Kızlar ben kendimi sakinleştirwmşyorum ,doğum korkum ameliyat kan vs hepsi geçti şimdi bebek çok küçük nasıl olacak 34 haftalık daha yoğun bakıma da alınabilirmiş ,muhtemelen sınırda ve bir süre idare edilebilirdi sanki hastanede yatarken ama beni doğum yaptıracak ekip cuma günü komple şehir dışına gidiyormuş ve bir hafta yok hoca demiş ki hemşire arkadaşıma nasıl riske atalım biz yokken bir şey olursa ekip yok benim durumum biraz sıkıntı ya sırf bu yüzden de erken alınıyor olabilir ,böyle doğup sıkıntısız olanlar var değil öi napıcam bilmiyorum hiçbir şeyi hazır değildi asla böyle bir ihtimal düşünmemişim sanki her şey yolundaydı bebekle ilgili birden nasıl oldu anlamıyorum bir de gebelik şekerinde su fazlalığı oluyor diye sürekli korkuyordum
Canım senin durumun daha riskli olduğu için sana ekip lazim diye bekleyemiyorlardir, şöyle düşün benim de su sıkıntım var uzun zamandır takipteyim ama anlık bir sıkıntıda herhangi bir yerde herhangi bir doktor dogurtabilir beni, senin o ekibe ihtiyacın var doktorun çok doğru hareket etmiş eğer ekibe ulasman zor olacaksa seni riske atmak istememisler belki dursa bir hafta daha bi sıkıntı yaşanmayacak ama ya yaşanırsa diye düşünmüşler hic kaygılanma güzel düşün haftan iyi kilosu gayet iyi daha düşük kilolarda doğup hizlica büyüyor bebisler, zaten 35. Haftadan sonra doğumlar normal kabul ediliyor artik burda aslında hepimiz bekliyoruz bence her an her şey olabilir, önemli olan senin ve bebegin sağlığı hazırlıklar eksikler giderilir zaten son güne kadar da beklesen bi şeyler eksik olacak muhakkak üzme nolur kendini sağ salim kavuşun inşallahSürekli nst ile bakılıyor bşr sıkıntı yok şu anda ama bilmiyorum ki canım profesör baktı ve alanında çok iyi olduğu söyleniyor güvenmekten başka çarem yok o ekip olmasa ameliyatta sıkıntılar da olabilir bilmiyorum nasıl olacak
Ben 2 aydır yaşıyorumGünaydın güzel anneler güzel haberler aldığımız bir gün olsun
Benim kız mesaiye basladi tekmelerle
Ayağa kalkınca altta bi ağırlık oluyor yürürken ağrıyor çok çatı ağrısı boyle bi şey mi? Yaşayan var mı?
Canım bebek çok küçük değil, normal miadını dolduran bebek için bile 2500 normal değer kabul ediliyor. Senin de maşallah 2.300Kızlar ben kendimi sakinleştirwmşyorum ,doğum korkum ameliyat kan vs hepsi geçti şimdi bebek çok küçük nasıl olacak 34 haftalık daha yoğun bakıma da alınabilirmiş ,muhtemelen sınırda ve bir süre idare edilebilirdi sanki hastanede yatarken ama beni doğum yaptıracak ekip cuma günü komple şehir dışına gidiyormuş ve bir hafta yok hoca demiş ki hemşire arkadaşıma nasıl riske atalım biz yokken bir şey olursa ekip yok benim durumum biraz sıkıntı ya sırf bu yüzden de erken alınıyor olabilir ,böyle doğup sıkıntısız olanlar var değil öi napıcam bilmiyorum hiçbir şeyi hazır değildi asla böyle bir ihtimal düşünmemişim sanki her şey yolundaydı bebekle ilgili birden nasıl oldu anlamıyorum bir de gebelik şekerinde su fazlalığı oluyor diye sürekli korkuyordum
Bizede öyle geri dediler kuzum kilosu iyiyse korkma karın çevresi geriden genelde baş ayak iyiyse suyunda sıkıntı yoksa 37 32.haftayi görürler hayırlısıylaYarım kundak aldım. Açıkçası uyku,arkadaşı diye satılan şeylere gerek var mı onu düşünüyorum. Normal oyuncak 200 ise uyku,arkadaşı denince 400 e çıkıyor. Bahsettiğin hem kundak hem oyuncak mı nasıl bişey ? Fisher ı biliyorum bitek o da sadece oyuncak. Yanlış anlaşılmasın para sıkıntısı yok, evladıma can feda ama gereksiz şey almak, bebek diye 1 liralık şeyin 5 liraya satılması gibi şeylere alet olmak da istemiyorum. O paraya 2 oyuncak alırım, eğitici şeyler alırım diyorum. Ses gerekirse telefondan da açarım veya bi kayıt ayarlarım. Oyuncak bozulursa bir anlamı kalmaz bence. İşindeki mekanizma önemli olan.
