- 19 Ağustos 2015
- 1.514
- 1.451
- 133
- 39
Yuh diyorum başka bir şey demiyorum.Ablam doğum yaptığında annemle ikimiz refakatci kaldık yanında. Kayınvalidesi de uğradı tam yemek saati refakatçi için yemek getirdiler odaya. Kayınvalidesi de ilaç saatim diye yemeği bir güzel yedi sonra evine gittiyanında da minik kavanozda zemzem suyu getirmiş çocuğa içirmek için sussun diye dudağına degdirip kalani ablama icirdim. Ertesi gün kavanozu naptınız diye sordu bana kavanoz dediğim de bir görün iki santim bişey
Ablamla aynı mahallede oturuyorlar biz farklı illerde yaşıyoruz 40 gün boyunca yanında misafir getirdi hizmet bekledi hatta ablam sezaryenli haliyle baktım çay koyuyodu kayinvalidesine zorla aldım elinden sen git yatağına uzan çocuğunu emzir dedimYuh diyorum başka bir şey demiyorum.Güleyim mi ağlayayım mi bilemedim Ya işte bizim toplumumuz ne yazık ki empati yoksunu. Kadınlara gene kadınların bunları yapıyor olması çok üzücü. Oysa kendileri de aynı şeyleri yaşamıştır. Hiç mi ders çıkarmıyor bunlar. Allah böyle insanlarla sınamasın
Ben verilen tohumları hep diktim ama hiç çıkmadıYeşil mercimek aklımda, bi araştır istersen. Belki iyi gelir. Ama uyku, su ve stressiz olmak en önemlisi.
Aklımda olsun canım, burada bi çikolatacı var bende oraya yaptırayım diyorum. Ama gidip konuşmadım daha.
Ay haklısın çok düşüncesiz olan var, çiçek tohumları açmıyor muymuş ? Tüh ya üzüldüm. Magnetler olabilir ya da bağış. Bi bakayım tekrar düşüneyim sağolasın.
Normal deneyin alacaktırrTeşekkür ederimçok şükür benim de 3.gun sütüm geldi. Ama bu sefer de silikon ucla verdiğim için ne kadar süt geliyor kestiremiyorum
Evet totoları ile iyice ittiriyorlar bazen, garibanların yeri daraldı geriniyorlar herhaldeAyy belki de öyledir amma bayaa acıtıyor ben de son zamanlar diyorum ki bu sancı mı ne acaba amma bayaa farklı diğerkilerden.Bazen de korkuyorum acaba uyurken bebeği eziyormuyum diye
Ben bilmiyorum vallaNe kadar güzel özenli bir süreçmiş. Ve normal doğumu her koşulda denemeleri çok güzel bence.
Ben de bestlak ile still tea düşünüyorum. Daha almadım ama doğuma yakın ya da sonra onları alıcam. İlk etapta still tea aklımda özellikle. Yorumları hep iyiydi.
Ahaha aynen soyup soğana çevirme kısmına o kafar katılıyorum kionlar yapmak istese maddiyattan korkup bizler engelleyebiliriz çünkü bunları yapıp bumlara para yazıp üstüne bir de sezeryan parası almaları işten bile değil
11K @1dogasever kanala girmesi gereken haftayı biliyor musnuz peki? Ya da gereken değil de genelde ne zamam girdiğini?
Hadi ya o kalemlerle gelen tohumlar oldu bir kaç kez ama hiç ekmeyi denemedim. Tohum bombaları mı ne deniyor ya onlardan bakıyordum bende. Sağlık olsun. Başka şey bakayım. Amannn olursa olur az kaldı zatenBen verilen tohumları hep diktim ama hiç çıkmadıetrafa da sorunca tohumu eledim ben de. Bağış karşılığı magnet yapan kurumlar var yakın aileye dağıtmak için güzel olabilir
Yok almadım eczacı istediğim üründen haberdar bile değildi zaten bebek hareketi var takmadım o yüzdenEvde güzel bir tepsi tabak falan varsa onda da sunum yapılabilir belki. Doğum mu yapacağız böyle detayları mı düşüneceğiz bilemiyorumama olsun doğum stresini azaltıyor böyle telaşlar. Mama veya çiçek tohumu mu dağıtsam diyorum.
Bizim de ilk bebeğimiz. Eksiği olmasın istiyorum. Böyle çöpe atılacak bişey olmasın diyorum. Aklımda mama veya çiçek tohumu var.
Sağol canım tek olmadığımı görünce rahatladım. Mama veya çiçek tohumu mu dağıtsam diyorum.
Mevlüt olsa bile büyük bişey yaptırmıcam malum kış ayındayız grip salgını var.. belki yaza okuturuz. O yğzden hediyelik anlamsız olur bana, belki yaza olanda dağıtırız. Bilemiyorum. Lohusa şerbeti ve tatlı çikolata falan olacak bşzde de . E yeter yani.
Bende yaptırırsam isimli bişey olmasın istiyorum. Dediğin gibi millet çöpe atıyor. Mama veya çiçek tohumu düşünüyorum eğer olursa.
