bebisin suyu + eşi de var , onlar da en az 3-4 kg vardir ama odemi atinca tam belli oluyor .Harikaa maşallaah, ben total 16kg aldım epey aldım yaniiibebişi 4500g bekliyoruz dedi doktor hastaneden şöyle 7kg verip çıksam ne güzel olur diye düşünüyorum
Ben 69 ile doğuma girdim bugün 5.günüm tok karnına 62 kilo geldimCanım anneler doğum yapanlar doğumla beraber kaç kilo verdi:) kilo vermeler nasıl gidiyor? Geçmiş sayfalarda konusuldu ise kaçırdım ben
ay hadi insallah canimKızlar bugün 2 sefer bebeğimi emzirdim, o kadar güzeldi kihastaneye süt vermeye gidince emzirmeyi teklif ettim hemşire de sağ olsun kabul etti. Benim biberonu tutmayan tembel kız anne memesini güzel güzel emdi hemşire bile şaşırdı şimdi gene bekliyorum 12 de tekrar denicez, inşallah güzel güzel emer de kızımı yakında evine götürürüz. Bize dua ederseniz çok mutlu olurum
Ben de 2 gundur yogunlugu artan yalanci sancilarlayim. Sezeryani 4 gunden once olmak zorunda kalsan ne olur ki? Tabi ne kadar dursa o kadar iyi evet ama 38. Haftaya gelmissin zaten korkmaMerhaba kizlar her an dogum beklemek ne kadar zormus. 4 gundur yalanci sancilarla ugrasiyorum. Ve benim kide sezeryan olacak bebegi icerde tutmaya calisiyorum . Tum bekleyen herkes sağliklica kucagina alir insAllah
37+4 deyiz canim gelisim geriligi var ve kilosu az o yuzden anne karninda daha cok tutmaya calisiyoruz. Çarsamaba ya kadar durursa 38 e girecez ve sezaryan gunu o zaman belli olacakBen de 2 gundur yogunlugu artan yalanci sancilarlayim. Sezeryani 4 gunden once olmak zorunda kalsan ne olur ki? Tabi ne kadar dursa o kadar iyi evet ama 38. Haftaya gelmissin zaten korkma
Çektikçe geliyor mu bilemedim. Ne kadar sonra doğum yapmıştınBence evet benden de gelmişti. Sen çektikçe o geliyorsa evet
Herkese merhaba, bu başlığa ilk defa yorum yazıyorum ama hamileliğimin en başından beri her yorumu okumuş, tüm süreçte her endişemde ve tecrübe edinmemde bana çok yardımcı olmuştur bu topic, doğumumdan sonra edindiğim tecrübeleri aktarmayı ise kendime bir borç olarak gördüm, özellikle normal doğum isteyenlere bir nebze olsun cesaret vermiş olursam beni çok mutlu eder, elbette herkesin doğum hikayesi aynı parmak izlerimiz gibi benzersiz, olumsuzluklar yerine olumlu düşünceleri kendimize çekmek çok önemli.
