2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Tatlim iyi senaryolar kur nasil olsa bu sey yasanacak. Umdugundan iyi gecer insallah niye dusunup durmusum dersin
Aynen yaşanacak ve ben sabırsızlanıyorum aklıma da her şey geliyor evde durmak pek iyi gelmiyor galiba çalışırken kafam dağılıyordu şimdi sadece bebek gelsin diye bekliyorum

Selamlar kızlar ben muayeneden geldim. Biliyorsunuz benim previadan dolayı 37+1'de alınacak bebişim. Kilosunun önden gitmesine seviniyoruz ama karın çevresi 3-4 hafta ilerde çıkınca bu sefer biraz fazla buldu doktor haliyle. Haftaya açlık kan şekerime bakılacak. Zaten doğuma da 4-5 gün falan kalacak ondan sonra ne anlamı var pek anlamadım. Eşim de acil birşey olsa hemen yapardı deyip rahatlatmaya çalışıyor beni. Tabi ben yediklerime ekstra dikkat edeceğim bu süreçte kan sonucunu beklemem. Son zamanlarda biraz tatlıya çikolataya düşmüştüm. Açıkçası annem de pek özenli değildi işte 2-3 güne bir kap yemek yapıyordu ben de aralarda atıştırıyordum mecburen. Umarım şeker çıkmaz :/
35+3'te 3040 gram çıktı kilosu da. Kilo değil de karın çevresi galiba sorun teşkil ediyor.

Aynı şeyleri annem yazın yanıma geldiğinde yaşadım, o yüzden annemi doğum öncesinde yanıma çağırmıyorum. Doğum olunca gelirsin dedim

Su azalijca bazi riskler olusuyor canim bir bildigi vardir ama hafta olarak risk sınırını gecmis gorunuyorsun.
Yine de aklina takilani doktora sorman seni rahatlatir. Kilosu 2500 uzeriyse zaten hic korkma derim.
Bugün 2800 kg çıktı. Kilolu bir bebek olmayacak. Sağlıklı gelsinler yeter

Canım bu aralar şekerli şeylerden sebep olmuştur. Dikkat edersen düzelir inşallah. Sen artık ayaklanabilirseN çok iyi olur sanki. Ben ayaklandığım an daha düzenli yemekler yapmaya başladım.

Kırmızı ya da pembe olunca idrar diye biliyorum canım. Baskıdan idrar kaçırıyor olabilirsin

Kızlar alttan ip çekilir gibi tuhaf bir his yaşıyorum sizede oluyo mu ne ki o bu arada virginiastat bence canını hiç bişeye sıkma kilosu da gayet iyi yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik Allah’ın izniyle sağlıkla alacağız kucaklarımıza bu arada bende Ankaradayım

Canım bu aralar şekerli şeylerden sebep olmuştur. Dikkat edersen düzelir inşallah. Sen artık ayaklanabilirseN çok iyi olur sanki. Ben ayaklandığım an daha düzenli yemekler yapmaya başladım.
Evin içindeki hareketlerimi artırdım aslında canım son birkaç gündür. Evet olmadı artık kendi yemeğimi yapayım ufak tefek yapıyordum mantarlı omlet vs böyle pratik şeyler. Pazar gününden sonra da günde 5-10 dakika yürüsem mi hava güneşli olursa içim gidiyor. Son bir haftam kalıyor zaten.

Teşekkürler canım. Aa öyle mi Ankarada oturan yok sanıyordum. Ben Çayyolu tarafında oturuyorum sen ne taraftasın ? :)

Kızlar bugün bebiş çok hareketli, resmen karnımın üst kısmına toplanıyor sanki oradan çıkacak gibi. Mesaneye de baskı çok. sancı da var ayakta zor duruyorum. Belime de ağrılar giriyor. Yalancı sancı mı gerçek mi bilemiyorum. Bazen inletiyor. Bi gideyim diyorum doktora.
Bu arada sezeryan olursam nescafe içeceğim ya sade kahve mi iyi olur yoksa 3 ü bir arada olanlar mı ?

Yürü kuzum bak bende dikiş yok gelecek diye korkuyordum şimdi gelsin diye uğraşıyorum.

1dogasever H a p p y aynı şeylerden korktum. Normal doğuma uygun bir kilosu var bebişimin, baş aşağı da döndü. Ama kanala girmiyor. Yoga yapıyordum gebeliğin ortalarından bu yana. Bazı hareketler var bebeği kanala yönlendirmek için. Yoğun yapmadım o hareketleri. Yürüyüş dışında normal doğum ihtimalini güçlendirecek bir şey yapmadım. Bebiş baş aşağı ama yüzü dışa dönük, yani kanala girebilecek şekilde durmuyor kafası. Bir de tüp bebek. İnsan tedirgin oluyor. Zorlamanın bi anlamı yok dedim. Yeteri kadar da durdu.

Geriye dönüp son iki üç haftaya bakıyorum, normal doğum için daha mı çok çabalasaydım acaba diye sorduğum da oluyor kendime, ama olması gereken buymuş, yeter ki sağlıkla gelsin diyorum.

Düzenli bir şekilde Her 5 dakikadan sonra 1 dk boyunca sancı tutuyorsa gerçek doğum sancısı oluyormuş

Canım biliyorsun bende de previa var ben mecburen hep ayaktaydım. Yemek, temizlik, çamaşır vs hepsi bende. Çok şükür bu zamana kadar geldik bir şekilde. Benim de haftaya salı doğumum o yüzden daha da saldım canın istiyorsa çık yürü arada bir şeycik olmaz merak etme. Kendini yormayacak şekilde yemeğini de kendin yap en azından sağlıklı beslenmiş olursun.

Vücuttaki anestezi ilacını vücuttan bir an önce atmak için kahve öneriliyor, sadece kafein ve suyla atılabiliyormuş. Yani kafein miktarı yüksek olan bir kahve daha yararlı olacaktır. 3 ü bir arada kahvelerde sağlıksız süt tozu var, işlenmiş kahve olduğu için diğerlerine göre daha sağlıksız ve kafein oranı da diğerlerine göre düşük. Ben de şimdi kahvelerdeki kafein oranına baktım, Türk kahvesi ve filtre kahve diğerlerine oranla daha yüksek kafein içeriyor. Hastane çantama granül koymuştum ama çıkarıp filtre kahve koyacağım. Granüle göre hem kafein oranı yüksek hem de işlenmemiş olduğu için daha sağlıklıymış. Hastanede french pressle demlenebilir ya da bir kupa bardakta sıcak suyla demleyince telvesi 2 dk sonra dibe çöküyor zaten, ben bu şekilde yapmayı düşünüyorum. Bitter çikolata da attım çantama, onda da kafein var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…