2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Steril sprey onermedilermi hastaneden size biz bunu aldık eczaneden her altını açmada sıkıp içinde mendilide var kuruluyordum.belkide ondan erken düştü.enfeksiyon kapmasını önlemiş oluyorsun.
Canım bizim hastanede de hiçbir şey önermediler eczane bana söyledi ben de eczaneden temin ettim kendim 10 günde düştü

Hem korkuyorum hem sabırsızlıkla bekliyorum
Iyi geldi mesajin
Ben de hiç bir şey hissetmedim canım spinal sezaryenden hiç korkma. Bebeği falan nerdeyse ilk beş dakikada çıkarıyorlar o kadar güzel ki sadece bebeği çıkarırken çook hafif baskı oluyor ama saniyelik sonra dikiş vs basit zaten benim plasentadan dolayı uzun sürdüğü için azcık sakinleştirici verdiler en son dikişler yapılırken biraz ayıldım, normalde kan göremeyen ben yukarıdan yansımadan Dikişlerin atılmasını izledim o derece sakinleşiyorsun. İğne zaten hiç acıtmıyor, dedikleri gibi damar yolu açılması kesinlikle daha acılı. O yüzden hiç korkma hepi topu 15 20 dakkada bitmiş olacak

Kızlar bugün emzirme semineri vardı online katılabildiğim kadarıyla katılmaya çalıştım. Tam doktor randevumla çakıştı.
Anne sütünü arttıran tarifleri aşağıda paylaşıyorum.
Süt arttıran içecek; 3 adet kuru incir + 3 adet kuru kayısı + 1 yk kuru dut + 1 yk çekirdekli siyah kuru üzüm + 1 çk. çörekotu + 3 adet karanfil + 1 çubuk tarçın > 2 litre su (hepsini kaynatıp süzün, gün içinde için)

Anne Sütünü Arttıran Komposto 1

Malzemeler

– 4-5 Adet kuru kayısı

-4-5 Adet kuru mürdüm eriği

-8-10 adet Çekirdekli kara üzüm

-2-3 adet Kuru yaban mersini

-Yarım çay bardağı ceviz içi

-Yarım çay bardağı badem içi

Yapılışı

Tüm malzemeleri yıkıyoruz ve doğrayarak cam bir kasenin içine alıyoruz. Malzemelerin üzerine aşacak kadar su ekliyoruz. Bu süt arttıran komposto tarifinin diğer klasik tariflerden farkı; içerisinde bulunan malzemelerin kaynatılarak değilde soğuk bir şekilde hazırlanması. Akşamdan hazırlayacağımız bu karşımı buzdolabına yerleştiriyoruz. Buzdolabında bekleyen kompostoyu gün içerisinde rahatlıkla soğuk olarak tüketebiliriz.

Anne Sütünü Arttıran Komposto 2

Malzemeler

– 1 Su bardağı dut kurusu

-2 Orta boy elma

-7-8 Adet incir

-1,5 Litre su

Yapılışı

Elmaları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyuyoruz. Daha sonra soyduğumuz elmaları küp küp doğrayarak tencereye koyuyoruz. Kuru dut ve inciri yıkayıp elmaların üzerine ekliyoruz. 1,5 litrelik suyu da ekledikten sonra suda kaynatarak pişiriyoruz. Oda sıcaklığına geldikten ya da isteğe bağlı olarak soğuk olarak tüketebiliriz.
Seminerin video kaydı da burada:

Ben kontrole gittiğimde doktor kesilir tekrar başlar bazen az bazen çok olur şaşırma demiştie

kuzum emdikten sinra ki uyku duzenine de bak. egee hemen uyanmiyorsa fln doyuyordur zaten .
ama benmkine mama verince 3 saat , meme verilce 2 saate bir uyaniyor. hatta gecen meme + mama verdik 4 saat uyudu
Bizimkilerin beslenme sistemide aynı gidiyor dün öyle güzel uykumu almışım ki maşallahh

Benim de ilk dogum seninki gibiydi ama dakikalarca ıkındirmadilar, baktilar ki ıkinmam yetersiz ve bebek sıkntyw girecek hemen nabzina falan baktilar bebegin nir kac defa daha ikindiginda bebek itilmezse sezeryana alicaz dediler ve sukur ki oyle bi hamleyle ikinmisim ki sezeryan korkusuna, doktor boyle devam et dedi ve dogdu sukur. D3mekki dogru mudahale edilmezse aynilarini yasayabilrdm. Ozelde mi dogurdun canim ? Bence bi ihmal var gibi geldi uzuldum canik senin adina.Allah sifani versj en kisa zamanda

Canim ben ilk gercek dogum kasilmalari maksimum 20 dk.da bir duzenle baslar diye biliyorum.

Karnı tok altı temiz gazı alınmış ama asla uyumuyor ancak memede kokuyu ala ala uyuycak memeyi tokken emzik gibi kullanıyor
Kız canları saolsu da hep böyle olmicaklar heralde. Arkadaşım orta okul sona kadar annesini emmiş. Hem arkadaşım hem annesi bunu övüne övüne anlatırlardı sürekli onlar geliyor aklıma

Aynisi bende de oldu canim nasil batiyordu. Agliyordum artik sonra hemsireye dedimki ben dayanamiyorum yok mu bi caresi. Dediki tek caresi vol hareket etmek. Kollarini kaldir indir bolca yuru belini sag sol yapmaya calis o gazi atmaya calis. Tekrar gecmis olsun

Kız canları saolsu da hep böyle olmicaklar heralde. Arkadaşım orta okul sona kadar annesini emmiş. Hem arkadaşım hem annesi bunu övüne övüne anlatırlardı sürekli onlar geliyor aklıma
Şaka mı buuuu orta okula kadar süt gelmemiştir herhalde bir de boş meme mi emiyormuş
Kızlar bu doğumda oje olayı nedir ben bebişim her an gelir diye bakımlı olayım diye oje yeniliyorum çıkartmak mı gerekiyormuş

Aynen benim de suresim geliyo ama sezeryan olursam oje istemiolarmis diye duydum
Herhangi bir cerrahi müdahalede oje istrnmiyor canım. Ben de ne oluca belli olmaz diye oje sürüyorum son zamanlarda. Ama tabi hastaneye acil bir şey yaşayıp gidebilirsin de. Orda hemşireler yardımcı oluyorlar genelde çıkarmak için. Benim birkaç işlemimde öyle olmuştu.

Ay yok artık ben şimdiden kendimi inek gibi hissetmeye başladım

Evet hep gelmemiş annesine göre 5 yaşında kesilmiş kadının sütü çok üzülmüş çok ağladı Demişti ben de hiç utanmamış mıydınız diye sormuştum. Başta utanmıyorduk ama sonra gizli gizli emiştik demişlerdi bu olaydan sonra çok fena soğmuştum arkadaşımdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…