Allahım sen yardım et, yol gösterevet cnm epidural alali baya olmustu ama sol tarafi hissetmeue baslamistm. sag tarafim iyiydi. birde benim suyumu 5 cm ken patlatmisti dr . belki o nedenle suni cabuk etki etti.
gecmis olsun kuzumCanım uykusuzu pigmenti bir de kendimi tabloya işledim sabah bebisi uyutup forumda dolandımalıştık birbirimize bol bol emişiyoruz. Tam kocamı doğurmuşum kan grubu da kocamla aynı kan uyuşmazlığı var aramizda. O yüzden sarilik değeri 12 sınırda çıktı bir gece daha yatacağiz fototerapi alacağız
benim annem yanimda oldugu halde ikinci hafta da anca kendime geldim.Canım annem yanıma gelmişti ama 5 gün kalabildi işi dolayısıyla ben de sezeryan olunca dönerken onunla birlikte geldim evine. Normalde 15-20 gün diye konuştuk ama annem düzen kurana kadar yanımda 1-2 hafta kalacak birini bulamıyoruz diye bari 40 nız çıksın öyle gidin dedi çünkü eşim yoğun çalışıyor, kızım kolik ve geceleri uyuyamıyoruz, gündüz de oğlan uyumuyor bir de kıskançlık yapıyor, tek başına şimdilik yapamazsın dedi ama ben de bilmiyorum açıkçası çünkü 40 ta da dönünce şu an ki şeyler devam ediyor olacak ama Allah var annem çok yardımcı dün gece kızım 6 ya kadar uyumadı bir ben bir annem baktık evde olsam eşim de yardım ederdi ama sabah çalışacağı için her seferinde kalkabilir miydi bilmiyorum. Bir de gündüz oğlumu oyalıyorlar evde kimse olmayacak, yemek temizlik derdi de yok ama dediğin gibi eninde sonunda döneceğiz fakat iki çocukla hemen düzeni nasıl kuracağım bilmiyorum o yüzden şimdi mi dönsem yoksa 40 ı mı beklesem bilmiyorum
hayirli olsun canimKızlar doğurdum ama ömrümden ömür gitti. Sezeryanla doğum detaylarını sonradan anlatırım şu anda emiyor
ben emzirme + mama devam ediyorum.Kizlar emzirme durumlarinjz nasil?
Sukur olsun artik sagmiyorum ben iki gogsumu de emziriyorum, bolca geliyor.
Şu gumus kapaklar sayesinde de ne kreme ne pede ihtiyacm olmadi.
masallahin var kuzumAllahım sen yardım et, yol göstereşim diyor ki bu kadar sancı çekerken hala mesaj atıyorsun
Cok tesekkurler gece 3te sancilarim başladıkolay bir dogum olsun insallah
Benim azaldıKizlar emzirme durumlarinjz nasil?
Sukur olsun artik sagmiyorum ben iki gogsumu de emziriyorum, bolca geliyor.
Şu gumus kapaklar sayesinde de ne kreme ne pede ihtiyacm olmadi.
Canım teşekkürler sağdıkça daha çoğalıyor o yüzden elle lavaboya sağmaya başladım. Tabi mecbur kalırsam sağarım hemen.
