Çok teşekkür ederim araştırıp başlayayım ozaman benim acilmam zor oluyo faydasını görürüm inşaAllahTam olarak yazılı anlatabileceğim bir şey değil, google a yazarsanız fotoğraf video vs bulabilirsiniz. Merak etmeyin bu doğumu tetiklicek birşey değil. Ben 32 haftadan beri yapıyorum.
Insallah canim, umqrm bebis icin oyledir.Kordon dolanması cok sık rastlanıyor, riskli ve panik olunacak bir durum degil diye dinledim 2 doktordan.
Çok şükür csnim saglikla gelsinler insallahSuda azaldı biraz tedirgin oldum ama hareketleri var çok şükür
Sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi. Şunu söylemek istedim. Bebeklerimiz anne karnında solunum yapmıyolat ki boğulsunlar. Kordon dolanması aslında o kadar riskli bir şey değil zaten nefes almıyolar orada.ben de sabahtan beri onu düşünüyorum, bi doktor anne karnında ne kadar durursa o kadar iyi dedi ama ya boğulursa Allah korusun ve ben farkedemezsem?
Kordon dolanması doğumda sıkıntı benim 2 numara boynuna heryerine dolamisti sezeryan olmuştum mecbur .oksijen kordondan geliyor sıkıntı etme.Doktor bugün 35+3 de olmana rağmen bebek hala dönüp doğum pozisyonu almamış, kordon bebeğin boynuna dolanmış zaten artık istesekte beklesekte dönemez, haftasına göre de oldukça büyük bir bebek kesin sezeryan dedi. Bu saatten sonra karnındaki hareketlerini say dedi çok önemli dedi ama ben kordon dolanmış diyince gerisini hiç duymadım ne dedi ne tembih etti.doğsun da sezeryan normal hiç umrumda değil. Bugün hastaneden sonra hiç kımıldamadı sanki dikkat et dedi ya ben şimdi nasıl sakin kalıp takip edeyim, ya bir şey olurda farkedemezsem. Aklımda bir ton kötü düşünce
Bu 2 gündür bende patır patirken şuanda pat pat okadar hareket alanları daraldı ondan.banada Dr artık herşey sende hareket olmazsa gel dedi suyun gelirse sancin başlarsa kanamam olursa gel dedi yani bu haftalar artık doğum haftaları onu demek istedi.panik yapma sakince hareketlerine bak ederse sorun yok eskisi gibi bekleme ittirsin yeterbir devlet iki özele gittim maalesef hepsi de dolanmış dedikilosu yada önde gitmesi normal doğuma engel değil ki sana niye desin anlamadım? Yok kuzum benim ki bugün nerdeyse hiç oynamadı desem yeridir. sadece iki kez hissettim oda aralarında rahat 3-4 saat vardı
İlk kizim 4kg normal doğurdum ikinci 3780 onuda normal doguracaktimda kordon dolanmıs.Aynen sezeryan sebebi değil kordon dolanmasi.fakat ben 39. Haftada normal sancılarım başladı her ikindigimda bebeğin kalp atışları düşünce doktor riske atamam doğuma devam edersem hayati risk var deyince mecburen sezeryan alındım takibini doktor yapar biz uyarız.Merhaba herkese, sitede ilk yorumum olacak genelde sadece okumayı tercih ediyordum ama dayanamadım, kordon dolanması bir sezeryan sebebi değildir. Kordon eline bacağına her yerine dolanabilir. Bebeğin başının büyük olması da keza sezeryan sebebi değildir çünkü kadın vücudu doğumda bebeğin kafası kanaldan geçerken sabit kalmaz, aynı şekilde bebeğin kafatası kemikleri de sıkışır. Şöyle de düşünebilirsiniz doğa gereği vücut doğuramayacağı çocuğu yapmaz(büyüklük olarak). Bunları kimsenin kafasını karıştırmak için söylemedim bu arada. Herkes eminimki araştırıyordur doktorlarıyla konuşuyordur. Sadece bir çok doktorun bebek iri başı büyük çatın dar vs gibi tıbbi literatürde sezaryan sebebi olmayan şeylerle bir annenin en doğal isteği olan normal doğumun önüne taş koyduklarını görüyorum bu canımı sıkıyor. Sezaryan ya da normal en önemlisi annenin de bebeğin de sağlıklı şekilde doğumu tamamlaması. Sadece şunu söylemek istiyorum eğer ki gerçekten doğal yolla doğum yapmak istiyorsanız lütfen yeteri kadar araştırın size sezaryen dedikleri sebepleri. Bu arada benim 2. Hamileliğim ilk bebeğim 37 cm baş çevresi 4100 gr normal doğdu. Tek bir dikişim olmadı. Bunu da kısmen tecrübe sahibi olduğumu belli olsun diye söylüyorum. Herkese iyi doğumlar umarım sağlıkla bebeklerimizi kucaklarımıza alırız :)
kan akışına engel olup olmayacağını acaba hissedebilir miyim. Çok korkuyorum yaKordon dolanmasiyla ilgili bir doktorun çok güzel açıklaması var, ismini hatırlamıyorum. Diyor ki; kordonun bebegin boynuna dolanması tehlikeli bir durum değildir çünkü bebek zaten anne karnında suyun içinde ve nefes almiyor. Kordon dolanmasinin tek riski normal doğum yapılacaksa çocuğu askıda tutar ve doğuma engel olur. Ama zaten senin bebiş ters durumda mecbur sezeryan olacaksın, takibini tabi ki yap ama kendini yıpratma. Kordon düğüm olup kan akışına engel olmadıkça bir tehlike yaratmıyormuş.
bence de sana katılıyorum, kan dolaşımını durursa hayatı riske giriyor sonuçta o yüzden takibinin daha sık yapılması lazım. Erkek çocuklarda daha sık görülür demiştiYa bi de kontrol için de 10 gün fazla bence neden daha sık kontrole çağırmıyor kibence içini rahatlatmak için bir hafta sonra git bekleme 24nü hem de kafandakileri sormuş olursun
Kuzum kan dolaşımını durdurup hayatı riske dönüştürebiliyor.Sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi. Şunu söylemek istedim. Bebeklerimiz anne karnında solunum yapmıyolat ki boğulsunlar. Kordon dolanması aslında o kadar riskli bir şey değil zaten nefes almıyolar orada.
