Canım depend çok uzun süre kullanmiyorsun sezeryanda genelde ikinci günü orkide geçiyorsun o yüzden külot almak gerekiyo yanına. Çünkü depend dikiş yerinin üstüne geliyo ve oranın terlemesine neden oluyomus enfeksiyon riski oluyor dediler. Evde zaten direk ped kullaniyosun.benim ilk geveligimde böyle olmuştu.Heh bende buna cevap arıyorumben almamıştım al al dediler.
Ben 12.haftadan beri kullanıyorum. <henüz bırak demedi. Genelde 35. haftada bıraktırıyorlar.Proluton iğne kullanıyorum doktor 36. Haftadan sonra bırakacağız dedi tam da anlayamadım o sırada araya da başka konu girdi tekrar soramadım sizde de var mı böyle bir durum
Canım bısey oldugunda zaten hiç oynamıyo tabi ne yaparsan yap çikolata yedim dola döndüm sıkıstırdım eğildim karnıma neler ettim baktım tık yok gidelim dedim bariz belli oluyo sen gün içinde oynuyo dıyosun hiç tık olmuyo bısey oldugunda ne yaparsan yap ufak haraket de haraket sayılıyo yani ilk oglumun doktoru hep o sekılde tembihlerdi1 saate 3 haraket mi etmesi lazım şimdi aklım karıştı ben gün boyu hareketlerine bakıyordum eskisine göre az ama 1 saatte 3 haraket yoktur ya
Valla masallahMerhaba herkese, sitede ilk yorumum olacak genelde sadece okumayı tercih ediyordum ama dayanamadım, kordon dolanması bir sezeryan sebebi değildir. Kordon eline bacağına her yerine dolanabilir. Bebeğin başının büyük olması da keza sezeryan sebebi değildir çünkü kadın vücudu doğumda bebeğin kafası kanaldan geçerken sabit kalmaz, aynı şekilde bebeğin kafatası kemikleri de sıkışır. Şöyle de düşünebilirsiniz doğa gereği vücut doğuramayacağı çocuğu yapmaz(büyüklük olarak). Bunları kimsenin kafasını karıştırmak için söylemedim bu arada. Herkes eminimki araştırıyordur doktorlarıyla konuşuyordur. Sadece bir çok doktorun bebek iri başı büyük çatın dar vs gibi tıbbi literatürde sezaryan sebebi olmayan şeylerle bir annenin en doğal isteği olan normal doğumun önüne taş koyduklarını görüyorum bu canımı sıkıyor. Sezaryan ya da normal en önemlisi annenin de bebeğin de sağlıklı şekilde doğumu tamamlaması. Sadece şunu söylemek istiyorum eğer ki gerçekten doğal yolla doğum yapmak istiyorsanız lütfen yeteri kadar araştırın size sezaryen dedikleri sebepleri. Bu arada benim 2. Hamileliğim ilk bebeğim 37 cm baş çevresi 4100 gr normal doğdu. Tek bir dikişim olmadı. Bunu da kısmen tecrübe sahibi olduğumu belli olsun diye söylüyorum. Herkese iyi doğumlar umarım sağlıkla bebeklerimizi kucaklarımıza alırız :)
Her türlü oluyo canım az yada cokBen direk depend paketini hastane çantasına koydum
2 tane dolapta bıraktım su gelmesi olursa belki onu takıp hastaneye giderim diye
Hiç bilmiyorum ki su sürekli gelen bişey mi :)
Bir de kanamam 20 gün sürdü demişti bir youtube videosunda doğum yapan kadın şaşırdım açıkçası
Benim ilk gebelik
Yani sezeryan da olsak normal da olsak Vajinadan kanama Olcak dimi yanlış anlamadım
Benim de babam gelmeyecek. Bence de gelemediği daha iyi bebek emzirmeye çalışırken babamın karşımda oturmasını istemem. Bebeği alıp sürekli oda değiştiremem ya da babama git diyemem. Benim yanım da sadece annem olacak. Kendini üzme biraz toparlanınca sürpriz yapıp siz gidersinizSizinle canımı sıkan beni üzen bir durumu paylaşmak istiyorum. Babam doğuma gelemeyecekmis. İki kız kardeşim ve annem gelecek . Babam çalıştığı için gelemiyor . Ama nedense kendimi yalnız hissettirdi . Annemde gelmediği daha iyi evde ne kadar erkek az o kadar rahat edersin diyor . Bilemedim gereksiz duygusallık mı yapıyorum. İlk müsait anında gelecek bu arada
