2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Canım ne güzel sen iyisin. En azından senin için iyi geçmiş bazı şeyler. Daha ilk günden reflü anlaşılıyor mu ya Reflüden korkma. Benim oğlumda da vardı. Çocuk doktorumuz altıncı aya kadar olabilir ama bir yıl da sürebilir demişti. Nitekim bizimki tam bir yıl sürdü. Oğlum tam bir yıl kustu. İlk zamanlar zor geliyor ama sonradan alışıyorsun. Tek sorun etrafı pisletiyor. Sürekli onun üstü bizim üstümüz değişiyordu. Oğlum reflüsü olmasına rağmen kilolu bir bebekti. Kilosunu hiç etkilemedi. Gelişimini etkilemiyor yani korkma. Doktorumuzun dediği gibi bir yaşında pat diye kesildi.

Simdi gordum okudum.

Hayir hiçbir agrim yoktu bu yüzden sabahi bekledim zaten.. ama bariz kasilmalar ve beraberinde karinda sertlesmeler oldu sadece ve bayagi sık oldu

Aslında kirletmesinden ziyade gencine kacmasi ve beraberinde yutkunamayip morarmasi dolayısıyla bilinç kaybı olabilmesi korkutuyor beni.. cok zor kaybetme korkusun bir onceki kizimda oldu uzun süre degil alışmak her defasında öldüm dirildim yani
En büyük korkumdu

canim oncelikle sana ve bebegine cok gecmis olsun. benimde bebegim usumustu , isitip getirmislerdi odaya.

benimkinde reflu fln yok ama biberondan oyle bir emiyorki bazen bogazina kaciyor. bizde en basta cok korktuk.
sonra youtube da acil mudahale gibi teknikler var onlari incelediim.

sen suan hastanedesin, soyle sana bebekte ilk yardim egitimi versinler . kullanmana gerek kalmaz ama en azindan bilmis olursun nasil mudahale edecegini.

bir suru bebek refluyle buyuyor, hic korkma canim. reflu yatagi alirsin, normale gore biraz daha dikkatli olursun gul gibi buyur bebegin

bizimde ilk 3 kakamiz siyahdi. normal dedi dr .
12 beslenmesinde de güzel güzel 1 saat emdi kızım en son biberon verdik ama onu istemedi doydu diye sanırım, böyle giderse belki yarın akşam alırız yavrumu
oh masallah canim
guzel haberlerinizi bekliyoruz ozaman

Kızımın altını değiştirmek için açtığımda etini kesmişim gibi çığlık atıyor. Susturmak için meme vermek zorunda kalıyorum nasıl aşıcam bu durumu. Apartmanı inletti az önce

Hayir hiçbir agrim yoktu bu yüzden sabahi bekledim zaten.. ama bariz kasilmalar ve beraberinde karinda sertlesmeler oldu sadece ve bayagi sık oldu
Canim ben de oyle.olunca gittim ve simdi geldik. Duzensiz sanci cikti ve yogun vajinal enfeksiyonum varmis. Acilma yok ve bebek makat gelis dedi doktor ama devlet hastanesi oldugu icin nobetci doktor vardi kadin dogumdan. Yqrin kendi doktoruma gidicem bakalim.ne diyecek ama karnim semsert bebek hareketli kasilmqlarim oluyo bu gece uyuyamayacagim galiba. Seninko duzenliydi ki alindin doguma ne guzel

Çok geçmiş olsun canım, düzelecek inşallah. Kavuşmuşsunuz ya moralini iyi tut sen.

Kızımın altını değiştirmek için açtığımda etini kesmişim gibi çığlık atıyor. Susturmak için meme vermek zorunda kalıyorum nasıl aşıcam bu durumu. Apartmanı inletti az önce

Ben de hep alt açtıktan sonra emzirdiğimden mi artık, bez değiştirmenin sonlarına doğru çok bağırıyor

Kizlar bebegim hic.olmadigi kadar cok hqreketli. Yeni hastaneden geldm olumsuz bisey yk ama korktm yani bu kadar hareketliligi anormal midir ?

