2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277

Hiç bilmiyorum ki katreciğim, geçen hafta 38’in içindeydim, kanala girmemişti, ne olur ne olmaz diye sezeryan için gün alındı. Bu hafta 39, yine de bi baktı doktor girmiş mi kanala diye girmemişti. Yani her daim girme ihtimali var sanki.

Biraz zaman bulmuşken sizleri rahatlatmak istedim. Spinal oldum ve çok az sinek ısırığı gibi bi his oldu. Bacaklar ısınmaua başladı zaten o an söylüyorsunuz yatırıyorlar sohbet başlıyor. Spinal yapılırken de doktor adım adım söylüyor dokunuyorum ufacık bi his gelecek gibi. Korkan varsa hiiiç korlmasın. Benim korkudan tansiyonum düşmüştü başladik larını çekiştirma bastırma hissi olmasa hiss etmiyorsunuz bile bebeği çıkaracak doktorumuz bi süre önce başladik dediğinde 3 5 dk geçmemişti. Benim için problem oralarda vaşladı. Tekrar söylüyorum benim sağlık dırumumşa ilgili kimse boşuna korlmasın. Kalp devreye girdi tansiyon düşüktü yükseldi bebeği çıkarırken başka bi ebe idi galiba onu yan amelyatjaneden çağırmak zorunda kaldılar problem neydi inanın sormadım kalbim çok kötü ağrıyorfu öğrensem dayanamazdım. Kollarım ince olduğu için bğladıkları yerden çıkarabiliuotfum bebeğimi çıkarana kadar zor dayandım. İyi hissttirmek için yanağımda tutup öptürenlere vs. Anestezici Doktor'm fakan konultu sakın tutmak için. Ama dayanamadım kalp ağrısıçok fazlayfı uyuttular sakinleştirici vuruldu galiba. Sonrası yok. diğer konuya fazla girmek istemiyorum ama haklı çıktım. Yok çenesini tut çenesinden bastır emzir. uok sütyok bu çocuk sizi mahvedecek durmuyor. Hemşireye sordu eşim de inanmış bide. Hemşire de bebeğin işini zorlaştırırsınız yapmayın fedi. İnanın tek kelime edemiyordum acıdan ağlayacak hakdeydim (kalp ve 2 ebenin kaburgalara kadar bastırması.) ağladıköa da cabım acıyorru. Gözümü açamıyotdım. Bebeğimi emziremiyorfum her neyse bunlar bi ara aşağı indi eşime demiş ki bak görüyor musunuz bana hoşgeldin demedi demiş :) bebeğimin altı değiştiriliyor gelmiş bakacak pipisine... Emziriyorum dikilip mememe balıyot 50 kere süt geliyor mu diyot hala yürüyrmefim. hala gaz çıkaramadım. Şimdi yine otelden geldi (hastanenin yakınında. 5 dk falan yürüme) yandın sen diyor bu saatte

Herkeste süreç farklı ilerliyor bunu gördük her biemizde. Arada ekim annelerine bakıyorum, yaşananlar çok Farklı birbirinden. Bi bebeğinki diğeriyle tutmuyor. Sağlıklı olsunlar da gerisi teferruat. Umarım tez zamanda seni rahatlatacak çözümü bulursunuz

Kızlar iki gündür göğsümde bir ağrı var sırtıma vuruyor ordan da sağ koluma iniyor sağ kolum arada uyuşuyor hatta. Bu durumu yaşayan var mı? Acaba soğuk algınlığı mı?

Canım mide problemleri sırt ağrısı yapar diye biliyorum. Bir de yakın zamanda terli bir şekilde rüzgara maruz kaldın mı? Göğüs kafesini üşüttüğünde de sırt ve kola vuran ağrılar olabiliyor çünkü. Tabi bunlar bizim deneyimlerimiz. Ağrıların çoksa yine de doktoruna danış. En temizi o.

Öncelikle iyi olduğun ve bebeğin de iyi olduğu için çok sevindim. O mevzuya da gelince, birinin onu dışarı çıkarması gerekirdi sen emzirirken, dikilip bakmak ne? Bebeğin pipisinde ne görecek? Takma demek istiyorum sana ama biz burda yükseliyoruz senin anlattıklarına.

Yine de doğum bu, her şey olabilirdi. Sonuç olarak sen ve bebeğin iyisiniz. Çok canın yanmış, badireli geçmiş doğum belli ki. Kıyamam sana. İnşallah tez zamanda toparlarsın. Kayınvalidenin yaptıkları da doğumunun en kötü tarafı olsun, olumsuzluklar bunla sınırlı kalsın diyelim.

