2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Kızlar iyi akşamlar, şimdi doğum öncesi koltuklardan halılara evi dip köşe temizletmek istiyorum. Sizce ne zaman yaptırayım bunu? Ekim ortası gibi geç mi olur bilemedim.
34+5 bugun gecen cumartesi dip köşe temizlik yaptık halılarım yıkandı geldi perdeleri camları vitrin içleri her yeri temizledik valizlerimi hazırlayıp dogumu bekliycem yaptırdıklarımı in gelmesini bekliyorum Ekim sonu doğumum muhtemelen 25 ekimden sonra her an her şey olabilir

Kızlar birkaç kişi karnım sertleşiyor normal mi demiş etiketleyemedim ama benim bir kaç gündür en büyük sorunum buydu bildiğiniz kare oldu göbeğim 4köşe gibi bebeklerin biri sağda biri solda sertleşti hep. Sertleşme sıklığı ve uzunluğu çok artmıştı. Rahmin kasılmasıymış bu. Rahim kasıldığı için bebekler toplanıp kalıyormuş. Kasılma da açılmasına sebep olabilir zorladığı için dedi doktor. Bu aralar herkeste başlıyor heralde belki benimkiler uzun süreli ve şiddetli olduğu için önemsendi şuanda 4,5kiloya yakın bide bebekler rahim zorlandığı için de kasılıyor falan dediler sizinki daha kısa ve şiddetsizdir diye tahmin ediyorum. Sizi de korkutmak istemedim ama takibinizi yapın.

Valla güzel gidiyor hazır mıyım bende bilmiyorum her gün bir eksik çıkıyor resmen ya ama bebeğin hastane için lazım olan her şeyi hazır bez mama hariç
Ben hiç hazır değilim en azından öylesine bir çanta yapsaydım acil bşr durum için iyi olacaktı bu hafta sonu bari elimdekilerle bir çanta hazırlayayım da sonra eklemeler yaparım artık

A AAsel selamlar kızlar, ben de tüp bebek annesiyim, şu an gittiğim doktorum tedavimi yapan doktorum değil ama kendisi de yine tüp bebek doktoru. Ne ben ne de doktorum tüp bebek olduğu için farklı yaklaşmadık bu konuda. Şu an normal doğum olarak notlarını alıyor doktorum, ilerleyen zamanda tabiki bir sağlık sorunu olması halinde değişebilir bu durum ama sağlık sorunu olmaması ve dayanabilmem durumunda normal doğum planlıyoruz. Dediğiniz gibi birçok doktor, tüp bebek diye hemen sezeryana yönleniyor ama bence çok da doğru değil. Sizin gönlünüzden geçen neyse onu isteyin bence doktorlarınızdan.

Ay ne güzel mis olmuş her yer benim de bir aksilik ya da bir sıkıntı olmazsa Kasım başı ortası gibi olacak doğumum. Ben de Ekim başı dip köşe yapayım o zaman

Bende yaptıracağım onu fakat bende kararsız kaldım ekimin ilk haftası haftasonu gibi yaptiricam sanırım erken doğum riski de var ya çok ortaları beklemeyi dusunmuyorum
Evet mantıklı ben de ekimin ilk haftası gibi yaptırayım anca zaten. Sonra daha da ağırlaşacağız.

Şimdi arkadaşımla görüştüm de normal dedi bana, benim göbeğimde çok büyük değil, iç karnım geniş heralde, sığmıyorlar sanırım haftaya cuma gidicem bende kontrole.
Normalde geceleri balik gibi oynar
Dun aksamdan beri sert ve hissetmiyorum
Korkmaya basladim

Merhaba canım hiç korkma bizimde 13haftalikken görülmüştü çok telaş yapıp korkmuştuk. Hemen üniversitede perinatoloji ye gitii baktı inceledi başka bulgu yoktu ve büyük ihtimal geçici dedi gerçekten de ayrıntılı ya gittiğimde yok olmuştu. Çok şükür endişelenecek birşey değilmiş ama annelik işte

canım 2 doktora göründüm 2 side detaylı ultrasonda uzman 1 tanesi perinatolog zaten 2 side geçici olabileceğini ama anomolinin semptomplarından 1 tanesi olduğunu söyledi. benim 2 tane düşüğüm 1 tane de 4 yaşında kızım var mart ayında yaşadığım düşükte bebeğim gelişemediği için kürtaj olmak zorunda kaldım. Her şey Rabbimden kesinlikle aldırmak gibi bir düşüncemiz yok sadece insan stres yapıyor Allah korusun birşey varsa da bilip kendini hazırlamak daha mı iyi diye düşünüyorum ama kist tek semptom olduğu için amniyosentez e sıcak bakmıyorum. Tek başına bir anlam ifade etmeyebilirmiş çünkü. Çok teşekkür ederim yorumların için inşallah sende sağlıkla bebeğine kavuşursun sizin zaman az kaldı

çok teşekkür ederim canım bende tek bulgu olduğu için kabul etmedim zaten onun dışında herşeyi çok şükür haftası ile uyumlu canım sana da çok geçmiş olsun yaşayan daha iyi anlıyor ki insan yine de stres olmadan duramıyor evlat söz konusu olunca. sana da sağlıklı doğumlar diliyorum inşallah en güzel şekilde geçirirsin bu süreci sizin zaman az kaldı çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…