Benim içime hep 28-29 ekim doğuyordu ama işteKızlar benim içime doğan doğum tarihi 3 kasımdı şu an 23:12 ve 3 kasıma az kaldıdoğuracak mıyım heyecanla bekliyorum bu bekleyişler benim bu hale getirdi görende 42. Haftaya girmişim sanır daha 37+2 yim sabırsız anneler grubu varsa biri beni oraya alabilir mi
Ben de şimdi senden görüp bu işten anlayan birine yaptırdım. 11 Kasım görünüyor. Hep kalbimden geçirdiğim tarih oydu. 11’inde doğurursam sarkaç işine gireceğim.Annem sarkac egitimi diye biseye katildi enerjiyle sarkac sayesinde sorulara cvp mi bulunuyomus neymis tam bilmiyorum. Bana bakmis 17kasim gorunuyomus dogumdra gore de kasim ortasini bulur gibi diyo. Bakalim icime dogan tarih 16ydi bnm tutacak mi
Nerden yaptırıyorız bizde baktırsaydık,Ben de şimdi senden görüp bu işten anlayan birine yaptırdım. 11 Kasım görünüyor. Hep kalbimden geçirdiğim tarih oydu. 11’inde doğurursam sarkaç işine gireceğim.
Csnım sana bahsetmiştim turnusol kağıdından, bildiğim kadarıyla amniyon sıvısı olsa mavi olurdu. İçin rahatlamıştır sanırım doktor sorun yok dediyseKızlar dün doktorun verdiği pedin içinde gazlı beze sarılı kırmızı kağıt gibi şeyler vardı anladığım kadarıyla turnusol kağıdı adı koyu kırmızıydı pembe olmuş doktor fotoğraf istemişti sorun yok dedi sanırım benimki sızıntı değil benim koca kafalı bebeğim aşaya baskı yaptığı için akıntım geliyor
Kıyamam ya inşallah bebiş bekletmez, tez vakitte gelirsuni sanci verilip verilmeyecegi kesin degil canim.
yumusama olsun diye bir hormon varmis tampon seklinde onu koyucaklarmis. 12 -24 saat arasi beklenicekmis. eger etki etmezse bir tane daha koyucaklarmis. etki eder acilma baslarsa , suyum ve sancim gelene kadar beklicez. ama suyum gelmezse onlar patlaticakmis. ondan sonra sanci gelmezse suni sanci vericeklermis.
yani butun surec bir kac gun surebilirmis.
Hadi hayırlı haberler inşallah canım. Doktor daha iyisini bilir.Günaydın arkadaşlar. Kontrolde bebeğin suyunun çok azaldığını söyledi doktor yatışımı yaptık yarın sabah doğum olacak. Ciğer geliştirici vuracaklar 37+1 oldum ama doktor vurulmasının daha iyi olacağını söyledi. Çok sorgulamak istemiyorum doktora güvenmek istiyorum. Hayırlısı olur umarım
Çok zayıf değil canım, sağlığı yerinde olsun önemli olan oKızlar biz de 11 ine gün aldık bebek pek kilo almamış 2950 hayırlısı olsun inşallah sağlıkla doğar
Sağlıkla gelsinler de önemli olan o, benim bebiş de girmedi kanala@1dogasever @H a p p y aynı şeylerden korktum. Normal doğuma uygun bir kilosu var bebişimin, baş aşağı da döndü. Ama kanala girmiyor. Yoga yapıyordum gebeliğin ortalarından bu yana. Bazı hareketler var bebeği kanala yönlendirmek için. Yoğun yapmadım o hareketleri. Yürüyüş dışında normal doğum ihtimalini güçlendirecek bir şey yapmadım. Bebiş baş aşağı ama yüzü dışa dönük, yani kanala girebilecek şekilde durmuyor kafası. Bir de tüp bebek. İnsan tedirgin oluyor. Zorlamanın bi anlamı yok dedim. Yeteri kadar da durdu.
Geriye dönüp son iki üç haftaya bakıyorum, normal doğum için daha mı çok çabalasaydım acaba diye sorduğum da oluyor kendime, ama olması gereken buymuş, yeter ki sağlıkla gelsin diyorum.
Hımm evet canım haklsıın koskoca kantin var, insanın aklı bazen gidiyor işte telaştanHastanenin kantininde de olabilir kahve seçenekleri belki.