Bana doktorum sürahiden suyu üzerine döktüğün hissi ile aynı demişti gelme süresi değişir demişti. Yani alt ıslatması gibi 3 sefer de yaşaya bilirmişsin 1 sefer de. Sonrasın da kanama meydana gelirmiş. Ama hemen gelmeye bilir dedi. Bizim için de önemli olan kanamanın başlamasıymışBen direk depend paketini hastane çantasına koydum
2 tane dolapta bıraktım su gelmesi olursa belki onu takıp hastaneye giderim diye
Hiç bilmiyorum ki su sürekli gelen bişey mi :)
Bir de kanamam 20 gün sürdü demişti bir youtube videosunda doğum yapan kadın şaşırdım açıkçası
Benim ilk gebelik
Yani sezeryan da olsak normal da olsak Vajinadan kanama Olcak dimi yanlış anlamadım
Annemde öyle dedi buradaki arkadaşlar da sonra rahatladım biraz gereksiz duygusallık yapıyorum bazen sanırımBenim de babam gelmeyecek. Bence de gelemediği daha iyi bebek emzirmeye çalışırken babamın karşımda oturmasını istemem. Bebeği alıp sürekli oda değiştiremem ya da babama git diyemem. Benim yanım da sadece annem olacak. Kendini üzme biraz toparlanınca sürpriz yapıp siz gidersiniz
Tamm cnm çok saolCanım bısey oldugunda zaten hiç oynamıyo tabi ne yaparsan yap çikolata yedim dola döndüm sıkıstırdım eğildim karnıma neler ettim baktım tık yok gidelim dedim bariz belli oluyo sen gün içinde oynuyo dıyosun hiç tık olmuyo bısey oldugunda ne yaparsan yap ufak haraket de haraket sayılıyo yani ilk oglumun doktoru hep o sekılde tembihlerdi
Valla masallahdiyeyim bana da iri dedi olsun dedim 40+1 bası dedi denemek istiyorum dedim sen bilirsin dedi hatta kendin kasındın dedi kafa büyük bebek iri boynunda kordon var ölüyorsun desem normal istiyorum diycen dedi hatta ben önce Allah a sonra size guveniyorum dedim ne dıyım Rabbime sıgındım Allah yardım eder bi sekil de dayanma gücü verir illa ki
Bende 6 tane depend 2 gece pedi 4 tanede normal ped koydum, belki az olurum diye.Kızlar ben doğum çantasına 1 paket depend koydum ek olarak da 5 tane gece pedi 5 tane normal ped koydum. Normal ped lazım oluyor mu?
4100 kiloyla dikişsiz doğumu nasıl başardiniz tecrubelerinizden yaralanmak isterim. Benim 2normal doğumum var 1.si ıkınamadığım için kesili oldu 2.si yine ıkınanadığım için yukardan baskı yapılip kaburgam zedelendi. Sanırım acıya odaklanıp kendimi fazla sıkıyorum ve genelde aç güçsüzdüm doğumlarımdaMerhaba herkese, sitede ilk yorumum olacak genelde sadece okumayı tercih ediyordum ama dayanamadım, kordon dolanması bir sezeryan sebebi değildir. Kordon eline bacağına her yerine dolanabilir. Bebeğin başının büyük olması da keza sezeryan sebebi değildir çünkü kadın vücudu doğumda bebeğin kafası kanaldan geçerken sabit kalmaz, aynı şekilde bebeğin kafatası kemikleri de sıkışır. Şöyle de düşünebilirsiniz doğa gereği vücut doğuramayacağı çocuğu yapmaz(büyüklük olarak). Bunları kimsenin kafasını karıştırmak için söylemedim bu arada. Herkes eminimki araştırıyordur doktorlarıyla konuşuyordur. Sadece bir çok doktorun bebek iri başı büyük çatın dar vs gibi tıbbi literatürde sezaryan sebebi olmayan şeylerle bir annenin en doğal isteği olan normal doğumun önüne taş koyduklarını görüyorum bu canımı sıkıyor. Sezaryan ya da normal en önemlisi annenin de bebeğin de sağlıklı şekilde doğumu tamamlaması. Sadece şunu söylemek istiyorum eğer ki gerçekten doğal yolla doğum yapmak istiyorsanız lütfen yeteri kadar araştırın size sezaryen dedikleri sebepleri. Bu arada benim 2. Hamileliğim ilk bebeğim 37 cm baş çevresi 4100 gr normal doğdu. Tek bir dikişim olmadı. Bunu da kısmen tecrübe sahibi olduğumu belli olsun diye söylüyorum. Herkese iyi doğumlar umarım sağlıkla bebeklerimizi kucaklarımıza alırız :)
