Canım hergun mü götürüyorsun süt nasıl oluyor? Ben sehirdisindan geldim doguma buraya acaba 3 günde bir toplu getirsem mi ne diyorlar hiç bi bilgim yokCanım benim seni çok iyi anlıyorum son günlerim o cihazda bağlı geçti izi çıkmıştı makinenin göbeğime artık bi de ben de iki bebek vardı.. ve evet bir hemşire hata yapsa iş üç kat uzuyordu yanlış yaptığını ben anlayabiliyordum artık onlar nasıl anlamıyor bilmiyorum.
Benim hastane mama istemedi kendileri veriyormuş. Süt ilk gün hiç yoktu. Hastanenin makinesi çok kötüydü ve zaten ilk gün için makine mantıklı olmuyor damlalar belki çıkıyor onlarda kuruyup kalıyor İkinci gün video izledim elle sağma videoları eşimle oturup önce sıcak uygulayıp sonra masaj yaparak damla damla sağdık enjektöre çektik ağızlarına sürsünler en azından diye verdik 2cc falan çıkmıştı düşün. Hep elle sağmaya devam ettim o gün ama çok uzun sürüyor pes etme benim hep eşim yaptı genelde karşıdan daha düzgün yapılıyor sanki 3 damla 5damla götürdük sevinerek. dün akşam evime geldim sıcak duşumu aldım (çok önemli) lansiloh elektrikli sağma makinesiyle (bu makine bence muhteşem düşünen varsa kesinlikle bu markayı alın) bildiğin damla damla döküldüğünü gördük gözlerimiz doldu eşimle ve hiç acıtmıyor kendi kendine masaja geçiyor sağmaya geçiyor çok iyi.. akşamdan beri şuanda 15mL den fazla süt çıkmış görmeye gidene kadar iki kez daha yaparım. Allah iki bebeğin rızkını veriyor sanırım çok şükür.
Bestlak damla kullanmaya başlamıştım dün, akşama hemen etki etmiş midir bilmiyorum ama sen hemen al. Humana anne çayı aldım bi de. İki gündür yemeği görmek istemeyen ben bugün ne yiyeceğimi şaşırdım direk iştahım açıldı.
Tahin ve su süt yapıyor ikisini tüket bol bol.
Sor bakalım bir sase verir belkiValla bilemiyorum ondan mı baska bısey mi probiyotik kullanabilir miyim diycem bugun
1 den sonra gıdıcem canım eşim işten gelecek birlikte işte ben de oyle bol su patates haslayıp yedim muz yıyorum yogurt yedim sabah ev yogurdu anlamadım ki bugun sorcam probiyotik verirse kullancam usandım ya
Benimki de perşembehaftaya cuma ya da perşembe 35 haftalık oluyorum o zaman çağırdı
yok bende girmedim asistanla konuştuğumda geldiğinizde ilk nst bağlanacaksınız sonra doktorlar görüşeceksiniz dedi ve her hafta nst+muayene olarak devam edeceğiz dedi.Benimki de perşembebüyük ihtimalle bıraktırır artık ya herkes nstye girmiş doktor bana henüz vermedi perşembe verir mi bilmiyorum sen girdin mi hiç
ben bir şey sormak istiyorum benim cuma günü 34+0 oluyor o gün çalışmama gerek var mı yoksa işe gitmeden raporu bozduracak mıyımEvet ben de tam +6da gittim ve sadece tamamladığım hafta aktarıldı boşa gitti 6günüm. Bu yeni değişmiş SGK ya eskiden gününe kadar girebiliyorduk bilgileri şimdi sadece hafta girebiliyoruz demişti gerizekalı kadın raporu çıkardıktan sonra. Tam 34ol öyle git. Canım Devlet hastanesine git yaptır doktoruna gitmene gerek yok ücret ödeme boşuna.
