- 27 Nisan 2022
- 1.468
- 1.755
- 53
- 40
Kızlar k ndimi tutamıyorum hep aglamakliyim.aglamak istiyorum hüngür hüngür.korkulu rüyalar görüp sicriyorum hep emziremiyirum iki gündür uçları çok acıyor öyle böyle verdim emip uyuyor memeden cektigimde ağlıyor sürekli 1 saat mememde kalıyor ama genede doymuyor.mama veriyorum iki gündür.sariligi arttı bugun haftalık kontrole gittik hastaneden çıkarken 7 olan sarılık 14 çıkmış yetemiyorum çocuğuma bir kadının yapabileceği en basit işi süt veremiyorum sagmaya çalıştım 30 CC zor çıkıyor.cikmazdaymis gibi hissediyorum.surekli aglamakliyim.okadar masraf yaptırdım emzirebilmek için kapağından merhemine süt yapıcı damlasindan yastığına kendimi çok suçlu hissediyorum eşime karsida
ya bu son jhaftalarin olcumleri cok degisken oluyor.Evet bana da son iki kontrolde iyi dedi gerilik saymadi fakat 3 hafta olunca karın çevresi artık sorun olarak görmeye başladı sanırım. Evet bana da birkac ölçüm yaptı ve aşağıda olduğu için doğru olcemiyor olabilir dedi. Benzer şeyleri yaşamışız. Doğum için ne düşünüyorsun acaba
Güzel anneler benim de bugün 37+0 kontrolüm vardı. Bebişte gelişim geriliği vardı bir haftalik. Son iki kontrolüm gayet normal ilerledi. Faka bugün karın çevresi 3 hafta geride kalmış bacak boyu haftasıyla uyumlu ve kafa çevresi 2 hafta geride bacak ve kafada sıkıntı yok dedi doktor. Ama karın çevresinden dolayı haftaya doğum diyor. Bir hafta da suyun iyi olduğu için bekletiyorum dedi. 2640 en iyi olctugum kilo dedi o da 400er gram aşağı yukarı değişebilir dedi. Bebek baya aşağıda artık dedi. Haftaya benim tercihime bırakıyor ya suni sancıyla normal ya da iki gün içinde sancıyla gelmezse sezaryen diyor. Ama bebek zayıf heyecan da yapabilir dedi ultrason esnasında. Ben önce normali de öneririm dedi. Tecrübeli ya da bilgisi olan annelerden fikir istiyorum sizlerin fikirleri nedir kafam çok karışık. Dileğimiz sağlıkla kavuşmak. Hepimiz için inşallah
Iste gec dollenme diye dusundugunden yeni tarih belirlemistir ama simdi yoluna girmis demek ki. Cok da onemli degil artik iki turlu de yolun sonuna geldik her an doğabilir bebeler artikdeğer düşüklüğü değil de geç döllenme diye düşünmüştük hatırlar mısın canım bilmem ama adet olacağım tarihte hcg değerim 1.2 çıkmıştı
Aslında evet doğru ultrasonda yanılma payı öyle azımsanacak gibi değil örneklere de bakılırsa çok uçuk gerçektenya
ya bu son jhaftalarin olcumleri cok degisken oluyor.
Gorumceme 3 hafta geri 2100 gr dediler 2400 dogdu bebek.
Bir arkadasima nerdeyse 5 kg dediler , 3.5 kg dogdu.