Ben pek aramam o yüzden zorlanacağım kesin. Ama bakalım hayırlısıKaç bardak dediklerini hatırlamıyorum ama günlük güvenli kafein sınırını da geçmemek lazım diye düşünüyorum, ben ilk birkaç gün günde 2 orta boy kupayla kahve biraz da bitter çikolata diye düşündüm, bitter çikolatayı fazla yiyeceksen tek kupa da yetebilir. Diğer kahveleri içemiyorsan eve geldiğinde Türk kahvesiyle devam edersin. Ben sadece ilk 3-4 gün içer bırakırım çünkü kahve, çay beni çok etkiliyor, kan değerlerimi hızlı bir şekilde düşürüyor, değerlerim toparlansın diye aylardır içmiyorum, kahve içeceğim anı dört gözle bekliyorum
Doğru canım bende böyle hatırlıyorum. Benim de düzenliye yakınBende bel ağrım var ama nst de sancı olarak çıkmıyor sancı kasıklarda olurmuş. Doğum sancısı önce bir kaç saatte bir gelirmiş sonra sıklaşırmış yani kasıklarından aşağıya doğru 2 saatte bir sonra 1 saatte daha sonra yarım saat diyerek ve azalarak devam edermiş. İlk kendinde sancıyı hissettiğinde saat tutman gerekiyormuş. Bel ağrısı için de normal olduğunu söyledi. Yalancı sancı denilen şey dinlendiğinde geçiyorsa eğer oymuş. Umarım doktorun ve ebenin anlattıklarını doğru anlatmışımdır
Vizon rengi gibi ama koyu renk. Babaanne rengiBana beyaz verdiler sizin ne renk
Özellikle özel hastanelerde doğumların çoğu sezeryan iş ticarete dökülmüş çoktan, devlettekiler de normal daha uzun ve emek istediği için sezeryan yapıyor artık. Dediğin gibi eskiden bile sorunlar karşısında nice şeyler yapılır normal doğum yaptırılırdı. Teknolojinin bu kadar geliştiği zamanlarda gelinen noktaya bakBen de geçen aynı şeyi düşündüm. Geçmişte insanlar napıyordu. Nasıl doğuruyorlardı. Küçük kardeşim annem tuvaletteyken gelmiş hastaneye girdim 2 saat için de doğurdum diyor. Etrafım da normal doğum yapan kimse kalmadı yok. Doktorlara sorsan hepsi sağlıklı olanın normal olduğunu ama sezaryenin da gerekli görüldü taktirde yapılabileceğinden bahsederler ama nasılsınsa normal doğum oranlarında ciddi derecede azalma var herkesin mi bebeği ters geliyor herkesin mi bebeği gelişmiyor ne bilim kanala girmiyor ya da daha fazlası herkes sezaryen. Tabi ki demiyorum ki sezaryen yapmasınlar ama benim de dikkatimi çekti. Bi de durup durup sona gelince söylüyorlar
oo bir 4 kasim bebegi daha geliyorKızlar acile gittim nts ye aldılar. Az önce doktorla konuştular. Sancılarım düzenli çıkıyor. Cuma öğleden sonraya doğum nasipsegeliyor minnoş kızım dua edin bize
ayy canım hadi gözümüz aydın olsın diyelim şimdidenKızlar acile gittim nts ye aldılar. Az önce doktorla konuştular. Sancılarım düzenli çıkıyor. Cuma öğleden sonraya doğum nasipsegeliyor minnoş kızım dua edin bize
sen şimdi bunları düşünme, güzel tatlı heyecanını yaşaDoğumdan sonra gelen gelene olacak gibi. 3 kişi bile fazla geliyor gözüme. Sizde durumlar nasıl ? Hem kendi annem hem eşimin ailesi gelecek. Yer de yok. Anneme de git diyemem onlara da. Şimdiden gerildim.
Aynen senin gibiyim şuan kafam allak bullak kara kara düşünmeye başladım.Eşimin ailesi ve benim annem İzmir'de bize yakınlar ama ablam ve abimler şehir dışından gelecekler nasıl olacak bende bilmiyorum kalmak isteyene de git denmez sanırım spontane gelişecek herşey benmi kafama çok takıyorum diyordum ki mesajını gördümDoğumdan sonra gelen gelene olacak gibi. 3 kişi bile fazla geliyor gözüme. Sizde durumlar nasıl ? Hem kendi annem hem eşimin ailesi gelecek. Yer de yok. Anneme de git diyemem onlara da. Şimdiden gerildim.
