doğum sonrası kişi kendisi talep etmiyorsa yatıya gitmek çok saçma geliyor bana. Zaten misafir gittiğiniz bir evin (kendi çocuğunuzun evi bile olsa) düzenine karışmak apayrı bir saçmalık.
Eğer eşinizin tutumu da sizinle aynıysa bırakın eşiniz halletsin, siz hiç karışmayın. Gelmeden önce de mutlaka uyarsın eşiniz "kediyi kapat falan deme sakın" diye. Gerekirse veteriner kapalı kalmaması gerektiğini söyledi dersiniz

Merhaba arkadaşlar bir şey sorucam dogum parası için asgari ücretten mi hesaplanıyor yoksa kendi maaşımızın brütün den mi ?

Bir hayvanı o derece sevmeyen biri insanı sevebilir mi ki ya.

Kızlar kesinlikle sonuna kadar haklısınız ben de aynı sizler gibi düşünüyorum hatta bebek ve kediler nasıl birbirlerine alıştırılır diye Hamileliğimin başından beri araştırıyorum hatta bu konuda destek alıyorum. Ne kedi oğlum incinsin istiyorum ne de doğacak olan bebeğim. İkisi de benim yavrum çünkü dışarıdan bir misafir olsa kesinlikle daha katı tepkiler verirdim ama malum kayınvalide olduğu için eşimi de kırmadan arayı da bozmadan düzgünce halletmek istiyordum. Ben düzgünce durumumu anlatıcam, bunları bunları yapabilirim size uyarsa buyurun gelin diyeceğim gerisi kendilerine kalmış artık.. Bu derece hayvan sevmeyen bir insan, insanları nasıl sever ben de bilmiyorum açıkcası

Canım eşim de kedimizi sever ama ben evlat gözüyle bakarken o nihayetinde bir hayvan der geçer. Benim kadar düşkün değil ne olacak bir kaç gün annen baksın bir şey olmaz diyebilir. Hayvan psikolojisinden anlamıyor, anlatsam da işine gelmiyor açıkcası. Ama birazcık hamilelik ve lohusalık kozumu kullanacağım artık. Ben de gelip günlerce kalmasından yana değilim ama şehirdışından geleceği için mecbur bi süre kalmak isteyecektir o yüzden bir şey diyemiyorum. Öncesinde eşimle ciddi olarak konuşup benim yanımda durmasını isteyeceğim.

Allah yardımcın olsun canım lohusa halinle zaten aklın başında olmayacak bebeğini ayrı kedini ayrı düşünüyor olacaksın çevredekilerin de yapması gereken tek şey bizi düşünmeleri aslında ama o kadar şanslı olacak mıyız ben de bilmiyorum. Bana da birileri bebekler olunca kediyi neyapacaksınız diye soruyor arada ve aşırı sinirleniyorum bu zihine o yüzden herkese göre bi tık sert cevap verdim sanırım. Hayvan sevgisini tatmamış veya hiç bakmamış olanlar bizim açımızdan bakamıyor olaya evladımız gibi oluyorlar onlar bizim. Herkesin aile dinamiği farklı eşin daha çok seni düşünür inşallah bu süreçte ve mutlu atlatırsın inşallah
Geçenlerde benim kaynanam ve görümcemin de telefonda eşime bebekle kedi aynı evde olmaz dediğini duydum. Tam diğer odadan koşarak geliyordum cevap vermeye ki eşim gerekli cevapları verdi kalkmadım. Eşim köyde hayvanlarla içiçe büyümüş bir insan. bizi ahırda samanların içinde büyüttünüz bişey olmadı ev kedisinden mi olacak siz bizim evimizin içine karışmayın dedi. Bidaha karşılık vermediler. Evime geldiğinde yorum yaparsa da susmam muhtemelen umarım fikirlerini kendine saklar. Benim en büyük avantajım eşim benden bile çok bağlıdır kedimize tek başıma cevaplamak ya da direnmek zorunda kalmıyorum.
Şaka gibi evimizin içi için direnmekten bahsediyoruz ama Türk toplumundaki gerçekler şaka gibi malesef..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…