Ay şimdi elleme canim ben ellemedim korkuyorum birşey olur diye bı tarafimin dikişleri tamamen dökülmüş diğer taraf kalmış bende özel bölge temizliği yaptım ama dikişli bölgeye ulasmadim korktum dikişe zarar veririm diye bı kirkimiz çıksın bakalım ondan sonra biseyler yaparizMassallah kuzuyacanım sana birşey soracağım şimdi dikişler erimiş benim ama afedersin o bölgede tüylenme var ve nasıl temizlik yapacağımı bilemedim vajina bölgesini jilet yaptım ama o sezeryan kesik yerinin tam oralarda da var tüylenme benim o bölgeyi ne zaman alsam bilemedim
Mantıklı canım deneyeyim bicanim belki yatagi soguk geliyordur. fon makinasiyla bir isitbyatirmadan once. benim arkadasm
oyle alistirmisti
evet var. yanlis tutuyor olabilirim cunku memeyi bebegime her vermeye calistigimda panik oluyorum. ama oncesinde sol memeyi halletmem gerekiyor. surekli kanli ve dikkat ettim kan icerden geliyor, biraz korktum. pazartrsi genel cerrahi bolumune gidecegim insallahÇok çok geçmiş olsun, meme ağrıları, meme ucu hasarı çok can yakarlansinoh bol bol sür, garmastan krem de deneyebilirsin, bir de kızlar tahinin üzerindeki yağı sürüp memnun kalmışlar, ben denemedim.
Yaşadığın şehirde emzirme danışmanları varsa iletişime geçip bir iki seans alabilirsin, çok yardımları oluyor. Ya da bağlı olduğun Sağlık ocağındaki ebe ile görüş, emzirmene bi baksın. Benim de göğüs ucu yaralarım vardı, ebe baktı emzirmeme, bebe yanlış tutuyormuş, anlattı doğrusunu, aynı gün düzeldim
Sütüm az şu an arttırmak için uğraşıyorumeğer seni emmesinde ve sütünde bir problem yoksa deneyebilirsin. 1 haftalıkken versek mi vermesek mi diye çok ikilemde kaldık. Emzik alan ve almayan bebeklerin karşılaştırmasını yaptık ve sonunda denedikHala alıştırma aşamasındayız daha tam tutamıyor emziği
Benimki de uzun uzun emmiyor ama bibs tutuyoEmzik kullanan anneler, bebeğiniz hangi emziği sevdi, benim kızı henüz alıştıramadım biraz emiyor sonra düşürüyor tam alıştıramadım, memesizde uykuya dalamıyor.
hayirli olsun canimKızlar merhaba. Ben de buraya doğum yaptım demeye geldim sonunda
Plananlanan tarihten bir hafta önce geldi. Bir şey yiyemediğim mide ağrısı sandığım gün acile gidecektim serum taktırmaya nerdeyse doktoruma sordum hemen çağırdı. Meğer sancım varmış açılma başlamış apar topar yatış verdiler. 4 günlük olduk şuan ilk günler ne yapacağımı bilemedim plastik memeye yönlendirdiler. Kaç gün sütüm gelmedi plastik olmadan emmedi. Mamayı ayarlayamadık meğer yavrum aç kalıyormuş ondan sürekli uyanoyormuş. Şükür yavaş yavaş düzenimizi oturuyoruz
Hiç belli olmaz canım. Her gün bugün mü yarın mı derken son haftaya girdik. Şimdi doğuranlara bakıyorum, doğurduktan sonra da başka dertler başlıyor. Emdi mi emmedi mi kakasını yaptı mı yapmadı mısende Evaa gbi tam gununde dogurursun belli mi olur
canım çok geçmiş olsun, bebeğine Allah tez zamanda şifa versin. Acaba gece boyunca emzirdiğini sanıp bebek süt alamadı mı ki? bunu yaşayan arkadaşım vardı o öyle demişti ben emdiğini sanarken süt almamış diye. Doktorun doktorun yoğun bakımda kalmasını uygun görüp ısrar da etmesine rağmen sen nasıl çıkış yapmak için bu kadar net durabildin1 haftadır yokum buralarda kimler doğurdu, kimler Kasımın son günlerine kaldı bilmiyorum ama bebeğine kavuşan herkese hayırlı olsun. Umarım sağlıklı ve sorunsuz bir süreç geçiriyorsunuzdur.
Bizim için hastahaneden taburcu olduktan sonrası resmen kabusa dönüştüÖzellikle anlatmak istiyorum ki başına benzer bir şey gelen olursa asla geç kalmasın.