Sen zaten onun notunu vermiş, onla arana mesafe koymuşsun. Görüştüğün, iyi kötü bi bağının olduğu bir kayınvalide olsa hayalkırıklığın olurdu, üzüntün olurdu. Şimdilik sadece densizin tekinin hadsizlikleri diyip geçelim

Silikon ucla emerken birazcık çıkardı ama yine de çıplak ucu almıyor inşallah zamanla alir

Teşekkür ederim çok şükür benim de 3.gun sütüm geldi. Ama bu sefer de silikon ucla verdiğim için ne kadar süt geliyor kestiremiyorum

Neden ayıp olsun ki bence çokta gerekli bişi değil. Ben zaman geçen acısından kendim anahtarlık yaptım ama nasıl sunmam bilmiyorum aslında sepet gibi bişi olsa güzel olur ama ekstra masraf yapmıcam artık
Evde güzel bir tepsi tabak falan varsa onda da sunum yapılabilir belki. Doğum mu yapacağız böyle detayları mı düşüneceğiz bilemiyorum ama olsun doğum stresini azaltıyor böyle telaşlar. Mama veya çiçek tohumu mu dağıtsam diyorum.

Yok canım neden ayıp olsun ben de son dakka yaptırdım ilk çocuğum olacak hatıra kalsın dedim. Yoksa benim de yaptırmaya pek niyetim yoktu
Bizim de ilk bebeğimiz. Eksiği olmasın istiyorum. Böyle çöpe atılacak bişey olmasın diyorum. Aklımda mama veya çiçek tohumu var.

Sağol canım tek olmadığımı görünce rahatladım. Mama veya çiçek tohumu mu dağıtsam diyorum.

Mevlüt olsa bile büyük bişey yaptırmıcam malum kış ayındayız grip salgını var.. belki yaza okuturuz. O yğzden hediyelik anlamsız olur bana, belki yaza olanda dağıtırız. Bilemiyorum. Lohusa şerbeti ve tatlı çikolata falan olacak bşzde de . E yeter yani.

Bende yaptırırsam isimli bişey olmasın istiyorum. Dediğin gibi millet çöpe atıyor. Mama veya çiçek tohumu düşünüyorum eğer olursa.

Günaydın tatlislar kalça ağrısı ve burun tıkanıklığı uyandım bakalım haftayı hangi minnoş dünyaya gelerek başlatacak
Ayy akşama kadar bende burun tıkanıklığı ile uğraştım keza gecede aynı şekildeydim. En sonunda nemlendiriciyi açtım da rahatladım biraz. Epeydir kalça bacak ağrılarım var zaten. Az kaldı biraz daha sabır

Ben magnet cikolata yaptırdım onun dışında da birsey yaptirmadim
Magnetleri neyin içine koyacagimi bile düşünmedim nedense üşeniyorum
Tuhafiyecilerde küçük torbalar var, en pratik onlar gibi duruyor veya şeffaf poşetler. Koy torbanın içine minik kurdale zımbala, bi de nazar boncuğu. İster birlikte ister ayrı. Nazar boncuğu hobi marketlerde var, kurdale ile nazar boncuğunu çengelli iğneye tak o poşete veya torbaya tak. Nazar boncuğu kartondan falan da oluyor. En pratik bu geldi aklıma. Etiket falan istersen o zaman yaptıran birini bulman lazım. İş, bi iki gün uzar en fazla. Eli çabuk bir işletme olursa belki yarım günde de teslim ederler. Akşam oturduğun yerde yarım saatte yapıverirsin. Aklıma bu geldi. Aslında bende de taş tozu var kalıp var ama tek tek yapıp boyamam lazım. Vaktim olmadı çok uzun zaman alacak çünkü tek kalıp var elimde. Mama veya çiçek tohumu düşünüyorum nasıl olur sence

Gunaydin guzel anneler ! Gece ayaklarim bacaklarimdaki kaslar ve kqlcalarim oyle agridi sizladi ki hic iyi uyuyqmadim.Bebis de hareketliydi ((
Dogumuna az kalanlar guzel haberler bekliyoruz!
Az kaldı canım, sağlıkla gelsinler de bugünlerde anı olarak kalacak. Bende de ağrı var, varis çorabı rahatlattı gibi şu ara kullanıyorum.