Ayy akşama kadar bende burun tıkanıklığı ile uğraştım keza gecede aynı şekildeydim. En sonunda nemlendiriciyi açtım da rahatladım biraz. Epeydir kalça bacak ağrılarım var zaten. Az kaldı biraz daha sabır
Tuhafiyecilerde küçük torbalar var, en pratik onlar gibi duruyor veya şeffaf poşetler. Koy torbanın içine minik kurdale zımbala, bi de nazar boncuğu. İster birlikte ister ayrı. Nazar boncuğu hobi marketlerde var, kurdale ile nazar boncuğunu çengelli iğneye tak o poşete veya torbaya tak. Nazar boncuğu kartondan falan da oluyor. En pratik bu geldi aklıma. Etiket falan istersen o zaman yaptıran birini bulman lazım. İş, bi iki gün uzar en fazla. Eli çabuk bir işletme olursa belki yarım günde de teslim ederler. Akşam oturduğun yerde yarım saatte yapıverirsin. Aklıma bu geldi. Aslında bende de taş tozu var kalıp var ama tek tek yapıp boyamam lazım. Vaktim olmadı çok uzun zaman alacak çünkü tek kalıp var elimde. Mama veya çiçek tohumu düşünüyorum nasıl olur sence
Az kaldı canım, sağlıkla gelsinler de bugünlerde anı olarak kalacak. Bende de ağrı var, varis çorabı rahatlattı gibi şu ara kullanıyorum.
Bende de ağrı çok, tuvalete gitmeye bile üşeniyorum. Bi tek bulaşık makinesine bişeyler attım, başka iş yapmadım tüm gün yattım. Bir kaç gündür hareketliydim bugün dinlenme modundayım. Bazen yatarken veya yürürken karnımın altı kasıklarım alt taraf falan öyle baskı yapıyor ki eyvah geliyor diyorum. Az kaldı şükür bugünlere
Canım o testlerde iyi ama fiyatı yüksekti. Umarım alabilmişsindir. Değilse turnusol kağıdı ile gazlı bez al, bezin içine kağıtları güzelce diz, çamaşırına koy. Gazlı bezi büyük iste ama, genelde çoklu paketlerde minik oluyor gazlı bez. Ona dikkat et. Rengi değişirse belli olur. Eczaneye sor onlar bilir özellikle kadın eczacılar. Ben medikalden almıştım. Oradaki satıcı kadın anlatmıştı bana kullanımı. İnternette görmüştüm bende, yapan çok kişi var böyle bak araştır bulursun. Detayları unuttum. Turnusol kağıdı kırtasiyelerde bile var galiba. Birde acillerde ped veriyorlarmış haberin olsun. O da aynı şekilde renk değiştiriyormuş.
İnşallah ya inşallah vardır epiduralli yaparım kurtulurum inşallah birde bu aşırı kasık ağrısının açılmayla alakası var mı acabaSenin de açılman olabilir
Siz de durumlar karışacak gibibenim terazi bebeğim akrep bakalım yükseleni ne olacak. Babası da çok inat. Yatıp kalkıp dua ediyor huyu sana benzesin diye. Benden çok o dertli bandı da ikizler
Prematüre doğanlara yapılması şart olan bir göz muayenesi canım ,erken dönemde tespit edildiiinde tedavisi olan ama sonrasında körlüğe kadar gidebilecek rahatsızlığı tespit ediyorlar ,gözdeki kılcal damarların gelişimi inceleniyor o tarz bir şey canım özetleRop muayenesi ne canim ?
Ben günlerdir o stresle yaşıyorum canım İnan ki korkacak bit şey yok bir damla damlatıyorlar 5 dk bekliyorsun 3 kere bu işlem tekrarlanıyor yarım saat kadar bir süre geçiyor ,işlem esnasında 2 dk falan biraz ağladı ama aşırı bir çığlık değildi bazı bebekler daha çok bağırıyordu özellikle biraz büyük olanlar ,canları yanmıyormuş sadece o takılan aletten rahatsız olıyormışlar ben bakmadım o esnada annem girdi yanına ben perde arkasında durdum ama o anlık çok az ağladı çıkınca hemen durdu ağlaması ,o damla zaten uyuşukluk hissi veriyormuş ,çıkınca bir problem olmadığını söylediler 6 ay sonra gelin dediler ,ama birçok kişiyi tekrar tekrar çağırmışlar bizde sorun çıkmadı şükürBizim çocuk doktorumuz bana lactamil önerdi. İçinde kalsiyum, demir vs olduğunu söyledi. Ben günde bir fincan lactamil, bir fincan humana çay ve 1 kez de 20 damla bestlak kullanıyorum. Sabah öğle akşam olarak böldüm hepsini. Hem sürekli aynı şeyi kullanmamış oluyorum hem de maşallah sütüm iyi şuanda
Ayy bunu duyduğuma çok sevindim canım, sonucunu hemen söylüyorlar mı? Çok güzeldir inşallah sonuçBizde Egeye 3 doktor da gerek görmedi ama Peraya yapılacak Bana da dert olmuştu bunu duyduğuma sevindim
