- 7 Ocak 2017
- 6.320
- 4.934
- 173
- 34
Sen annenin yanında mu dogum yaptın orda kalıyosun canım benim önce annemler geldi ben 1 hafta zaten hastanedeyim büyük ogluma annemler baktı diğer hafta ben cıktım hastaneden annemler o hafta kaldı cumartesi gittiler eşim o sürede 10 gün babalık izni kullandı bide kıslık izni vardı ben kötü olunca 2 hafta da kıslık iznini kullandı eşim baktı bize pazartesi işe baslayacak baba cok destek oldu bize ben bebeğe bakarken eşim büyük oglumla ilgilendi sinemaya gittiler etkinlik yaptılar evde önce yadırgadı tabi ama sımdı iyi biliyo ki ikisini de seviyoruz yeni alıstı nereye kadar annen de kalacaksın illa ki baş edeceksin bakalım pazartesi okul da baskıyı 1 hafta ara tatildi ben götürüp getiriyorum arabayla cocukla zor olcak ama düzen oturtmam lazım bi şekilde olcak eşim sağ olsun ben ondan bu süreç de çok razı oldum Allah da razı olsun hala pansumanımı yapar iğnemi vurur evimizi siler süpürür kuş sütüm eksik o baktı bana cocugumuza yemeğimizi yaptıSenin nasıl gidiyor iki çocukla? Eşim artık dönün diyor ki ben de kendi evime dönmek istiyorum ama annen 1-2 hafta seninle kalacak birini bulsun dedi ama bulamıyor. Ben de düzen kurmak açısından anneme hak veriyorum çünkü eşim yoğun çalışıyor ama yok kimse dönsem mi kalsam mı muallakta hâlâ
Canım gözün aydın şükür sağ salim kavuşmuşsunKizlarrr çok memeci bir kızım var hep göğsümde. Ama o kadar güzel ki hem koynumda uyusun istiyorum. Bugün hastanede ikinci gecemiz dün gece ablamla eşim kaldılar yanımda. Tek başıma tuvalete gidip bezimi değiştiremiyordum bugün çok şükür onu da yapınca ablami eve gönderdik eşimle kaldık. Ben iki saatte bir emziriyorum eşim de alıp yatağına yatırıp alarm kuruyorbugün bir kaç kere yanlışlıkla tam meme ucumu kaptı hemen yara oldular kan oturdu mustela surup gümüş kapak taktım. Sonra kafasını elimle sabitleyip tüm kahverengi alanı ağzına sokunca daha sağlıklı emzirebildigimi farkettim. Uçları daha az acıdı. Anneliğimin ikinci gunundeyim, toplamda iki saat anca uyumusumdur ama hiç yorgun hissetmiyorum içimdeki gazlar da hala bitmedi salıp salip duruyorum odada. Ama daha büyük tuvalete çıkmadım normaldir inşallah.
Ahh canım benim yalnız bakıyorsun dimi? Nasıl zordur tahmin edebiliyorum allah sana güç kuvvet versin. Önce kayınvalidem sonra annem vardı. Bir haftadır da eşim izinli evde birlikte bakıyoruz. Gerçekten 2 kişiyken bile bişeye yetişemiyoruz yemeği genelde bebekler kucağınızda yiyoruz. Haftaya gene annem gelcek sonra kayınvalidem gidebileceği yere kadar valla destek istedik ailelerden. En azından onlar varken yemeğimiz oluyor. Sütünü kafana taktığın için de azalma yaşıyor olabilirsin. Sen elinden geleni yaptın memeden emmeselerde anne sütü alıyorlar şükür. Alamasalar da formül mamalar var hepimiz elimizden geleni yapıyoruz ama olmadığı yerde başvuracağımız mamalar var. Mama olarak ne kullanıyorsun? Bir de kızçeler 2 aylık oluyor kiloları kaç şuan?Canım benim sesim içime kaçtıhayatımda daha çok zorlandığım bi dönem olmadı. Grubun varlığını bile unuttum oysaki tarayıcımda hep açık duruyor arama sayfasına bile girmemişim demekki. Bebekler çok iyi maşallah büyüyorlar. Ben küçülüyorum. Hamile kaldığım kilonun da 5kilo altına düştüm süt sağmak verdiriyor heralde. Ya da yorgunluk Danışmanlık da aldım internette olanlardan farklı bişey duymadım boşuna param gitti emmiyorlar hala. Sütüm bu hafta bi anda azalmaya başladı hatta bir gün aniden gelmedi çok korktum kesildi diye eskisi gibi olur tekrar inşallah yetmiyor şuanda bebeklere sütüm mama takviyesiyle ilerliyoruz.
