Günaydın, eklemlerimiz ödem tutuyor maalesef aynı şey benim hem el hem dizlerde oluyorKızlar günaydın kaç sabahtir ellerim kollarım uyuşuk parmaklarimi yumruk yapamıyorum eklem yerleri acıyor.ilk başlarda önemsemedim fakat her sabah aynı.ustünede yatmiyorum ama parmaklarım bazende tüm kolum uyuşuk uyanıyorum.
Benim rüyaları anlatsam kendim dışında herkesi doğurttum rüyamda. Sanırım bi babam kaldı, en son eşim doğuruyoduKızlar günaydınrüyamda doğuruyordum daha doğrusu kanamam olmuş sezaryene alıyorlar, spinal anestezi yapıyorlar ama bir türlü bacaklarım uyuşmuyormuş, diyorum uyuşmadı sakın başlamayın doktorlar ciddiye almıyor ay valla çok değişikti
Sağol kuzum, yaa bugün şükür hapşırık bitti hafif ateş vardı 37.2 en fazla 37.3 oldu normalde 37 lere asla ateş demem ben ama bu gebelik psikolojimi bozdu resmen. İlk kez parol aldım ılık da bi duş düştü şükür. Her haftam bi ekşın doktorum da diyo sakin bi hamilelik olmadıAh canım geçmiş olsun hiç korkma şu an etrafımdaki herkes grip ve birçok arkadaşım da hamile hepsi grip salya sümük ben de boğaz enfeksiyonu alerji tarzı bir şey olmuştum geçen hafta o kadar çok öksürmüştüm ki resmen her öksürükte bebeği itiyormuşum ıkınıyormuşum gibi oluyordu artık kasıklarım sancılandı yani ama nst falan normal çıktı ben şey içtim iui geldi ıhlamur çayına kuru elma atıp bir dr ayva kabuğu soyup kaynattım üçünü bir ,şekerin de yok kestane balı varsa bi çay kaşığı da öyle koyup iyi gelmişti .Önceki sayfalarda vardı hastane işim iyice berbat bir hal almaya başladı maalesef
Benim ellerim çok uzun zamandır öyle 1 ayı geçti belki, şiş uyanıyorum eklemlerim çok acıyor ve bi süre yumruk yapamıyorum. Doktoruma söyledim kalsiyumu ihmal etme bol su iç ekstra kalsiyum da vermek istemiyorum dediKızlar günaydın kaç sabahtir ellerim kollarım uyuşuk parmaklarimi yumruk yapamıyorum eklem yerleri acıyor.ilk başlarda önemsemedim fakat her sabah aynı.ustünede yatmiyorum ama parmaklarım bazende tüm kolum uyuşuk uyanıyorum.
Sağol canım umarım memnun kalırsınAyrem marka aldim canim bakalım denicem
Gebelik şekeri veya tansiyon vs bir şey var mıydı isterseniz bir idrar testi verin yarın ve elde şişkinlikleri önemseyin falan diyorlar ya belki çoj önemsiz bi şeydir ama yine de temkinli olmakta fayda varKızlar günaydın kaç sabahtir ellerim kollarım uyuşuk parmaklarimi yumruk yapamıyorum eklem yerleri acıyor.ilk başlarda önemsemedim fakat her sabah aynı.ustünede yatmiyorum ama parmaklarım bazende tüm kolum uyuşuk uyanıyorum.
Senin SAT 14 Şubat mı? Benim 13 Şubat. Burada 19 Kasım görünüyor. Ama
e-nabizda 20 Kasım görünüyor.
