2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
canim belki yatagi soguk geliyordur. fon makinasiyla bir isitbyatirmadan once. benim arkadasm
oyle alistirmisti

kizlar carsamba gunu sezeryan oldum ve sukurler olsun bebegimi kucagima aldim. ilk bebegim, haliyle insan ozellikle meme bakimi ve bebegin beslenmesi konusunda bilincsiz oluyor. dogumdan odaya geldikten sonra bebek hemsiresi yanima geldi. bebegi emzirmem icin guya bana yardimci olacak ya! her seyi mahvetti o an farkinda olamadim. daha hicbir sekilde bebegimi emziremedigim sol mememe zarar verdi. sut gelsin diye sivilce sikar gibi butun gucuyle sol memeye yuklenip memeyi hep sıktı tabi sut gelmedi. sag goguste denedi, ayni sekilde. o kadar canimi yakti ki. bakti mememin ucu yok, slikon uc var mi dedi. ben de var dedim. slikon uc taktirtti ve bebegi emzirdim ama gorseniz nasil aci cektim. sol meme yara olmus hemen. isin kotu tarafi kan gitti hep bebege. sag meme de cok aciyor ama bir kere kanadi. hastanede 2 gun boyunca slikonla emzirdim. hemsirenin her dedigini dogru sanan ben, tabi onun yonlendirmesiyle hareket ettim. eve geldim ve sol meme kaniyor surekli ve sag memeyi de bebegim asla almiyor, asla. slikon verince hemen aliyor. tabi bu da cok aci veriyor ve yarayi arttiriyor. lansinoh kremi boca etsem de yok yani. kizlar cok stresliyim ne yapacagim? elektrikli sagma makinesi ile sagip enjektorle veriyorum suan. yardim edin simdi bebegimin nasil memeyi tutacak? cok deniyorum ama olmuyor ve sol meme yarasi nasil gececek?

Yaa ten tene temas kısmında çok güldüm Bu adamlar bi enteresan önce anne ile bağ güçlensin de sıra onlara da gelir elbet

Belimde ağrı var ama kasıklarımda yok. Nst de güzel çıktı. Sürekli hareket halindeydim. Demek ki hissetmiyorum
3 cm benim de açıklığım vardı belimde ağrım da vardı ama duramayacak kadar değildim. Beni de eve gönderdiler gece uyudum normal sabahta ailecek kahvaltıya gittik yolda sancım gelmeye başladı mekana gittiğimizde dedim ki ben doğuruyorum herkes hızlı olsun hastaneye giriş yaptıktan 1 saat sonra doğum yaptım

Bibsi katiyen kabul etmedi midesi bulandı öğurdu oğluşum neden anlamadım kauçuk olduğundan olabilir belkide çok beğenerek almıştım halbuki mamajoo vardi onu kullanıyor çok severek emiyor hemde
Bende mamajoonun 6 ay ve üzeri emziğini vermişim yanlışlıkla hastanede fark edemedim eve gelince fark etmiştim sanıyorum ki bebeğin ağzı küçük meğersem emzik büyükmüş

Şu
Şuan yoldayım suyum geldi mecbur gidiyorum

Vallahi bende aynı soruyu sorup tövbe diyorum. Rabbim çocuklarımıza can sağlığı versin bende 2. Düşünmüyorum hala aklımda ki tek soru ben bu bebeği nasıl büyüteceğim

Ben de hamileyken hep bi kardeşi olsun isterdim, hatta ikiz olmadığını öğrenince içim burulmuştu azıcık. 2 embriyom kaldı, onları da transfer ettiririm diyordum şimdi şu 16 günde töööövvbeee diyorum ikinci üçüncü çocuğu olanları takdir ediyorum. Kardeş çok güzel, ama biz geç yol aldık eşimle, keyif yaptık uzun süre, 10 yıllık evliyiz, yaşımız var, ikinci artık bize zor olur. Çok isterdim ama zor.

Son düzenleme:
2021 Kasım anneleri grubundanım. Her biriniz bebeklerinizi sağlıkla büyütün, kucağınıza alın inşallah.

Zamam çok çabuk geçmiş. Her bir mesaj beni geçen seneye götürüyor sanki

Kendi çapımda edindiğim deneyimleri şöyle özetlemek istiyorum.