Canım bende öyle biliyorum. Uyku arkadaşı almayı çok istedim ama elim gitmedi. Normal fiyatı 200 ise uyku,arkadaşı diye 400 e satılıyor. Değer mi diyorum ? Battaniye, oyuncaklı battaniye vb herhangi bir obje de olabilir ki bebek karsr verecek buna. Bebeğime can feda, para derdi yok ama o parayı verene kadar eğitici oyuncaklar alırım. Hem o mekanizma bozulursa bir anlamı kalmayacak. Uyku arkadaşı diye satılan ses çıkaran oyuncaklardan falan bir kaç kere alayım dedim hep gereksiz geldi. Bilemiyorum. 400-500 lira gerek var mı ? 2 tane oyuncak alırım veya eğitici setlerden alırım gibi. Oyuncaklı battaniye düşünüyorum aslında olur değil mi ? Veya büyük oyıncaklar var ses çıkarmayan fil falan onlardan istiyorum.
Sadece gününden geri geliyor bir kaç gün dedi. En başından beri bir hafta iki hafta geriden geldi, son zamanlarda ilerlemişti hatta haftasını geçmişti ama bu sefer yine geriden geliyor dedi. Bide aceleyle baktı, başka hastaları vardı, devlet hastanesi yoğun oluyor malum, hata yapmıl olabilir mi diye düşündğm.
Senin ondan sesin çıkmıyorBen 2 aydır yaşıyorumgünaydınnn
Bayıldımmmmm ellerine sağlık adres ver bebek hayrlamaya gelicemben bugün bebişime hatıralık yaptım toplam 50 tane yapıcamgiriş-gelişme-sonuç olarak ekledim resimleri
35’i bulunca bıraktım artık ben. Aslında 1 hafta daha gideyim diyordum, ama ne yazık ki benim de masa başıydı, en son artık gün boyunca hiç sırtımı sandalyeye hiç yaslamadığımı fark ettim, lavaboya geç gidiyordum ve gecesinde ağrılarım çok artmıştı. Çok şükür bir şey yok. Devam etme niyetin ve gücün varsa et, sadece arkana yaslanmaya çalış hep, bir de lavaboları geciktirme, iş ne kadar yoğun olursa olsunGüzel sağlıklı
bu hafta 35 i tamamlıyorumda baklım 1 hafta daha dayanmaya çalışmak niyetindeyim. hafta sonu gelince biraz dinlenirsem üç beş gün daha dayanırım :)35’i bulunca bıraktım artık ben. Aslında 1 hafta daha gideyim diyordum, ama ne yazık ki benim de masa başıydı, en son artık gün boyunca hiç sırtımı sandalyeye hiç yaslamadığımı fark ettim, lavaboya geç gidiyordum ve gecesinde ağrılarım çok artmıştı. Çok şükür bir şey yok. Devam etme niyetin ve gücün varsa et, sadece arkana yaslanmaya çalış hep, bir de lavaboları geciktirme, iş ne kadar yoğun olursa olsunGüzel sağlıklı mesailer.
Arkadaşım 34. Hafta da doğum yaptı suyu çok azalmıştı. Ciğer geliştiricin bir kaç gün sonra bebeğimiz doğdu. 1 hafta kuvözde kaldı bi de bebekte gelişmeme vardı 2.800 gr olarak dünyaya geldi yani gelişememe yokmuş. Ancak benek küçük doğduğu için 1 hafta kuvözde kaldı ve şu an 20 aylık maşallahı varKızlar ben kendimi sakinleştirwmşyorum ,doğum korkum ameliyat kan vs hepsi geçti şimdi bebek çok küçük nasıl olacak 34 haftalık daha yoğun bakıma da alınabilirmiş ,muhtemelen sınırda ve bir süre idare edilebilirdi sanki hastanede yatarken ama beni doğum yaptıracak ekip cuma günü komple şehir dışına gidiyormuş ve bir hafta yok hoca demiş ki hemşire arkadaşıma nasıl riske atalım biz yokken bir şey olursa ekip yok benim durumum biraz sıkıntı ya sırf bu yüzden de erken alınıyor olabilir ,böyle doğup sıkıntısız olanlar var değil öi napıcam bilmiyorum hiçbir şeyi hazır değildi asla böyle bir ihtimal düşünmemişim sanki her şey yolundaydı bebekle ilgili birden nasıl oldu anlamıyorum bir de gebelik şekerinde su fazlalığı oluyor diye sürekli korkuyordum
