o zaman bu durumda suni sancı ile normal doğumu mu başlatıyorlarBen bir yerde okumuştum önde gitmesinin tarihi öne çektiği anlamına gelmiyormuş ama normal doğum istiyorsan doktor aceleci davrana bilir 40 haftayı beklemeye bilir irileşeecek diye
Hayırlı olsun kolaylıkla doğurursunuz inşallah.. usg den fazla da çıkabilir -/+ 400 gr diye hatırlıyorum yanlışsam arkadaşlar düzeltsin36+3 ten selamlar,dün kontrole gittim, ağrım old için nst ye girdim ve doğuracak kadar sancım çıktı.Hiç açılma yoktu.Doktor eve yolladı.Sancın artarsa suyun gelirse acile gel dedi.Bu akşama kadar ağrılar bir kesiliyor bir başlıyor.Ama düzenli değil.Boyle bir durum yaşayan var mı? Bir de bebeklerin kilosu genelde USG de görünenden az mı çıkıyor?
acaba o benler kalıcı mı ya, gerçi ben nasıl kendiliğinden geçer ki dimi
Valla hiç bilmiyorum ki ama kalıcı olabilir bence. Çünkü bende aksesuar meme de çıktı bir koltuk altımda. Onun için doktor "doğumdan sonra azalır görünümü ama hormonal değişiklik dönemlerinde şişer yine. Küçük olduğu için aldırmaya gerek yok ama kesin çözüm aldırmak" demişti. Hamilelikten önceyse hiç böyle bir şeyim yoktu. Umarım giderler ama
Benim de boynumda çıktı bir sürü küçük ben geçmezse diye korkuyorum. Hayır geçmezse nasıl bi işlem yapmak gerekir ki acaba?
Evet hemsiremde dedi , epidural alinca hareket edemicen uuzn surunce yatakta cok skilirsin dedi ama tabi sana kalmis birsey dedi.Evet canim benim ilkinde sanci uzun surdu suni sanci aldm o da uzun surdu acilmadi yine pek dayanamadm epidural oldum ondan sonra zaten zamani umursamiyosun zamani gelnce doguma alindim ama asagi taraf hissetmio dogrudurust ıkınamadim cok zorlandm nerdeyse sezeryan olacaktm bebek oksijensiz kanalda kalir diye. Sonra bi sıkmısım kendimi ve dogdu.
sekere bakmak icin gec kalmamis mi zaten ya ,Selamlar kızlar ben muayeneden geldim. Biliyorsunuz benim previadan dolayı 37+1'de alınacak bebişim. Kilosunun önden gitmesine seviniyoruz ama karın çevresi 3-4 hafta ilerde çıkınca bu sefer biraz fazla buldu doktor haliyle. Haftaya açlık kan şekerime bakılacak. Zaten doğuma da 4-5 gün falan kalacak ondan sonra ne anlamı var pek anlamadım. Eşim de acil birşey olsa hemen yapardı deyip rahatlatmaya çalışıyor beni. Tabi ben yediklerime ekstra dikkat edeceğim bu süreçte kan sonucunu beklemem. Son zamanlarda biraz tatlıya çikolataya düşmüştüm. Açıkçası annem de pek özenli değildi işte 2-3 güne bir kap yemek yapıyordu ben de aralarda atıştırıyordum mecburen. Umarım şeker çıkmaz :/
35+3'te 3040 gram çıktı kilosu da. Kilo değil de karın çevresi galiba sorun teşkil ediyor.
abime kalsa annemleri agustos da getirtcekti , ben izin vermedmAynı şeyleri annem yazın yanıma geldiğinde yaşadım, o yüzden annemi doğum öncesinde yanıma çağırmıyorum. Doğum olunca gelirsin dedim
valla biz gecen hafta kac kere iliskiyefe girdim, yuruyus vs de yaptim ama sifir acilma vardi dun dr baktiginda . bazen olmadi mi olmuyor@1dogasever @H a p p y aynı şeylerden korktum. Normal doğuma uygun bir kilosu var bebişimin, baş aşağı da döndü. Ama kanala girmiyor. Yoga yapıyordum gebeliğin ortalarından bu yana. Bazı hareketler var bebeği kanala yönlendirmek için. Yoğun yapmadım o hareketleri. Yürüyüş dışında normal doğum ihtimalini güçlendirecek bir şey yapmadım. Bebiş baş aşağı ama yüzü dışa dönük, yani kanala girebilecek şekilde durmuyor kafası. Bir de tüp bebek. İnsan tedirgin oluyor. Zorlamanın bi anlamı yok dedim. Yeteri kadar da durdu.
Geriye dönüp son iki üç haftaya bakıyorum, normal doğum için daha mı çok çabalasaydım acaba diye sorduğum da oluyor kendime, ama olması gereken buymuş, yeter ki sağlıkla gelsin diyorum.
onlari cok basit islemle yakiyorlsr canm , acimiuor bile.Benim de boynumda çıktı bir sürü küçük ben geçmezse diye korkuyorum. Hayır geçmezse nasıl bi işlem yapmak gerekir ki acaba?