Miniğime gelecek olursak 38+4 de gece 23:45 de ilk gerçek sancımın geldiğini hissettim, sancıyı tarif edecek olursam regl sancısının daha şiddetli hali bir de yanına belinizin incesinden öne kasıklara doğru sancının birleşmesi diyebilirim. daha önce de hafif hafif regl sancılarını hissediyordum özellikle oksitosin hormonun gece daha yoğun salgılanması ile geceleri hissediyordum, ama bu sefer ki biraz daha fazlaydı, hemen dakika tuttum yarım saatle başladı ve sıklaşarak arttı, gece 4 de 7 8 dakikaya düştü, ama hala 5 dakikaya düşmedi düzensizdi bazen 10 15 dakikaya düşüyordu, o yüzden doktorumu aramadım bir gün öncesinde kabızlık ve nişanımın hafif gelmesini doktoruma haber ettiğim için sabah randevumuz vardı, sabah muayeneye gittim nst ye bağlandı 10 dk bir 2 sancım çıktı, doktor açıklığıma baktı 3 cm açılman var bugün doğurursun dedi, evde geçirmeme tavsiye etti, o gün gündüz düzensiz ve uzun aralar ile sancılarımı çektim, akşama doğru sıklaştı ancak 5 gibi doktorum aradı sancılarım 5 dk bire düştü dedim ama hastaneye yönlendirmedi sebebini sonra öğrendim, gece 11:45 de yatışım yapıldı , çatı muayenem yapıldı ancak açıklığım nerdeyse 1 cm miş, doktorum cesaretimin kırılmaması için söylememiş ancak ebe ağzından kaçırınca öğrenmiş oldum, ben artık dayanamadığımdan doktoruma beni sezeryana alın çok yoruldum diye rica ettim, doktorum ise sana epidural takalım , 1 saat sonra değişiklik olmazsa söz sezeryana alacağım dedi, sonradan pişman olabilirsin diyerek beni ikna etti, epidural takılınca inanılmaz rahatladım o bir saat hiç bitmesin diye düşündüm , çok titredim kendimi çok kasmışım meğer, bu arada epidural takılmasından hiç korkmayın hiç acı hissetmedim, 1 saatin sonunda benim suyum geldi, açıklığıma baktı ve nerdeyse tam açık olduğumu söyledi, artık sancı yerine makatıma yoğun baskı hissediyordum, ve artık son bir aşama gelmişti ıkınmak. ilk olarak odamda ayakta ıkındım ve bebeğin başını hissedince doğumhaneye alındım, ıkınırken kendimi istemesiz yine kastığım için epey zorlandım tam çıkmaza girdiğimi hissettim, doktorum ise devam etmemi halen kesisiz doğurabileceğimi söyledi ben o can havli ile kesin beni dedim ve 1 sonraki ıkınmada bebeğim kucağımdaydı, artık hiçbir şey umrumda değildi bebeğimi normal yolla doğurdum ve bunun başardığıma çok mutluydum, çok uzun yazdım daha da yazabilirim aslında ama okuyanları sıkmak istemiyorum :) hastane çantasına gelirsem kesin koyun dediğim şeyler, depend markasına ait pedden 2 paket koyun l beden tavsiye ediyorum m beden bana olmadı ki kilolu bir insan değilim , ayrıca başka markalardan da aldım asla rahat değil, pijama takımını uzun kollu almayın hastane zaten sıcak, giymek zor ve damar yolu rahatsız ediyor, yine tavsiyem kısa kollu gecelik yandan açılmalı olanlardan tavsiye ediyorum, müslin bezlerden almanızı tavsiye ederim en az 3 tane,
Ayy maşallah çok güzel bir doğum olmuş sizinki gözünüz aydınHerkese merhaba, bu başlığa ilk defa yorum yazıyorum ama hamileliğimin en başından beri her yorumu okumuş, tüm süreçte her endişemde ve tecrübe edinmemde bana çok yardımcı olmuştur bu topic, doğumumdan sonra edindiğim tecrübeleri aktarmayı ise kendime bir borç olarak gördüm, özellikle normal doğum isteyenlere bir nebze olsun cesaret vermiş olursam beni çok mutlu eder, elbette herkesin doğum hikayesi aynı parmak izlerimiz gibi benzersiz, olumsuzluklar yerine olumlu düşünceleri kendimize çekmek çok önemli.
