ben bugun bana bakan hemsireye sordum, eger dinlendiginde gitmiyorsa ve tekrarliyorsa kasilmalar, gel demisti hastaneye. istersen bir git nst ye gir kafanda rahat ederKızlar benim iki saattir bel ağrım var kasılmalarla birlikte ara ara gelip gidiyor erken doğum belirtisi mi bu acaba hamile kaldığımdan beri bugün ilk defa bel ağrılarım oluyor kasılmalarım düzensiz ama ritmik bi şekilde değil varmı bir görüşü olan endişelenmelimiyim ?
Aynn canim sende olabileceğini düşünmüyorum sadece bazen ameliyatta açtığımızda sürprizlerle karşılaşabiliyoruz korkutmak için değil bilinçlendirmek için söylüyorum inşallah olmayacak dedi ama sen bana sor üzüldüm açıkçası ama eşim sağolsun çok moral veriyor senin hayatından önemli değil bı ihtimal olarak söylemiş olmayacak belki diyor bende düşünmemeye çalışıyorum yeterki evladim sağlıcakla doğsun yaşasın tek düşüncem o Rabbim sağlıkla kucağımiza almayı nasip etsin inşallahAy evet ya ben internetten okumustum bunları direk yüzüme henüz söylemedi ama biliyor okuduğumu hatta bana dedi ooo sen neler arastirmissin dedi ..yazık iyi bir doktor korkutmak istemiyor ama biliyoruz yani böyle bir durum bile var ..ben bir ara çok kuruyordum kafamda bunu ama boşver sende hiç düşünme ya riskleri söyleyecekler tabi ama illaki olacak diye birşey yok .düşünme bunları sende boşver rahat ol son haftalarimiz zaten keyfini çıkaralım biraz
Canim en son kaçıncı haftada gittin plesenta previa vardı ve kanamaların oluyormuyduArtik gorus günlerimiz sıklasti .bizimde gorus gunuydu 2400 olmuş biraz iri dedi o yuzden seker takibi yapalim dedi. Aslinda ben kilo alsin diye 2 haftadir cok özenlibeslenmistim ne yaptin dedi gunluk 1 yumurta ceviz ve kasar yedim. Geneldede protein agirlikli beslendim dedim.dogru aldirir dedi .ilk nst ye girdik sanci yok.plesenta previa vardi yukari cıkmis.sertlesmeler normalmis.hareket takibi yap dedi. Cok hareketli olmasida cok iyiymis.10 gun sonra tekrar muayene nst
Bı doktora git canim ne olursa olsun hicbirsey yoksa bile için rahat eder benimde bel ağrısı olmuştu doktora gitmiştim 4cm acilmam vardı başka hiçbir belirti yoktu belli olmuyor herkeste farklı bı belirti ortaya çıkıyorKızlar benim iki saattir bel ağrım var kasılmalarla birlikte ara ara gelip gidiyor erken doğum belirtisi mi bu acaba hamile kaldığımdan beri bugün ilk defa bel ağrılarım oluyor kasılmalarım düzensiz ama ritmik bi şekilde değil varmı bir görüşü olan endişelenmelimiyim ?
Elbette saglimizdan ve hayatımızdan önemli değil.hersey güzel olacak inşallah canımAynn canim sende olabileceğini düşünmüyorum sadece bazen ameliyatta açtığımızda sürprizlerle karşılaşabiliyoruz korkutmak için değil bilinçlendirmek için söylüyorum inşallah olmayacak dedi ama sen bana sor üzüldüm açıkçası ama eşim sağolsun çok moral veriyor senin hayatından önemli değil bı ihtimal olarak söylemiş olmayacak belki diyor bende düşünmemeye çalışıyorum yeterki evladim sağlıcakla doğsun yaşasın tek düşüncem o Rabbim sağlıkla kucağımiza almayı nasip etsin inşallah
Hazırlanıyorum şimdi umarım açılma falan yokturBı doktora git canim ne olursa olsun hicbirsey yoksa bile için rahat eder benimde bel ağrısı olmuştu doktora gitmiştim 4cm acilmam vardı başka hiçbir belirti yoktu belli olmuyor herkeste farklı bı belirti ortaya çıkıyor
Gidiyorum birazdan canım ağrım da geçmedi zatenben bugun bana bakan hemsireye sordum, eger dinlendiginde gitmiyorsa ve tekrarliyorsa kasilmalar, gel demisti hastaneye. istersen bir git nst ye gir kafanda rahat eder
Oyy masallah kiloları da iyi saglikla kucağına al insallahDoğumgünüm 13 ekimde eşim keşke 13 ü olsa diyodu yok öyle yağma benimkini araya kaynatcaksın dedimBen 10.10.2022 istiyordum ama hocanın başka doğumları var. 1 gün fazla kalsınlar dedi karar verdik Kızcem 1800 oğluşum da 2400 civarı . Ama hoca hep ölçerken şunu diyor oğlan çok aşağıda asla düzgün ölçüm yapılamıyor tahmini değerler olduğunu belirteyim diye ekliyor.
