İnşallah gelir kuzum. Sen elinden geleni yaptın yapmaya da devam et. Doktoruna bebişin sağlığı iyiyse beklemek istediğini söyleyesen ? Bazen bebişler 40+ bişeylerde geliyorlarGünaydın kızlar benim ciddi anlamda psikolojim bozulduPerşembe günü suni sancı alacağım ama almak da istemiyorum gibi sanki bütün acıyı çekip sezaryene geçecekmis gibi bir his var içimde. Kolay bir doğum isterken her iki doğumu birden yaşayacakmışım gibi. Son 3 günüm kızım bana sürpriz yapsa da perşembeden önce gelse keşke
Oraya bakmak aklıma gelmedi çok sağol canım bakayım.Ebebekten termos bakabilirsin canım. Şu kısa tombul olanlardan alırsan ilerde çorbasını, yemeğini de koyarsın ek gıdaya geçince.
Sağol canım,bakayım. Taa yıllar evvel marketten indirimden çok ucuza termos almıştım, şimdi evde onu kullanıyoruz. İçine kaynamış soğumuş suyu koyuyoruz ertesi güne kadar gidiyor. Alt açma için ılık su mama için ılık su, elimizin altında kolaylık oldu.canim stabucks in termoslari da guzel. tabi bi stanley kadsr uzun sure sicak tutmuyor ama genede 4-5 saat tutuyor .
bide hepsibura dadsn trendyoldan fln yorumlarina bak. termos markasi var oda guzel bir marka
O zaman takviye isteyebilirBana yetiyor gece 12 lerde koyuyorum sabah 6 7 ye kadar sıcak tutuyor dışarıda da kullanmak İçin çok büyük olmasın dedim ama tabi şimdi küçüğüz büyüyünce ne olur bilemem
Doktorum istersen 41 e kadar bekleyebiliriz dedi bu sefer de mekonyum olayı beni çok korkutuyo iki ucuİnşallah gelir kuzum. Sen elinden geleni yaptın yapmaya da devam et. Doktoruna bebişin sağlığı iyiyse beklemek istediğini söyleyesen ? Bazen bebişler 40+ bişeylerde geliyorlar
Doğumu tetiklemek için Hareketler falan yapsan hurma falan yesen iyi gelir mi canım ? Merdiven inip çıksan mesela ?Günaydın kızlar benim ciddi anlamda psikolojim bozulduPerşembe günü suni sancı alacağım ama almak da istemiyorum gibi sanki bütün acıyı çekip sezaryene geçecekmis gibi bir his var içimde. Kolay bir doğum isterken her iki doğumu birden yaşayacakmışım gibi. Son 3 günüm kızım bana sürpriz yapsa da perşembeden önce gelse keşke
36 dan beri hepsini yapıyorum 5.katta oturuyorum asansör kullanmıyorum haftada iki gün pilates her gün iki dilim ananasi 5-6 hurma adaçayı ahududu yaprağı çayı. Squat ördek yürüyüşüDoğumu tetiklemek için Hareketler falan yapsan hurma falan yesen iyi gelir mi canım ? Merdiven inip çıksan mesela ?
Bilmiyorum fena çığlık atıyor. Üzerini bazen yarım bazen giydirmiyorum bağırmasından. Anlamadım benBen de hep alt açtıktan sonra emzirdiğimden mi artık, bez değiştirmenin sonlarına doğru çok bağırıyor
Bebeğini çağırmayı dene bi de hazırım ve sadece seni. Gelmeni bekliyorum diye.36 dan beri hepsini yapıyorum 5.katta oturuyorum asansör kullanmıyorum haftada iki gün pilates her gün iki dilim ananasi 5-6 hurma adaçayı ahududu yaprağı çayı. Squat ördek yürüyüşümeme ucu masajı yapıp göğsümü de sağıyorum hatta. Ama yok çok ilginç. Cinsel ilişkiyi denemedim sadece ona da eşim yanaşmıyor zaten surda kaç gün kaldı diyor delirtiyor beni.
Meditasyon ve olumlama da yapıyorum ama iş Aylis Hanım'da bitiyor tabi onu ikna etmek lazımBebeğini çağırmayı dene bi de hazırım ve sadece seni. Gelmeni bekliyorum diye.