Kızlar günaydın, sabah kalktkm, karnımı doyurup yaytım. Az önce uyandım, falat şu anda adet sancısı gibi bir sancı oldu. Göbeğimin altında da bebeğin hareketlerini hissediyorum normal mi? Hep göbek hizasında falan hissederdim
Ay valla önceden hep doğmuş olarak görürdüm şimdi artık doğurmaya çalışırken görüyorum iyice kafamız gittiYarabbim, hepimiz kafamıza huniyi takmadan vakitlice, sağlıkla doğursak. Yemin ederim psikoloji diye bir şey kalmadı artık bilinçaltımız ne haldeyse rüyalarımızda bakın
Benim rüyaları anlatsam kendim dışında herkesi doğurttum rüyamda. Sanırım bi babam kaldı, en son eşim doğuruyodu
Ahaha ay çok güldüm ya
Sağol kuzum, yaa bugün şükür hapşırık bitti hafif ateş vardı 37.2 en fazla 37.3 oldu normalde 37 lere asla ateş demem ben ama bu gebelik psikolojimi bozdu resmen. İlk kez parol aldım ılık da bi duş düştü şükür. Her haftam bi ekşın doktorum da diyo sakin bi hamilelik olmadıOkudum canım yaa niye böyle hep en kötüsünü söylüyolar, inşallah sıkıntısız sağlıkla kucağına alırsın oğlunu Biliyorum belirsizlik çok zor ama iyi düşünmeye çalış hep Hepimiz bi sağ salim kucağımıza alsaydık
Benim ellerim çok uzun zamandır öyle 1 ayı geçti belki, şiş uyanıyorum eklemlerim çok acıyor ve bi süre yumruk yapamıyorum. Doktoruma söyledim kalsiyumu ihmal etme bol su iç ekstra kalsiyum da vermek istemiyorum dedi
Sağol canım, adet olacak gibi kramp girdim ve bebeğin tekmelerini karnımın altında hissettim. Hala var ama daha hafif sayılır. Bebek de çok hareketli, hafiflemezse doktora giderim artık.Benim 32.hafta kontrolüm cuma günüydü. Doktor özellikle uyardı; artık regli sancısına benzer sancılar gelecek, aniden tuvalete sıkışmış hissedeceksin, bebek alt kısma baskı yapacak sanki çıkmaya çalışıyor gibi gelecek sana sakın korkma diye
Düzenli aralıklarla gelip giderse, 15-20 dk'dan uzun hiç kesilmeden devam ederse o zaman haber vermemi istedi sadece
Siz dogum ekibi ile konusun, ben de garanti olsun diye yine konusacagim. Dilerim hic ihtiyacimiz olmaz, kenarda garanti olur sadece. Bebeklerimiz vaktinde, saglikli gelsin insallah. Su aralar hep bunu dusunuyorum.SGK kapsamlı ama yinede sormakta fayda var teşekkür ederim
Krem felan vermedimi kuzu
Bende de basladi. Sinirlere oluyormus boyle bu haftalarda. Kaan Kocatepe hocanin 33. hafta videosunda da bahsediyor. Esi de jinekolog, o da hamileliginde yasamis. Benim hoca da malesef oluyor bu haftalarda dedi. Dogumla geciyormus.Kızlar günaydın kaç sabahtir ellerim kollarım uyuşuk parmaklarimi yumruk yapamıyorum eklem yerleri acıyor.ilk başlarda önemsemedim fakat her sabah aynı.ustünede yatmiyorum ama parmaklarım bazende tüm kolum uyuşuk uyanıyorum.
İnşallah bende öyle türlü türlü düşünce geliyor aklımaSiz dogum ekibi ile konusun, ben de garanti olsun diye yine konusacagim. Dilerim hic ihtiyacimiz olmaz, kenarda garanti olur sadece. Bebeklerimiz vaktinde, saglikli gelsin insallah. Su aralar hep bunu dusunuyorum.
Acilden giris yaptimmmusade altinda tuttular her turlu kontrolu yaptilar ama hamileyim diye ilac veremediler sonra kendi doktoruma gidince tansiyon ilacimin sayisini yukseltip kan sulandirici igne verdi vitaminleri cogaltti birde her ihtimale karsi ciger gelistirici igne verdi bebis icin bakalim mumkun oldugunca icerde tutmaya calisicaz insallah gelisim geriligi devam etmez normal haftasına gelir simdi her hafta gidiyorum doktoraIyide nedne ilac vermiyorlar. Tansiyondan kusacak kadar yuksekse bir ilac versinler . bence baska doktorada git.
idrar da proteinene baktilar mi ?
Gebelik şekerim yok tansiyonum normal çıkıyor daha önceki hamileliklerimde uyandığımda ellerim sis yumruk yapamazsın sonra duzelirdi onu onemsemiyorum.fakat ellerim kollarım parmaklarım karıncalı uyuşuk karıncalı oluyor uyandığımda o endişelendirdi beni üstüne yatmadigim halde ellerim parmaklarım uyuşuk oluyor.duzelir heralde doğumdan sonra.Gebelik şekeri veya tansiyon vs bir şey var mıydı isterseniz bir idrar testi verin yarın ve elde şişkinlikleri önemseyin falan diyorlar ya belki çoj önemsiz bi şeydir ama yine de temkinli olmakta fayda var
Canımmm doktorumuza güvenmekten başka çaremiz yokMerhaba kızlar, doktorum öğlen geldi ve yemek yeme su içme dedi. Bir kaç saat sonra tekrar nst çekilecekmiş ona göre fakültede yer ayarladım bebeklere oraya göndercem alcam dediben çok şiddetli ishal oldum iki gündür saat başı falan çıkıyorum tuvalete şuanda aşırı ağrım var ishalden dolayı o zorlamalar da doğumu tetikliyormuş ishal en korktuğumuz şeydir nasıl denk geldi bu zamana diyor baktılar 1cm açıklık olmuş. Sancı da bebeklerin birinde çıktı sadece. Alınması gereken bi durum yokmuş gibi geliyor bana ama kadın doçent bilgisine de güveniyorum. Kesin değilmiş gibi konuşuyor ama yememi kestirdi ne hissedeceğimi bilmiyorum yine.
