- 4 Kasım 2016
- 1.375
- 1.958
- 133
İsimler şahaneBiz masal da karar kıldık sanirim
Diğer kızlarımıza da uyum sağlar diye düşündük
Tuana Kumsal Masal
Tesekkur ederimİsimler şahane
Asi bogmaca+tetanoz + difteri asiri. Sanirim saglik ocaginin yaptiginda bogmaca yoktu. Ben Adacel markasi ile buldum ve yaptilar. Dikkat edin icinde Polio olan olmasin. Sanirim baska markalar da var. Ecza depolarina sordurulmasi gerekiyor, bu nedenle nazini ceken-aranizin iyi oldugu eczanelerle baktirin. Ben asiyi buldum, aile hekimligindeki hemsire yapti. Tabii ozel oldugu icin kayitlarima gecmedi.Benim bugün muayene günümdü. Plasentanın rahim ağzını kapatması dışında sorun yok. 29+4'teyim 1645 gram 40 cm olmuş bebiş. Biraz ilerden gitmesi avantaj tabi erken doğum riskim sebebiyle. İki gündür sağ tarafıma çok baskı yapıyordu bebek toplanma mı acaba diye düşünmüştüm çok şükür sancı çıkmadı nstde. Rahim ağzı da kapalıydı alttan bakmadı rahim boyunu da ölçmedi sanırım pek bir önemi yok bu haftadan sonra. Boğmaca tetanoz aşısı önermişti özel aşı imiş sağlık ocağı yapmıyor. Reçete ile eczaneden temin edeceğiz.
Merhaba Boostrix pfs diye yazmış hoca. Hiç bilgim yok bu konuda. Nasıl içeriği siz biliyor musunuz?Asi bogmaca+tetanoz + difteri asiri. Sanirim saglik ocaginin yaptiginda bogmaca yoktu. Ben Adacel markasi ile buldum ve yaptilar. Dikkat edin icinde Polio olan olmasin. Sanirim baska markalar da var. Ecza depolarina sordurulmasi gerekiyor, bu nedenle nazini ceken-aranizin iyi oldugu eczanelerle baktirin. Ben asiyi buldum, aile hekimligindeki hemsire yapti. Tabii ozel oldugu icin kayitlarima gecmedi.
Bir de nasılsa kayda geçmeyeceği için eczacıya yaptırsam nasıl olur? Eşim sormuş eczacı biz yaparız demiş.Asi bogmaca+tetanoz + difteri asiri. Sanirim saglik ocaginin yaptiginda bogmaca yoktu. Ben Adacel markasi ile buldum ve yaptilar. Dikkat edin icinde Polio olan olmasin. Sanirim baska markalar da var. Ecza depolarina sordurulmasi gerekiyor, bu nedenle nazini ceken-aranizin iyi oldugu eczanelerle baktirin. Ben asiyi buldum, aile hekimligindeki hemsire yapti. Tabii ozel oldugu icin kayitlarima gecmedi.
Diger markada oydu. Simdi hatirladim. Adacel ve Boostrix. Ayni asi ve icerik, marka farkli. Avrupa Birligi onayli orda uygulanan iki asi diye biliyorum.Merhaba Boostrix pfs diye yazmış hoca. Hiç bilgim yok bu konuda. Nasıl içeriği siz biliyor musunuz?
Siz bilirsiniz, ben panikle asiyi erken buldurdum. Belli haftadan once yapilmamasi gerekiyordu. Sonra aile hekimliginde sagolsunlar soguk dolaplarina koydular, orda da hemsire yapti. Koldan basit bir asi. Eczaci da yapar, zaten suan haftaniz da uygun olmaya.Bir de nasılsa kayda geçmeyeceği için eczacıya yaptırsam nasıl olur? Eşim sormuş eczacı biz yaparız demiş.
Çok teşekkür ederim. Aydınlattınız beni :)Siz bilirsiniz, ben panikle asiyi erken buldurdum. Belli haftadan once yapilmamasi gerekiyordu. Sonra aile hekimliginde sagolsunlar soguk dolaplarina koydular, orda da hemsire yapti. Koldan basit bir asi. Eczaci da yapar, zaten suan haftaniz da uygun olmaya.
