2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Canım önce SGK ya bildir onlar inceliyorlar fazla ücret tespit edilirse hastaneye diyorlar ki müşteriye ücret iadesi yaparsan bize 3 katı ceza ödersin ama yapmazssan 5 katı ceza ödersin diye ihtar çekiyor .bizde hastane bize iade yapmayıp 5 katı ceza ödemeyi tercih etti başta ..sonra SGK dan biz o evrakları aldık tüketici hakem heyetine başvurduk.tuketici hakem heyeti aracılığı ile para iademizi aldık .yani hem sgk ya ceza ödedi hem bize para iadesi yapmış oldu.eger sizde SGK dan bu şekilde sonuç alırsanız tüketici hakem heyetine başvurun mutlaka iadenizi alıyorsunuz o şekilde.sgk ücret iadesi için zorlama yapamıyor ceza kesiyor ama ordan tüketici hakem heyetine gidersen direk tüketici yi haklı buluyor iadeyi sagliyor

Son düzenleme:
Ne yap ne et o dolabı aldır dolapsiz gerçekten olmuyor ben anca düzenes soktum çocuğun odasını çalışma masasini salona koymayi bile kabul ettim yeter ki odada yer açılsın diye salonumun haline bak öğrenci evi gibi

Eklentiler

• IMG_20220801_220849.webp
    32,5 KB · Görüntüleme: 105
Canım evde katarsis yaşamadan akillanmiyolar bir akşam otur bağıra bağıra ağla bakayim bir anda her şeyi düzene sokmuyo mu valla bana olmak çok iyi bişey ya

Çok iyi, peki doğumdan sonra hemen geldi mi süt ben baya endişeliyim şimdiden bi anne sütü baskısı var herkeste eşim de dahil olmak üzere
Sezeryan oldu benimki. İlk birkaç gün çok az geldi. Sonra arttı. Hep sagdim ama. İlk günler çok az mama takviyesi yaptım ac kalıp sarılık olmasın diye. Ama bazılarının sezeryan da olsa ilk günden epey geliyor. Ablam normal doğum yaptı aynı benim gibi geldi. Doğum şekli de çok etkili değil bence. Rahat ol. Kasma kendini. Her türlü gelir.

Bunu aldım kızlar inşallah gerekli bir şeydir
Bende de var bu marka ama nemi iyi ölçmüyor sanki, yüzde 70 diyor çok geldi bana.
Enazindan sizinki garanti olmus :) Ben iki gune boldum artik ayaklarim agrimisti, minik minik ugrasmaktan
3 ay sonrasi tum kiyafet ve esyalari biraktim artik, annecigime kilitleyecegim :)
Vallahi 3. günüm hala bitmedi dinlenerek yapmaktan, umarım bugün biter
Pierre Cardin'in kaplı atleti var, daha almadım ama düşünüyorum.
Amazon'da parça parça set yaptım ben. Babyjem, bayağı büyük ve giderli, bpa yok. 250 civarında tuttu. Ebebek'in kendi markasının da var, gidersiz, o da bpasız.
Kendi eşimi gördüm Allah'tan kardeşim geldi yardım ediyor, gidiyor yoksa çıldırırdım. Yine de sakin kalmaya çalışın. Ben dolap almıştım şifonyer yerine, keşke şifonyer alsaydım diye pişman olmuştum. Minik minik eşyaları çok düzenli olmuyor dolapta. Belki esyaları üç aylık dönemlere bölüp hurç içine koyup kendi dolabınızda yer açıp koyabilirsiniz. İhtiyacınız olanı temizce alıp kullanır diğerlerini kaldırırsınız. Temizlik işi de komşular vs sorun bence en iyi çevreden onlar bilir, sizde previa da vardı çok yormayın kendinizi, temizlik bir şekilde hallolur.

Evet canım ikinci bebek benim de :) İlkinde de mi Eda hanımda doğum yaptın memnun musun hastane ve doktordan
Evet ilkide ordaydı. Memnunum ya eda hanımda gerçekten çok amlayışlı ve ilgili. Hemşirelerde keza öyleydi :) hastanede bana göre iyi beklentiye bağlı sanırım

Evet ilkide ordaydı. Memnunum ya eda hanımda gerçekten çok amlayışlı ve ilgili. Hemşirelerde keza öyleydi :) hastanede bana göre iyi beklentiye bağlı sanırım
Anladım canım ben ilkinde Tekden de doğum yaptım çok sıkıntılı geçti her şey ben de Cahit beye geçtim bu doğumda çok memnunum şimdilik :)

Diz üstünden göğüs altına kadar uzananlar güzel diyorlar ama normal veya sezeryan oluşu da önemliymiş. Bende almadım bakıyorum bu aralar.

Babyjem kaşık biberon alıp dezenfekte eden var mi kaynatılır mi acaba bi şey yazmiyor üzerinde ama?
Ben bebedor dan aldım. Kutunun arkasında ilk kullanımdan önce 5 dk kaynatın gibi bir ifade vardı. O şekilde dezenfekte ettim. İstersen ekran görüntüsü atabilirim. Emzik falan hepsinde aynı şey yazıyordu. Sonraki kullanımlarda deterjan kullanabilirsiniz yazıyordu.

Yok henüz istemedi ama 20 sinde son muayanem var ya gün verecek belki o gün söyleyebilir ..bu hastanalerde kan bankası yokmu bizden neden istiyorlar acaba
Size başkasından gelen kanı kullanıyorlar, eksilen kanı da sizden aldıklarıyla tamamlıyorlar diye biliyorum. Diğer türlü sürekli kan eksik olur.

