2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Şırınga ile meme ucunu çekiyorlar bunla alakali bir kaç video görmüştüm denedin mi hiç ? Hepimizin sinanmasi ayrı şu lohusalikta hakikaten.30 dakikalık emmeye 3 saat uyku çok fazla bu haftalarda memede kalma süresini uzatmaya çalış.bir de sutum geliyor mu gelmiyor mu diye endişe ettikçe kendini strese sokarsın bebek emdikçe cogalacak buna inan

bide ben simdi mama da veriyorum ya sutu yetmiyor mu sorusu sanki ben ailenin sari ineginiyim daha 15 gun olacak dogum olali en az 1-2 ayi aliyor sutun tam uretimi

Ooo daha çok duyarsınız benim metabolizma çok süt üretmiyor üçüncü çocuğum ilkinde hiç yoktu ikincisinde biraz vardı ama meme reddi yaşadık maalesef bunda da yeteri kadar yok maalesef ama sorsan ben çabalamıyorum emzirmek için her arayan ay bunda gayret et bari diyor ben çok hevesliyim sanki mama vermeye hazır göğsümü verme rahatlığı varken gecenin bi körü mama yapmak hobim sanki yemin ederim ifrit oluyorum artık her metabolizma bir değil anlamadılar gitti üstelik onlar yüzünden ben de şüpheye düşüyorum çocuğuma yetemiyorum nasıl anneyim diye

Sen bebeğin için nasıl herşeyi ayrıntısıyla düşünüyorsan anacığında senin için gereksiz ayrıntılarda boğuluyor.Alincigin annende durması ne büyük mucize dinlenmen için aslında.Bilimsel bir açıklaması var mı bilmiyorum ama bebekliginde yanında olanlara çocuklar farklı bağlanıyor.Bu ilerisi için de iyi birşey Bebeğinin ihtiyac duyduğu yegane insan sensin ne olursa olsun o sebeple kafan rahat olsun bu konuda.Annenden gitmen konusunda bence de çok haklısın.Bir yerden başlamak lazım ve rahata alıştıkça bu daha da zorlaşacak.biz de Pazar günü itibariyle ananemizi temelli gonderiyoruz evine.Dun gece iki günlügune evden ayrıldı yapabilecek miyiz diye telefonla kontrolleri,bebeği ozlemesi,geleyim mi diye teklif etmesi benim için pahabicilemez ama ben çekirdek ailemle düzene girmek istiyorum artık.Agrilarin geçtiyse bir de büyük çocuğunla bebeğin bağını guclendirdiysen bence yolcu yolunda gerek.

Sen ne kadar olgunsun yaa takdir ediyorum cidden. Dün bizim gece 3’ten sabah 8’e kadar uyuyamama, alt alma, beslenme sıkıntılarımız vardı, memede dalıyor uykuya, yerine koyunca ağlamalar, çığlıklar. Aynı şekilde memede de acı çekiyormuş gibi inleme sesleri… ağladım artık yeter nolur uyu diye.

Biz bi de eşimle tekiz, kimse kalsın istemedik, zaten ailelerin yaşı ve hastalıkları var, kalsalar da yardımcı olamayacaklar.

Çözemedim hala kolik bi bebiş mi bizimkisi, yoksa düzeni bozulduğunda uyuyamamadan kaynaklı bir kısırdöngüye saplanması mı bilemedim. Yaşaya yaşaya göreceğiz diyorum.

Kızlar, doğum yapanlar,

1. Probiyotik başladınız mı? Doktor bize biogaia yazdı, ama daha vermedim.

2. Birçoğunuz aileden destek alıyorsunuz ama, almayanlar için soruyorum, eşiniz gece sizle birlikte uykusuz kalıyor mu? Ya da arada nöbeti devralıp sizi uyumaya gönderiyor mu?

Bizde eşim daha çok uyuyor, uykusu da ağır, baygın gibi yatıyor, sesleniyorum kalkıp yardımcı oluyor, sonra yine dalıyor uykuya. Bebeğin huzursuz olduğu gecelerde uykusuz kalan hep ben oluyorum.

Görüşlerinize acil ihtiyacım var

Maflor gündüzleri 6 damla veriyorum kuzum
Benim bebek gececi gözleri gece açıyor memeye çıldırmak felan simirleniyor hemen
Uyku desen ben faso yatıyorum emzirmeye kaldiriliyorum

Banada meme vermekten kaçan anne gözüyle bakıyorlar meme dinlenecekki süt dolsun
Faso süt üretiyor sanki .

