- 2 Mayıs 2021
- 193
- 284
- 53
Ben ilk zamanlar kedilerin kolay kolay gelip bebekle yakın temasa gireceklerini sanmıyorumİstisnalar olabilir tabii ki. Bence bir süre uzaktan izlerler. Hastaneden bebekle eve gelmeden önce bebeğin giydği, kosunun sindiği kıyafetlerden birini kediye öncesinde getirip koklatırsan daha iyi olur diyorlar. Şok etkisi yaratmaz Ben deneyeceğim en azından bu şekilde. Beşiğinde sineklik yoksa bile sonradan sineklik takılabiliyor çoğuna. Belki ona uygun bir şey alabilirsin canım.
Onlar da bir evladımız işte. Kıyamıyor insany
Of tüm alıntıları birbirine karıştırdımBu arada ebebekte kiraz çekirdekli kemer indirimde pazar gününe kadar ben almayı düşünüyorum ısıtıp bebişin karnına takınca çok rahatlatiyormus. İnşallah gaz problemi çekmezler ama fiyat çok uygun geldi.
benim bir haftadır yaşadığım şey bu işte bir kaç gün sonra o ağrı sırtına ordan koluna vuracak, uzanıp yatmak imkansız o acıyla çünkü dediğin gibi nefes alamıyorsun, bir kaç dakika dik otur sonra tekrar uzanmayı dene geçiyor ama bu neden oluyor hala çözemedimEvet evet aynı öyle dik durma isteği geliyor çünkü biraz yatay durumda olunca nefesim kesiliyor direkt. Canımı acıtıyor hareketleri
Evet evet ilk giydiği kıyafeti anneme vericem o eve gelip koklatacak hemenBen ilk zamanlar kedilerin kolay kolay gelip bebekle yakın temasa gireceklerini sanmıyorumİstisnalar olabilir tabii ki. Bence bir süre uzaktan izlerler. Hastaneden bebekle eve gelmeden önce bebeğin giydği, kosunun sindiği kıyafetlerden birini kediye öncesinde getirip koklatırsan daha iyi olur diyorlar. Şok etkisi yaratmaz Ben deneyeceğim en azından bu şekilde. Beşiğinde sineklik yoksa bile sonradan sineklik takılabiliyor çoğuna. Belki ona uygun bir şey alabilirsin canım.
Onlar da bir evladımız işte. Kıyamıyor insan
Evet sırtıma da vuruyor arada daha koluma gelmedi ama. Sanırım yerleri daraldı gidecek yer kalmayınca sağdan soldan germeye çalışıyorlarbenim bir haftadır yaşadığım şey bu işte bir kaç gün sonra o ağrı sırtına ordan koluna vuracak, uzanıp yatmak imkansız o acıyla çünkü dediğin gibi nefes alamıyorsun, bir kaç dakika dik otur sonra tekrar uzanmayı dene geçiyor ama bu neden oluyor hala çözemedim
benim bacak ağrılarımdan dolayı yaşadığım hiçbir acıya acı diyemez oldum. Bacak sendromı öyle bir acı ki geceleri resmen ağlayarak uyanıyorum. felç olmuş gibi bacağımı elimle ben tutup kaldırıyorum ve kalkıp yürümeden de geçmiyor bu yüzden gece en az 3-5 kez kalkıp iki tur atıp yatıyorım. Bu ara hiç gece olsun istemiyorum ,uykular haram oldu, acı bi taraftan bebeğin tekme ve sancıları bi taraftanEvet sırtıma da vuruyor arada daha koluma gelmedi ama. Sanırım yerleri daraldı gidecek yer kalmayınca sağdan soldan germeye çalışıyorlar
Ben de aynı bu şekilde düşünüyorumzaten bebekle patili çocuklarımız kardeşmiş gibi davranmamız gerekiyormuş arada kıskançlıklar olmasın diye ben de en azından bir süre gözlemlicem bakalım davranışları nasıl olacak umarım iyi bir abi olur oğluşum
aramıza hoşgeldin o zamanDün muayenem vardı, doktorumun ilk dediği ne saçlı bir bebek. Görmelisiniz saçları nasıl dalgalanıyorduÖlçümleri haftasında ancak iki tane sağlam sancım çıktı. Haftaya tekrar gel karar veririz, şimdilik sıkıntı yok dedi. Garip şekilde nstde sancıyı sertleşme olarak hissettim ama hiç ağrı yoktu. Normal mi bu? Geceleri belden başlayan karnıma, bacağıma vuran sertleşmeyi de hissettiğim ağrılar olmaya başladı. Hele ki dün gece hiç uyuyamadım. Sizler uykular haram dediğinizde şaşırıyordum, camış gibi uyuyordum çünkü Uykular artık bana da haram sanırım.