o yuzden ben pek guvenmiyorum
Yazı yazarken Instagram gibi @ işareti koyup etiketlemek istediğin kullanıcıyi yazacaksın canımYa ben de etiket yapmayı bilmiyorumonu da bana anlatın lütfen doğurmadan öğreneyim bari
Amiiin ama ağrım çıktıı sadece o dediğimiz pedi verdi.doktor sabaha kadar altımda kalacak sabah bana fotoğraf at dedi bakalkm sızıntı mı şuan suyu iyi dedikız az önce muhabbet ediyorduk. noldu bi andaAllahım zamanı gelen kadınlarımıza da böyle ani bir sancı ve sancının getirdiği 6-7 cm açıklıkla doktora gidip tek nefeste normal doğum nasip et, sağlıcakla bebeğimizi kucağımıza alalım. inşallah amin
Hayrlı haberlerini bekliyoruz sağlıcakla
Bugünde olmadı döndümÇok heyecanli
Sarjım bitti yazamadım yemek falsn yedil11K hala hastane de misin seni merak ediyorum
Bu seferde gool değil
Benimde kilosu önceki ölçüme göre 400 gram artmış aslında 11 günde ama doktor karın çevresinin 3 hafta geride olmasını sorun etti. Aslında onceki kontrollerimde gerilikten saymiyordu bile. Cumartesi yine gelmemi istedi o zamana birşeyler değişir mi bilemiyorum ben de artık doğum şeklimi netlestireyim diyorum çünkü haftaya salı doğum olur muhtemelen dedi. Bir hafta daha beslensin dedi suyun iyi çünkü dedi. Tabi Bebek baya aşağıda kanama, su, ağrı, bebekte hareketsizlik gibi durumlarda hiç durma gel dedi. Bilemedim iyi kilo alıyorsa kalabilir ve kendi normal gelebilirdi aslında kafam çok karıştı.Geçen hafta benim ölçümüm de 2508 gr çıkmıştı 37.hafta için geride görünse de başka herhangi bir sorun olmadığı için ve kilo alımı da durmadığı için sorun olacak görmedi doktor. Perşembe tekrar kontolüm var eğer hala kilo alıyorsa 39u bekliyoruz. Mecburi sezaryen olduğu halde hemen alalım demedi yani. Haftaya kontrole gidip kilosu artmış mı, suyu nasıl falan değerlendirebilir. Son dönemde ciddi anlamda kilo alımı artıyormuş. Bizim haftalık 50-60 gr artarken son hafta 400 gr arttı
muhtemelen dedigin gbi karbonhidrat ve tuzdan dolayi yuksek cikmistir. bol bol su ic , yarim saat fln yuru kuzum. bi tatli kasigi limon suyu da yardimci olur .Kizlar selamlar, bugun kontrolum vardi. NST normal cikti, ama tansiyonum 14-10 gibi cikti. Hemen idrar ornegi aldilar ve protein bakildi. O da normal cikti. Eger alarm birseyler ciksaydi doguma alacakti hoca direk. Son iki-uc gundur hic uyuyamiyorum ve evde yemek yapmak da gelmiyor icimden. Disaridan pide-hamburger vs gibi seyler istedim. Cok karbonhidrat ve sanirim tuz yuklendim.
Yarin sabah 8-9 gibi yine NST'ye girecegim. Insallah normal cikar, aksama dogru da tansiyon baktiracagim. 5 gunu atlatayim cok mutlu olacagim, kardesim yanima gelebilecek doguma.
ayy heycanlandik vallahiAmiiin ama ağrım çıktıı sadece o dediğimiz pedi verdi.doktor sabaha kadar altımda kalacak sabah bana fotoğraf at dedi bakalkm sızıntı mı şuan suyu iyi dedi
Bugünde olmadı döndüm
Sarjım bitti yazamadım yemek falsn yedil
Bu seferde gool değil
Canim meme ucun yaraysa ilk once ona cozum bul yoksa o aciyla emzirilmiyo. Cok kotuyse garmastan oneririm hizli toparliyo. Bebek emmeden muhakkak sil ama. Sonra da bunu kafaya takmayi birak. Ne kdr takarsan o kdr azalqcak sütun. Sen rahat olursan beynin de hormonlarin da normale donup sut uretecek. Ayrica sagdiginda sut gelmese de bebegin emdikce ona geliyodur buna inandir kendini.Kızlar k ndimi tutamıyorum hep aglamakliyim.aglamak istiyorum hüngür hüngür.korkulu rüyalar görüp sicriyorum hep emziremiyirum iki gündür uçları çok acıyor öyle böyle verdim emip uyuyor memeden cektigimde ağlıyor sürekli 1 saat mememde kalıyor ama genede doymuyor.mama veriyorum iki gündür.sariligi arttı bugun haftalık kontrole gittik hastaneden çıkarken 7 olan sarılık 14 çıkmış yetemiyorum çocuğuma bir kadının yapabileceği en basit işi süt veremiyorum sagmaya çalıştım 30 CC zor çıkıyor.cikmazdaymis gibi hissediyorum.surekli aglamakliyim.okadar masraf yaptırdım emzirebilmek için kapağından merhemine süt yapıcı damlasindan yastığına kendimi çok suçlu hissediyorum eşime karsida
Benimde kilosu önceki ölçüme göre 400 gram artmış aslında 11 günde ama doktor karın çevresinin 3 hafta geride olmasını sorun etti. Aslında onceki kontrollerimde gerilikten saymiyordu bile. Cumartesi yine gelmemi istedi o zamana birşeyler değişir mi bilemiyorum ben de artık doğum şeklimi netlestireyim diyorum çünkü haftaya salı doğum olur muhtemelen dedi. Bir hafta daha beslensin dedi suyun iyi çünkü dedi. Tabi Bebek baya aşağıda kanama, su, ağrı, bebekte hareketsizlik gibi durumlarda hiç durma gel dedi. Bilemedim iyi kilo alıyorsa kalabilir ve kendi normal gelebilirdi aslında kafam çok karıştı.