Benim boynumda çıktı yüzümde bir adet ben çıktı ama normal et beni falsn değilbide koltuk altım aşırı karardı aşırı neden öyle oldu hiç bilmiyorum
benim zaten kilodan dolayi et benlerim vardi. 10 katina ciktilar.Ya gerçekten koltuk altim bembeyazdı benim hamilelik hormonları mahvetti benibir de bacaklarımın katlanan kısımları da karardı çizgi şeklinde. Meme ucundan bahsetmiyorum bile o zaten Allah'ın emri
normal dogum yaptiranlar da beklememk icin suni sanciyi basiyorlar valla.böyle düşünmekle hata mı ediyorum bilmiyorum ama normal doğum olsun isteriz cümlesi bence doktorların sadece ağzında. Birçoğu bir bahane üretip sezeryana yönlendiriyorlar özellikle son haftada söylüyorlar ki anneler o dönemde korkak olduğu için bbek sağlıkla gelsinde nasıl gelirse gelsin moduna giriyoruz çünkü kabul ediyoruz doktorlar çoğu sezeryanla. doğum yapmış kadını aslında normal de doğurtabilir işin kolayına kaçıyorlar gibi geliyor (istisnalardan bahsetmiyorum)
En gec doguranimiz olma ihtimalin var ama belli olmaz :))Selam kızlar, benim normalde SAT a göre 10 Aralık ama ikinci doğumum ve zorunlu sezeryan olacagim için eğer kızım daha erken gelmezse 28 Kasım'da doğum tarihi verdi doktorum ,ucundan Kasım annesi olacagim 38+2 ye denk geliyor
evet sezeryan ile normal arasında tabiki ücret farkı var ve bildiğim kadarıyla doktora da ayrı ekstra ödemeler yapıyor hastane. Doktorunda işine geliyor hem kolay hem para çoknormal dogum yaptiranlar da beklememk icin suni sanciyi basiyorlar valla.
eskiden bu denli yaygin degildi sanci vermek fln.
muhtemelen sezeryan operasyon oldugu icin ekstra ucret aliyorlardir
Belki azalır. Ya da geçer. Bende genital bölgede de varis çıkmıştı. Doğumdan çok sonra fark etmiştim. Korka korka gittim doktora. Varis dedi. Birkaç gün önce kıl tüy temizliği yaparken bir tane daha çıktığını gördümüff çok çirkinler ve bende 15 civarı oldu. bir iki olsa neyse
hemde kac kere sonrasinda kontrole gidiyorsun fln muayne ucreti oduyorsunevet sezeryan ile normal arasında tabiki ücret farkı var ve bildiğim kadarıyla doktora da ayrı ekstra ödemeler yapıyor hastane. Doktorunda işine geliyor hem kolay hem para çok
ağrı acı yapıyor mu? Önceki için hiç bi doktora görünmemiş miydin?Belki azalır. Ya da geçer. Bende genital bölgede de varis çıkmıştı. Doğumdan çok sonra fark etmiştim. Korka korka gittim doktora. Varis dedi. Birkaç gün önce kıl tüy temizliği yaparken bir tane daha çıktığını gördümDoktoruma sordum büyük ihtimalle geçer dedi. Öncekiler geçmediği için pek umudum yok.
işi ticaret olarak görenleri Allah'a havale edelim napalımhemde kac kere sonrasinda kontrole gidiyorsun fln muayne ucreti oduyorsun
Cok tesekkur ederim moral verdigin icin. Saglikla gelsin diye dua ediyorum.Hayırlısı olsun canım. Bozma moralini. Kuzucuguna kavuşacaksın düşünsene.Bugün çağirsa koşa koşa giderim valla
Maşallah canım kilo artışı durmasın daCanım sıkıntı yapma ins bişey olmaz kilosuda iyi masalllh. Karım cevresi benimde gerideydi.seninkide ondeymis ama kilolu bı bebek olcak seninki. Bugün kontrol vardı doktor gayet iyi çocuk dedi hiç geri falan demedi benimkide 2700olmis en azından kilo aliyo seviniyorum..
Evet 14.9 dedi banada. Senin kaç haftalık? Ben inanılmaz sitresliyim herkesle kavga ederken buluyorum kendimiBenim de tansiyonum 13-8 çıkıyor kokulacak bir tansiyon değil dedi doktorum. Benim bebeğim de doğum pozisyonun da ve kanal da ama ilerleme var mı bilmiyorum bu hafta doğurmazsam pazartesi kontrole gideceğim. 14-9 tansiyon sınırmış üzeri için korkarız dedi.
Benim bugün nstde baya şiddetli adet sancısı gibi ağrı denk geldi bel ağrısı da oldu üstelik arada oluyordu nstye nasıl yansıyacak merak ediyordum. Sonuç da yukarı doğru yükselen dik çizgiler çıktı ama bunlar tümsek oluşturmamıştı. Yani ağrı var ama sancı şeklinde değil sanırım. Doktorum bir sıkıntı yok dedi.Bende bel ağrım var ama nst de sancı olarak çıkmıyor sancı kasıklarda olurmuş. Doğum sancısı önce bir kaç saatte bir gelirmiş sonra sıklaşırmış yani kasıklarından aşağıya doğru 2 saatte bir sonra 1 saatte daha sonra yarım saat diyerek ve azalarak devam edermiş. İlk kendinde sancıyı hissettiğinde saat tutman gerekiyormuş. Bel ağrısı için de normal olduğunu söyledi. Yalancı sancı denilen şey dinlendiğinde geçiyorsa eğer oymuş. Umarım doktorun ve ebenin anlattıklarını doğru anlatmışımdır
Canım inşallah sağlıkla kucağına almak nasip olur. Çok kolay bir doğum diliyorum sana. Bana da dua et lütfen, benim de hayırlısıyla başlasın doğumum sağlıkla.Aynı durumdayız sata göre 27 kasımdı doğum.Özelde doktora göre 16 kasımdı.Benim sancılarım çoktan başladı artmasını ve açılmayı bekliyorum şu an
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?