Oksijen değil de kan akışını kesip hayatı tehlikesi olabilir kuzu onu düşünüyorum, Hastanedeki hamile bi kadın benim ilk çocukta dolanmıştı 3 hafta sonra kendiliğinden açıldı normal oldum dedi acaba salladı mı yoksa böyle bir şey olabilir mi?Kordon dolanması doğumda sıkıntı benim 2 numara boynuna heryerine dolamisti sezeryan olmuştum mecbur .oksijen kordondan geliyor sıkıntı etme.
Olabilir canım, bende geçen gittim işte biraz üşüdüm gibi geldi. İklim de çok önemli tabii. Çok sıcağa da alıştırmamak lazım.Evet zıbın tulum gibi olan parça
Ben iki kere nst için doğum katında bulundum, bir de örnek oda gezdim. İkisinde de ekstra sıcaktı. O nedenle üşümez diye düşündüm. Kafa karışıklığının sebebi bu yani. Bir de nasıl alıltırırsan öyle gider mantığıyla hareket ediyorum sanırım
benim doktor kordon dolanmış, bebek dönmemiş, artık dönmeyi beklesekte kordondan dolayı dönemez o yüzden sezeryan demişti. Yani sadece kordon dolanması yada tek başına iri olması değil kordon dolanmasından dolayı bebeğin normal doğum pozisyonu alamamasından dolayı sezeryan dedi. Sizce kordonu dolanmış ve oturur bir pozisyonundaki bebek yine de dönüp kordon dolanmış halde normal doğum olabilir mi? Bu arada biz burda tüm bilgileri paylaşıyoruz kimse yanlış anlamaz aksine tecrübelerden yararlanırMerhaba herkese, sitede ilk yorumum olacak genelde sadece okumayı tercih ediyordum ama dayanamadım, kordon dolanması bir sezeryan sebebi değildir. Kordon eline bacağına her yerine dolanabilir. Bebeğin başının büyük olması da keza sezeryan sebebi değildir çünkü kadın vücudu doğumda bebeğin kafası kanaldan geçerken sabit kalmaz, aynı şekilde bebeğin kafatası kemikleri de sıkışır. Şöyle de düşünebilirsiniz doğa gereği vücut doğuramayacağı çocuğu yapmaz(büyüklük olarak). Bunları kimsenin kafasını karıştırmak için söylemedim bu arada. Herkes eminimki araştırıyordur doktorlarıyla konuşuyordur. Sadece bir çok doktorun bebek iri başı büyük çatın dar vs gibi tıbbi literatürde sezaryan sebebi olmayan şeylerle bir annenin en doğal isteği olan normal doğumun önüne taş koyduklarını görüyorum bu canımı sıkıyor. Sezaryan ya da normal en önemlisi annenin de bebeğin de sağlıklı şekilde doğumu tamamlaması. Sadece şunu söylemek istiyorum eğer ki gerçekten doğal yolla doğum yapmak istiyorsanız lütfen yeteri kadar araştırın size sezaryen dedikleri sebepleri. Bu arada benim 2. Hamileliğim ilk bebeğim 37 cm baş çevresi 4100 gr normal doğdu. Tek bir dikişim olmadı. Bunu da kısmen tecrübe sahibi olduğumu belli olsun diye söylüyorum. Herkese iyi doğumlar umarım sağlıkla bebeklerimizi kucaklarımıza alırız :)
Bende öyleyim hic uyuyamadim 3 te oturdum yürüdüm evde telefonla uğraştımSabahın altısından günaydın herkese. Niyeyse uyuyamadım bu gece. Göbüşüm kaşınıyor, kasılıyor, alttan hafiften sancı geliyor, ayağımda kaşıntı var, midem yanmakla yanmamak arasında. Ayyy huysuzluğum mu üstümde bende mi sorun var bilemedim. Oturdum ekmek yiyorum.
Evet canım, iki gün üst üste dışarı çıktım biraz fazla yürüdüm ondan mı bilmiyorum. Şu anda midem mi belim mi anlamadığım tuhaf bir ağrı var. Huzursuzluk da var. Doğumla ilgili değildir inşallahBende öyleyim hic uyuyamadim 3 te oturdum yürüdüm evde telefonla uğraştım
Ağırlık hissediyorum rahat olmadığım için uyuyamıyorum son günler zorluyor
Oluyo öyle son zaman artık günaydın canımSabahın altısından günaydın herkese. Niyeyse uyuyamadım bu gece. Göbüşüm kaşınıyor, kasılıyor, alttan hafiften sancı geliyor, ayağımda kaşıntı var, midem yanmakla yanmamak arasında. Ayyy huysuzluğum mu üstümde bende mi sorun var bilemedim. Oturdum ekmek yiyorum.
Günaydın canımGunaydinlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?