Valla bilemiyorum, doktor yakınım felan değil kontrole gittigim doktorum. Hastane özel hastane.Konunun basina hakim olmadigimi ifade ettim 10 gun icinde basvurunca ucret alinmaz ama giris sarti yine olur. Kayit anlaminda diyorum kayit atilmadan islem yapilamaz. Kimliksizde kayit atilamaz egerki dr cok yakini falan degilse. Hastamede calisiyorum kimliksiz ve hasta gorulmeden islem yasak diye bir suru kagit imzalatiyorlar bize onun icin soyledim.Resmiyette islemler boyle yurur ama insanlar insiyatif kullanir onu bilemem
Kızlar süt çekme makinası olarak ne aldınız? ne kadara aldınız?
Gidiyorum birazdan canım ağrım da geçmedi zaten
Doktor şehir dışında canım bugün gittiğim doktor ve çok pahalı gerçekten neyse o da doktorum olmadı zaten ben son bir şansımı denemiştim belki kabul eder diye ama o da Prof olduğu halde riskli gebelik bana yine eğitim araştırma önerdi artık kesinleşti benim eğitim araştırmada doğum yapmam gerektiği burda sıradan bi doktora giderim artıkCanım yerine bakan başka doktor yok mu ? bi çalışamaz raporu için kendi doktorun şart mı ? Benim doktorum bi defa şehir dışındaydı yerine başka doktor baktı, testlerin sonuçlarına da başka doktor baktı ama hepsine tek muayene ücreti ödedim. Yanlış bilmiyorsam 2 hafta veya 10 gün içinde hastaneye gidersen ek ücret ödemiyorsun. Doktor yoksa bu hastanın suçu değil, bi ara hastaneyi sor bence yada doktoruna sor. Alt tarafı rapor alacaksın. Veya belki gitmeden de yazar gönderir
Bir de ek ders olsaCanım benim durumum da benzer bugün 34+0 ım yarın doktorumu arayıp raporu çalışamaz a çevireceğim gelmene gerek yok biz burdan güncelleme yapıcaz dediler bana e nabız da görünüyor zaten ordan çıktı alıp müdüre vereceğim. Sen de o şekilde rica edebilirsin doktorundan yoksa ek ders muayeneye gider yazık bize de bu halde çalıştık Eylül ü bitirdik
32 de devlete gittim iyi durumda dedi 33+3 gittim tamamen cikmis yer degismis dedi. 24. Haftada lekelenme olmustu. Plesenta pravia marjinaldi. Tam kapatma yoktuCanim en son kaçıncı haftada gittin plesenta previa vardı ve kanamaların oluyormuydu
Benim bebiş de kafasını kanala dayamış baskı yapıyormuş ama benim hiç sancım olmadı doktor da sancin olmuyor mu bayağı baskı yapıyor dedi yoo dedim çok güzel o zaman dedi anlayamadım bebiş aşırı hareketli saga sola geriniyor sadece o zaman karnım yirtilacak gibi kasılıyor onun dışında sancı yaşamıyorumBenim de bu akşam kasıklarımda çok ağrı var ve bebek kendini aşırı ileri doğru itiyor, kasılıyor. Normal mi acaba böyle olması? Yaşayan var mı bunları sık sık?
Benimde aynı 32+2de 1760gr.cikti 37sonu 38 başı aliriz bebeği dedi..daha çok beklemeyiz dedi doktor plasentadan dolayıKızlar selamlar, bizim de bugün görüş günüydüilk defa nstye girdim baya sıkıcı bir şeymiş çok şükür sancı vs çıkmadı. Bugün tam 32+0 olduk çalışamaz raporunu aldım, başta çalışabilir istedim boşver gitme dedi doğum sonrası ben rapor veririm dedi. 2 hafta sonraya randevu verdi doğum tarihini kesinleştircez. Kasım başı gibi sezaryen olacak kesin olarak. Bebişim de büyüyor 1800 gr olmuş
Nst ye girdim sancı çıkmadı çok şükür açılma vs de yok rahim uzunluğu 40 mm çıktı tahlil verdim bekliyorum şimdi canım.Ben lansinoh manuel aldım, bir de mochi’nin süt toplayıcı olanını aldım. Elektrikliyi çalışmaya dönünce alırım gibi düşündüm.
Evet iyi yapmışsın, için rahat eder, yoksa bu gece geçmezdi. Fırsat bulursan haberdar et bizi de
Canım normal bence bu haftalarda akıntı çoğalırmış zaten takma kafana hiçBenimde oluyor ya neden anlamadim
Teşekkür ederizMaşallah minik kusa
Evet benim aslında plasentanın çoğu yukardaymış yüzde 90dan fazlası hatta. Ama bir şekilde ucu gelip kapatıyor rahim ağzını. O yüzden 37nin başında alırız demişti. Ben 38i beklemek isterim ama bakalım nasıl olacak.Benimde aynı 32+2de 1760gr.cikti 37sonu 38 başı aliriz bebeği dedi..daha çok beklemeyiz dedi doktor plasentadan dolayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?