Canım,yazdım mı hatırlamıyorum ne yaptınız evde misiniz

Gunaydinlar
Sağdan sola dönerken efor harcayanlar burda mi
Anam donemiyom artik
Beeenn bennn kendim ayrı dönüyorum göbüşüm ayrı dönüyor bide onu yerleştirmeye çalışırken tepik yiyorum

Günaydın hayırlı cumalar hayırlı kandiller kızlar (benim neyime doğum izni kalktım sabahın 8 inde çamaşır yıkayıp kışlıkları çıkarıyorum )
Kadına izin yok ki anacım her izinde iş halletmeye geliyoruz eve ben bugün yine bir makina bebek kıyafeti yıkadım. Hala ütülenecekler var. Bitek hastaneye gidecekler hazır, ütülendi etiketleri kesildi çantaya konuldu. Diğerleri beklemede.

Bu arada hastane ucretleriniz ne durumda ? Ben ozel doktora gidiyorum hastane ucreti surekli revize oldu.en son 15 binde sabitlenmesi icin baya israr ettim.20bin ustu olcakmis kasimda.. ki benim dokotruma ozel doktor olmasa 30 40 bin ustu
Çok pahalı canım, 10-12 bin arası falan dediler bize

Normal tabi canım kiminin sızıntı seklinde gelir kiminin hiç gelmez dogumdan sonra gelir yapısal bısey
Sağol canım, rahatladım biraz

Benim süt gelmiyor aksine ucunda sarı bir şeyler kuruyup kalıyor sürekli, ben de endişeliyim acaba tıkanıyor mu süt gelmeyecek mi diye
Bende de öyle oluyor kuruma oluyor ucunda. Çok oynamayın erken doğumu tetikler dediler korkuma o kabuklara da dokunamıyorum.

Ben 32 deyim benden geliyor ama doğuma kadar gelmemesi normaldir
Sağol canım, rahatladım biraz

O bende de oluyor. Duş sonrası yumuşakça temizleyip hafif ucunu sıktım memenin baktım küçük damla süt geliyor o sarı kuruyan şey gelen sütün uçta birikintisi yani.
Aa iltihap sandım ben, endişelendim hatta azıcık

bende de tik yok. hergun sabah dusundan sonra ve aksam yatarken lansinoh organik balm suruyorum birsey yok.
Günde 1 defa diye biliyorum canım, fazla oynamayın erken doğumu tetikler dediler korkuma hafif hafif sürüyorum.

Yıllık izindeyken sıvı geliyordu benden çok korkmuştum hatta. Evdeysen sütyesniz gezdiğim için tişörtüm ıslanıyordu. Hiç dokunmadım. Bu aralar gelmiyor ama her an gelecek gibi şu an 33+3 günlük
Yok canım ya bişey yok bende, süt gelmezse diye azıcık endişelendim. Göğüslerimde sıkıntı var çünkü normalde de, doktora gideceğim haftaya.

Anladım canım ben ilkinde Tekden de doğum yaptım çok sıkıntılı geçti her şey ben de Cahit beye geçtim bu doğumda çok memnunum şimdilik :)
Tekden hastanesine 1 defa gittim. O kadar kalabalıkki sanki şehir hastanesi gibi. Doktorun bizi odadan alelacele çıkarması da olaydı

Tekden hastanesine 1 defa gittim. O kadar kalabalıkki sanki şehir hastanesi gibi. Doktorun bizi odadan alelacele çıkarması da olaydı
Benim sıkıntım ameliyatla ilgiliydi sezaryen sırasında o kadar panikledim ki tansiyonum çıktı titremeye başladım ve sonrasında 10 gün baş ağrısı çektim bi daha bunu yaşamak istemiyorum

oyle cok ugrasmadan hemen surup birakiyorum. ovma vs yapmadan.

Vallahi tebrikler benim daha kolum kalkmiyor hicbirsey yaptırmadım hazirlayamadim da

Benim sıkıntım ameliyatla ilgiliydi sezaryen sırasında o kadar panikledim ki tansiyonum çıktı titremeye başladım ve sonrasında 10 gün baş ağrısı çektim bi daha bunu yaşamak istemiyorum
Benim burda ozel muayenehanesine gittigim ozlem hanim da kayseri sistem hastanesinde yaptiriyor dogumu. Cok isterdim o yaptirsin dogumumu ama malesef yozgat kayseri arasi sezeryan olma fikri mantiksiz. Burda ozel hastane yok malesef

Selam kızlar kandiliniz mübarek olsun nasılsınız? Bebiş tombik diye Doktorum akşamları karbonhidratı kes dedi. 2 gün oldu ama çok zor ya deli gibi patates salatası çekiyor canım. Yemeklerin suyuna banmakSiz neler yiyorsunuz akşamları ya da gün içinde

Benim burda ozel muayenehanesine gittigim ozlem hanim da kayseri sistem hastanesinde yaptiriyor dogumu. Cok isterdim o yaptirsin dogumumu ama malesef yozgat kayseri arasi sezeryan olma fikri mantiksiz. Burda ozel hastane yok malesef
Hiç duymadım canım Özlem hanımı yani doğuma Kayseri’ye gelecek misin

kızlar selam, ya bebelerin üstüne kışın ne örteceğiz? uyku tulumu da almadım ben henüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…