Kızlar biz bugün taburcu olduk. Günlerdir girip bakamıyorum asla. Doğuranlar varsa hayırlı olsun, bekleyenler de bir an önce bebişlerine kavuşsun inşallah.
Kısaca tecrübelerimden özet geçeyim:

•KİLO : 2790 gr doğmuştu oğluşum, hastaneden çıkarken 2600 gr ölçüldü. Sabah tekrar kontrole çağırıldık. Henüz sarılık belirtisi falan yok, kuvöze girmesi gerekmedi.

•EMZİRME : Neredeyse sürekli mememde. Tok olsa bile çıplak göğsümden ayrılmak istemiyor. Çocuk doktoru ve yenidoğan hemşirelerinin hepsi de istediği kadar kalmasını önerdi.
İlk baştan 2 saatte sonra saat başı 15 dk 15 dk emzirmem önerildi ama sütüm olduğu için istediği kadar kalsına döndü olay Tek sıkıntı hastahane yatağında göğsümdeyken uyumak kolaydı ama şuan evde uyuyabilmek için ikimizin de %100 rahat olduğu bir pozisyon bulamadım.

•SPİNAL : Epidural istememe rağmen düşük doz spinal verilmişti. Uyuşukluk kısmen gittikten sonra 1 tur yürüdüm ve baş dönmem olmuştu. Sonrasında sakın aksatmayın yürümeleri. Belimden aşağısı resmen 2 katına çıkmış durumda, aşırı şişliğim var. Doktorum öyle varis çorabı falan da önermedi ama ben keşke daha bile fazla yürüseydm diyorum. En ufak ağrım yok. Dikiş yerini falan hissetmiyorum zaten hala. Mutlaka izin verildiği anda uzun bir duş alın. Kahve falan hepsi boş sizi kendinize getiren duş oluyor. Ayrıca kahve bende gaz çıkarmayı geciktirdi, aklınızda olsun.

• DEPEND hastahane çantasındaki en büyük iyi ki oldu. 155/62 kilo olarak doğuma gittim L beden almıştım. Dikiş yerinin üstünde zaten bant olduğu için hiç rahatsız etmedi. Sonda çıktıktan sonra da bir süre idrar kaçırma yaşadım. Öyle pedlen falan başedemezdim.9'lu paketten 3 tane kaldı, eve getirdim. Bir de ben hastahanede fotoğraf çekimi dışında hiç emzirme sütyeni falan kullanmadım. Asla rahat edemedim. İki taraftan karnıma kadar açılan geceliğin önü neredeyse sürekli açıktı zaten

• İŞİTME TESTİ yapıldı ama geçemedik. Bizimle birlikte teste giren 4 sezaryen bebeğinin hiçbiri de geçemedi testi. Sezaryen doğumlarda çok sık yaşanıyormuş. Daha sonraki kontrolde tekrarlanacak. Başına gelen olursa endişelenmesin. Kiminle konuşsam 2. seferde geçtik dedi.

•LOHUSALIK namına bir şey yaşadığım söylenemez ama lohusa depresyonu dedikleri şey asla sizinle değil çevrenizdekilerle ilgili emin olabilirsiniz. Bugün resmen ya katil olucam ya kendimi asacağım noktasına geldim. " seni yalancı meme yapmış, emzik vermezsen çok pişman olursun" lafını kaç kez duydum size anlatamam. Çocuk emmiyor sadece çıplak göğsümden yatıyor, ayırınca da ağlıyor. Yani emzikle ne alakası var durumun, dedikçe olsun sen ver ver... Şekerli su önerilerinden tutun da ince giydirmişsine her biri havada uçuştu. Bir ara olaylara sessiz kalan kocamı boşama aşamasına geldim. Üstelik bu durum konuşmaların %90ı telefondan gerçekleşirken oldu. Bir de hastahanede sadece eşimi istiyorum kimse kalmasın da gelmesin de dye diretmesem şuan boşanma dilekçesini imzalıyor olurdum, çok net

Güzel düşün annesi. Hiçbir şey olmaz Allah'ın izniyle. Sen deneyimlisin, dikkat edersin

Günaydın kızlar benim ciddi anlamda psikolojim bozuldu Perşembe günü suni sancı alacağım ama almak da istemiyorum gibi sanki bütün acıyı çekip sezaryene geçecekmis gibi bir his var içimde. Kolay bir doğum isterken her iki doğumu birden yaşayacakmışım gibi. Son 3 günüm kızım bana sürpriz yapsa da perşembeden önce gelse keşke

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…