Baş çevresi 2 hafta karın ve bacak çevresi 1 hafta canım.İki gün önce perinatoloji de 1256 gram çıktı kilosu da 2 hafta gerideymiş.Büyük kızım 5 hafta gelişim geriliğine rağmen 2400 gram doğdu küveze alınmadı bi sağlık sorunu olmadı çok şükür ozaman doğumuma giren prof. sormuştum ne olur bu gelişim geriliği ilerde bi sorun yaratır mı kızıma dediğimde iyi beslersen yaşıtlarına bile yetişir demişti.Öyle de oldu şu an 10 yaşında okul birincisi maşallahı var ne zeka ne fiziksel olarak ileri de hatta.Büyük kızımda 35. haftamda tesedüfen farkedildi acilde gelişim geriliği özele gittiğim doktor anlayamamış bile düşün.Bir hafta yatış yapıldı takip edildi sonra taburcu oldum 38+4 te açılmam olmadığı için mecbur sezeryana alındım.Canim ikinci gebelikte de gelişim geriligi olur diye okumuştum doğru o zaman. Senin neresi ne kadar geriden geliyor peki şuan ve kac gr? Yanlış anlama benim bebeğim çok mu ufak acaba diye soruyorum. Birde 38 de doğunca kuveze alındı mı? Ve kızında her hangi bi problem var mıydı doğduğundagerçekten beni bitirdi bu hastane sürecleri. Dr um 3.derece yoğun bakım olan bir yerde doğum yapmam gerektiğini söylüyor burda da bir tek şehir hastanesinde var ama orda da hem Dr um yok(ozel hast. Gidiyordum) hemde genelde boş yer olmuyormuş yoğun bakımda bunun stresi de var üzerimde maalesef
Geçmiş olsun canım şimdi nasılsınTeşekkür ederim canım tüm gün giremedim. Ben bu geceyi hastanede geçiriyorum ama şimdilik sorun yok inşallah
Sabah ciğer geliştiricinin 2.dozumu oldum sonrasında nst çekildi acilde 100den aşağı inmedi sancı rakamları şok olduk karnım hiç yumuşamıyordu zaten. Doktor Hemen acil bir şekilde gönderdi Samsun’a geldik burda 20den yukarı bile çıkmadı sancılarımİlaç tedavisine başlandı yine de ne olur ne olmaz diye. İlaçlardan sonra göbeğim jöle kıvamında kızlar dokunup zevk alıyorum ilk defa hiç ağrım yok otururken bile inşallah etkisi uzun sürer tabi ilaçların. Bu gece yatıyorum sabah bi sorun olmazsa çıkaracak. Ama yoğunbakımı arayıp 33haftalık ikiz bebeklere yer ayarlayın da dedi. Tedbir amaçlı sanırım. İnşallah daha ilerleriz bebeklerimle henüz çok küçükler canlarım
İyiyim canım ilaç verildiğinde düzeliyor her şey sanki. Bana hala evime döncem daha çok var gibi geliyor ama doktora göre öyle değil sanırımGeçmiş olsun canım şimdi nasılsın
Eflatun1Kelebek maşallah bebeğin hızla büyüyor dünyaya adapte oldu desene. Dualarımız Ömer bebekle
Insallah 38 e kadar gelirim bende canım erken doğup kuvezde bırakmak istemiyorum onuBaş çevresi 2 hafta karın ve bacak çevresi 1 hafta canım.İki gün önce perinatoloji de 1256 gram çıktı kilosu da 2 hafta gerideymiş.Büyük kızım 5 hafta gelişim geriliğine rağmen 2400 gram doğdu küveze alınmadı bi sağlık sorunu olmadı çok şükür ozaman doğumuma giren prof. sormuştum ne olur bu gelişim geriliği ilerde bi sorun yaratır mı kızıma dediğimde iyi beslersen yaşıtlarına bile yetişir demişti.Öyle de oldu şu an 10 yaşında okul birincisi maşallahı var ne zeka ne fiziksel olarak ileri de hatta.Büyük kızımda 35. haftamda tesedüfen farkedildi acilde gelişim geriliği özele gittiğim doktor anlayamamış bile düşün.Bir hafta yatış yapıldı takip edildi sonra taburcu oldum 38+4 te açılmam olmadığı için mecbur sezeryana alındım.
