2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Normali seninki aslinda. Bnmki de ayri bi sorun oluyor hem dogum sıkıntılı olabilir hem de bebek sekerden mi etkilendi diye surekli tetikteyiz
Evet sekerden dolayi da cok kilo alabiliyorlar takip etmek lazim . Diger yandan ailede falan iri yapili kilolu varsa yapisal olarak ondan da kaynaklanabiliyor

Seninki maşallah baya erken kilo almış benimki son haftalarına geldii
Benimkinde de sekerden mi etkilendi diye suphe ediyoruz iste. Bian once dogsun istiyorum o yuzden daha fazla kilo almadan. Tek umudum kan sulandiriciyi kestik belki bebege giden kan akisi yavaslayinca az kilo almis olur yarin anliycaz

Evet sekerden dolayi da cok kilo alabiliyorlar takip etmek lazim . Diger yandan ailede falan iri yapili kilolu varsa yapisal olarak ondan da kaynaklanabiliyor
Esimle ben düşük kiloda dogmusuz. Oglum 39. Haftanin sonunda 3400 dogdu. Yani genetik faktor pek yok. Sekerim de yuklemeden beri diyetteyim dengede gorunuyo tum tahlillere gore. Ama o yukleme oncesinde kilosu artti bi arayi acmisti. Ondan beri de degismedi iste. Bakalim 4u bulursa cok.zor olacak benim.icin

Anladım canım tek avazda kurtarsın hepimizi inşallah
Bana da cuma gel dedi açılmayı uyarıcı muayene yapacağım bu sefer dedi sende açılma var mı?
Bir endişem de gününü geçirmesi içerde tehlikeli olabiliyormuş öyle şeyler duymuştum

Sizde normal doğum mu istiyordunuz?

4 ü bulursa sezaryen düşünmez misin canım
İyi tarafından bakarsan 4 kilo bebeğin bakımı kolay olur o konuda zorlanmazsın inşallah

4 ü bulursa sezaryen düşünmez misin canım
İyi tarafından bakarsan 4 kilo bebeğin bakımı kolay olur o konuda zorlanmazsın inşallah
Yani dr normal deneyemeyiz sezaryen olman gerekir derse diretemem elbette ama ben sezaryenden korkuyorum acikcasi. En az mudahale igne kesi hangisiyse onu seciyorum o da normal dogum

Canım bu yolu da denemekte fayda var, sonra dediğin gibi pişman olmamak adına. Hem bakarsın gerçekten faydası olur, benim birkaç tane takip ettiğim emzirme danışmanı var. Sen samsun’daydın sanki. Yine de instagram hesaplarını yazayım, fırsat bulursan bi göz gezdir:

İzmir:
emzirmedanismani_serdi (Serdi Güler)
İzmir emzirme danışmanı.

İzmir’den bağımsız olarak:
Güliz onat demir
Dilruba demirezer

Bazı paylaşımları görüyorum, eve desteğe gidip birkaç saatte memeye alıştırıyorlar vs.

Ben henüz o aşamayı yaşamadığım için ezbere konuşmayayım. Umarım seni rahatlatacak çözümler olur. Olmadı mı, bu da yaşanacak bir süreçtir diyip geçeceğiz, sen sağlıkla başlarında ol yeter.

Şu emzirme cidden gebelik boyunca en büyük kabuslarımızdan.

Benim de daha kanala girmemiş canım, girecek gibi de durmuyor. 40’ın içindeyim artık. Perşembe kavuşuyoruz inşallah.

Ne kadar olayın özüne uygun, teknik ve kontrollü ilerliyorlar. Bizde bu şekilde değil cidden, böyle hareket eden doktor ve hastaneler vardır belki.