Kızlar biz bugün taburcu olduk. Günlerdir girip bakamıyorum asla. Doğuranlar varsa hayırlı olsun, bekleyenler de bir an önce bebişlerine kavuşsun inşallah.
Kısaca tecrübelerimden özet geçeyim:
•KİLO : 2790 gr doğmuştu oğluşum, hastaneden çıkarken 2600 gr ölçüldü. Sabah tekrar kontrole çağırıldık. Henüz sarılık belirtisi falan yok, kuvöze girmesi gerekmedi.
•EMZİRME : Neredeyse sürekli mememde. Tok olsa bile çıplak göğsümden ayrılmak istemiyor. Çocuk doktoru ve yenidoğan hemşirelerinin hepsi de istediği kadar kalmasını önerdi.
İlk baştan 2 saatte sonra saat başı 15 dk 15 dk emzirmem önerildi ama sütüm olduğu için istediği kadar kalsına döndü olayTek sıkıntı hastahane yatağında göğsümdeyken uyumak kolaydı ama şuan evde uyuyabilmek için ikimizin de %100 rahat olduğu bir pozisyon bulamadım.
•SPİNAL : Epidural istememe rağmen düşük doz spinal verilmişti. Uyuşukluk kısmen gittikten sonra 1 tur yürüdüm ve baş dönmem olmuştu. Sonrasında sakın aksatmayın yürümeleri. Belimden aşağısı resmen 2 katına çıkmış durumda, aşırı şişliğim var. Doktorum öyle varis çorabı falan da önermedi ama ben keşke daha bile fazla yürüseydm diyorum. En ufak ağrım yok. Dikiş yerini falan hissetmiyorum zaten hala. Mutlaka izin verildiği anda uzun bir duş alın. Kahve falan hepsi boş sizi kendinize getiren duş oluyor. Ayrıca kahve bende gaz çıkarmayı geciktirdi, aklınızda olsun.
• DEPEND hastahane çantasındaki en büyük iyi ki oldu. 155/62 kilo olarak doğuma gittim L beden almıştım. Dikiş yerinin üstünde zaten bant olduğu için hiç rahatsız etmedi. Sonda çıktıktan sonra da bir süre idrar kaçırma yaşadım. Öyle pedlen falan başedemezdim.9'lu paketten 3 tane kaldı, eve getirdim. Bir de ben hastahanede fotoğraf çekimi dışında hiç emzirme sütyeni falan kullanmadım. Asla rahat edemedim. İki taraftan karnıma kadar açılan geceliğin önü neredeyse sürekli açıktı zaten
• İŞİTME TESTİ yapıldı ama geçemedik. Bizimle birlikte teste giren 4 sezaryen bebeğinin hiçbiri de geçemedi testi. Sezaryen doğumlarda çok sık yaşanıyormuş. Daha sonraki kontrolde tekrarlanacak. Başına gelen olursa endişelenmesin. Kiminle konuşsam 2. seferde geçtik dedi.
•LOHUSALIK namına bir şey yaşadığım söylenemez ama lohusa depresyonu dedikleri şey asla sizinle değil çevrenizdekilerle ilgili emin olabilirsiniz. Bugün resmen ya katil olucam ya kendimi asacağım noktasına geldim. " seni yalancı meme yapmış, emzik vermezsen çok pişman olursun" lafını kaç kez duydum size anlatamam. Çocuk emmiyor sadece çıplak göğsümden yatıyor, ayırınca da ağlıyor. Yani emzikle ne alakası var durumun, dedikçe olsun sen ver ver... Şekerli su önerilerinden tutun da ince giydirmişsine her biri havada uçuştu. Bir ara olaylara sessiz kalan kocamı boşama aşamasına geldim. Üstelik bu durum konuşmaların %90ı telefondan gerçekleşirken oldu. Bir de hastahanede sadece eşimi istiyorum kimse kalmasın da gelmesin de dye diretmesem şuan boşanma dilekçesini imzalıyor olurdum, çok net
Kızlar biz bugün taburcu olduk. Günlerdir girip bakamıyorum asla. Doğuranlar varsa hayırlı olsun, bekleyenler de bir an önce bebişlerine kavuşsun inşallah.
•KİLO : 2790 gr doğmuştu oğluşum, hastaneden çıkarken 2600 gr ölçüldü. Sabah tekrar kontrole çağırıldık. Henüz sarılık belirtisi falan yok, kuvöze girmesi gerekmedi.