Canım kaç çıktı kalp atışın? Bir de taşikardin olduğu nasıl ortaya çıktı? Ben de kendimden şüpheleniyorumKızlar merhaba. Bugğn benimde görüş günümdü. 2015 gram olmuş kızım. Benim taşikardim çıktı kızlar kalp atışım çok hızlıymış bu sebeple bebeğinde hızlı. EKG eko filan çektiler sorun yok dediler. Demir eksikliğinden olabilirmiş bakalım. Baş geliş pozisyonda artık rahim ağzını ölçmüyor 35 Li bişeydir ama dedi. Normal doğum gözüküyor benim bu yüksek kalp atışım sorun olmazsa
Canım benim 120 üzeri bebeğin 180 buluyor nst de. Nst de çıktıCanım kaç çıktı kalp atışın? Bir de taşikardin olduğu nasıl ortaya çıktı? Ben de kendimden şüpheleniyorum
İnşalah canım banada erken doğum olabilir dediler ama rahim ağzında açılma kısalma gibi bir durum yok şuan nst de sancım falanda çıkmıyor.Endişelerini anlıyorum bir anne olarak dilerim Rabbimden zamanında sağlıkla doğarlar inşallah benimde tek temennim bu.Bebeğinin hareketlerini takip et sürekli bi aksilik olunca anlıyor insan zaten bana doktorum hareketlerine dikkat etmemi söyledi.Dilersen özelden yaz bana canım konuşalım.Insallah 38 e kadar gelirim bende canım erken doğup kuvezde bırakmak istemiyorum onubi de beni en çok korkutan şey bebeği anne karnında kaybedebiliriz diyorlar bunu niye habire söylüyorlar anlamıyorum.
Canım ya moralini bozma, inan bende o haldeyim. Sanki kimse yok gibi yanımda ama hormonal olarak da böyle hissediyor olabiliriz. Bir sürü eksik var, panik oluyorum ama benim dışında herkes rahat gibi geliyor ama aslında değil. Onlar da düşünüyordur ama iş hayatı da zor, bi de erkeklwr bizler gibi duygularını ifade edemez kolay kolay. Takılma, sen kendine ve isteklerine odaklan. Her şey yoluna girer.Bugün hıçkırarak ağladım ya
Çünkü beni anlayan destek olan hiç kimse yok çok yalnız hissettim
Eşime yada kardeşime bebekle ilgili bakımıyla yada alışverişle ilgili Bi şeylerden bahsettiğimde geçiştiriyorlar ama ben onların iş yeri sorunlarını dinliyorumm
İyi ki burası var ve bu mesajları tek tek okuyorum
Ben ağlayınca bebek bayagı şiddetli hareket etti tekme attı üzülmüş müdür benim gibi stres e mi girdi acaba şimdi de pişmanımilerde diyelim ki 3 yaşında 5 yaşında anneler napıyor acaba çocukların önünde ağlıyorlar mı çok kötü hissettim
Herşey çok pahalı, bende şok oldum fiyatı görünce. O parayı şimdi olsa bende vermek istemezdim canım haklısın. Yorumlar iyiyse al dursun, alınmış alınmıştır. Ben yıllaaarrrrr evvel aileme tansşyon aleti almıştım hala kullanırlar mesela. Yeter ki sağlam bişey olsun. Omron bu konuda iyi bir marka, uzun yıllar kullanırız diye düşünüyorum. Acaba 6 aydan sonra falan lazım olacakalrı da alsak mı yavaştan ya sanki ne alsak kar kardır gibi. Kendşmi tutamayıp 5 yaş ürünleri de almaya başlarmışımBen de m2 aldım canım hafızalı olanından doğru ölçüyor demiş çoğu kişi o bile 522 liraydı :/
Ah o dertler bende de var, ne valiz var ne beşik. Kıyafetleri bile yeni yıkamaya başladım. Bi tane el valizine şimdilik yerleştireceğim eşyaları. Doğum belli değil. İnşallah erken gelmez bıdıklarAh canım öyle iyi anlıyorum ki seni ben de geçen gün her şeyi internetten aldım gidip bi mağaza gezip alışveriş yapamadim diye ağladımkorona olduğumuz için 20li haftalarda bi daha olur muyuz diye korkudan çıkamadım bir suru is var temizlik çamaşırların yıkanması valiz eksikler oda hazırlığı daha doğumum nerede ne şekilde olacak o bile belli değil her şeyi ben dusunuyormusum gibi geliyor ben de isyan bayrağını cekiyorum bazen
38 de alırız dedi canim doktor previa icinİnşallah güzel haberler alırsın canım merak etme
Normal canım38 de alırız dedi canim doktor previa icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?