2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Ay çok sevindim ya sağlıkla doğsun inşallah Bende bekliyorum Allah sağlıkla nasip etsin inşallah

Benim haftaya kontrolüm var baktiracagim bazen çok fazla oluyor bacaklarim kollarım falan

Bugün tam 32+6yım 33haftalık sayılırlar. Ölçemedi doktor ultrason çok kötüydü doğumhanede oda oda gezdik makinesi çalıştırmak için zaten hiç bir şey görünmüyordu ekranda devlet hastanesinde gerçekten imkanlar çok kısıtlı keşke böyle olmasa hepimiz özellere mecbur kaldık. ölçemedi açılman yok ama dedi. Alttan ölçebilirim ama uyarmak istemiyorum doktorun alttan bakar en azından bi sorun olursa kendi hastanende olmuş olursun dedi.
Sancı var diye doğum başlıyor gibi bir durum olmuyor yani demi? Bana aracınız var mı falan dediler ambulansla göndermeyi düşündüler sanırım biz neye uğradığımızı şaşırdık ayaktayım iyiyim iyi değil miyim acaba diye düşünmeye başladım.
Yeter ki içerde iyi olsunlar iyi olduklarına emin olsak dayanılmayacak büyüklükte değil şuanda sancılar çok şükür. Acele etmeyin diye konuşuyorum bakalım dinlerlerse analarını
Evet her şey yolunda gidiyor gözüyle bakıyorum ama böyle bir muamele görünce panikliyor insan. Seninki de ayrı bir zor Allah yardımcın olsun biran önce kesinleşir seninki de inşallah canım kafan rahatlar. Fitil olarak alıyorum ve artık kızarıklık vajinada şişlik kaşıntı acıma her şeyi yapıyor çok bıktım aylardır kullanıyorum bazen canım çok açıyorsa koymuyordum açıkçası şimdi öyle bir lüksüm de yok. Evdeyken iç çamaşırı giymeden hareket ediyorum bi nebze rahatlatıyor.

Dualarımız seninle canım bebeğin ve sen çok iyi olacaksınız inşallah

Aramızda tam 4 gün var Açılmayı elle kontrol etmedi mi canım, ultrasondan mi serviks kapalı dedi. Benim o gün sancım olunca doktorum egeye yönlendirdiğinde vajinal muayene etmek isterlerse izin ver, açıklığa ve servikse baksınlar dedi. Zaten sancı şikayetiyle gidince direkt onlara baktılar. Açılmayı parmakla kontrol etti. Yok tabii ki sancı başlayınca doğum başlıyor gibi bişey yok düzenli kasılmalara dönmesi lazım ki öyle bi olduğunda iğneyle serumla hastanede günlerce geciktiriyolar doğumu korkma. Biraz daha vaktimiz vardır diye düşünüyorum yani inşallah 34 haftayı devirelim en kötü ihtimal

Gittim ikinciye canim kilo alıyor ama hala fark var dedi 2 haftada bir takip edicez dedi işte haftaya tekrar gideceğim. Belki minyon olacaktır bizim bebisler canim sıkma canını. Yeterki vaktinde sağlıkla dogsunlar.
Kilo alması çok güzel maşAllah
Kiloları iyi oldukça gerisi mühim değil ben perinatolog gitmek için gidiyorum teşhis ne katacak diye değiştirdiğim doktora devam edeceğim aslında diyetisyen gidip kilosu için diyette aklımda ama doktorum gerek yok dedi bu sefer kendim hareket etmeyeceğim.
Benim içindeki his 37. Haftada dogururum gibi
Birde yani insan neden 1 hafta yada 2 hafta gerideyken söylemez dimi 3.hafta riskli zamana gelince söylüyorlar perinatolog görün diyorlar :)
Sinir olduğum nokta bu telaşlandırıyorlar başta deseler ona göre bir yol izleriz

Normal doğumla bağlantısı nasıl oluyor? Normal olsun mu istiyordun özellikle?
Evet canim şimdi erken doğabilir ya onda normal doğum oluyormu bilmiyorum çünkü bebeğin gelişi nasıl felan sağlıklı olsunda normal doğumuda geçtim kesilmeye razıyım zaten ne istesem desem tersi oluyor onun için şu son aylarımızı kendimize zehir etmeyeceğim

Kızlar her gün daha zor olmaya başladı. 20 dakika hadi bilemedin 30 dk yürüdüm bugün sadece ve aşırı yoruldum. Bikaç gün dinlenmek için rapor almıştım, sözde az bişry hareket edeyim diye çıktım evden ama 20 dk zor dolaştım geldim. Neredeyse dk da bir dinlendim. Cumartesiye kadar iyiydim oysa ki, çalışıyorum da normalde, hareketliyim. Ama 2 gündür çabuk yorulmaya başladım. Bebeğinde gerilmeleri arttı.

İnşallah Hayır edeyim mi alttan diye sordu ben olur diyecektim aslında çünkü dünden beri ya açıklık olduysa diye korkuyorum ağrılarım vajinada benim çünkü. sonra ben cevap vermeden kendisi hiç uyarmayalım orayı bi sorun yoksa da başlatabiliriz kendi doktorun bakar dedi. Kadın bana saatli bomba muamelesi yaptı.
Şimdilik düzenli denebilecek bir durum yok çok şükür.

Dualarımız seninle ve yavrunla canım inşallah kolay bir şekilde atlatırsınız bu süreci. Prematüre bebekler çok güçlü oluyor hızla kilo alıyor diyorlar anneleri Allah’a şükür sütün de oluyormuş o da içini bi nebze rahatlatır.

Kaç çıktı serviks uzunluğu? 30 haftada kısaldı benim de dinlenmeme ve progestan kullanmama rağmen daha da kısalmış maalesef Artık mutlak istirahat dedi, yatıyorum mecburen
İki hafta önce 30 mmmdi progestan sabah akşam başladım bgn 28 olmuş, çalışma artık dinlen dedi

Bence de hiç düşünme o kısmını, o nasıl gelmek istiyorsa öyle gelsin Sağlıkla gelsin de bebişlerimiz

Canım çok geçmiş olsun
Senle özelden yazılmıştık hatırlarsan
Bende samsunda yaşıyorum
insaallah iyi bir doktor bulursun güzel ilgilenen

Vajinanda kızarıklık,şişlik ve kaşıntı varsa mantar oldun sanırım.Yarin doktoruna mutlaka söyle.
Bende 2 hafta önce oldum.Vajinal fitil ve travazol kullandım.Hemen kendime geldim.Bende progestani vajinal olarak kullaniyorum ve bende çok sıkıldım

Sancin varsa adalet ve nidicard başlaması gerekiyor doktorunun.
Ben 26.haftadan beri kullanıyorum.2 hafta önce sancilarim cok çıkınca nidicardi 2 den 4 e çıkardı doktorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…