Benim çevremde normal yapan çok canım, sezeryanda var. Benim doktoruma kaç arkadaşım gitti neredeyse hepsini normal yaptırdı. Ama özellerin çoğu sezeryana yönlendiriyor galiba. Doktoru hastaneyi iyi araştırmak lazım. Benim biraz farklı sebeplerden sezeryan olacak doktora bişey diyemiyorum.Ben de geçen aynı şeyi düşündüm. Geçmişte insanlar napıyordu. Nasıl doğuruyorlardı. Küçük kardeşim annem tuvaletteyken gelmiş hastaneye girdim 2 saat için de doğurdum diyor. Etrafım da normal doğum yapan kimse kalmadı yok. Doktorlara sorsan hepsi sağlıklı olanın normal olduğunu ama sezaryenin da gerekli görüldü taktirde yapılabileceğinden bahsederler ama nasılsınsa normal doğum oranlarında ciddi derecede azalma var herkesin mi bebeği ters geliyor herkesin mi bebeği gelişmiyor ne bilim kanala girmiyor ya da daha fazlası herkes sezaryen. Tabi ki demiyorum ki sezaryen yapmasınlar ama benim de dikkatimi çekti. Bi de durup durup sona gelince söylüyorlar
Analdım canım benim henüz o kadar düzenli değil ya da hepsini ben hissetmiyorum diyebilirim. Dün akşam nst de çıktı. Bugün de sık sık kasılmam oluyor. Uygulamasan takip etmeye çalışıyorum ama hepsini hissetmiyorum da. Neyse ya sonuçta gün aldık, planlı olması benim sağlığım açısından da daha iyi.Benik 3 veya 5 kez duzenli gelmisti bi kac gun once qma ondan sorna kalmadi. 5.dk.da bire dusunce artik dogum basliyordur.
Soh6ç var mı canım ne yaptın ?Bana da doktor ilk doğumun sezeryan olsaydı doğuma alırdım şimdi seni dedi.Ama ilk doğum normal olduğu için bekleyelim dedi.Egitim araştırmaya gidiyorum.
İnşallah canım. Gelsinler elbette başım üstüne ama şartlar belliGelecekler bakacaklar ki kalacak yer yok hangisi daha anlayışlı ise biz artık gidelim diyecek
Bende de iki tane var ve oldukca munisler. Bebegin bagisikligi icin musade edecegim odaya girmelerine ama gece ne yaparim bilmiyorum. Bu derin bir soru bizde deKedi annesi annelerim sizlere bir sorum olacak, bebek olunca kedoşları odaya alacak mısınız geceleri? Benim oğluşum terapi alıyordu ısırma huyu yüzünden şu an maşallah çok minnoş ve sevgi oldu oldu ve bize de aşırı düşkün olduyatak odamızda bir minderi var geceleri orda uslu uslu yatıyor bizi de hiç rahatsız etmiyor. Eskiden üzerimize atlardı o yüzden geceleri hiç almazdım ama şimdi bebek gelince de onu çıkarmaya kıyamam gibi geliyor. Siz nasıl bir yol izleyeceksiniz?
Kimler benim gibi depresif diyecektimKızlar kimler benim gibi depresif durup dururken ağlıyorum son zamanların verdiği duygusallıkmı bilemedim diğer hamileliklerimde hiç böyle olmamıştım
rezene ilgili seyleri ekim annelerinde de konustulsr . benim alma amacim sezeryan olursam ilk gaz cikarmak zor oluyormus ya , ona yardimci olsun diye almak istiyorum.Kuzum rezene çayı ile ilgili olumsuz araştırmalar vardı istersen bir bak. Artık çok önerilmiyor. Bir de özellikle ilk süt için pompa kullanmayın diyorlar damla damla geleceği için pompa ile ziyan oluyor diyorlar. Elle sağma ve meme masajı öneriliyordu. Ben o yüzden pompa koymadım çantama. Ama senin için nasıl rahat edecekse o şekilde yap
ay benim kedim gelip gogsum de yatsa varyaa dunyanin en mutlu insani ben olurumBen bu konuda uzun araştırmalar yaptım. 2 kedim varOdaya almaya karar verdim. Benim kediler gece uyurken gelip göğsümüze yatmayı çok seviyorlar. Ondan biraz çekiniyorum ilk zamanlar için. O yüzden beşiği sineklikli aldım. Gece gündüz kontrol etmek zorunda kalmayayım diye. İlk günler zaten korkup saklanacaklarını düşünüyorum. Bebeğin gelmedi kediler için oldukça büyük bir değişiklik, bir de ekstra bir değişiklik yapmak istemiyorum. Zaten hiç kıyamıyorum onlara Canım eğer bebekten sonra kediyi odaya almamak gibi bir değişiklik yapacaksan bebek gelmeden önce bunu yaparsan çok daha iyi olur. Bu değişimi bebeğe bağlarsa iyi bir ilişkileri olmayabilir
su sisesi zaten normalde de yanimda tasiyorumLina hem yeni dönem ismi, hem de sen yurtdışındasın ya. Direkt yabancı isim diye söylenmişlerdir o yüzdenkaldı ki keyfi yabancı isim de koyabilirsin, zaten sen yurtdışında yaşıyorsun senin için ihtiyaç bile olabilir herkesin ismine kimse karışamaz
Süt saklama poşeti benim heöşiremin listesinde vardı, ben de siparş verdim bekliyorum. Öncesinde koymayı planlamamıştım. Yine aynı listede pompa yazmıştı hemşirem. Ama şey dediler şart değil ilk kullanım için gerekirse hastanede var, kiralıyoruz da dediler ben yine de şu kendinden vakumlu silikon pompadan alıp koydum. Rezene düşünmemiştim, ben de araştırıp ekleyebilirim. Abur cubur için benim hastanem mutlaka yanında kraker kuru meyve çiğ kuruyemiş bulundur dedi. Doğum sancısı beklerken ya da durum değişp sezeryana alınıcakken falan yemek yedirmiyorlar ya, hem de hamileler sancı sırasında böyle şeyler arıyorlarmış. Bence eklemekle iyi yapmışsın. Benimkiler ilaveten çok susuyorlar doğum sırasında beklerken, uğraşmamak için yanınıza matara alabilirsiniz demişti ben onu da ekledim. Şampuan havlu aslında ben de almak istiyorum ama çantam çok doldu
İlave olarak benim hastanem kaşık biberon eklemişti listeye. Ebebekten 24.95e bir tane aldım onu da ekledim.