Benimki de 3800 dü ama çok zorlanmıştım epey dikişim vardı. Sizin bebeğiniz o kadar kilolu iken dikişiniz nasıl olmadı? Ben bunda hiç dikiş olmaz inşallah diyorum ama 37. Haftada 3500 oldu bile endişeliyim o yüzden dikişler konusundaMerhaba herkese, sitede ilk yorumum olacak genelde sadece okumayı tercih ediyordum ama dayanamadım, kordon dolanması bir sezeryan sebebi değildir. Kordon eline bacağına her yerine dolanabilir. Bebeğin başının büyük olması da keza sezeryan sebebi değildir çünkü kadın vücudu doğumda bebeğin kafası kanaldan geçerken sabit kalmaz, aynı şekilde bebeğin kafatası kemikleri de sıkışır. Şöyle de düşünebilirsiniz doğa gereği vücut doğuramayacağı çocuğu yapmaz(büyüklük olarak). Bunları kimsenin kafasını karıştırmak için söylemedim bu arada. Herkes eminimki araştırıyordur doktorlarıyla konuşuyordur. Sadece bir çok doktorun bebek iri başı büyük çatın dar vs gibi tıbbi literatürde sezaryan sebebi olmayan şeylerle bir annenin en doğal isteği olan normal doğumun önüne taş koyduklarını görüyorum bu canımı sıkıyor. Sezaryan ya da normal en önemlisi annenin de bebeğin de sağlıklı şekilde doğumu tamamlaması. Sadece şunu söylemek istiyorum eğer ki gerçekten doğal yolla doğum yapmak istiyorsanız lütfen yeteri kadar araştırın size sezaryen dedikleri sebepleri. Bu arada benim 2. Hamileliğim ilk bebeğim 37 cm baş çevresi 4100 gr normal doğdu. Tek bir dikişim olmadı. Bunu da kısmen tecrübe sahibi olduğumu belli olsun diye söylüyorum. Herkese iyi doğumlar umarım sağlıkla bebeklerimizi kucaklarımıza alırız :)
Sarı kantoron yağıyla Perine masajı yaptım bol bol. Son haftalar hep pilates topunda egzersiz yaptım. Önemli olan çıkış alanındaki deriyi yumuşatmak.4100 kiloyla dikişsiz doğumu nasıl başardiniz tecrubelerinizden yaralanmak isterim. Benim 2normal doğumum var 1.si ıkınamadığım için kesili oldu 2.si yine ıkınanadığım için yukardan baskı yapılip kaburgam zedelendi. Sanırım acıya odaklanıp kendimi fazla sıkıyorum ve genelde aç güçsüzdüm doğumlarımda
Bir de nefes teknikleri önemli, son aşamada birden değil gerekirse 3 4 seferde başın yavaşça çıktığından emin olmalısınız. Bunu yaparken ebe yardımcı olmalı, gerektiği yerde sizi durdurup tekrar ıkınmanızı sağlamalı. Yani benim doğumum o şekilde olmuştuSarı kantoron yağıyla Perine masajı yaptım bol bol. Son haftalar hep pilates topunda egzersiz yaptım. Önemli olan çıkış alanındaki deriyi yumuşatmak.
Perine masajı tam olarak nasıl yapılıyo 35+6 yım şuan yapmaya başlasam mı? Sancım ara ara çok oluyo işlerimi bitirmeden doğumu tetikleyecek şeylere başlamak istemiyorum 36nin sonunda başlasam olurmu acabaSarı kantoron yağıyla Perine masajı yaptım bol bol. Son haftalar hep pilates topunda egzersiz yaptım. Önemli olan çıkış alanındaki deriyi yumuşatmak.
Tam olarak yazılı anlatabileceğim bir şey değil, google a yazarsanız fotoğraf video vs bulabilirsiniz. Merak etmeyin bu doğumu tetiklicek birşey değil. Ben 32 haftadan beri yapıyorum.Perine masajı tam olarak nasıl yapılıyo 35+6 yım şuan yapmaya başlasam mı? Sancım ara ara çok oluyo işlerimi bitirmeden doğumu tetikleyecek şeylere başlamak istemiyorum 36nin sonunda başlasam olurmu acaba
Yalancıdır canım benimde oluyor bu haftalarda artık normalO zaman bunlar ya üşütme ya yalancı dedikleri
Suda azaldı biraz tedirgin oldum ama hareketleri var çok şükürYalancıdır canım benimde oluyor bu haftalarda artık normal
Ben de bir kaç gün sonra perine masajı yapmaya başlayacağım kendine yapabiliyomusun zor olmuyor muTam olarak yazılı anlatabileceğim bir şey değil, google a yazarsanız fotoğraf video vs bulabilirsiniz. Merak etmeyin bu doğumu tetiklicek birşey değil. Ben 32 haftadan beri yapıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?