•EMZİRME : Neredeyse sürekli mememde. Tok olsa bile çıplak göğsümden ayrılmak istemiyor. Çocuk doktoru ve yenidoğan hemşirelerinin hepsi de istediği kadar kalmasını önerdi.
İlk baştan 2 saatte sonra saat başı 15 dk 15 dk emzirmem önerildi ama sütüm olduğu için istediği kadar kalsına döndü olayTek sıkıntı hastahane yatağında göğsümdeyken uyumak kolaydı ama şuan evde uyuyabilmek için ikimizin de %100 rahat olduğu bir pozisyon bulamadım.
•SPİNAL : Epidural istememe rağmen düşük doz spinal verilmişti. Uyuşukluk kısmen gittikten sonra 1 tur yürüdüm ve baş dönmem olmuştu. Sonrasında sakın aksatmayın yürümeleri. Belimden aşağısı resmen 2 katına çıkmış durumda, aşırı şişliğim var. Doktorum öyle varis çorabı falan da önermedi ama ben keşke daha bile fazla yürüseydm diyorum. En ufak ağrım yok. Dikiş yerini falan hissetmiyorum zaten hala. Mutlaka izin verildiği anda uzun bir duş alın. Kahve falan hepsi boş sizi kendinize getiren duş oluyor. Ayrıca kahve bende gaz çıkarmayı geciktirdi, aklınızda olsun.
• DEPEND hastahane çantasındaki en büyük iyi ki oldu. 155/62 kilo olarak doğuma gittim L beden almıştım. Dikiş yerinin üstünde zaten bant olduğu için hiç rahatsız etmedi. Sonda çıktıktan sonra da bir süre idrar kaçırma yaşadım. Öyle pedlen falan başedemezdim.9'lu paketten 3 tane kaldı, eve getirdim. Bir de ben hastahanede fotoğraf çekimi dışında hiç emzirme sütyeni falan kullanmadım. Asla rahat edemedim. İki taraftan karnıma kadar açılan geceliğin önü neredeyse sürekli açıktı zaten
• İŞİTME TESTİ yapıldı ama geçemedik. Bizimle birlikte teste giren 4 sezaryen bebeğinin hiçbiri de geçemedi testi. Sezaryen doğumlarda çok sık yaşanıyormuş. Daha sonraki kontrolde tekrarlanacak. Başına gelen olursa endişelenmesin. Kiminle konuşsam 2. seferde geçtik dedi.
•LOHUSALIK namına bir şey yaşadığım söylenemez ama lohusa depresyonu dedikleri şey asla sizinle değil çevrenizdekilerle ilgili emin olabilirsiniz. Bugün resmen ya katil olucam ya kendimi asacağım noktasına geldim. " seni yalancı meme yapmış, emzik vermezsen çok pişman olursun" lafını kaç kez duydum size anlatamam. Çocuk emmiyor sadece çıplak göğsümden yatıyor, ayırınca da ağlıyor. Yani emzikle ne alakası var durumun, dedikçe olsun sen ver ver... Şekerli su önerilerinden tutun da ince giydirmişsine her biri havada uçuştu. Bir ara olaylara sessiz kalan kocamı boşama aşamasına geldim. Üstelik bu durum konuşmaların %90ı telefondan gerçekleşirken oldu. Bir de hastahanede sadece eşimi istiyorum kimse kalmasın da gelmesin de dye diretmesem şuan boşanma dilekçesini imzalıyor olurdum, çok net
İnat değilde kendi gelmek istediği şekilde gelsin. Doktor kontrolünde bir sorun olmaz sanki ama sen bilirsinDoktorum istersen 41 e kadar bekleyebiliriz dedi bu sefer de mekonyum olayı beni çok korkutuyo iki ucunormal doğum inadı için çocuğu riske atmak da istemiyorum off çok zor bir kararmış bu ya
Çarşamba kontrolüm var bakalım belki biseyler olur inşallah olmazsa biraz daha beklemeyi düşünebilirimİnat değilde kendi gelmek istediği şekilde gelsin. Doktor kontrolünde bir sorun olmaz sanki ama sen bilirsin
75 kg hamile kaldım 89.5 kg doğuma gittim 81 oldum 1 haftasında henüz tartılmadımCanım anneler doğum yapanlar doğumla beraber kaç kilo verdi:) kilo vermeler nasıl gidiyor? Geçmiş sayfalarda konusuldu ise kaçırdım ben
Benden de dün akşam öyle bir şey geldi yaa, kanlı falan değildi ama böyle şeffaf sarımsı bir uzayan löpçük gibi bir akıntı gelmiş günlük pedime. Ebat olarak devasa değil. Ben de senin gibi bu olabilir mi acaba diye düşündümKızlar beyaz uzayan bir akıntım olmuş nişan mı acaba böyle çok olmuş gündüz vardı ben sprem kalıntısı zannettim ama akşam bir daha gelmiş.
