- 17 Mart 2022
- 2.802
- 2.305
- 83
- 40
Bizde aksine 25 gündür yatak odasındayiz.hatta kardeşim falanda geldi eve lohusa gibi odadan çıkmıyorlar diye şikayet etmiş gibisi fazla değilmi zaten lohusayim.ne yapım içeri geçeyim onu ve oglunumu eglendireyim.bebegim içerde sürekli emmmek isterken.esimse 15 gün yıllık izin+5gunluk de babalik izin aldı.evdeydi geceleri emzirmede uyandirmada yardım etti hep annemde bizde kaldı ama o yemek ve temizlik işlerine baktı bebegime ben ve eşim baktık hep.halada öyle ise basladi 1 haftadır geceleri hala kalkar uyandırır ve mama lazımsa hazırlar istediğimde geceleri ikisinide uyandırması okadar zorki yarım saat uyandırmak için uğraşıyorum.gwce böyle derin uyurken gündüzde hırsızlık uykusu uyuyor sadece kedi gibi heran her sesde kalkıyorEş konusunda sizlere danışayım kızlar. Bu süreçte annem olmayınca eşim yardım etmese yapamazdım. Öncelikle hakkını yemeyeyim çok iyi çok yardımcı oluyor ama iki haftadır salonda yatıyorum. Beni iki saat uyutmak için yatak odasına yolluyor.
Kendime yeni geliyorum yeni farkettim neden salondayız yatak odasına geçeyim dedim. Suratı değişti şok oldu artık hep salonda kalacağımı mı düşünüyor anlamıyorum. O zaman ikimiz uykusuz kalırız diyorSalonda daha rahat bakarmışım. Ben mi abartıyorum beşiği yatak odasına götürdük bir gece kaldık ama istenmediğimizi hissettim salonda yatıyorum hala kızımla. Gece tek başıma bakıyorum sabah 8 de anlayışlı kocam gelip hadi sen git yat ben bakayım dedi. Ama kahvaltı hazırlıyor falan sabah görseniz çok iyi ilgili bir eş. Bebek konusunda da sizlerin anlattığınız gibi benimki de lohusaydı. Ben ilk hafta acılar içindeyim annemin kolu kırılmış ağlıyorum memelerim yara. Salona bi geliyorum eşim ten tene temas derdinde bebekle arasındaki bağ güçlenecekmiş ki normalde 6 aydan önce bebek tutamam derdi. Erkekler de lohusa oluyormuş cidden.
benim esim cok gurultulu horluyor yorgun oldumu. hamilelikte aylarca salon da koltukta yatti. Simdi de artik uyuyamayacagim kadar horluyorsa onu salona yolluyorum.Eş konusunda sizlere danışayım kızlar. Bu süreçte annem olmayınca eşim yardım etmese yapamazdım. Öncelikle hakkını yemeyeyim çok iyi çok yardımcı oluyor ama iki haftadır salonda yatıyorum. Beni iki saat uyutmak için yatak odasına yolluyor.
Kendime yeni geliyorum yeni farkettim neden salondayız yatak odasına geçeyim dedim. Suratı değişti şok oldu artık hep salonda kalacağımı mı düşünüyor anlamıyorum. O zaman ikimiz uykusuz kalırız diyorSalonda daha rahat bakarmışım. Ben mi abartıyorum beşiği yatak odasına götürdük bir gece kaldık ama istenmediğimizi hissettim salonda yatıyorum hala kızımla. Gece tek başıma bakıyorum sabah 8 de anlayışlı kocam gelip hadi sen git yat ben bakayım dedi. Ama kahvaltı hazırlıyor falan sabah görseniz çok iyi ilgili bir eş. Bebek konusunda da sizlerin anlattığınız gibi benimki de lohusaydı. Ben ilk hafta acılar içindeyim annemin kolu kırılmış ağlıyorum memelerim yara. Salona bi geliyorum eşim ten tene temas derdinde bebekle arasındaki bağ güçlenecekmiş ki normalde 6 aydan önce bebek tutamam derdi. Erkekler de lohusa oluyormuş cidden.
Canım vazelini yetişkinlere bile pek onermiyorlar. Çocuk için sanki çok uygun olmaz. Ama sormak lazım doktora.Canim bizimkide ayni durumda cis yaptikca agliyor. Vazelin surmeni tavsiye ederim. Kivamj cok koyu ve yagli bi yapisi var en azindan cisi az degdiriyor yarali yerlere
Benimki de iki haftadır evde bana yardımcı olmak için. Allah var oluyor ama 3 sezonluk dizi bitirdi bu arada bir elinde bebek dizi izeyerek bakıyorBizde aksine 25 gündür yatak odasındayiz.hatta kardeşim falanda geldi eve lohusa gibi odadan çıkmıyorlar diye şikayet etmiş gibisi fazla değilmi zaten lohusayim.ne yapım içeri geçeyim onu ve oglunumu eglendireyim.bebegim içerde sürekli emmmek isterken.esimse 15 gün yıllık izin+5gunluk de babalik izin aldı.evdeydi geceleri emzirmede uyandirmada yardım etti hep annemde bizde kaldı ama o yemek ve temizlik işlerine baktı bebegime ben ve eşim baktık hep.halada öyle ise basladi 1 haftadır geceleri hala kalkar uyandırır ve mama lazımsa hazırlar istediğimde geceleri ikisinide uyandırması okadar zorki yarım saat uyandırmak için uğraşıyorum.gwce böyle derin uyurken gündüzde hırsızlık uykusu uyuyor sadece kedi gibi heran her sesde kalkıyor
Evet krem sürerken uyarılıyor ya hemen pırtlıyorlarHametanda kullaniyorum cnm mavi olanini ama daha cildi emmeden bizim oglan tekrar cirt cirtaltini tekrar silerken gidiyo krem. Sonra vazelini surmeye basladim dun cok kizarikti her alt degismemde surdum . Sukur sabah baktimki sönmüş kizarikliklar.