Kendini hazır hissettiğinde dön enin de sonunda sana kalacak öyle yada böyle baş etmeyi öğreneceksin illa ki alısacaklar piskolojik olarak kendini iyi hissetmek önemli bu işin baska çaresi yok ben de pazartesi yanlızım eşim işe baslayacak cocuk okula gidecek alsam 5 de almaya yine ben gıdıcem bi sekılde ayarlıycam olcak oturacak yani yapacak bısey yok hafta sonu eşim yapacak yine temizlik aksamları da yemek yaparım 3 gün yeriz sonra yapabılırsen kolay bısey yaparsın yapamazsan ben gelince yaparım der yazık o iyi oldukca ben de elimden geldiği kadar cabalayıp yapmaya calısırım tabi bu zamanlar geçici illa ki büyüyceklerCanım annem yanıma gelmişti ama 5 gün kalabildi işi dolayısıyla ben de sezeryan olunca dönerken onunla birlikte geldim evine. Normalde 15-20 gün diye konuştuk ama annem düzen kurana kadar yanımda 1-2 hafta kalacak birini bulamıyoruz diye bari 40 nız çıksın öyle gidin dedi çünkü eşim yoğun çalışıyor, kızım kolik ve geceleri uyuyamıyoruz, gündüz de oğlan uyumuyor bir de kıskançlık yapıyor, tek başına şimdilik yapamazsın dedi ama ben de bilmiyorum açıkçası çünkü 40 ta da dönünce şu an ki şeyler devam ediyor olacak ama Allah var annem çok yardımcı dün gece kızım 6 ya kadar uyumadı bir ben bir annem baktık evde olsam eşim de yardım ederdi ama sabah çalışacağı için her seferinde kalkabilir miydi bilmiyorum. Bir de gündüz oğlumu oyalıyorlar evde kimse olmayacak, yemek temizlik derdi de yok ama dediğin gibi eninde sonunda döneceğiz fakat iki çocukla hemen düzeni nasıl kuracağım bilmiyorum o yüzden şimdi mi dönsem yoksa 40 ı mı beklesem bilmiyorum
Canım sancı geldiğinde burnundan nefes alıp ağzından üfle bağırarak enerjini harcama sakınAllahım sen yardım et, yol göstereşim diyor ki bu kadar sancı çekerken hala mesaj atıyorsun
Eşim özlediği için gelin diyor ama benim ve çocukların zorluk çekme ihtimalimize karşı ısrar etmiyor ama gitmemiz taraftarıgecmis olsun kuzum
sabaha hicbirseyiniz kalmaz dgeeri cok duser
benim annem yanimda oldugu halde ikinci hafta da anca kendime geldim.
bence 40 a kadar annenle kal, esin icinde bir mahsuru yoksa. buyuk cocugun icinde daha iyi olur. sende bebiste kendinizi toparlarsiniz 40 a kadar .
hayirli olsun canim
anali babali saglikli bir omru olsun yavrunun
ben emzirme + mama devam ediyorum.
Meme de cabucak uyuyor. o yuzden emzirme sonralari gunde 3-4 kez sagim da yapiyorum 15-20 dk ki meme daha cok sur uretsin diye.
gumus kapak benide kurtardi ya. aldigim kremler ve gogus pedleri duruyor yerlerinde. ilk bir kac gun tahin yagi kullanmistim o kadar
hemşire de öyle söyledi, teşekkür ederim başka önerin varsa seve seve dinlerimCanım sancı geldiğinde burnundan nefes alıp ağzından üfle bağırarak enerjini harcama sakın
Canım aynen bende öyle çok kötüydü, spinali hissettim komple uyuttular. Çıkınca tele bile bakamadım ağrıdanAy millet sezeryandan cikinca hemen buralwra yazabiliyo benim agrim coktu ben niye bu kadar sarsildim acaba.
Gozunaydin canim masallah size.
Canım baya eğil kalk hareketi yap sancı geldiğinde eşin beline masaj yapsın,sıcak su imkanın varsa bi havluyu ıslat sıcak suyla beline koy veya duşa girebilirsen bel kısmına sıcak su tut, elinden geldiğince yürü,Benim sabah 9.30 da suyum gelmesiyle doğumum başlamıştı hastaneye gittiğimde 1 cm açıklık vardı ama sancım falan yoktu,yürüdükce sancım oldu fakat açılmam sıkıntılıydı çok sancılı halimde 2 cm açılma vardı anca,bunları yaptım ve 1 cm içinde tam açılmaya ulaşığ hemen normal doğuma alındım, akşam 8.30 da doğurdumhemşire de öyle söyledi, teşekkür ederim başka önerin varsa seve seve dinlerim
Haklısın canım bir 3 hafta daha burada kalmak istemiyorum aslına bakarsan. İlk zamanlar çok zorlanacağız ama yapacak bir şey yok. Allah'tan eşim ev sorumluluklarını yapıyor çocukların bakımında da üzerine düşeni yapıyor. Ben bu durumda yavaş yavaş evime geçeyim artıkKendini hazır hissettiğinde dön enin de sonunda sana kalacak öyle yada böyle baş etmeyi öğreneceksin illa ki alısacaklar piskolojik olarak kendini iyi hissetmek önemli bu işin baska çaresi yok ben de pazartesi yanlızım eşim işe baslayacak cocuk okula gidecek alsam 5 de almaya yine ben gıdıcem bi sekılde ayarlıycam olcak oturacak yani yapacak bısey yok hafta sonu eşim yapacak yine temizlik aksamları da yemek yaparım 3 gün yeriz sonra yapabılırsen kolay bısey yaparsın yapamazsan ben gelince yaparım der yazık o iyi oldukca ben de elimden geldiği kadar cabalayıp yapmaya calısırım tabi bu zamanlar geçici illa ki büyüyceklerbiz yine her işimizi dört dörtlük yapıcaz Allah ın izniyle
Canım uyuşukluk birkaç saat devam ediyor ya o arada yazilabiliyor. Ben en azından o arada yazabilmistim. Sonra uyuşukluk geçince cin carpmisa döndümAy millet sezeryandan cikinca hemen buralwra yazabiliyo benim agrim coktu ben niye bu kadar sarsildim acaba.