En azından bebeğin kilosunun azalması gerekmez mi kilondan ya, demekki doğumun ardından bayağı ödem yapmışsınCanım ben 61 kilo ile hamile kaldım 85 ile doğuma girdim çıktığımda hala 85 kiloydum ki ben normal doğum yaptım. Şu an tam 77.0 bu arada hergün yürüyüş yapmaya başladım ödem atmaya çalışıyorum
Kuzum bebeğin sağlıkla büyüsün inşKızlar biz bugün taburcu olduk. Günlerdir girip bakamıyorum asla. Doğuranlar varsa hayırlı olsun, bekleyenler de bir an önce bebişlerine kavuşsun inşallah.
Kuzum kaçtasın şu an hafta olarak. Bir arkadaşım 40+1de doğum yaptı doğal sancısı ile. 41 i doldurana kadar olmasa da belki 40ın başlarına kadar bekleyebilirsin doktorunun yorumuna göre. Ben 40ı biraz geçeyi beklerdim doktorum farklı bir şey önermezse diye düşünüyorum.36 dan beri hepsini yapıyorum 5.katta oturuyorum asansör kullanmıyorum haftada iki gün pilates her gün iki dilim ananasi 5-6 hurma adaçayı ahududu yaprağı çayı. Squat ördek yürüyüşümeme ucu masajı yapıp göğsümü de sağıyorum hatta. Ama yok çok ilginç. Cinsel ilişkiyi denemedim sadece ona da eşim yanaşmıyor zaten surda kaç gün kaldı diyor delirtiyor beni.
bebek kaç kilo ile normal doğdu. Maşallah çok güzel bir doğum olmuş, darısı bizlerin başına inşallahHerkese merhaba, bu başlığa ilk defa yorum yazıyorum ama hamileliğimin en başından beri her yorumu okumuş, tüm süreçte her endişemde ve tecrübe edinmemde bana çok yardımcı olmuştur bu topic, doğumumdan sonra edindiğim tecrübeleri aktarmayı ise kendime bir borç olarak gördüm, özellikle normal doğum isteyenlere bir nebze olsun cesaret vermiş olursam beni çok mutlu eder, elbette herkesin doğum hikayesi aynı parmak izlerimiz gibi benzersiz, olumsuzluklar yerine olumlu düşünceleri kendimize çekmek çok önemli.
Miniğime gelecek olursak 38+4 de gece 23:45 de ilk gerçek sancımın geldiğini hissettim, sancıyı tarif edecek olursam regl sancısının daha şiddetli hali bir de yanına belinizin incesinden öne kasıklara doğru sancının birleşmesi diyebilirim. daha önce de hafif hafif regl sancılarını hissediyordum özellikle oksitosin hormonun gece daha yoğun salgılanması ile geceleri hissediyordum, ama bu sefer ki biraz daha fazlaydı, hemen dakika tuttum yarım saatle başladı ve sıklaşarak arttı, gece 4 de 7 8 dakikaya düştü, ama hala 5 dakikaya düşmedi düzensizdi bazen 10 15 dakikaya düşüyordu, o yüzden doktorumu aramadım bir gün öncesinde kabızlık ve nişanımın hafif gelmesini doktoruma haber ettiğim için sabah randevumuz vardı, sabah muayeneye gittim nst ye bağlandı 10 dk bir 2 sancım çıktı, doktor açıklığıma baktı 3 cm açılman var bugün doğurursun dedi, evde geçirmeme tavsiye etti, o gün gündüz düzensiz ve uzun aralar ile sancılarımı çektim, akşama doğru sıklaştı ancak 5 gibi doktorum aradı sancılarım 5 dk bire düştü dedim ama hastaneye yönlendirmedi sebebini sonra öğrendim, gece 11:45 de yatışım yapıldı , çatı muayenem yapıldı ancak açıklığım nerdeyse 1 cm miş, doktorum cesaretimin kırılmaması için söylememiş ancak ebe ağzından kaçırınca öğrenmiş oldum, ben artık dayanamadığımdan doktoruma beni sezeryana alın çok yoruldum diye