Kendisi bu dediğini istiyor zaten ayrı odalarda uyumak. Dediğini yapıp salona yollasam ben yatak odasına geçsem ona da sevinirbenim esim cok gurultulu horluyor yorgun oldumu. hamilelikte aylarca salon da koltukta yatti. Simdi de artik uyuyamayacagim kadar horluyorsa onu salona yolluyorum.
Yani 24 saat boyunca , emzir , uyut , degistir, belimiz kopuyor. 15-20 dk bile yatakta kestirsen sana kàrdir bence. Ben olsam esimle konusup ya oda da beraber uyuyalim ucumuz ya da kendisini salona yollar , odada bebegimle kalirdim.
İlk bir hafta icinde oldu cnm. İki gun sezeryandan yattim tam taburcu olmaya kendimi hazirlamistim ki refakatsiz bi sekilde bizi mavi isik alacagimiz yere goturduler. Dikislerim agriyo bi yandan agliyorum o gece kaldik 3.gundu iste sonra taburcu olduk 5. Gun kontrole gelin dediler gittik sabah deger 16.79 cikti ben basladim gene aglamaya 5gunluktu gene yatis verdiler o gece gene isik aldik ertesi gun taburcu olduk ama bi 15-20 gun olana kadar yuzunde felan sarilik vardi simdi elhdulillah gecti en son gozlerinde kalmisti oda gecti emin ol seninkide gececekAmin canım icim gitti okurken cok zor gerçekten
dogumdan sonra kacinci gun oldu bunlar
hee okay, ben sandim ki yatakta kendi yatmak istiyorKendisi bu dediğini istiyor zaten ayrı odalarda uyumak. Dediğini yapıp salona yollasam ben yatak odasına geçsem ona da sevinirAmacı ayrı odalarda olmak.
Bazen gece olmadan beni uyutuyor ya da sabaha karşı alıyor bebeği bir kaç saat. Asıl gece ben yalnızım. Ya da sen git yat ben sabaha kadar bakarım diyor. Ama aynı anda odada olmaz gibi geliyor ona
benim ki eehhh eeehheehh gibisinden sesler cikariyor acken veya meme ararkenKızlar bazen işe yarıyoraçım ağlaması genelde annehh der gibi cıkıyor
Yok o kadar kötü biri değilhee okay, ben sandim ki yatakta kendi yatmak istiyor
Ozellikle netten de bakmistim canim pisik icin iyi oldugu yaziyordu vazelin baby almistim ben ve gercekten de bir gece de sondurdu kizarikligini poposundaki. Caresiz ve zor durumda kalinca inan o an herseyi deniyosun tabiki cok abarti olmamak kaydiylaCanım vazelini yetişkinlere bile pek onermiyorlar. Çocuk için sanki çok uygun olmaz. Ama sormak lazım doktora.
İnan canim bende sirf pisman olmamak icin keske versemiydim acaba dememek icin. o kadar cevremdeki herkes ver dedi ki ben vermemistim ilk isik aldigimizda ama ikincisinde baktim gecmiyo verdim caresizlik cok zorBenim bebeğim de sarılık olmadı yani hafif atlattı ama annem sürekli şekerli su verdi. Görünce vermesine engel olmaya çalıştım ama göremez yanıma vermiştir. Bize önceden ebeler şekerli su verin idrarıyla atar derdi diyor. Siz nasıl büyüdünüz diyor. Şimdi diyorum etkisi olmuş mudur
Evet canım krizi çözmek için arada tabi ki mecbur kalınca kullanılabilir. Çocuğun acı çekerken dayanamıyor insanOzellikle netten de bakmistim canim pisik icin iyi oldugu yaziyordu vazelin baby almistim ben ve gercekten de bir gece de sondurdu kizarikligini poposundaki. Caresiz ve zor durumda kalinca inan o an herseyi deniyosun tabiki cok abarti olmamak kaydiyla
Hayırlısı olsun canım rabbim yardımcın olsunevet canım normal denicem şimdi muayeneye giriyorum bakalım durum ne
Bizde dün büyük bebişi alıp çıktık yemeğe..İyi geliyorHer şey geçecek aslında bebeklerimizin bu zamanınızda tadını çıkartmamız lazım. Bi daha bu yaşta olmayacaklar. Ama bende senin gibiyim her akşam yürüyüşe çıkıyorum. Çok iyi geliyor. Dışarda yemek planı da yaptık bakalım umarım uyabilirz
1 aydan sonra emzik almama ihtimali yüksek ama.. Şimdiden vermelisin benceKızlar 11 günlük bebeme güncelleme geldi ya da nazar değdirdimgündüz emme ve mamadan sonra çok güzel 3 saat uyurdu bugün kesinlikle memeden ayrılmak istemiyor. Derin uykudayken yatağına koyuyorum basıyor çığlığı kucakta memede uyumak istiyor. Napsam emzik mi versem? Emziği de ilk 1 ay vermek istemiyorum
Benimki annehh diyoebenim ki eehhh eeehheehh gibisinden sesler cikariyor acken veya meme ararken
Amin inşallah çok teşekkür ederimAllah analı babalı büyütsün gözünüz aydın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?