canim belki yatagi soguk geliyordur. fon makinasiyla bir isitbyatirmadan once. benim arkadasmKızlar bana bi akıl verin bugün sabahtan beri yatağına yatıramadım hep kucakta ya da memede uyumak istiyor yatağına koyunca 1 dakka sonra başlıyor ağlamaya. Nasıl yapsam da yatağında uyusa? Böyle omurgası da bükülüyor sürekli kucakta memede durmaktan üzülüyorum. Kıyafetimi falan koydum yanına ama yok sıfır etki etti
Yaa ten tene temas kısmında çok güldümEş konusunda sizlere danışayım kızlar. Bu süreçte annem olmayınca eşim yardım etmese yapamazdım. Öncelikle hakkını yemeyeyim çok iyi çok yardımcı oluyor ama iki haftadır salonda yatıyorum. Beni iki saat uyutmak için yatak odasına yolluyor.
Kendime yeni geliyorum yeni farkettim neden salondayız yatak odasına geçeyim dedim. Suratı değişti şok oldu artık hep salonda kalacağımı mı düşünüyor anlamıyorum. O zaman ikimiz uykusuz kalırız diyorSalonda daha rahat bakarmışım. Ben mi abartıyorum beşiği yatak odasına götürdük bir gece kaldık ama istenmediğimizi hissettim salonda yatıyorum hala kızımla. Gece tek başıma bakıyorum sabah 8 de anlayışlı kocam gelip hadi sen git yat ben bakayım dedi. Ama kahvaltı hazırlıyor falan sabah görseniz çok iyi ilgili bir eş. Bebek konusunda da sizlerin anlattığınız gibi benimki de lohusaydı. Ben ilk hafta acılar içindeyim annemin kolu kırılmış ağlıyorum memelerim yara. Salona bi geliyorum eşim ten tene temas derdinde bebekle arasındaki bağ güçlenecekmiş ki normalde 6 aydan önce bebek tutamam derdi. Erkekler de lohusa oluyormuş cidden.
hadi canim bir avaz da insallah kucagina al bebeginiKızlar suyum geldi dua edin
İnşallah ama hala sancım yok. Suni verecekler galibahadi canim bir avaz da insallah kucagina al bebegini
3 cm benim de açıklığım vardı belimde ağrım da vardı ama duramayacak kadar değildim. Beni de eve gönderdiler gece uyudum normal sabahta ailecek kahvaltıya gittik yolda sancım gelmeye başladı mekana gittiğimizde dedim ki ben doğuruyorum herkes hızlı olsun hastaneye giriş yaptıktan 1 saat sonra doğum yaptımBelimde ağrı var ama kasıklarımda yok. Nst de güzel çıktı. Sürekli hareket halindeydim. Demek ki hissetmiyorum
Anlamadım kii memeyi veriyorum durabildiği kadar duruyor. Doymamıştır diye mama veriyorum mamayı verir vermez başlıyor çişini yapmayaAslında tam tersi süt emerken daha kolay yapar canimm..