rica ettim, doktorum ise sana epidural takalım , 1 saat sonra değişiklik olmazsa söz sezeryana alacağım dedi, sonradan pişman olabilirsin diyerek beni ikna etti, epidural takılınca inanılmaz rahatladım o bir saat hiç bitmesin diye düşündüm , çok titredim kendimi çok kasmışım meğer, bu arada epidural takılmasından hiç korkmayın hiç acı hissetmedim, 1 saatin sonunda benim suyum geldi, açıklığıma baktı ve nerdeyse tam açık olduğumu söyledi, artık sancı yerine makatıma yoğun baskı hissediyordum, ve artık son bir aşama gelmişti ıkınmak. ilk olarak odamda ayakta ıkındım ve bebeğin başını hissedince doğumhaneye alındım, ıkınırken kendimi istemesiz yine kastığım için epey zorlandım tam çıkmaza girdiğimi hissettim, doktorum ise devam etmemi halen kesisiz doğurabileceğimi söyledi ben o can havli ile kesin beni dedim ve 1 sonraki ıkınmada bebeğim kucağımdaydı, artık hiçbir şey umrumda değildi bebeğimi normal yolla doğurdum ve bunun başardığıma çok mutluydum, çok uzun yazdım daha da yazabilirim aslında ama okuyanları sıkmak istemiyorum :) hastane çantasına gelirsem kesin koyun dediğim şeyler, depend markasına ait pedden 2 paket koyun l beden tavsiye ediyorum m beden bana olmadı ki kilolu bir insan değilim , ayrıca başka markalardan da aldım asla rahat değil, pijama takımını uzun kollu almayın hastane zaten sıcak, giymek zor ve damar yolu rahatsız ediyor, yine tavsiyem kısa kollu gecelik yandan açılmalı olanlardan tavsiye ediyorum, müslin bezlerden almanızı tavsiye ederim en az 3 tane,
İnşallah gelir sağlıkla. Bende bekliyorum hiç sancı yok arada belim ağrıyor sadeceÇarşamba kontrolüm var bakalım belki biseyler olur inşallah olmazsa biraz daha beklemeyi düşünebilirim
Ben de 40 ta kontrole gidicem bakalım bir açılma vs yoksa bir iki üç gün daha beklemeyi düşünebilirim açılma varsa da suni sancı alınabilir benceBenden de dün akşam öyle bir şey geldi yaa, kanlı falan değildi ama böyle şeffaf sarımsı bir uzayan löpçük gibi bir akıntı gelmiş günlük pedime. Ebat olarak devasa değil. Ben de senin gibi bu olabilir mi acaba diye düşündüm
En azından bebeğin kilosunun azalması gerekmez mi kilondan ya, demekki doğumun ardından bayağı ödem yapmışsın
Kuzum bebeğin sağlıkla büyüsün inşhastanede ben de kimseyi istemiyorum ama kimseye dinletemiyorum çok iyi yapmışsın sen, kimseye kulak asmamaya çalış bu dönemde
Kuzum kaçtasın şu an hafta olarak. Bir arkadaşım 40+1de doğum yaptı doğal sancısı ile. 41 i doldurana kadar olmasa da belki 40ın başlarına kadar bekleyebilirsin doktorunun yorumuna göre. Ben 40ı biraz geçeyi beklerdim doktorum farklı bir şey önermezse diye düşünüyorum.
Bugün 15 er dakika süt sagdim canım kasıklarıma adet ağrısı gibi bir ağrı girdiİnşallah gelir sağlıkla. Bende bekliyorum hiç sancı yok arada belim ağrıyor sadece
Ay evet ben de bunu soracaktım, inşallah bugün bebişim evine gelecek ama nasıl yatırcam diye düşünüyorumkizlar bebekleriniz nasil uyuyor
bana hemsireler sirt ustu yatsin iki omzuda yataga degsin dedi ama biizm sipa hep yan yatiyor kendisi yan donebiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?