Miniğime gelecek olursak 38+4 de gece 23:45 de ilk gerçek sancımın geldiğini hissettim, sancıyı tarif edecek olursam regl sancısının daha şiddetli hali bir de yanına belinizin incesinden öne kasıklara doğru sancının birleşmesi diyebilirim. daha önce de hafif hafif regl sancılarını hissediyordum özellikle oksitosin hormonun gece daha yoğun salgılanması ile geceleri hissediyordum, ama bu sefer ki biraz daha fazlaydı, hemen dakika tuttum yarım saatle başladı ve sıklaşarak arttı, gece 4 de 7 8 dakikaya düştü, ama hala 5 dakikaya düşmedi düzensizdi bazen 10 15 dakikaya düşüyordu, o yüzden doktorumu aramadım bir gün öncesinde kabızlık ve nişanımın hafif gelmesini doktoruma haber ettiğim için sabah randevumuz vardı, sabah muayeneye gittim nst ye bağlandı 10 dk bir 2 sancım çıktı, doktor açıklığıma baktı 3 cm açılman var bugün doğurursun dedi, evde geçirmeme tavsiye etti, o gün gündüz düzensiz ve uzun aralar ile sancılarımı çektim, akşama doğru sıklaştı ancak 5 gibi doktorum aradı sancılarım 5 dk bire düştü dedim ama hastaneye yönlendirmedi sebebini sonra öğrendim, gece 11:45 de yatışım yapıldı , çatı muayenem yapıldı ancak açıklığım nerdeyse 1 cm miş, doktorum cesaretimin kırılmaması için söylememiş ancak ebe ağzından kaçırınca öğrenmiş oldum, ben artık dayanamadığımdan doktoruma beni sezeryana alın çok yoruldum diye rica ettim, doktorum ise sana epidural takalım , 1 saat sonra değişiklik olmazsa söz sezeryana alacağım dedi, sonradan pişman olabilirsin diyerek beni ikna etti, epidural takılınca inanılmaz rahatladım o bir saat hiç bitmesin diye düşündüm , çok titredim kendimi çok kasmışım meğer, bu arada epidural takılmasından hiç korkmayın hiç acı hissetmedim, 1 saatin sonunda benim suyum geldi, açıklığıma baktı ve nerdeyse tam açık olduğumu söyledi, artık sancı yerine makatıma yoğun baskı hissediyordum, ve artık son bir aşama gelmişti ıkınmak. ilk olarak odamda ayakta ıkındım ve bebeğin başını hissedince doğumhaneye alındım, ıkınırken kendimi istemesiz yine kastığım için epey zorlandım tam çıkmaza girdiğimi hissettim, doktorum ise devam etmemi halen kesisiz doğurabileceğimi söyledi ben o can havli ile kesin beni dedim ve 1 sonraki ıkınmada bebeğim kucağımdaydı, artık hiçbir şey umrumda değildi bebeğimi normal yolla doğurdum ve bunun başardığıma çok mutluydum, çok uzun yazdım daha da yazabilirim aslında ama okuyanları sıkmak istemiyorum :) hastane çantasına gelirsem kesin koyun dediğim şeyler, depend markasına ait pedden 2 paket koyun l beden tavsiye ediyorum m beden bana olmadı ki kilolu bir insan değilim , ayrıca başka markalardan da aldım asla rahat değil, pijama takımını uzun kollu almayın hastane zaten sıcak, giymek zor ve damar yolu rahatsız ediyor, yine tavsiyem kısa kollu gecelik yandan açılmalı olanlardan tavsiye ediyorum, müslin bezlerden almanızı tavsiye ederim en az 3 tane,
Evet ilk dogumum 38+4 de sancim basladi 38+6 da dogurdumNe güzel bir doğum olmuş. İlk doğumunuz mu?
Anladim canim ama belki gelisim geriligi de yoktur cunku iri bebek deniyo iri dogmayabiliyo, kilo geriden geliyo diyolar oyle cikmiyo veya tamtersi. Bebisin en hayrli zamanda gelsn insallah.37+4 deyiz canim gelisim geriligi var ve kilosu az o yuzden anne karninda daha cok tutmaya calisiyoruz. Çarsamaba ya kadar durursa 38 e girecez ve sezaryan gunu o zaman belli olacak
Tekrar hayırlı olsun canım benim Allah esirgesin aklına kötü şeyler getirme lütfen. Çok şükür sağlıkla kavuştunuz minik kuş ileHepinize çok teşekkür ederim
Darısı kavuşamayanlara henüz
Cok hizli oldu
Gelir gelmez hastaneye nst ye bağlandı ve sanci görülünce doktor hemen alacağını söyledi, direk hazırladılar zaten..
Ameliyathane de sırtımdan iğneyi vurup hafif bir uyku ilacı verdiler..