Çok geçmiş olsun benimde bugün karnım öyle baskı yapıyoki bacaklarıma dizlerim ağrıyo belim ağrıyo yürüyemiyorum. Zorla kalkıp bişeler yapıyorum Rabbim yardımcımız olsun
Bende de ağrı çok, tuvalete gitmeye bile üşeniyorum. Bi tek bulaşık makinesine bişeyler attım, başka iş yapmadım tüm gün yattım. Bir kaç gündür hareketliydim bugün dinlenme modundayım. Bazen yatarken veya yürürken karnımın altı kasıklarım alt taraf falan öyle baskı yapıyor ki eyvah geliyor diyorum. Az kaldı şükür bugünlere

Benim aşırı artı bazen su gibi bazen kremsi hatta şimdi yine oldımeczaneden çok pahalı değilse test alıcam
Canım o testlerde iyi ama fiyatı yüksekti. Umarım alabilmişsindir. Değilse turnusol kağıdı ile gazlı bez al, bezin içine kağıtları güzelce diz, çamaşırına koy. Gazlı bezi büyük iste ama, genelde çoklu paketlerde minik oluyor gazlı bez. Ona dikkat et. Rengi değişirse belli olur. Eczaneye sor onlar bilir özellikle kadın eczacılar. Ben medikalden almıştım. Oradaki satıcı kadın anlatmıştı bana kullanımı. İnternette görmüştüm bende, yapan çok kişi var böyle bak araştır bulursun. Detayları unuttum. Turnusol kağıdı kırtasiyelerde bile var galiba. Birde acillerde ped veriyorlarmış haberin olsun. O da aynı şekilde renk değiştiriyormuş.

Canım benim sen iyisin bebeğin iyiyse gerisi hiç önemli değil gözün aydın Allah analı babalı büyütsün minnoskonu o diğer şahıs da geldiği yere tez zamanda geri döner inşallah Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi. Doğum yapan birine yandın sen ne demek çıldırtacak insanı. Sen bence açık sözlü bir hemşire bul içinden geçenleri anlat o da bir güzel azarlasin kayinvalideni en oluru bu. sen dersen inadına yapar

36+4 erken de aslında ama biraz iş yaptım ondan mı oldu bilmiyorum umarım doğum başlamamıştır
Çok erken değilmiş haftanız ama hemen başlamayabilir de doğum. Normal doğum düşünüyorsanız bekleyin sezeryan olacaksa doktora görünün derim.

Cok iyi fikir olabilir aslında
Zaman ayırmak tek is aslında bir bakayim
Cikolatalar da geldi bugun moliden soyledim magnetlerle ayni tasarim desen gayet güzel geldi
Kizim da tadına baktım begendi
Moli cikolata mellon olmus bu arada ..
Kotu yorum da vardi ama gayet yeterli ve iyi yaptirmayan varsa

Nursu sen bana tepkilisin ama yine de cevap vereyim dedim

Bana da oluyor o dediğin ama daha cok stres oldugum zaman aniden batma gibi gogsume 8rdan koluma vuruyor hatta bazen çeneme vuruyor berbat birsey
Derin derin nefesler aliyorum birkaç yudum su içiyorum yürüyorum biraz sonra geçiyor

Serla gozunaydin canim
cok agrin oldu mu? Halen devam ediyor mu
Bu halde bile görmemeye calis ya bırak debelenip dursun bebeğine odaklanması calis

Yok canim ya bebegin kilo almasi ya da almaması anneyle alakali degil bence. Insanlar ne zor sartlarda saglikli bebekler doguruyo. Sekerle.alakasi olmadigini bilsem hic takmiycam da iste... az kaldi insallah

Ay evet sen şimdi böyle yazınca aklıma geldi. Ablamda da buna benzer bir kayınvalide var. Ablam 23 yaşındaydı anne olduğunda. Garibim ağzı var dili yok. Doktora gidiyorlar ablam ağzını açmadan kayınvalide her şeye atlıyor. Doktor bile sinir olup annesi sen misin bırak annesi konuşsun demiş. Ohhhhh içimin yağları eridi. Böyle pisliklerle uğraşmak çok zor iş bilirim. Allah yardımcısı olsun Serla kardeşimizin. Destek olmaya değil köstek olmaya geliyorlar. Ettiğini bulsun bir şey demiyorum. Ağzının payını verecek bir hemşireye denk gelse de bari kızcağızı biraz rahatlatsa.

Kuzum ben de mama düşündüm ama herkes hayvansever olmayabiliyor, kimisi direkt çöpe atabiliyor. Daha önce de çoğu davette çiçek tohumu dağıtıldı ama o tohumlar dikilse de çıkmıyor. Genelde ziyan oluyorlar o yüzden ben isimsiz bir anahtarlık yaptırdım, kartın üzerinde ismi yazıyor. Kullanmak isteyen rahatlıkla kullanabilir. Bağış yapmak da mantıklı olabilir. Ama ben isimli magnetleri ya da anahtarları çok mantıklı bulmuyorum. Başkasının çocuğunun ismini taşıyan bir şeyi kullanmak istemeyebilirler. Ben yaptırdığım anahtarlığı örnek olarak atayım bak

Eklentiler

• IMG_20221019_162257_170.webp
    39,5 KB · Görüntüleme: 58
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…