Biz de bugün yaptırdık canım rop muayenesi çok şükür korktuğum gibi değildi benim de çok az ağladı çıkınca hemen sustu annem yanındaydı ben de sürekli konuştum perde arkasından o halde görmek istemedim ama ağlaması bile aşırı acılı değildi kan alırken daha çok ağlamıştı ,meme konusunda o kadar iyi anlıyorum ki seni ben de iki gün önce öyle bir ağlama krizine girdim her kafadan bir ses yok biberon verme sütün azalır yok seni emmez vs insan etkileniyor yine de ,iki gündür sadece emziriyorum ama süt var yeterli bir bebek öünkü yiyip içtikçe hakkaten bende süt artıyor beslenmemle doğru orantılı,bizde de silikon uç olayı var o canımı şok sıkıyor yanımızda olmasa meme tutamıyor sinirleniyor ama zamanla çenesi güçlenince tutar diyorlar ben de destek almadım çünkü beynim nedense inanmıyor benim de taktiklerin hepsini okuyor bakıyorum diyorum ki uzaktan kim başarabilir ki bilemiyorum ama istersen sen bir dene yine de belki bilmediğimiz bir şey vardır .Bugün çok fena oğlum o kadar ağlıyor ki perişan olduk gaz sancısındanEvet canım yapıldı icerdeyken çok ağladılar kapının arkasından duyduk bizi almadılar içeri ama 2 dakika falan sürüyor ve dışarı çıktıklarında direk susmuşlardı korktuğum gibi geçmedi yani. Allaha şükür 3 kg’ı geçtiler şu anda 35 günlükler. Mama takviyesi vermeye başladım on gündür çünkü artık içtikleri miktar baya arttı ve sütüm yetmiyor, yetecekse de o kadar sık sağamıyorum maalesef hala emmiyorlar. Ben de birkaç danışmanla görüştüm bu hafta alacağım bir de onu deneyin pişman olmayım sonradan diyorum. Sen danışmanlık almış mıydın tam olarak ne yaptırıyorlar? 1 saat online görüşme bir haftada WhatsApp dan 7:24 diyorlar genelde ama 1 saatte nasıl bir Sihirlidegnek olabilir de bebeklerim emebilir bilmiyorum inancım da yok açıkçası sırf keşke dememek için alacağım. Psikolojim iyice bozuldu bu konuda mememde ağlama krizlerine girdiklerinde ben de onlarla birlikte ağlıyorum resmen çok zor. Herkes kendi yaşadığı zorlu biliyor tabii ki ama iki tane olması ekstra zor maalesef.
Ablamla aynı mahallede oturuyorlar biz farklı illerde yaşıyoruz 40 gün boyunca yanında misafir getirdi hizmet bekledi hatta ablam sezaryenli haliyle baktım çay koyuyodu kayinvalidesine zorla aldım elinden sen git yatağına uzan çocuğunu emzir dedim. gerçekten Allah uzak tutsun böyle insanları
Bahsettiğim turnusol kağıdını bi araştıe istersen, bide o aradığın test için medikale bak. Herkes bilmiyor zatenYok almadım eczacı istediğim üründen haberdar bile değildi zaten bebek hareketi var takmadım o yüzden
Ben idrak edemiyorum böyle tipleri. Çok şükür kayınvalidem gayet açık görüşlü modern biri. Bana dedi ki doğum yaptığında bütün aile başına ususmeyelim annenin yanında kendini daha rahat hissedersin önce annenler gelsin sonra biz geliriz sana bir süre destek oluruz dedi hatta kayinvalidemin ilk torunu olacak bebiş annemin 3.torunuYa anlam veremiyorum, bilerek mi yapıyorlar? Bi şeyi mi göstermek / kanıtlamak istiyorlar? Bu kadar düşüncesizlik biraz fazla geliyor çünkü. Hadi içlerinde birkaçı gerçekten art niyetli ve o yüzden bu şekil davranıyorlar diyelim. Ama genelde bu tarz hikayeler duyuyorum. Gelinine tam da en kritik zamanlarda en olmayacak şeyleri yapanlar ne kadar çok. Kendi kızı olsa aynısını mı yapardı acaba???
Ayy benimkiler öyle aman bizim torunumuz diyip duruyorlar. Onlara benzeyecekmiş tabiki kimin torunu diyorlar. Ben sanki eşşek başıyım Bufda. Bende dua ediyorum rabbim nolur aynı benim gibi olsun diye. Sizden de dua beklerim şunlar bi çatlasın bebişim sağlıkla bana benzesin inşallahBen idrak edemiyorum böyle tipleri. Çok şükür kayınvalidem gayet açık görüşlü modern biri. Bana dedi ki doğum yaptığında bütün aile başına ususmeyelim annenin yanında kendini daha rahat hissedersin önce annenler gelsin sonra biz geliriz sana bir süre destek oluruz dedi hatta kayinvalidemin ilk torunu olacak bebiş annemin 3.torunugeri kafalı olsa bizim ilk torunumuz önce biz görecez diye dayatirdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?