Sağlıkla kavuşalım hepimiz inşallah

Benimde aynı uzum süre yürüyemiyorum düz oturamıyorum bacaklarımı baya açmam gerekiyor oturabilmem için

Benimkinde de sekerden mi etkilendi diye suphe ediyoruz iste. Bian once dogsun istiyorum o yuzden daha fazla kilo almadan. Tek umudum kan sulandiriciyi kestik belki bebege giden kan akisi yavaslayinca az kilo almis olur yarin anliycaz
Bende 35 haftamda kestim vitamin falanda kullanmıyorum doktorlarda sağolsun eksik eksik konuşuyorlar zaten her şeyi takıyoruz biraz içimizi rahatlatsalae ne olcak sanki

Canım benim oğlum da 3800 doğdu bu bebeğim sırf 4100 ölçtüler diye sezeryan oldum ama 3660 doğdu ve su an o kadar üzgünüm ki normal yapabilecekken boşuna sezeryanın zorluklarını yaşıyorum. Yardım olmadan yataktan bile kalkamıyorum yani bence kilo dolayısı ile sezeryan olma önce suni dene ya da bir iki doktora daha git onlar da aynı ölçerse o zaman düşün. Çünkü ikisini de deneyimlemiş biri olarak normalin daha avantajlı olduğunu söyleyebilirim çünkü ne kadar ağrı çekersen çek kimseye muhtaç değilsin. Şimdi bana muhtaç iki tane bebeğim varken benim birilerine muhtaç olmam çok canımı sıkıyor

Bende 35 haftamda kestim vitamin falanda kullanmıyorum doktorlarda sağolsun eksik eksik konuşuyorlar zaten her şeyi takıyoruz biraz içimizi rahatlatsalae ne olcak sanki
Dr demeden kesmiyorum ilaclari zaten 10gundur disetlerim mahvoldu hep sis vitamini de almasam iyice düşerim gibi. Drlar hep kötüsünü soyluyolar zati. Omzu takilabilir yirtilma cok olabilir fln. Ama kilo almasini engelleyemiyorum ki dikkat ediyorum

Reactions: 11K
Bu ihtimal hep var farkindayim senin dogumu okuyunca da ayni seyi düşündüm. Drum zaten sezaryene yonlendirmiyo şuanda normal deneyelim diyecek gibi sanki. Normal dogum zor ama oncesi zor sonrasi cok rahat. Bi de benim fobim var igne ameliyat fln o yuzden sezaryenden korkuma istemiyorum.
Dra gecen dedim ilk dogumumda acilmam cok zor olmustu yine oyle mi olur dedim. Yok ilkinden kalma açıklık vardır zaten bu daha kolay gecer diyo. Yarin muayene edecek bakalim daha net.bi yol cizilir herhal
Sana da cok gecmis olsun. Oyle ya da böyle bebegin saglikli ve kucaginda ya cok sukur gecmisi dusunme artik. Hayirlisi buymus demek ki bu bebe icin. Yeter ki saglikla dogsunlar. Bi yerden sonra bizim elimizden gelen bisey yok drlar ne derse guvenmek.durumunda kaliyoruz

Bende aynı şekilde merak etme geçen hafta 2 öğün beslendim ekstrw bir şeyler yememek için direndim ama yinede almıştı alması gerekenden fazla

Ne kadar güzel özenli bir süreçmiş. Ve normal doğumu her koşulda denemeleri çok güzel bence.
Hanımlar henüz doğumum olmadı da süt artırıcı illaki kullanılacaktır. Bestlak damla aldım. Bir de humana still tea mı alayım tavsiyeniz nedir?
Ben de bestlak ile still tea düşünüyorum. Daha almadım ama doğuma yakın ya da sonra onları alıcam. İlk etapta still tea aklımda özellikle. Yorumları hep iyiydi.
Ahaha aynen soyup soğana çevirme kısmına o kafar katılıyorum ki onlar yapmak istese maddiyattan korkup bizler engelleyebiliriz çünkü bunları yapıp bumlara para yazıp üstüne bir de sezeryan parası almaları işten bile değil
Benim de daha kanala girmemiş canım, girecek gibi de durmuyor. 40’ın içindeyim artık. Perşembe kavuşuyoruz inşallah.
11K 1dogasever kanala girmesi gereken haftayı biliyor musnuz peki? Ya da gereken değil de genelde ne zamam girdiğini?

Aynen öyle canım ben de olan oldu deyip kucağımda ve sağlıklı olmasına şükür ediyorum. Senin minik de hayırlısı ile gelsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…