İyi olmaya çalışıyorum..
Sen nasılsın iyisindir inşallah, bebeğin nasıl?
Kuzum Pera’da da zaman zaman böyle nefes alıp verme oluyor ya da böyle Ege’ye göre daha sesli soluk alıp verme. Daha çok minikler normal bence.Anlayabiliyorum seni bir tane bebek bakmak bile o kadar zorken ki sen desteksiz bakıyorsun benim de ailem daha yeni gitti yanımdan asıl şimdi başlıyor gerçek macera ,dün gece ilk defa üçümüz kaldık bebeğimizle babası ve ben olarak ,benim birtakım sağlık sorunlarım oldu tabii yine iç kanama falan geçirdim bi hastane yatırma macerası yaşandı tedavi reddi yaptım şimdi daha iyi olmaya çalışıyorum ,ben de hamile kalma kilomun altındayım hiç kasmaya gerek yokmuş zaten veriliyormuş , Defne ve Nil’in dr gaz sancıları oluyot mu ,bşr de stres yapma sütün kesilmez ki kesilse bile mamalar var bir şekilde besleniyorlar hatta mama ile daha çabuk toparlandıkları söylenşyor ,prematüre bebeklerde önemli kriter kilo almaları benim oğlum da iyi gidiyor şimdilik bakalım ,Defne ve Nil’in nefes alışları kesil kesik mi canım doktora çok defa sorduk normal dese de kafama takılıyor bazen hırıltı gibi geliyor bazen ağzı açık uyuyor sanki nefes almakta güçlük çekiyor gibi
Benimde aynı canım bu biraz sürer daha çok emmiyolar ya.Canim ya benim de memeler şişti emdiginde bile tam rahatlayamiyorum. Rahatlasam bile hemen geri doluyor. Ne zaman dengeye oturuyordu hiç hatırlamıyorum. Gece bebek uyuyor ben dolgunluktan uyanıyorum.
Yok canım ellemem bende çok haklısın dursun öyle şimdilikAy şimdi elleme canim ben ellemedim korkuyorum birşey olur diye bı tarafimin dikişleri tamamen dökülmüş diğer taraf kalmış bende özel bölge temizliği yaptım ama dikişli bölgeye ulasmadim korktum dikişe zarar veririm diye bı kirkimiz çıksın bakalım ondan sonra biseyler yapariz
benim suyumu kendileri patlatip (5 cm iken ) suni vermeye basladilar ozaman 45 dk da 10 cm e ulasmistim .inşallah kuzum inşallah da az önce muayene etti doktor tekrar, sadece 1 cm açılmış tam 4 saat önce gelmiştim hastaneye nişan geldi diyebu kadar yavaş ilerlemeyle ben yarına anca doğrurum
Aşırı rahatlıkmış mochi. Elektrikli pompayı kutuladım kaldırdım o kadar diyim.Ben de mochi’ye başlayacağım. Bi memeden emzirdim, diğerine geçeceğim zaman hep sütyenin ıslandığını fark ediyorum, gümüş kapağa rağmen, akıyor demek ki, ziyan olmaması adına mochi de emzirme anı için ideal.
Benimkilerde sağmazsam taş gibi oluyor canm tam boşaltamıyor, prematüre olduğu için çene kasları pek güçlü değilHarika biz sariliktan dolayi saatli gidiyoruz 2 saatte bir mesai
Peki gogusler rahat mi
Cok sertlesiyor benimkiler çekmek zorunda kalıyorum surekli
Bir de azıcık fazla uyusam tas gibi uyanıyorum akıyor
evet canım hala sancılardayım ama açılma olmuyor bedenimde hal kalmadıGözün aydın olsun bize de böyle doğum nasip olsun canım
Pasha22 sancılardaymışsın inş hızlı ve sağlıklı bir doğum yaşarsın
inşallah amin, bi o doğumhaneye girebilseydimRabbim kolay doğumlar nasip etsinBir avazda kurtul inşallah
evet canım hala sancılardayım ama açılma olmuyor bedenimde hal kalmadı
o acı normal çektiğin sancıdan fazla mı? nasıl bu kadar kısa sürede 10 a ulaşılabiliyor. Tabi suni vermeden epidural olmuşsundur dimi,benim suyumu kendileri patlatip (5 cm iken ) suni vermeye basladilar ozaman 45 dk da 10 cm e ulasmistim .