Belki fikir olur diye yazıyorum
Bu arada terlik ve de hastaneden çıkarken giycek giysi yazmamışsın götürmicek misin? Genelde tercih ediliyor unuttuysan diye söylüyorum.
Ben ilk zamanlar kedilerin kolay kolay gelip bebekle yakın temasa gireceklerini sanmıyorumİstisnalar olabilir tabii ki. Bence bir süre uzaktan izlerler. Hastaneden bebekle eve gelmeden önce bebeğin giydği, kosunun sindiği kıyafetlerden birini kediye öncesinde getirip koklatırsan daha iyi olur diyorlar. Şok etkisi yaratmaz Ben deneyeceğim en azından bu şekilde. Beşiğinde sineklik yoksa bile sonradan sineklik takılabiliyor çoğuna. Belki ona uygun bir şey alabilirsin canım.
Onlar da bir evladımız işte. Kıyamıyor insan
ayy benim en merak ettigim seylerden biri sac konusuDün muayenem vardı, doktorumun ilk dediği ne saçlı bir bebek. Görmelisiniz saçları nasıl dalgalanıyorduÖlçümleri haftasında ancak iki tane sağlam sancım çıktı. Haftaya tekrar gel karar veririz, şimdilik sıkıntı yok dedi. Garip şekilde nstde sancıyı sertleşme olarak hissettim ama hiç ağrı yoktu. Normal mi bu? Geceleri belden başlayan karnıma, bacağıma vuran sertleşmeyi de hissettiğim ağrılar olmaya başladı. Hele ki dün gece hiç uyuyamadım. Sizler uykular haram dediğinizde şaşırıyordum, camış gibi uyuyordum çünkü Uykular artık bana da haram sanırım.
hayirli olsun , allah saglikli anali babali bir omur nasip etsinMerhaba arkadaşlar
Ben doğum yaptım bu gün 10. gün .
bende bir sinir durumu vardi son bir kac gundur. sanirim stress yaptim yarin dogum baslicak diye.Kızlar kimler benim gibi depresif durup dururken ağlıyorum son zamanların verdiği duygusallıkmı bilemedim diğer hamileliklerimde hiç böyle olmamıştım
Hayirlisi canim. Benim duzenli sanci olmasin aman henuz erken ama olsa bile şu an normal dogum olmaz cunki bebito bas asagi degilBenim çevremde normal yapan çok canım, sezeryanda var. Benim doktoruma kaç arkadaşım gitti neredeyse hepsini normal yaptırdı. Ama özellerin çoğu sezeryana yönlendiriyor galiba. Doktoru hastaneyi iyi araştırmak lazım. Benim biraz farklı sebeplerden sezeryan olacak doktora bişey diyemiyorum.
Analdım canım benim henüz o kadar düzenli değil ya da hepsini ben hissetmiyorum diyebilirim. Dün akşam nst de çıktı. Bugün de sık sık kasılmam oluyor. Uygulamasan takip etmeye çalışıyorum ama hepsini hissetmiyorum da. Neyse ya sonuçta gün aldık, planlı olması benim sağlığım açısından da daha iyi.
Soh6ç var mı canım ne yaptın ?
İnşallah canım. Gelsinler elbette başım üstüne ama şartlar belli
Ben müge anlıyı izlerken bile ağlıyorımKimler benim gibi depresif diyecektim
Nolucak böyle yaaBen müge anlıyı izlerken bile ağlıyorım
Bugün Müge’ye gıcık oldumBen müge anlıyı izlerken bile ağlıyorım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?