Muayeneye gitme doktoruna mesaj at numarası vardır illaki, raporu düzenleyip fotosunu atsınlar. Bana doktorum gelmene gerek yok gün gelince hatirlat duzenleriz demişti. En azından bu şekilde yapabilir mi bi sorarsınMerhaba kızlar ,bir sorum olacak benim bugün 35+6 yani yarın tam 34+0 oluyorum okuldaki son günüm izne çıkıp iki haftayı da aktarma planım var ama doktorum şehir dışında bugün randevum var çalışamaz raporu için 34 tamamlamak mı gerekir bir gün sebebiyle bir haftam yansın istemşyorum hatta garanti olsun diye pazartesi almayı planlıyordum ama doktorun muayene ücreti 850 TLve bir başka doktora tekrar muayene ücreti ödemek de istemşyorum nasıl olacak acaba
İlk defa gideceğim bu doktora çok yoğun zar zor sıkıştırdı beni şehir dışında bşr de bundan hiç rapor almadım diğer perinatolog zaten eğitim araştırma hastanesindeydi raporu veren neyse bakacağım bir şekilde artık olurunaMuayeneye gitme doktoruna mesaj at numarası vardır illaki, raporu düzenleyip fotosunu atsınlar. Bana doktorum gelmene gerek yok gün gelince hatirlat duzenleriz demişti. En azından bu şekilde yapabilir mi bi sorarsın
Oyy maşallah bebeklerine, onlar çok güçlü annesi, Allah a emanetler.Benimkiler de sırf o hafta olayını bekliyor şuanda bugün hiç bir şeye bağlı değillerdi ellerini emiyorlardı
Ben öğretmenim, göreve başlamam birinci dönemimi tamamen kapatmış oldu canım erken doğum olayı bugün gördüm raporda. Hepsi aktarılmış. Raporla uğraşmak zorunda kalmayacağım en azından.
Bilmiyorum canım. Benim iki bebeğim vardı ve tüm karnım sert oluyordu bi taraf ya da çıkıntı şeklinde değil. Her yer bebekti çünküDoktoruna sorman en doğrusu aklında şüphe varsa erkene Çek randevunu.
Ve tv konusunda dediklerinde haklısın zaten bilime kulak veren herkes bu gerçekleri biliyor ispat etmene gerek yok. ben de izin vermeyeceğim eşime bunu çok çok öncesinden söylemiştim annesini uyarsın diye 24saat Hint dizisi izlerler karı-koca. Ben bebeklerle odamdayken istediklerini izlesinler sıkılıyorlarsa kısa tutarlar ziyaret işini ve evlerine gidebilirler kimsenin fedakarlık yaptığı yok bence. Daha öncede belirtmiştim benim kv kp çok yaşlı yardımları da olmayacak torun görmeye ve kalmaya gelecekler o yüzden ne kadar kısa o kadar iyi olacak benim için. Kimsenin keyfini düşünemem kendimi ve bebeklerimi en çok düşünmem gereken zamanda.
Canım son haftalarda benim karnım iyice büyüdü zorluyor göbekten yapmak. Bi sor bakalım ne diyecekelr sana. Zamanım azaldı bir an önce eksikleri tamamlamam lazım. Bugün yarın onlara odaklanmam lazım.Haftaya randevum var o zaman sorayım. Ayna karşısında yapıyorum bazen, çoğunlukla da bir sağ bir sol göbek deliği hizasında. Ama dediğim gibi göbek sertleşince nereye yapacağım diye şaşırıyorum. Benim de ne ev ne de valiz hazır. Bu hafta sonu başlayacağım, ne kadar erken bitirirsek o kadar az stres oluruz.
Bazısında olmuyor. Ama bende epeydir oluyor. Enfeksiyon da var biraz. İlaç kullandım ama tam geçmedi. Ama doktor hep bakıyor suyun normal diyor. İnşallah bişey olmaz.o zaman normal sanırım herkeste oluyor
Yakınsanız şanslısın. Bizimkiler uzaktan gelecek. Yani faydaları olursa ne ala ama olmazsa sinir stres sebebi.Biz yakınız Allahtan sahsen o agrilarla yeni bir donemle bir de başka kisileri çekmek zor olur ilk geceden kimse kalmasın biz bize kalalım düzenimi hemen olusturayim istiyorum elimden gelirse oyle yapmaya calisacagim.. zaten kalan da fayda saglayamiyor eşimle idare ederiz diye düşünüyorum
Yatıp dinlen canım o dönemde tek odağımız bebeğimiz olmalı. 24 saatte odasında tutmak olmaz gibime geliyor. Evdekiler de birşeyleri düşünsün. Birde bebeğin önüne pasta koyup seyretme hayali kuranlar var uğraşmam gereken. Kendi çocuğunuza yapın o kadar meraklıysanız diye bağırasım var. Umarım, öfke krizi lohusa depresyonu falan geçirmeden tutabilirim kendimi.Bebeği odanda tutarsın canim ben emzirip yatağında tutmayı düşünüyorum yenidogmus bebek ortada gezmesin istiyorum bende zaten sezeryanli olcam annem bana bakan olmadı hemen işe güce giriştim seni yatircam odanda bebeğinle yatarsin diyor bakalım kurtlu ben ne kadar yatabilirsem artık