Bir can buyuttunuz icinizde, her turlu mide bulantisi- agrisi ve sizisi ile dogumu cektiniz. Kimseye karsi suclu mahcup olacak bir durumunuz yok. Bir mucize icin 9 ay bedeninizden verdiniz. Suana kadar yaptiklariniz ve katlandiklariniz icin minnettar olmali herkes size ki eminimim oyledirler. Yavas yavas insallah olacak ve asacaksiniz bu gunleri, kocaman sariliyorum size.Kızlar k ndimi tutamıyorum hep aglamakliyim.aglamak istiyorum hüngür hüngür.korkulu rüyalar görüp sicriyorum hep emziremiyirum iki gündür uçları çok acıyor öyle böyle verdim emip uyuyor memeden cektigimde ağlıyor sürekli 1 saat mememde kalıyor ama genede doymuyor.mama veriyorum iki gündür.sariligi arttı bugun haftalık kontrole gittik hastaneden çıkarken 7 olan sarılık 14 çıkmış yetemiyorum çocuğuma bir kadının yapabileceği en basit işi süt veremiyorum sagmaya çalıştım 30 CC zor çıkıyor.cikmazdaymis gibi hissediyorum.surekli aglamakliyim.okadar masraf yaptırdım emzirebilmek için kapağından merhemine süt yapıcı damlasindan yastığına kendimi çok suçlu hissediyorum eşime karsida
Valla bende arada sancı geliyor ama benimki bu sefer hafta sonu doğacak herahlde baya aassaya inmiişmuhtemelen dedigin gbi karbonhidrat ve tuzdan dolayi yuksek cikmistir. bol bol su ic , yarim saat fln yuru kuzum. bi tatli kasigi limon suyu da yardimci olur .
Idrar da protein cikmadigi surece hic birsey olmaz , korkma
ayy heycanlandik vallahi
Cok tesekkur ederim. Bol bol iciyorum suyu, yurumek acaba dogumu tetikler mi diye korkmuyor da degilim. Limonu sicak su icinde cay gibi icmeye basladim. Salataya da bol bol koyuyorum. Idrarin temiz cikmasina cok mutlu oldum bende, bakalim bundan sonraki 3 NST (5 gun icinde) nasil cikacakmuhtemelen dedigin gbi karbonhidrat ve tuzdan dolayi yuksek cikmistir. bol bol su ic , yarim saat fln yuru kuzum. bi tatli kasigi limon suyu da yardimci olur .
Idrar da protein cikmadigi surece hic birsey olmaz , korkma
ayy heycanlandik vallahi
bu hafta sonu dogurcak 3-4 kisiyiz heraldeValla bende arada sancı geliyor ama benimki bu sefer hafta sonu doğacak herahlde baya aassaya inmiiş
oyle yokus cikmazsan fln tetiklemez canim. ben basindan beri tansiyon sorunluyum. 20-30 dk yurumek dolasima iyi geldigi icin dr larim onermisti hemde kan sekerini de duzene sokuyor.Cok tesekkur ederim. Bol bol iciyorum suyu, yurumek acaba dogumu tetikler mi diye korkmuyor da degilim. Limonu sicak su icinde cay gibi icmeye basladim. Salataya da bol bol koyuyorum. Idrarin temiz cikmasina cok mutlu oldum bende, bakalim bundan sonraki 3 NST (5 gun icinde) nasil cikacak
yazdinKızlar telefondan yazmayı deniyorum :)
Evet yazdım yaşasın.bu hafta sonu dogurcak 3-4 kisiyiz heralde
oyle yokus cikmazsan fln tetiklemez canim. ben basindan beri tansiyon sorunluyum. 20-30 dk yurumek dolasima iyi geldigi icin dr larim onermisti hemde kan sekerini de duzene sokuyor.
hayirlisiyla guzel cikar canim
yazdin
Cok tesekkur ederim, mutlaka deneyecegim ama Istanbul burasi heryer yokus :)bu hafta sonu dogurcak 3-4 kisiyiz heralde
oyle yokus cikmazsan fln tetiklemez canim. ben basindan beri tansiyon sorunluyum. 20-30 dk yurumek dolasima iyi geldigi icin dr larim onermisti hemde kan sekerini de duzene sokuyor.
hayirlisiyla guzel cikar canim
yazdin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?