11inde doğum yaptım ve 13ünde taburcu olduk. Hastanede her şey inanılmaz güzeldi. Sezaryen olmasına rağmen hemen sütüm geldi, emzirdim. Odaya gelen emzirme danışmanı ve süreç boyunca takibimizi yapan hemşireler her defasında güzel şeyler söyledi. Oğlumun çenesi çok güçlü, güzel emiyor, ee benim sütüm güzel geliyor, sık sık emmek istediği için bolca bez kirletiyoruz derken eve gelince olanlar oldu. Taburcu olurken ki kilosu düşük (2600) olduğu için ertesi gün kontrole çağırıldık. Hastanede göğsümde rahatça uyuyan çocuk o gece doğru düzgün asla uyumadı, çok huzursuzdu. Ben de aynı konforu sağlayamadığımız için diye düşündüm. Sabaha kadar sadece 1 kez bez değiştirdik. En son bezin üstünden 5 saat geçmişti ve tek damla yoktu bezde. Yine de nasıl olsa öğleden sonra kontrolümüz var, doktora danışırım, kontrole gidene kadar zaten çoktan yapmış olur falan diye düşündüm. Kontrole gittiğimizde son bezden itibaren neredeyse 8 saat geçmişti ve 5 dk önce kontrol ederken tertemiz olan bez doktorun odasında altını açtığımız sırada açık pembe renkte görünüyordu. Bütün gece göğsümden indirmediğim, sürekli emen çocuk açlıktan dehidrasyon geçiriyordu. Aralarda süt geliyor mu diye sıkıp kontrol etmeme rağmen, gece boyunca sırayla iki göğsümü de uzun uzun emen oğlum, dokturun ifadesi ile açlıktan ölüyordu.
Hemen mama takviyesine başlamak zorunda kaldık. Hala mama destekli devam ediyoruz tabi.. o gece hem dehidrasyon hem sarılık sebebiyle hastahanede kaldık. Orada her fırsatta emzirmeme rağmen ertesi güne kadar hala idrar çıkışı alamadık ve artık enfeksiyon yaratma ihtimali başlamıştı. Sürekli emdirmeme ve mama desteğine rağmen sonuç sebebiyle Sürekli yoğunbakıma yatırmk için çok ısrar etti doktorum. Yinede odada azıcık idrsr gördüğüm için her şeyi göze alıp çıkış sağladık.
Şuan kilo alımı var ancak 1 haftadır resmen meme savaşı veriliyor evde. .
Sancılarım 5 dakikada bire düştü. Bekliyorum şuan
Bebisle gelenle gidenle uğraşmaktan buraları unutmuşumKuzum sen zorlu bir süreç geçirmiştin erken doğumdan ötürü. İnş bebiş de sen de iyisinizdir? Bu yazdığından sonra bir şey yazmadın hiç
Evaante cim tam doğum tarhini bilmiyorum ama uykusuzuykulu doğurmuştu. İstersen ekim diye not düşerek doğurduğunu anlıcamız şekilde güncelle tabloda ne dersin?
Evaante bu arada sen nasılsın biraz sessizleştin, yoksa bebiş mi yokluyor seni
ay hadi inşallah tek avaz'da kucağına alırsınSancılarım 5 dakikada bire düştü. Bekliyorum şuan
Kolay geçsin inşallahSancılarım 5 dakikada bire düştü. Bekliyorum şuan
ay seni de dört gözle bekliyorum. İnşallah açılma başlamıştıray hadi inşallah tek avaz'da kucağına alırsınmuayene ettiler mi açıklığında ilerleme var mı? bende erken yatmıştım, bel ağrısıyla uyandım 3 buçuk saattir evde yürüyorum belim kasıklarım ağrıyor bi türlü geçmedi. Uzansam bel ağrım artıyor otursam iki dakika rahatım sonra ağrım yine başlıyor. açılmamı oluyor ki acaba
dua et inşallah yaKolay geçsin inşallah
ay seni de dört gözle bekliyorum. İnşallah açılma başlamıştır
İnşallah bir an önce sağlıkla başlar doğumlarımız, sağlıkla da yavrularımızı kucaklarımıza alırız.dua et inşallah yasuni almak istemiyorum çünkü biraz korkuyorum
inşallah canım çok teşekkürlerİnşallah bir an önce sağlıkla başlar doğumlarımız, sağlıkla da yavrularımızı kucaklarımıza alırız.
Hiç korkma suniden de. Çevremde suni alıp 1 saatte doğuran da var, suni alıp 15 saat bekleyen de var. O da çok kişisel bence. Tabii ki gönül doğalından yana. İnşallah en doğal şekilde doğum yaparız.
Benim de bugün yalancı kasılmalarım çok arttı. Heyecanlanıyor gibi oluyorum sonra kendimi sakinleştiriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?