2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
malesef o acıyı biliyorum okurken yine hissettim. Bana o gün iğne diye yalvarırken hemşire dediki sen ikiz doğum yaptığın için rahmin daha zor toparlanıyor sana zaten en ağır iğnelerden yaptım yapamam. Gerçekten ikizle alakası var mı bilmiyorum ama ben o gün ölüyorum sandım tövbemi falan yapmıştım yani gidiyorum diye
inşallah sen de toparlarsın onlar çıkana kadar canım.bu çok kötü bir cümle gibi biliyorum Bana öyle dediklerinde aşırı sinirleniyordum bebeklerim orda bırakmak çok zordu bilmeyene de anlatamıyorsun ama eve geldiklerinden beri ilk gün alıp gelseydik ben ne yapacakmışım diyorum sürekli.

Sen nasıl oldun canım evde iki bebekle hayat nasıl gidiyor? İlk zamanlar rutin oluşuyor mu nasıl geçiyor

İyi akşamlar herkese. Hamama gitmek istiyorum sizce bir sakıncası olur mu ? Doktora sormadım daha
Bence dikkat edin. Sicak ve buhari bir kenara birakin da, su son gunlerde enfeksiyon cok riskli olur. Bir de millet grip oluyor, covid oluyor, bedenlerinden daha iyi atarlar diye hamama gidiyorlar. Allah korusun size denk gelmesin.

Normal göğüs pompaları sütü vakumluyor hiç gelmese bile güçlü bir şekilde sağiyor ama mochi daha çok sütü dolup rahatsız olan memeyi boşaltarak rahatlatiyor
Evet yorumları okudum toplama özelliği ön plana çıkıyor, sağma değil mochide. Sütü çok olanı rahatlatmak ya da bir göğsü sağarken diğerinden sızanı toplamak için elverişli. İyi ki hemen almamışım

Bu nedir? Kegel egzersizi gibi bir şey mi yaptırıyor?

Mochi bir memenle emzirirken diğerinden de süt geliyor, onu boşaltmanı sağlıyor, çalımlayıp taktığında kendisi göğüste duruyor, ellerin serbest kalıyor, akan ya da sızan sürü depolamış oluyorsun. Manuel pompalar ise direk süt sağmak için. Onu elektrikli de bakabilirsin. Ben ilerleyen süreçlerde emzirmekle alakalı sıkıntım olmazsa elektrikli bakayım diyorum.

Bence dikkat edin. Sicak ve buhari bir kenara birakin da, su son gunlerde enfeksiyon cok riskli olur. Bir de millet grip oluyor, covid oluyor, bedenlerinden daha iyi atarlar diye hamama gidiyorlar. Allah korusun size denk gelmesin.
Doğru ben bunları düşünmemiştim teşekkür ederim

Ben kararsızım süt sağma pompası ya da makinesi alma konusunda. İnşallah ekstrem bir durum çıkmaz ancak bebekten çalışma nedeniyle ayrı kalmayacağım, sütün gelip gelmeme durumuna göre alayım diyorum ama bazı uzmanların süt ile ilgili tavsiyelerinde sütün gelimini dengelemek için, az ise artırmak çok çok ise azaltmak için kullanılıyor. Süt işi tam bir muamma. Gereksiz yere masraf yapmamak ile zor durumda kalırsam kargo bekle vs derken ortada kalmamak arasında kaldım.

eras0201 İkinize de çok geçmiş olsun canım. Sen nasıl oldun. İki bebekle nasıl geçiyor günleriniz iyiler mi?

Kızlar bugün benim kontrol günümdü son adet tarihine göre 37+0 ama tüp bebek olduğu için tedaviye göre de 36+1 bebeğim. 25 ekime sezaryen için gün verdi ama bebeğin kafası doğum kanalına tam oturmuş daha erken sancın başlarsa şaşırma ve korkma artık zamanı dedi. Nstde düzensiz sancılar var benim de ara ara belime karnıma ağrı giriyor. Bebek 3 kilo 52 cm olmuş. İnşallah bekler gününü

Selam kızlar görsel olacak ama kusura bakmayın bu şekilde akıntı normal midir hem akıntı hem sıvı gibi bisey 35 haftalık
Gebeyim

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğum koçum 36 dan sonra bol bol ilişkiye girin rahim ağzı yumuşasin dedi bu alet o ise yarıyor fikrimce. Perine masajıni da kendimize yapmamız çok zor göbekten egilemiyoruz zaten eşlerin yapması lazım
Ben zaten hayatta yapamam. Dün ilk denemeyi yaptı eşim sağ olsun. Biraz acılı geçti ama ben çok kasıldım ondan galiba. Sonra biraz daha rahatlayınca acısı da azaldı. Çok zor bir şey değilmiş eş yapıyorsa.

Bu nedir? Kegel egzersizi gibi bir şey mi yaptırıyor?
Bu alet o bölgedeki kasları genişletiyor. İçinde mezura var, yarıçapı yaklaşık 25 cm gelinceye kadar şişiriyorsunuz balonu. 25 cm ulaşmak için uzun bir süre alıştırma yapmanızı istiyor. Benimki de internet bilgisi hala almadım bu aleti. Ayrıntılarını tam bilmiyorum. Yanlış bilgi de vermiş olmayayım. Bebeğin kafasının çıkışına hazırlıyor oradaki kasları.

Ben de eşimden rica edeceğim mecbur tek başına asla yapamam. Ama özellikle zeytinyağının çok faydası varmış kayınvalidem doğum sancısı çekerken ebe zeytinyağı ile masaj yapmış hep yirtiksiz kesisiz doğum yapmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…