- 27 Nisan 2022
- 1.468
- 1.755
- 53
- 40
Merhaba canım, bende bugün gittim doktora hatta perinatologla görüştük kendi doktorumla beraber. 37+4 teydim ama karın çevresi 35 çıkıyor, kilosu 2600 civarı. Suyu dopleri falan herşeyi çok iyi. Her iki doktor da 38 de alınması gerek her şeyi güzelken bekleyip riske atmayalım çünkü artık haftasını yakalayamaz diyorlar. Ben normal doğum istediğim için pazartesi sıni sancı deneyelim dediler ama bebek küçük olduğu için kalp atışları biraz kötüye gidebilir bu durumda hemen sezeryana alırım dedi. Yani büyük bir ihtimal sancı alsam da sezeryana alıcak gibi duruyor. Açıkçası bende çok istemiyprum ama beklemesinin riskine de bebeği anne karnında kaybedebiliriz dedikleri için elim kolum bağlandı. Cuma günü tekrar çağırdı yine perinatologla tekrar bakıp benden bir karar vermemi isteyecekler. Ama hala çok kararsızım. Hayırlısı olsun bebişlerimiz ve bizim hakkımızda inşallah..
Bende o ilk yardım videolarını izledim kaç kez ve psikopata bağladım gerçektende:/ Nası olacak bu iş bilmiyorum Allah korusun tabiki ama bunu resmen taktım kafaya hayırlısı vallayalniz degilsin canim .
ben gecen gun yok bogazina bisi kacarsa diye ilk yardim videolari fln izliyordum. paranoyak olduk iyice
Ben bekleme taraftarıyım o yüzden ısrarla sordum hem perinatolağa hemde kendi doktoruma. Şuan herşey yolunda suyu dopleri için ama gerilik olduğu için sıkıntı çıkabilir hatta anne karnında kaybedebiliriz dediler. Tabiki düşük bir olasılık gibi görünüyor bu ama beni tedirgin etti açıkçası eşimi de öyle. Yoksa ben normal için beklicektim küçükte olsa bebişim. Ama şimdi kafam çok karıştı açıkçası. Zaten 3 günde bir kontrole gidiyorum bu yüzden ben tedbir amaçlı. Cuma günü gel yine perinatologla tekrar bakalım son kez kararımızı kar zarar oranına göre vermemiz gerekli dedi. Yani kilo almadan anne karnında durması mı daha iyi riskleriyle beraber tabiki yoksa 38 haftanın içinde suni sancı veya sezeryanla alınması mı her ikiniz için de iyi bunu hesaplamamız gerek dedi.Canım neden beklenmesi risk olur? Bende de karın çevresi hep daha gerideydi, 39’u doldurmayı bekledik. Bu hafta alınacak.
Sleepy çok yapıştı tenine. Molfix kullanıyorum ben.Taze anneler ve sleepy kullananlarstokladığıma pişman olmam inşallah pişik yaptı mı hangi markayı kullanıyorsunuz
Allah analı babalı büyütsün gözün aydınKızlar bu sabah doğurdum spinal anestezi ile oldu, iğne aşaması ağrı vs yapmadı ama sezeryan esnasinda çok korktum cekistirmeleri hissediyormuşuz gercekten dayanılmaz ağrılar yaşamadım sadece rahme bastırdılar o korkunçtu çok şükür aksama doğru ayağa kalkıp kendim yürüdüm kızım da çok iyi maşallah onun için tüm acılara değermiş
Evet bence deSon adet tarihi daha garanti bencehem boşuna bebeğe önde gidiyor da dememiş oluruz bebeciğim gayet de normal gitmiş aslında
kesinlikle, sağlıcakla bi gelselerdiIste gec dollenme diye dusundugunden yeni tarih belirlemistir ama simdi yoluna girmis demek ki. Cok da onemli degil artik iki turlu de yolun sonuna geldik her an doğabilir bebeler artik
bizimkiler 11.11 i görmeye kararlıAmiiin ama ağrım çıktıı sadece o dediğimiz pedi verdi.doktor sabaha kadar altımda kalacak sabah bana fotoğraf at dedi bakalkm sızıntı mı şuan suyu iyi dedi
Bugünde olmadı döndüm
Sarjım bitti yazamadım yemek falsn yedil
Bu seferde gool değil
canım sen kendini niye bu kadar üzüyorsun ya hangi anne ister çocuğunu yeterli besleyememeyi, bu hangimizin elinde? bak ağzınla söylüyorsun neler almışsın ne hazırlıklar yapmışsın. Doktorundan hemşirenden annenden yardım al, hem hiç sütü olmayıp sadece mama ile besleyenler var. belki sen emzirme yönteminde hata yapıyorsundur. Sütün az değildir emzşrdikçe çoğalıyor burdaki birçok kadın öyle yazdı hiç denk gelmedin mi? Lütfen kendini üzme.Kızlar k ndimi tutamıyorum hep aglamakliyim.aglamak istiyorum hüngür hüngür.korkulu rüyalar görüp sicriyorum hep emziremiyirum iki gündür uçları çok acıyor öyle böyle verdim emip uyuyor memeden cektigimde ağlıyor sürekli 1 saat mememde kalıyor ama genede doymuyor.mama veriyorum iki gündür.sariligi arttı bugun haftalık kontrole gittik hastaneden çıkarken 7 olan sarılık 14 çıkmış yetemiyorum çocuğuma bir kadının yapabileceği en basit işi süt veremiyorum sagmaya çalıştım 30 CC zor çıkıyor.cikmazdaymis gibi hissediyorum.surekli aglamakliyim.okadar masraf yaptırdım emzirebilmek için kapağından merhemine süt yapıcı damlasindan yastığına kendimi çok suçlu hissediyorum eşime karsida
En az iki ateş ölçer almak gerekir bence canım teyit amaçlı bazılarında ölçüm farklılıkları oluyor sen başka ölçüyosun doktor başka ölçüyor ben o yüzden iki tane edinecegimBen de Braun koltukaltı tercih ettim bir tane de temassız mı tercih etmek gerek acaba?