Ayyy hadi Allah yardımcın olsun patır patır doğuruyoruz Bebişler hızlıEvet kızlar. Yarın sabahtan bebişimize kavuşuyoruz. Umarım her şey yolunda gider. Bu kez ben sizden dua etmenizi isteyeceğimöpüyorum hepinizi.
Ayyy başka kim var 4 kasımda sen mi yoksaoo bir 4 kasim bebegi daha geliyor
Yok daha cumaya vakit var. Cuma 10 gibi gideceğiz işte haxırlıklar falan öğleden sonra alacaklar operasyona. Sezeryan olacak, çatı darmış pek uygın değil bide bebek kanala girmemiş. Bu arada kordon sorunumuz ortadan kalkmış. Çok şükür o da çözülmüş. İnşallah darısı sanaayy canım hadi gözümüz aydın olsın diyelim şimdidendiye diye doğuracağız valla yatışını mı yaptılar şimdi? normal / sezeryan? bak şimdiden heyecanlandım
Ayy ister istemez geriliyorum. Şahsi olarak gerginlik yok ama aileler arasında bazı sorunlar yaşanmıştı. Şimdi aynı çatı altında olacaklar. İnşallah büyükler olgun davranır.sen şimdi bunları düşünme, güzel tatlı heyecanını yaşaveya acını mı deseydim sancılar nasıl oluyor canım anlatır mısın?
Yani bizde hormonlardan hassas dönemdeyiz. Başka şeyler de var işte. Geçmişten gelen. Aileler uzak diye ortaya çıkmadı bugüne kadar. Büyüklerin olgun davranmasını bekliyorum.Aynen senin gibiyim şuan kafam allak bullak kara kara düşünmeye başladım.Eşimin ailesi ve benim annem İzmir'de bize yakınlar ama ablam ve abimler şehir dışından gelecekler nasıl olacak bende bilmiyorum kalmak isteyene de git denmez sanırım spontane gelişecek herşey benmi kafama çok takıyorum diyordum ki mesajını gördüm
Evet ya hastahaneye malesef eşleri almıyolar o konuda napcaz henüz bilmiyoruz. Kız kardeşlerimin çocukları var gelemiyolar. Bekar kız kardeşim var ama oda baba Annem yatalak hasta bırakıp gelemiyo bakalım Rabbim elbet bir kapı açar. Eş tarafindan kimsenin olmamasıda kötü bazenEslerde herkesten daha iyi bakabilir bence benim eşimi yanıma almadılar sadece yarım saat durabildi yoksa eminim herkesten daha güzel bakar bana
Umarım gönlündeki gibi olur canım.Aileler arasında bir anlaşmazlığımız yok çok şükür ama o kadar kalabalık beni korkutuyor alışkın değiliz ben en azından hastaneden eve geldiğimde nasipse eşim ben ve kızlarım olalım istiyorum birkaç gün ama malesef bunu dile getirip ailelerimizi üzmekte istemiyoruz eşimle hayırlısı inşallahYani bizde hormonlardan hassas dönemdeyiz. Başka şeyler de var işte. Geçmişten gelen. Aileler uzak diye ortaya çıkmadı bugüne kadar. Büyüklerin olgun davranmasını bekliyorum.
Ya benim bir tanıdığım bakıyor, ben de konuya pek hakim değilimNerden yaptırıyorız bizde baktırsaydık,
Ay çok heyecanlıKızlar acile gittim nts ye aldılar. Az önce doktorla konuştular. Sancılarım düzenli çıkıyor. Cuma öğleden sonraya doğum nasipsegeliyor minnoş kızım dua edin bize
Sağlıkla hayırla afiyetle kavuş bebişine canım Rabbim kolay doğum nasip etsinKızlar acile gittim nts ye aldılar. Az önce doktorla konuştular. Sancılarım düzenli çıkıyor. Cuma öğleden sonraya doğum nasipsegeliyor minnoş kızım dua edin bize
Neden eş almıyorlar canım anlamadım ben onu. Devlet hastanesi mi?Evet ya hastahaneye malesef eşleri almıyolar o konuda napcaz henüz bilmiyoruz. Kız kardeşlerimin çocukları var gelemiyolar. Bekar kız kardeşim var ama oda baba Annem yatalak hasta bırakıp gelemiyo bakalım Rabbim elbet bir kapı açar. Eş tarafindan kimsenin olmamasıda kötü bazen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?