Bende mamajoonun 6 ay ve üzeri emziğini vermişim yanlışlıkla hastanede fark edemedim eve gelince fark etmiştimBibsi katiyen kabul etmedi midesi bulandı öğurdu oğluşum neden anlamadım kauçuk olduğundan olabilir belkide çok beğenerek almıştım halbuki mamajoo vardi onu kullanıyor çok severek emiyor hemde
Şuan yoldayım suyum geldi mecbur gidiyorum3 cm benim de açıklığım vardı belimde ağrım da vardı ama duramayacak kadar değildim. Beni de eve gönderdiler gece uyudum normal sabahta ailecek kahvaltıya gittik yolda sancım gelmeye başladı mekana gittiğimizde dedim ki ben doğuruyorum herkes hızlı olsun hastaneye giriş yaptıktan 1 saat sonra doğum yaptım
Vallahi bende aynı soruyu sorup tövbe diyorum. Rabbim çocuklarımıza can sağlığı versin bende 2. Düşünmüyorum hala aklımda ki tek soru ben bu bebeği nasıl büyüteceğimBenimki de öyle bence merak etme mama emerken gözümün içine baka baka sesli amcalar gibi kaka yapıyorvalla diyorum bu kadar insan nasıl çocuk yapıyor bakıyor akıl alır gibi değil. İlk çocuğum ama daha tövbe ettim ikinci istemiyorum
Şimdi bana da komik geliyorYaa ten tene temas kısmında çok güldümBu adamlar bi enteresan önce anne ile bağ güçlensin de sıra onlara da gelir elbet
Daha dur canım ne çabuk tövbe ettinZamanla her şey daha güzel olacak birbirinize alışacaksınız. Evet çocuk büyütmek gerçekten çok zor ama bi gülüşlerine dünya feda ediliyor. İki bebekle çok zorlanıyoruz bazen sonra eşimle bakıyoruz ama çok güzeller diyoruz Allahım isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu. Zor ama çok keyifli bir dönem
Massallah kuzuyaMaşallah canım benimki bayağı düşük kilolu dogdudu için mama verin dedi doktor hem emiyor hem mama veriyorum toparlandı şükür
kizlar carsamba gunu sezeryan oldum ve sukurler olsun bebegimi kucagima aldim. ilk bebegim, haliyle insan ozellikle meme bakimi ve bebegin beslenmesi konusunda bilincsiz oluyor. dogumdan odaya geldikten sonra bebek hemsiresi yanima geldi. bebegi emzirmem icin guya bana yardimci olacak ya! her seyi mahvetti o an farkinda olamadim. daha hicbir sekilde bebegimi emziremedigim sol mememe zarar verdi. sut gelsin diye sivilce sikar gibi butun gucuyle sol memeye yuklenip memeyi hep sıktı tabi sut gelmedi. sag goguste denedi, ayni sekilde. o kadar canimi yakti ki. bakti mememin ucu yok, slikon uc var mi dedi. ben de var dedim. slikon uc taktirtti ve bebegi emzirdim ama gorseniz nasil aci cektim. sol meme yara olmus hemen. isin kotu tarafi kan gitti hep bebege. sag meme de cok aciyor ama bir kere kanadi. hastanede 2 gun boyunca slikonla emzirdim. hemsirenin her dedigini dogru sanan ben, tabi onun yonlendirmesiyle hareket ettim. eve geldim ve sol meme kaniyor surekli ve sag memeyi de bebegim asla almiyor, asla. slikon verince hemen aliyor. tabi bu da cok aci veriyor ve yarayi arttiriyor. lansinoh kremi boca etsem de yok yani. kizlar cok stresliyim ne yapacagim? elektrikli sagma makinesi ile sagip enjektorle veriyorum suan. yardim edin simdi bebegimin nasil memeyi tutacak? cok deniyorum ama olmuyorve sol meme yarasi nasil gececek?
Deneyince yazar mısın
Harika biz sariliktan dolayi saatli gidiyoruz 2 saatte bir mesaiArtık saat kurmuyorum canım kendi acıkınca ağlayarak yalanarak uyanıyomeme emiyo ama aç kaldığı için uyumak bilmiyo bende mama veriyorum takviye.Gaz olayı başımızın belası
eğer seni emmesinde ve sütünde bir problem yoksa deneyebilirsin. 1 haftalıkken versek mi vermesek mi diye çok ikilemde kaldık. Emzik alan ve almayan bebeklerin karşılaştırmasını yaptık ve sonunda denedikEmzik mi vereyim ay hiç de vermek istemiyorum ama son çare mecbur bi denicem( allahım yenidoğanlar kendi kendilerine uyumazlar mıydı neden böyle oldu bu bebe
Aynen ya fena bir durumCanim ya benim de memeler şişti emdiginde bile tam rahatlayamiyorum. Rahatlasam bile hemen geri doluyor. Ne zaman dengeye oturuyordu hiç hatırlamıyorum. Gece bebek uyuyor ben dolgunluktan uyanıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?