Nst de bizim bebişin ne yapacağı belli olmuyor. Bi coşuyor bi sakinleşiyor bi tekmeler atıyor falan maceralı geçiyor. Dün gece bende çok uyuyamadım. Tekmeler gerinmeler derken zor uyudum.Benim de öyle oluyor burada görüyoruz etkileniyoruz bence erken doğum yapanlardan yoksa ben nst girdim hiç sandı çıkmadı ama dün gece kasılmaktan uyuyamadım bebek ordan oraya acıtacak derecede gerinip durdu , gerçi nst girince bebek aşırı sakin oluyor nedense onu da anlamış değilim akşam saatleri çok hareketleniyor
Bende az daha doktora gidecektim. İlk bebek olunca tecrübesizlik de oluyor elbette. Hayırlısı ile atlatsak şu doğumu lohusalığı falanGünaydın kızlarrr
Bir sürü doğuran arkadaş var herkesi takip edemedim ama tüm arkadaşlar sağlıkla alsınlar kucaklarına inş
Bu sertleşme bende de oluyor hatta dün o kadar rahatsız ettiki ne TV izleyebildim ne oturup yemek yiyebildim. Bugün şükür daha iyi ama eskiye nazaran daha sık olmaya başladı. @mathilda doktoruna sorduğunda beni de etiketler misin lütfeennn. Dün nerdeyse bu sertleşme ve toplanma yüzünden hastaneye bile gidecektim sorun mu var diye
Offf ben de öyleyim, işe uykusuz uykusuz geliyorum. Gece durmadan uyanıp bölük pörçük uyuyorum
Canım senin neden erken doğum oluyor. Olayların başını kaçırmışım. İnş sağlıkla gelsin bebeğin, iyi şeyler düşünmeye çalış. Doktorların seni zaten yönlendirir ne yapman gerektiği konusunda. Yönlendirmelerden tatmin olmadığın zaman burdaki deneyimli arkadaşlar mutlaka yol gösterirler. Kötü bir gece geçirmişsin, zaten böyle hep üst üste gelir aksilikler. Ama doğuracaksın bebeklerin küvözden çıkacak ve çok keyifli günler sizi bekleyecek inş
Canım yerine bakan başka doktor yok mu ? bi çalışamaz raporu için kendi doktorun şart mı ? Benim doktorum bi defa şehir dışındaydı yerine başka doktor baktı, testlerin sonuçlarına da başka doktor baktı ama hepsine tek muayene ücreti ödedim. Yanlış bilmiyorsam 2 hafta veya 10 gün içinde hastaneye gidersen ek ücret ödemiyorsun. Doktor yoksa bu hastanın suçu değil, bi ara hastaneyi sor bence yada doktoruna sor. Alt tarafı rapor alacaksın. Veya belki gitmeden de yazar gönderirMerhaba kızlar ,bir sorum olacak benim bugün 35+6 yani yarın tam 34+0 oluyorum okuldaki son günüm izne çıkıp iki haftayı da aktarma planım var ama doktorum şehir dışında bugün randevum var çalışamaz raporu için 34 tamamlamak mı gerekir bir gün sebebiyle bir haftam yansın istemşyorum hatta garanti olsun diye pazartesi almayı planlıyordum ama doktorun muayene ücreti 850 TLve bir başka doktora tekrar muayene ücreti ödemek de istemşyorum nasıl olacak acaba
Benim müdürüm o hafta içinde herhangi bir gün alabilirsin raporu demişti.benim mesala bugün 33+0 ama raporu yarın alacağım.Merhaba kızlar ,bir sorum olacak benim bugün 35+6 yani yarın tam 34+0 oluyorum okuldaki son günüm izne çıkıp iki haftayı da aktarma planım var ama doktorum şehir dışında bugün randevum var çalışamaz raporu için 34 tamamlamak mı gerekir bir gün sebebiyle bir haftam yansın istemşyorum hatta garanti olsun diye pazartesi almayı planlıyordum ama doktorun muayene ücreti 850 TLve bir başka doktora tekrar muayene ücreti ödemek de istemşyorum nasıl olacak acaba
Canım sen yaz demiştin ya bana bu kasilmalarla ilgili bugün gittim kontrole nst ye girdim birşey çıkmadı herşey normal ..ultrason muayenesinde de 32 haftaligim ama bir hafta önden gidiyormuş bebek ona da gayet güzel dedi yani analayacagin bir sorun yok o kasılmalar bebek büyüdüğü için hareket alanı da daraldığı için normal dedi doktor .benim tek sorunum işte plasenta previa var bende artık ona da yapacak birşey yok .37 ,haftada sezeryan yapacağını soylediBendede var canım onlar gün içinde 3 veya 4 kez oluyor dediğin gibi bazen bebek te hareket ediyor içerden böyle kuvettli ittiyor sonra kasılıyor geriniyor karnım falan ..ve ben evden çok çıkmıyorum o kadar yakın yerlere gidiyorum birde annem yakınımda teyzemler sık sık onlar geliyor çok iş yok üzerimde ona rağmen oluyor yani..bakalım doktora sorucam 29 unda randevu
Her gün sağıp götürüyom canım. Senin nasıl olur bilmiyorum. 3 günde bir sağarsan buzluğa at donsun buz aküleriyle getirirsin ..Her gün mü götürüyorsun peki canim sütü? Ben başka şehirden geldim buraya doğum yapmaya 3 günde bir getirsem olur mu ki acaba? Ne sıklıkla istiyorlar?