Almak zorunda kalırsak bebeklerin entübe bile olmayacaklar merak etme dedi. Hem iğne olduk hem de Hiç bir sancı çekmeyip doğan bebeklerde ciğer sorunu daha çok oluyor sen bir kaç gündür sancılar yaşıyorsun her sancı onların ciğerini güçlendiriyor şuanda dedi. 33+5oldum 34ü tamamlayamayacağız heralde..
Herşey güzel olacak inşallah Rabbim hayırlı vakitte gelmelerini nasip etsin inşallah. Doktorlara güvenmekten başka çaremiz yok malesef onlar muhakkak ince eleyip sık dokumustur.Merhaba kızlar, doktorum öğlen geldi ve yemek yeme su içme dedi. Bir kaç saat sonra tekrar nst çekilecekmiş ona göre fakültede yer ayarladım bebeklere oraya göndercem alcam dediben çok şiddetli ishal oldum iki gündür saat başı falan çıkıyorum tuvalete şuanda aşırı ağrım var ishalden dolayı o zorlamalar da doğumu tetikliyormuş ishal en korktuğumuz şeydir nasıl denk geldi bu zamana diyor baktılar 1cm açıklık olmuş. Sancı da bebeklerin birinde çıktı sadece. Alınması gereken bi durum yokmuş gibi geliyor bana ama kadın doçent bilgisine de güveniyorum. Kesin değilmiş gibi konuşuyor ama yememi kestirdi ne hissedeceğimi bilmiyorum yine.
Almak zorunda kalırsak bebeklerin entübe bile olmayacaklar merak etme dedi. Hem iğne olduk hem de Hiç bir sancı çekmeyip doğan bebeklerde ciğer sorunu daha çok oluyor sen bir kaç gündür sancılar yaşıyorsun her sancı onların ciğerini güçlendiriyor şuanda dedi. 33+5oldum 34ü tamamlayamayacağız heralde..
Canım benimki kesinleşti doktorum 1 Kasıma gün verdi kısmetse benim oğlum da 3100 doğmuştu doktorum bununda o civarda bi kiloda doğacağını söyledi 1 Kasımda 38. Hafta bitmiş 39un içinde olmuş oluyoruz bence doktorun normal bi zamanlama vermiş sağlıkla gelsin bebeklerimizKızlar aranızda sezaryen olacağı kesin olanlar için doktorlarınız doğum için kaçıncı haftayı öneriyor?
Bizim kesinleşmiş bir durum yok ancak sezaryen biraz daha ağır basıyor şuan için. Ben planlı sezaryen istemiyorum ( doğumun kendiliğinden başlamasını talep ettim ) ancak doktorum en fazla 39a kadar beklerim öyle bir durumda diyor. 32. haftada kilosu 1594 gr. Doktorun doğum kilosu tahmini 3200 yani iri bir bebek falan da değil.
Sizde durumlar nasıl?
Canım hiç üzülme lütfen gerçekten maşallah çok güzel geldiniz bugüne tek gebeliklerde bile erken doğum bu haftalarda çok sık görülüyor benim çevremdeki ikizler de hep 28’de falan alındı sapasağlamlar ,gönlüne göre olsun inşallah tedbir olarak bıraktırmış doktor zaten eğer alırsa da hiçbir sorun çıkmayacaktır ama birkaç gün daha dursalar senin daha çok için rahat edeceği için inşallah bir sorun olmaz da birkaç gün daha dururlarMerhaba kızlar, doktorum öğlen geldi ve yemek yeme su içme dedi. Bir kaç saat sonra tekrar nst çekilecekmiş ona göre fakültede yer ayarladım bebeklere oraya göndercem alcam dediben çok şiddetli ishal oldum iki gündür saat başı falan çıkıyorum tuvalete şuanda aşırı ağrım var ishalden dolayı o zorlamalar da doğumu tetikliyormuş ishal en korktuğumuz şeydir nasıl denk geldi bu zamana diyor baktılar 1cm açıklık olmuş. Sancı da bebeklerin birinde çıktı sadece. Alınması gereken bi durum yokmuş gibi geliyor bana ama kadın doçent bilgisine de güveniyorum. Kesin değilmiş gibi konuşuyor ama yememi kestirdi ne hissedeceğimi bilmiyorum yine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?