Meme çatlağı için lanolin krem. Pişik için hakiki zeytinyağı çok iyi geliyor.

Özellikle gece sağımı sütü çok arttırır. İlk zamanlarda ben de emzirme sonrası sağım yapıyordum. Sonra işyerinde yapmaya başladım. Sağdığım sütü bibron ile vermedim. Emzirme danışmanım biberon ve emziğin meme reddi yaptığını söylemişti. Çünkü meme emerken çıj kas çalışırken biberonla süt iömek oldukça zahmetsizmiş. Bebek ona alışırmış, akıllı bıdıklar

Hamileliğin ilk üç ayı dördüncü trimester diye geçiyor. Bebek halen kendini sizin karnınızda sanıyor. Bu yüzden hep memede olmak ister normal. Lohusanın yaka iğnesidir bebişler Ben Ege'yi halen memede uyutuyorum.

Süt arttırıcı olarak Solgar Brewer's Yeast kullandım. Halen zaman zaman azaldığında kullanırım ama bu noktada belirleyici olan çok su içmeniz. Anne çayları ve içeceklerine paralar vermeyin. Kilodan başka bir işe yaramadılar bende. Güzel uyku, güzel beslenme ve su eşittir iyi süt.

Her birinizi ayrı ayrı kucaklıyorum, çok sevgiler

Maşallah canım benimki bayağı düşük kilolu dogdudu için mama verin dedi doktor hem emiyor hem mama veriyorum toparlandı şükür
Massallah kuzuya canım sana birşey soracağım şimdi dikişler erimiş benim ama afedersin o bölgede tüylenme var ve nasıl temizlik yapacağımı bilemedim vajina bölgesini jilet yaptım ama o sezeryan kesik yerinin tam oralarda da var tüylenme benim o bölgeyi ne zaman alsam bilemedim

Çok çok geçmiş olsun, meme ağrıları, meme ucu hasarı çok can yakar lansinoh bol bol sür, garmastan krem de deneyebilirsin, bir de kızlar tahinin üzerindeki yağı sürüp memnun kalmışlar, ben denemedim.

Yaşadığın şehirde emzirme danışmanları varsa iletişime geçip bir iki seans alabilirsin, çok yardımları oluyor. Ya da bağlı olduğun Sağlık ocağındaki ebe ile görüş, emzirmene bi baksın. Benim de göğüs ucu yaralarım vardı, ebe baktı emzirmeme, bebe yanlış tutuyormuş, anlattı doğrusunu, aynı gün düzeldim

Artık saat kurmuyorum canım kendi acıkınca ağlayarak yalanarak uyanıyo meme emiyo ama aç kaldığı için uyumak bilmiyo bende mama veriyorum takviye.Gaz olayı başımızın belası
Harika biz sariliktan dolayi saatli gidiyoruz 2 saatte bir mesai
Peki gogusler rahat mi
Cok sertlesiyor benimkiler çekmek zorunda kalıyorum surekli
Bir de azıcık fazla uyusam tas gibi uyanıyorum akıyor

Emzik mi vereyim ay hiç de vermek istemiyorum ama son çare mecbur bi denicem ( allahım yenidoğanlar kendi kendilerine uyumazlar mıydı neden böyle oldu bu bebe
eğer seni emmesinde ve sütünde bir problem yoksa deneyebilirsin. 1 haftalıkken versek mi vermesek mi diye çok ikilemde kaldık. Emzik alan ve almayan bebeklerin karşılaştırmasını yaptık ve sonunda denedik Hala alıştırma aşamasındayız daha tam tutamıyor emziği

Canim ya benim de memeler şişti emdiginde bile tam rahatlayamiyorum. Rahatlasam bile hemen geri doluyor. Ne zaman dengeye oturuyordu hiç hatırlamıyorum. Gece bebek uyuyor ben dolgunluktan uyanıyorum.
Aynen ya fena bir durum
Mastıt olmaktan korkuyorum bende
Rahassiz ediyor bayagi
Acaba kendi büyüdükçe daha cok yiyecek gerek kalmaz mi çekmeye şimdiden buzluk doldu
Gece de biberonla veriyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…