Bebegi küçük olarak düşünme canım, bende ayni durumdayım. Söyle içini ferahlatayim, dün doktorum ciger geliştirici bebegi 2 hafta ileri atıyor dedi yani 34. Haftada doğsa bile ciger gelişimi 36 hafta gibi olacak. Kilosu da güzel 2.500 küvez için sınırımız dedi. Bu süreçte sen kendini toparlayana kadar geçip gider. Lütfen ağlayarak kendini ve bebeği üzme. Önce Allaha sonra doktoruna emanet et kendini. Ve şöyle düşün doktorunun düşündüğü gibi onlar buradayken onların kontrolünde doğum yapmak mı seni ferahlatır yoksa 1 hafta bekleyeyim bebeğim büyüsün ama doktorlarım 1 hafta yok ya o süreçte bise olursa düşüncesi mi seni daha çok strese sokar?Kızlar ben kendimi sakinleştirwmşyorum ,doğum korkum ameliyat kan vs hepsi geçti şimdi bebek çok küçük nasıl olacak 34 haftalık daha yoğun bakıma da alınabilirmiş ,muhtemelen sınırda ve bir süre idare edilebilirdi sanki hastanede yatarken ama beni doğum yaptıracak ekip cuma günü komple şehir dışına gidiyormuş ve bir hafta yok hoca demiş ki hemşire arkadaşıma nasıl riske atalım biz yokken bir şey olursa ekip yok benim durumum biraz sıkıntı ya sırf bu yüzden de erken alınıyor olabilir ,böyle doğup sıkıntısız olanlar var değil öi napıcam bilmiyorum hiçbir şeyi hazır değildi asla böyle bir ihtimal düşünmemişim sanki her şey yolundaydı bebekle ilgili birden nasıl oldu anlamıyorum bir de gebelik şekerinde su fazlalığı oluyor diye sürekli korkuyordum
bende hep tahin yağı kullandım bebişede hiç bir zararı yok ilk doğumda doğumdan sonra başladımm ama şimdi bir kaç gün önce sürüp yumuşatmayı planlıyorum.Evet canım eşimin kuzeni kadındoğum uzmanı oda kız kardeşime önerdi kız kardeşim yaptı çok iyi geldi. Bende gittim en yağlı tahini aldım şimdiden sürmeye başlayayım. Ben doğal olmayan şeyler kullanamıyorum bebek emiyo sonuçta kullandığım ürüne güvenmem lazım. En güzeli doğal olması
Aşırıııı güzel olmuşben bugün bebişime hatıralık yaptım toplam 50 tane yapıcamgiriş-gelişme-sonuç olarak ekledim resimleri
bu hafta 35 i tamamlıyorumda baklım 1 hafta daha dayanmaya çalışmak niyetindeyim. hafta sonu gelince biraz dinlenirsem üç beş gün daha dayanırım :)
Geçmiş olsunİki kat etki demekmişGece bir ölçek içtim ne yanma kaldı ne bulantı mübarek bi ilaçmış
Kasım annesi olamıyorum diye düşünmeyin. Günümüz birebir aynı 34+5 im bugün ben de. 32+0 dan beri rahim ağzım 18 mm. Üstelik ikiz bebek bekliyorum. Rahim ağzı kısaldı diye hemen doğum olacak diye bişey yok. Mümkün olduğunca dinlenin, yatın uzun haftalar gider inşallahBenim de bugün görüş günümdü. 34+4. 2400 gr 45 cm boyu gayet günüyle uyumlu dedi doktorum. Ama bende kasım annesi olamıyorumrahim ağzı uzunluğum 26 mm'e düşmüş( rahim ağzı benim en baştan beri problemimdi zaten, serklaj yok) Bugün iki doz ciger geliştirici vuruldum yarında 2 doz olacağım tamamen önlem amaçlı. Cuma günü de nst'ye giricem. Su yada nişan gelirse yada nst'de sancı çıkarsa doğuma alacağım dedi. Bu durumlardan biri yaşanmazsa ki umarım olmaz 37. Haftada 22 ekimde alırız dedi. Normalde çok stresli bir insanım ama çok şükür rahatım. Allaha emanet ettim sağlıkla kucağımıza alırız inşallah
bunu öğrendiğim iyi oldu yine sorarım izin işlerine tşk ederim. belki devlet memurlarında farklıdır. yoksada başlarsam tamamlarım 36 ı da napalımBildiğim kadarıyla -yanlış olmasın- SGK sistemine hafta olarak giriyorlar, yani tam 36+0’da alın da bari, gün kaybı olmasın. Benim pazar doluyordu hep, mecbur 35+1’de aldım, ama sistem 35+0 olarak görüyor. Tahmini doğum tarihimi atmış 7 Kasım’a
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?