Evet o da beni düşünüyor, şimdi nasıl uyumaya zaman bulacaksın diyor ki haklı çünkü kolik yüzünden kızım geceleri uyumuyor. Oğlum da gündüzleri, ben annemin gece Alin'le ilgilenmesi, gündüz de Aren'le oynaması sayesinde arada uyuyorum şimdi o lüksüm kalkacak ya da azalacak ama istediği gibi kırkı bekleyip eve gidince de aynı olacak geçmeyecek ki o yüzden kalmak bir yerde mantıksız her ne kadar uyku konusunda rahat olsam ve bunun bitmesini istemesem de. Oğlum kıskançlık yapıyor ya o çok hırçınlaştı şu sıra evden uzak olmamız da etki etmiştir belki diye düşünüyorum. Dönünce de bir destek almaya başlayacağız çünkü bazı durumlar kontrolümüzden çıktı

Kızlar ben doğurdum Aylis kuşum içerde kakasını yapmış karnımı açınca doktora sürpriz oldu. İyi ki öne çekmişler ameliyatımı Allah korumuş bebeğimi her ser de bir hayır vardır iyi ki beklemeyip sezaryen olmuşum. 3670 Gr 53 cm bebişim çok guzel yumuşacık Allah tüm acılarımı unutturuyor ama yalan yok çok sancım var

Dediğin gibi her şeyde bi hayır var maşallah kilosu da ne kadar güzel gözün aydın

Kızlar selamlar gördüğüm kadarıyla neredeyse hepimiz aynı gündemlerle meşgulüz süt artırma mama ile destekleme meme yaraları çevre baskısı vesaire ben de meme mama şeklinde gidiyorum elimden geldiği kadar mamayı azvermeye , emzirdikten hemen sonra sağıp hala ağlarsa sağdığımı vermeye çalışıyorum. Doğum kilosu 2800 idi çarşamba günü ölçtük 3320 olmuş. Yenidoğan kilosunu 20 günde ancak bulduk ama maceramız daha yeni başladı.
Bebeği kolik olanlar varsa ilk bebeğimden kolik tecrübem var damlalar bağırsak tembelliği yapmıyor işe yarayacaksa her şeyi deneyin ben acı elma yağı kiraz çekirdeği masaj damla her şeyi denemiştim ama kolikliğin lanet tarafı tüm yaptıkların kısa süre etki ediyor. Tek ilacı zaman, 2.5-3 aya baya azalıyor sabredin

Kızlar her tuvalete gittiğimde beyaz jöle gibi akıntım oluypr çamaşırım da büyük büyük.

Merhaba arkadaşlar sezeryan sonrası idrar yolu enfeksiyonu yaşayan varmı hangi ilacı kullandınız yanma ve kaşıntı oluyor ancak sürekli değil doktora gitsem mi gitmesem mi karar veremiyorum ara ara kanamam oluyor ondan sonra başlıyor bi ara geçiyor sondadan mi nedir anlamadim kullanılan ilaç varsa alıp kullanayım diyorum

Ay canım 2 gündür biz de meme krizi yaşıyoruz resmen kavga ediyor evde slikon uç vardı ve onunla rahatça tuttu. Sen de öyle bi dene istersen. Meme reddi oldu diye çok korkmuştum ben

Kuzum doktor bana da biogaia verdi ben başladım veriyorum.
Annem bizimle ama gece bebeğin bakımı hep bende. Eşimin yoğun bir işi var o yüzden onu çok uyandırmıyorum kendisi bebeğin sesine kalkıyor bazen yardımcı olmaya çalışıyor ama genelde ben hallediyorum uykusuz kalıyorum tabii ama birimizin de eve para getirmesi gerek diye çok ses etmiyorum

Canım gözün aydın sonunda kavuştunuz çok güzel. Allah analı babalı büyütsün inşallah. Evet her şeyde bir hayır vardır derler öyle olmuş. Sezeryan de ikinci haftaya geçtiğinde her şey kolaylaşıyor merak etme bol bol yürü çabucak toparlayacaksın inşallah

kıııızzz gözün aydın dediğin gibi her şerde vardır bir hayır. O kadar muayene oldun sabaha kadar nst de aldın kaka olayını doktor hiç mi anlayamadı, benim de korktuğum şeylerden biri sancı olacaktır kuzum. sonunda sağ salim evladına kavuştun çok şükür. gözün aydın

Estağfurullah yeni hayata alisirken birbirimize en büyük destegi yine biz verecegiz.Yakinlarimizdan asla hayır yok
Sanırım gaz sancısı var seninkinin.Gazi olunca memeyi bırakmak istemiyorlar çok çabuk uyuya kaldıkları için yine gaz ile doluyorlar. Kimyon tohumu çayı icmeyi dene eğer gaz ise bu bebikoyu aşırı rahatlatacaktır.
Yola tek çıkmak kalabalık çıkmaktan kat kat iyi bence.Herkesin bir fikri oluyor bebek bakımı ile ilgili.Cocugu kendimiz için doğurduk ama bizden başka herkes çocuğun sahibi gibi davranıyor nedense Allah yardımcimiz olsun

Ah kuzum Allah yardimcin olsun Biz biriyle yenisemedik sen ikisiyle düşünemiyorum.40 günü geçince huy değiştirir derler inşallah iyi yöne doğru yontulur kızçen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…