Bende bu hafta çalışamaz raporu aldım normalde çarşamba günü 32+0 oluyordum raporu düzenleyen kişi ile görüştüm pazartesi günü verebiliriz çalışamaz raporunu dedi. Pazartesi günü gittiğimde beni pazartesi günü 32+0 olarak göstermiş tahmini doğumu 2 gün önceye çekmiş yani. Sende rapor hazırlayan kişiye sorabilirsin o sizi yönlendirirMerhaba kızlar ,bir sorum olacak benim bugün 35+6 yani yarın tam 34+0 oluyorum okuldaki son günüm izne çıkıp iki haftayı da aktarma planım var ama doktorum şehir dışında bugün randevum var çalışamaz raporu için 34 tamamlamak mı gerekir bir gün sebebiyle bir haftam yansın istemşyorum hatta garanti olsun diye pazartesi almayı planlıyordum ama doktorun muayene ücreti 850 TLve bir başka doktora tekrar muayene ücreti ödemek de istemşyorum nasıl olacak acaba
konunun başını bilmiyorum ama muayeneye gitmeden sisteme giriş yapılmadan kimse rapor vermez. 1. si asla hastayı görmeden riske girmez .2. hasta kimliği olmadan özelse muayane ücreti alınmadan rapor yazılamaz.Muayeneye gitme doktoruna mesaj at numarası vardır illaki, raporu düzenleyip fotosunu atsınlar. Bana doktorum gelmene gerek yok gün gelince hatirlat duzenleriz demişti. En azından bu şekilde yapabilir mi bi sorarsın
peki bir zararı yok değil mi kasılmaların çünkü ben bayardır hissediyorum yazdığınız kasılmayıKızlar alıntılayamadım böylece yazayım :)
Karnın taş gibi olması bebeğin bir tarafa toplanması ve bi süre sonra gevşemesi kasılma arkadaşlarÖnemli olan kasılmanın düzenli aralıklarla belirli periyodlarda olmaması. Düzensiz kasılmalar zaten son dönemlerde olacak.
Kan sulandırıcılarla ilgili de doktorumun söylediğini ileteyim. Ecopirin, aspirin vs tarzı hapları 32-34 arası bıraktırdıklarını (ben 32 de bıraktım) oksapar gibi iğne tarzı sulandırıcıların ise başlandı mı doğuma kadar kullanıldığını söyledi. Ben de hala devam ediyorum belki 1-2 gün önce keser. Bir de ben 5-6. aydan beri kol ve bacaktan vuruyorum göbekten zor geliyor psikolojik olarak istemedim amniyosentez kordosentez işlemlerinden sonra
En iyisi reflor aslında ama baya pahalıya geliyor on tanecik çıkıyor içinden normal zamanlarda bi tanesi bile anında etki yapıyordu bende. Bu son seferde hiç bir şey etki yapmamıştıİshal i düzeltir umarım ya yada etkili bısey verirse diye düşündüm sorayım usandım 7 gün oldu rahat cunku
Çalışmana gerek yok raporu alıp teslim edersin iş yerine canımben bir şey sormak istiyorum benim cuma günü 34+0 oluyor o gün çalışmama gerek var mı yoksa işe gitmeden raporu bozduracak mıyım
Şuanda ilk defa evden götürüyorum hastanedeydim iki gün zaten. Yoldayım bebeklerimi görcemCanım hergun mü götürüyorsun süt nasıl oluyor? Ben sehirdisindan geldim doguma buraya acaba 3 günde bir toplu getirsem mi ne diyorlar hiç bi bilgim yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?