Cikinca da agrim olmadi ama bebegik üşümüş biraz ısıtıp 2 saat sonra yanima getirdiler ..
Cok az emdi..
Sonrasinde etmedi hic, kustu kusmugu ve kakasi siyahti doktoruna bildirdiler.. midesi yıkandı.. sonrasında rahatladi bayagi bir uyudu..
Memegi zor tuttu sonra cok guzel emdi..
Topuk kanı aldılar orda morarmis korkutmuş bayagi getirip te bunlari duydugumdan beri hiç iyi hissetmedim ayni korkuları yasamak cok zor .. sonra hic emmedi.. misil misil uyuyor saatlerdir.. uğraşıyoruz emmesi için surekli..
İyi ki dogmus anne karnında neler olabilecegini düşünmek bile istemiyorum tedbir amaçlı gelmiştim oysa ..
Onun dışında hic agrim olmadi..
Pijamamida giydim, yürüdüm de..
Simdilik benden bu kadar tek korkum yine genzine kaçıp kusmasi morarmasi
Cok dikkat etmem gerektiğini söylediler
Reflu olabilirmiş
Sizde oldu mu böyle birsey nasil önüne geçeceğim
Bu korkularla mi buyutecegim onu düşünüyorum
Canim maşallah tebrikler. Herseyin iyisini duusn kotu dusunmek sana fayda vermez. Bugun ben de sen gibiyim. Kqsilmalarinda belinde agri sanci oluyo muydu? Bende belde agri sanci yok sadece toplanma hissi ve aksine bebis hqreketli. Yarina randevu aldim inşallah hersey yolundadirHepinize çok teşekkür ederim
Darısı kavuşamayanlara henüz
Cok hizli oldu
Gelir gelmez hastaneye nst ye bağlandı ve sanci görülünce doktor hemen alacağını söyledi, direk hazırladılar zaten..
Ameliyathane de sırtımdan iğneyi vurup hafif bir uyku ilacı verdiler..
Cikinca da agrim olmadi ama bebegik üşümüş biraz ısıtıp 2 saat sonra yanima getirdiler ..
Cok az emdi..
Sonrasinde etmedi hic, kustu kusmugu ve kakasi siyahti doktoruna bildirdiler.. midesi yıkandı.. sonrasında rahatladi bayagi bir uyudu..
Memegi zor tuttu sonra cok guzel emdi..
Topuk kanı aldılar orda morarmis korkutmuş bayagi getirip te bunlari duydugumdan beri hiç iyi hissetmedim ayni korkuları yasamak cok zor .. sonra hic emmedi.. misil misil uyuyor saatlerdir.. uğraşıyoruz emmesi için surekli..
İyi ki dogmus anne karnında neler olabilecegini düşünmek bile istemiyorum tedbir amaçlı gelmiştim oysa ..
Onun dışında hic agrim olmadi..
Pijamamida giydim, yürüdüm de..
Simdilik benden bu kadar tek korkum yine genzine kaçıp kusmasi morarmasi
Cok dikkat etmem gerektiğini söylediler
Reflu olabilirmiş
Sizde oldu mu böyle birsey nasil önüne geçeceğim
Bu korkularla mi buyutecegim onu düşünüyorum
Canim simdi onceki msjlarina bakamqdim ama 2 gun sanci mi cektin?Evet ilk dogumum 38+4 de sancim basladi 38+6 da dogurdum
Aynen canim hersey tersine oluyo rabbim hayirlisiyla sağliklica kucagimiza almayi nasip etsin insAllah... benim kzda cok hareketli masaallah. Gece uykusuzluga hazirlik yaptitiyolar biziAnladim canim ama belki gelisim geriligi de yoktur cunku iri bebek deniyo iri dogmayabiliyo, kilo geriden geliyo diyolar oyle cikmiyo veya tamtersi. Bebisin en hayrli zamanda gelsn insallah.
Dua edin bugun ciddi kasilmalarim var ve karnin dustu sanki diyo annem bebis de hareketli.Bu gece uyku yok galiba.Bi supriz yqpabilir oglum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?