Kuzum Allah razı olsun saatlerdir hastane odasında kıvranıp duruyorum her yüksek sancımda akıntı/kanama oluyor doktor normal devam diyor iki üç saat önce 1 cm di açılma birazdan yine gelip bakar doktorCanım sağlıklı bir doğum diliyorum sana. Dualarım seninle. Sen ve bebek için en doğrusu nasılsa öyle olsunİnşallah açılman başlayacaktır.
Ay inşallah bir avazda doğurursun canım dualarımız seninleKuzum Allah razı olsun saatlerdir hastane odasında kıvranıp duruyorum her yüksek sancımda akıntı/kanama oluyor doktor normal devam diyor iki üç saat önce 1 cm di açılma birazdan yine gelip bakar doktor
amin inşallah inşallah, dua ette açılmam olsun, çok yoruldumAy inşallah bir avazda doğurursun canım dualarımız seninle
Ay canim sen de cok cektin neyse sonun selqmet olsunamin inşallah inşallah, dua ette açılmam olsun, çok yoruldum
Ah kuzumm dualarım seninle bir an evvel sağlıkla doğur inşallahamin inşallah inşallah, dua ette açılmam olsun, çok yoruldum
bu kadar acının sonunda sezeryana dönerse asıl acı benim için odurAy canim sen de cok cektin neyse sonun selqmet olsun
ay kuzum Allah razı olsun inşallah ben de bir an evvel sağlıcakla alırım da emzirme safasına geçerim.Ah kuzumm dualarım seninle bir an evvel sağlıkla doğur inşallah
Ya zorluklarına rağmen yime de güzel bir doğum olmuş canım. Çok sevindim senin adına. Sağlıklı, mutlu bir ömür diliyorum yavruna.Günaydın Hanımlar.Mutlu Pazarlar.
Bebeğimi kucağıma aldım çok şükür.
Dün gece saat 3 gibi sancılar başladı. Sabahtan da felaket baş ağrım vardı zaten.Hiç beklemiyordum hani ay sonuna doğru olur diye. Baktım şiddetleniyor dakika tuttum 12 dakika da 3 kere sancı giriyor o arada suyum gelmeye başladı işte 3 iç çamaşırı değiştim sonra yatak biraz ıslanınca 4:30 da doktoru aradım 2 saat kadar bekle sancın sıklaşırsa gel dedi. Bekledim saat 7:30 gibi hastahaneye geldik Muayenede açıklık 3-4 cm ben diyordum 6 cm olmuştur. Nerde...Çünkü yoğundu ağrı. Neyse suyum geldi diye yatışım yapıldı. 8:30-12:45 e kadar anca açıldım 9 cm ile doğuma aldı Doktor. Öncesinde ne yediysem istifra ettiğim ve yoğun sancı nedeniyle gücüm yetmedi. Ikınma yarım kaldı doğumda. Bu da hafif zede ve sıyrık oluşturmuş. Tam ıkınamadığım için 3 dikiş attı doktorum. Ne olur ne olmaz diye. Bebeğim geldi 3.900 gr 53 cm
Eşime, annem, kardeşime haber verildi yarım saat sonra odaya geçip Bebeğimi emzirdim.Çok şükür hemen toparlandım. Ziyarete gelenler kız sen mi doğum yaptın diyorlar bana.Gelin bide bana sorun Çok şükür kızımda bende iyiyiz. Darısı bekleyenlerin başına.İyiki varsınız kızlarr. Bİraz karışık yazmış olabilirim affola.
Canım malum benim doğum tecrübem yok ama söylenilene göre böyle hastane ortamı, uzun saatler açılmayı beklemek vs. gerilimi artırıyormuş, o da açılmayı iyice zorlaştırıyormuş. Ne kadar yapabilirsin bilmiyorum, söylemesi kolay belki dışardan lütfen kendini sakinleştirmeye, bebeğinle konuşup onu da korkmaması için sakinleştirmeye çalış. Gözlerini kapat ve bebeğini kucağına aldığın anı hayal et.ay kuzum Allah razı olsun inşallah ben de bir an evvel sağlıcakla alırım da emzirme safasına geçerim.
Müzik dinleyebileceğin bir ortam mı? Spotify’dan sevdiğin şarkıları açıp dans etmeye çalışsan? Hafif kalça ve bel hareketleri iyi gelebilir belki.ay kuzum Allah razı olsun inşallah ben de bir an evvel sağlıcakla alırım da emzirme safasına geçerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?