gunaydinGünaydınlar
Benim de öyle valla cikacak sanıyorum birde vurusu agri gibi oluyor canim yaniyorVarmı benim gibi sürekli mesanesinde baskı ve doluluk hisseden iki gecedir mahvoldum ben sürekli bi tuvalet hissi gidincede az miktarda yapıyorum çok rahatsız etmeye başladı artık delircem su içmeye korkar oldum
ben sinirimden dogurabilirim her anGünaydınn kızlarrdoğuran var mı
Ben bekleme taraftarıyım o yüzden ısrarla sordum hem perinatolağa hemde kendi doktoruma. Şuan herşey yolunda suyu dopleri için ama gerilik olduğu için sıkıntı çıkabilir hatta anne karnında kaybedebiliriz dediler. Tabiki düşük bir olasılık gibi görünüyor bu ama beni tedirgin etti açıkçası eşimi de öyle. Yoksa ben normal için beklicektim küçükte olsa bebişim. Ama şimdi kafam çok karıştı açıkçası. Zaten 3 günde bir kontrole gidiyorum bu yüzden ben tedbir amaçlı. Cuma günü gel yine perinatologla tekrar bakalım son kez kararımızı kar zarar oranına göre vermemiz gerekli dedi. Yani kilo almadan anne karnında durması mı daha iyi riskleriyle beraber tabiki yoksa 38 haftanın içinde suni sancı veya sezeryanla alınması mı her ikiniz için de iyi bunu hesaplamamız gerek dedi.
Sadece idrari yaparken mi?Bebegin bas asagi olmasiyla alakali durum olabilir mi ?
Daha tuvaleten çıkar çıkmaz geri geliyor. Su içmeyi ihmal etmiyorum benim bebeğimin su problemi var ama bu tuvalet işi zulüm resmen. Rabbim kolaylıkla atlatmayı nasip etsin.
Benim de aşağı inmiş bebek uykudan sancıyla uyanıyorum tuvalet yüzünden ama öyle böyle değil. Üç gündür çok zirve boyutlarda onunla alakalı olabilir bence senin de.
Bebek baskı yapıyor annesi artık iyice doğum kanalına yerleşmeye başlamıştır
Sanırım baş aşağı olması ile alakalı bende çözemedim valla hayırlısıyla bi doğursak sağ salim son zamanlar o kadar ağır geçiyorkiBenim de öyle valla cikacak sanıyorum birde vurusu agri gibi oluyor canim yaniyor
Bakalim benim de yarın kontrolum bu halde kac gece daha geçirebilirim hic bilmiyorum sigmiyor sanki artık
Evet aynı durumla karşı karşıyayız. Bana da zayıf olduğundan doğum esnasında sıfırdan doğum başlatılacağı için bebek heyecan yapabilir dedi. Ve evet karın çevresi gelişmediği için sanırım anne karnında durmasını mantıklı bulmuyorlar. İlk defa yaşadığım deneyimler hiç bilmediğim şeyler beni de cuma cumartesi tekrar çağırdı daha sık kontrol amaçlı. Hakkımızda hayırlısı olsun amin yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik sağlıcakla kavuşalim yavrularımızlaMerhaba canım, bende bugün gittim doktora hatta perinatologla görüştük kendi doktorumla beraber. 37+4 teydim ama karın çevresi 35 çıkıyor, kilosu 2600 civarı. Suyu dopleri falan herşeyi çok iyi. Her iki doktor da 38 de alınması gerek her şeyi güzelken bekleyip riske atmayalım çünkü artık haftasını yakalayamaz diyorlar. Ben normal doğum istediğim için pazartesi sıni sancı deneyelim dediler ama bebek küçük olduğu için kalp atışları biraz kötüye gidebilir bu durumda hemen sezeryana alırım dedi. Yani büyük bir ihtimal sancı alsam da sezeryana alıcak gibi duruyor. Açıkçası bende çok istemiyprum ama beklemesinin riskine de bebeği anne karnında kaybedebiliriz dedikleri için elim kolum bağlandı. Cuma günü tekrar çağırdı yine perinatologla tekrar bakıp benden bir karar vermemi isteyecekler. Ama hala çok kararsızım. Hayırlısı olsun bebişlerimiz ve bizim hakkımızda inşallah..
Ateş önemli ve kullanım şekilleri farklı aslında iki ateş ölçer mantıklı ben de temassız bakayım bir tane dahaEn az iki ateş ölçer almak gerekir bence canım teyit amaçlı bazılarında ölçüm farklılıkları oluyor sen başka ölçüyosun doktor başka ölçüyor ben o yüzden iki tane edinecegim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?