Gozunaydin canim masallah size.
Allah analı babalı büyütsün gözünüz aydınKızlar doğurdum ama ömrümden ömür gitti. Sezeryanla doğum detaylarını sonradan anlatırım şu anda emiyor
Ben de öyleydim ya sancı aralarinda burda geziyodumAllahım sen yardım et, yol göstereşim diyor ki bu kadar sancı çekerken hala mesaj atıyorsun
Allah'tan farkedip kan aldı doktor evde değeri yükselip geri gelirdik yoksa tedavisi daha uzun sürerdi şimdi başlamadan bitecek inşallahgecmis olsun kuzum
sabaha hicbirseyiniz kalmaz dgeeri cok duser
Ben de sancıları böyle atlattim canım geleceğini anladığım an burundan derin nefes aldım uzun uzun üfleyerek verdim. Hatta alışkanlık oldu şimdi dikiş yerim aciyinca da aynı şekilde nefes alıp veriyorumhemşire de öyle söyledi, teşekkür ederim başka önerin varsa seve seve dinlerim
oy masallahCok tesekkurler gece 3te sancilarim başladı
Öğlen 12.30'da doğum yaptım
İkinci dogumumdu güzel geçti çok şükür ☺
Esin yardimciysa dedigin gibi neden olmasinHaklısın canım bir 3 hafta daha burada kalmak istemiyorum aslına bakarsan. İlk zamanlar çok zorlanacağız ama yapacak bir şey yok. Allah'tan eşim ev sorumluluklarını yapıyor çocukların bakımında da üzerine düşeni yapıyor. Ben bu durumda yavaş yavaş evime geçeyim artık
Yalniz degilsin canim .Kızlar bir yandan da kendimi depresyonda hissediyorum ben aslında. Zaten benim psikotik depresyon tanım var ergenlik ve üniversite zamanlarımdan yoğun bir tedavi sürecim oldu. Şimdi de annem canlan artık falan deyince bir farkındalık geldi. Yaşayan ölü gibiyim doğumdan beri. Çocukların günlük bakımları ve oğlumla bir iki oyun oynamak dışında onlarla pek ilgilenmiyorum ve başka bir şey de yapmıyorum. Sürekli uyumak ve yataktan çıkmamak istiyorum. Kızıma oğlumda hissettiğim o yoğun duyguları hissetmiyorum ve tam bağ kuramadım gibi sanki bu yüzden suçluluk da duyuyorum. Çok şey yapasım var ama enerjim ve isteğim yok. Dediğim gibi sonsuza kadar yatağımda kalıp arada uyumak arada telefonla ilgilenmek falan istiyorum sadece. Aşmam lazım bunu biliyorum ama içimden gelmiyor ve annemin dediği gibi canlanamıyorum çünkü öyle hissetmiyorum
Aynen , hem zaten isik tedavisinden sonra gorceksin istahi daha cok acilcakBen de öyleydim ya sancı aralarinda burda geziyoduminşallah her şey istediğin gibi olur kuzum herkesin doğum hikayesi çok çok farklı
Allah'tan farkedip kan aldı doktor evde değeri yükselip geri gelirdik yoksa tedavisi daha uzun sürerdi şimdi başlamadan bitecek inşallah
Ben de sancıları böyle atlattim canım geleceğini anladığım an burundan derin nefes aldım uzun uzun üfleyerek verdim. Hatta alışkanlık oldu şimdi dikiş yerim aciyinca da aynı şekilde nefes alıp veriyorum
Yediklerin onemli canim ve bol su ic. Ben bestlak da kullaniyorumBenim azaldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?