sokaga aticam deseydinHay Allahım yaa doğum bu herşey olabilir. Sezeryanla doğuranlar ana değil sanki. Benimki de ilk doğumumdan sonra senin çocuğa bu kadar iyi bakacağını hiç düşünmemiştim dedi. Emzireceğimi de hiç düşünmemiş..
Canım hayırlı olsun Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsinBen de bugün doğum yaptım arkadaşlar. Geçen hafta 2300 dü kilo almiyor suyum da kireçlenmeye başladı diye erken alındı. 2620 doğdu oğlum. Şükür küvoze gerek yok suan için. Sadece ilk oksijen verildi. Simdi emzirme çabaları icindeyiz. Hissislik gecmeye, agrilar gelmeye basladiAllah hepimizin yardımcısı olsun. Rabbim olmayanlara da nasip etsin inşaalah.
11 ine kadar rahat 150-200 gr daha alir bebisin
epidural bazen tutmayabiliyor ama en azindan her zmaan digerine donus yapma sansiniz var
Şimdi ben onlara göre çok modern kalıyorum onlarda çalışan kadın hatta okuyan kadın yok. Yeni yeni okuyor kuzenleri falan eşimin. Geleneksel olunca oradan oraya çaya gidince daha iyi bakılıyor sanki.sokaga aticam deseydinAllahim neler dusunup kuruyorlar kafalarin da ya
hayirlisi neyse o olsun canim . biz ne kadsr plan yaparsak yapalim bizim minik sipalar simdiden parmaginda oynatiyorlar biziEvet doktorum da 3 olmasa bile en azından yakın bir kiloda olacak diye düşünüyorum dedi. Aslında ultrasonda baya kocaman yanakları var ama işte ölçümler yanıltıcı olabiliyor.
Epidural için en azından denemiş olacağız, spinale gerek olursa da sağlık olsun derim artık ne yapalım. Son dönemde zaten her şey kontrolümden çıktı
Normal derken hala dönmemesi, suyunun sınırda olması kilosu falan mecbur sezaryen kararı aldık. Planlı olmasın bari sancı başladığında sezaryene alınırım diyordum ama şimdi onu da riske atamıyoruz. Bakalım bu olayda da ben spinal istemiyorum dedikçe yine spinale mecbur kalacakmışım gibi duruyor
Ben Umay bebek markasinin reflü yatagini aldım canım hem reflü yatağı hem babynest çanta da olabiliyor 90 cm boyu var bayağı idare eder diye düşündüm annemlere falan gidince de kullanırım yerini yadirgamasin diye.Kizlar reflu yatagi aldiniz mi ne aldinix
tahmin edebiliyorum canim . Senin onlari anlamaycagini yada hayat tarzlarini fln da begenmedigini dusunup kafada kurmuslardir.Şimdi ben onlara göre çok modern kalıyorum onlarda çalışan kadın hatta okuyan kadın yok. Yeni yeni okuyor kuzenleri falan eşimin. Geleneksel olunca oradan oraya çaya gidince daha iyi bakılıyor sanki.
Ya gerçekten bir annenin iki doğumu bile birbirinden farklı kaç kişiyiz hiç birimizin hamileliği benzer olmadı. Bir de benlerimiz ortak çıkmışhayirlisi neyse o olsun canim . biz ne kadsr plan yaparsak yapalim bizim minik sipalar simdiden parmaginda oynatiyorlar bizi
surda kac kadiniz her birimizin farkli farkli dogumu.
bir de koltuk alti ve genital bolge kararmalariYa gerçekten bir annenin iki doğumu bile birbirinden farklı kaç kişiyiz hiç birimizin hamileliği benzer olmadı. Bir de benlerimiz ortak çıkmış
Bende öyle yaptım canım cduşumı aldım oyaşandım su çoğalınca geldimBenimde aynı oldu canım, hemen hastaneye gittik ama bir süre evde oyalanmak, duş almak daha iyi olurdu bence.
Iyi fikir aslindaBen Umay bebek markasinin reflü yatagini aldım canım hem reflü yatağı hem babynest çanta da olabiliyor 90 cm boyu var bayağı idare eder diye düşündüm annemlere falan gidince de kullanırım yerini yadirgamasin diye.
Ben de aynı bu şekilde düşünüyorumBen asla düzenlerini bozmak istemiyorum. Eve biri gelince bile stres olabiliyorlar sonuçta. O nedenle nasıl alıştılarsa öyle gidecek. İkisi de benim ayak ucumda yatar geceleri. Dişi kedim üşüdükçe gelip yorganın/battaniyenin altına girmek için uyandırır. Hastanede kaldığımda bile yalnız olacak olmalarına üzülüyorum o nedenle kapıyı asla kapatamam
Zaten şimdi bile uykum hafif yani gece uyandıkları zaman fark ediyorum. Bebek gelince de beşiğe falan giderlerse anlarım mutlaka diye düşünüyorum.
Bir de çok akıllılar ya sanmıyorum öyle bebeğin üstünde falan yatacaklarını. En fazla gidip yanına yatarlar
Valla ben pek anlamadım açıkcasıBen de onu gordum nasil kaliteli mi
Evet ben de bugun okudum kiraz cekirdeginin kullanilisini.Kullanip fayfa goren var mi acabaValla ben pek anlamadım açıkcasıyani içindeki bildiğimiz sünger. Kiraz çekirdekleri kullanışlı geldi içinde bir bölme var ısıtıp torbayı onun içine koyuyoruz o açıdan güzel geldi. Zaten çok uzun süre kullanmayacağı için yeterli olur gibi geldi
Kuzum rezene çayı ile ilgili olumsuz araştırmalar vardı istersen bir bak. Artık çok önerilmiyor. Bir de özellikle ilk süt için pompa kullanmayın diyorlar damla damla geleceği için pompa ile ziyan oluyor diyorlar. Elle sağma ve meme masajı öneriliyordu. Ben o yüzden pompa koymadım çantama. Ama senin için nasıl rahat edecekse o şekilde yapson bir kala son kontrolumu yapiyorum. Bunlar benim cantama koyduklarim.
•gumus kalkan
•gogus ucu kremi
•tahin yagi
•bestlak damla
•emzirme sudyeni
•2 takim onu dugmeli pijama
•2 gecelik ( sezeryan olursam diye )
•bir sabahlik
•bolca ic camasiri
•corap
• sampuan
•havlu
•abur cubur ( burdaki hastane yemekleri baya kotuymus)
•sarj aleti , kulaklik
•emzirme yastigi
ekim annelerinden aldigim oneriler dogrultusunda asagidakileri de ekledim.
•rezene cayi
•elektrikli pompa
•sut saklama poseti
birde seker problemi olmayanlara , tahin ve kuru meyve kompostosu onerdiler .
depend bende hastane verdigi icin koymadim ama onuda mutlaka bulundur dediler
Bu arada ebebekte kiraz çekirdekli kemer indirimde pazar gününe kadar ben almayı düşünüyorum ısıtıp bebişin karnına takınca çok rahatlatiyormus. İnşallah gaz problemi çekmezler ama fiyat çok uygun geldi.Evet ben de bugun okudum kiraz cekirdeginin kullanilisini.Kullanip fayfa goren var mi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?