- 25 Kasım 2020
- 3.123
- En iyi cevaplar
- 1
- 4.460
- 83
Ben de 2 3 gün önceye kadar öyleydim yatakta kalıp uyumak ve hiç bir şey yapmak istemiyordum. İnanılmaz karamsarlık ve mutsuzluk vardı kızımı çok seviyorum onunla ilgilenmek istiyorum ama sanki hayatım bitmiş gibi hissediyordum. Bir iki gündür ama daha iyiyim arada gene depresif düşünceler geliyor ama biraz daha canlandım diyebilirim. Ben de depresyon tedavisi gördüm ve bizim gibi olanlar lohusa depresyonuna daha yatkın oluyor malesefKızlar bir yandan da kendimi depresyonda hissediyorum ben aslında. Zaten benim psikotik depresyon tanım var ergenlik ve üniversite zamanlarımdan yoğun bir tedavi sürecim oldu. Şimdi de annem canlan artık falan deyince bir farkındalık geldi. Yaşayan ölü gibiyim doğumdan beri. Çocukların günlük bakımları ve oğlumla bir iki oyun oynamak dışında onlarla pek ilgilenmiyorum ve başka bir şey de yapmıyorum. Sürekli uyumak ve yataktan çıkmamak istiyorum. Kızıma oğlumda hissettiğim o yoğun duyguları hissetmiyorum ve tam bağ kuramadım gibi sanki bu yüzden suçluluk da duyuyorum. Çok şey yapasım var ama enerjim ve isteğim yok. Dediğim gibi sonsuza kadar yatağımda kalıp arada uyumak arada telefonla ilgilenmek falan istiyorum sadece. Aşmam lazım bunu biliyorum ama içimden gelmiyor ve annemin dediği gibi canlanamıyorum çünkü öyle hissetmiyorum
Ben hiç uyuyamıyorumoy masallah
allah saglikli anali babali bir omur nasip etsin yavruna
Esin yardimciysa dedigin gibi neden olmasinben cok yogun calisiyor deyince belki ev ile ilgilenecek zamani kalmiyordur diye dusundum.
Yalniz degilsin canim .
Ben de surekli ne kadsr emdi, kac bez cikti, kaci kakali cisli fln diye takip etmekten sanki kendimi gorevde gibi hissediyorum.
Biraz akisina birakmam lazm.
Bugun bende normal uyudugum duzenden daha fazla uyudum, annem ilgilendi hep, uyandigim da sucluluk hissettim ama dinlendigim icinde mutluydum.
Karmakarisik duygular icindeyiz.
Yulafı sütle mi yapıyorsun ben gaz yapar diye çekiniyorum açıkcasıben sabahlari yulaf yemeye basladim. sagdigim da bir 10-15 cc daha fazla sut almaya basladim.
komposto zaten iciyorum hergun yarim
lt fln .
Benim de ikiz yaa rahim daha geç toparlanabiliyormuş acaba onunla ilgili mi diye düşündüm. Bu hafta çocukların kontrolleri var haftaya bana sıra gelecek inşallahBana doktorum 40 kınana kadar devam edecek dedi sonra ara ara da olmaya devam edebilir dedi. Ama ben normal doğum yaptım. Rahim kendisini toplaya kadar devam edecek
Canım içtiğim sulara bestlak damlatiyorum sabahları kahvaltida humana içiyorum. Öğlen ve akşam yemeklerinde komposto veriyor hastane. Bir de o bahsettiğim içecekleri içtim güzel süt yaptı. Süt miktarının yanında sütün kalitesi de çok önemli aslında içeriği zenginleştirmek lazımAy işte ziyaretçi gibi ziyaretçi di miben kendime hiç süt artırıcı bir destek almadım yaa, alsam mı acaba ben de kararsızım
Canim benimde 30 gun oldu ama yaklasik 15 gundur kesildi kanamam bende yarin gidip muayene olacagim doktora. Rahim kendini topladimi toplamadi mi niye kesildi kanamam bunlari bi gosterecem. Bide idrarimda yanma var test vericem bakalim. Kanama olsa bi dert olmasa bi dertKızlar dün 40’ımız çıktı yakın zamanda doktor kontrolüm var gidicem ama benim akıntım hala kesilmediBazen 3-4 gün bişey olmuyor ya da sarımsı bir akıntı oluyor bazen de tekrar kırmızıya dönüyor. Öyle yoğun bir kanama şeklinde değil lekelenme ama hala devam etmesi normal mi kafama takılıyor bir süredir.
Bizimki 25 gunlukten sonra uzun sureli uyanik kalmaya basladi canim mesela 2 saat uyanik kalabiliyo artik ama yarisi aglamali kucakli felanBebekleriniz kaç saat uyanık kalıyor. Benim bebeğim bazen saatlerce uyanık duruyor normal mi yolda kolik olma adayı mı anlamaya çalışıyorum
Benim sıpa daha 15 günlük 3-4 gündür elinden gelse devlet memuru gibi sabah 7 de kalkıp akşam alemlere akıp sabah karşı uyuyacakBizimki 25 gunlukten sonra uzun sureli uyanik kalmaya basladi canim mesela 2 saat uyanik kalabiliyo artik ama yarisi aglamali kucakli felan
Sari renk ve taneli. Meger anne sutu emen bebekte olurmus ve normalmjs canimAçık kahve dediğin turuncu gibi mi
Aynen ben de oyleyim idrqr yaparken agri oluyo yanma yok ama kotu bi agri var. Bu hafta ilk muayenem olacak. Ozellikle sezeryan sonrasi idrar enfeksiyonu riski cok olurmusCanim benimde 30 gun oldu ama yaklasik 15 gundur kesildi kanamam bende yarin gidip muayene olacagim doktora. Rahim kendini topladimi toplamadi mi niye kesildi kanamam bunlari bi gosterecem. Bide idrarimda yanma var test vericem bakalim. Kanama olsa bi dert olmasa bi dert
Neden uyumuyo acaba canim? Senin izlemin nedir? Benim ilk bebegimde sut yetersiz gelmisti ve mqma vermemekte israrliydim. O surecte uykusu cok kisa suruyordu. Veya ortaminizda ses gurultu mu var vs. ?Uykusuzluk zor gercekten.Ben hiç uyuyamıyorumkızım babasında bile 10 dakika duruyor uyusam her şey daha iyi olacak ama olmuyor
Seni cok iyi anliyorum. Gercekten cok zor annenin yerini hicbir sey tutmuyo onlarij verdigi destek sicaklik herseye bedel. Ay zaten duygusalim bu aralar.İki üç gündür giremiyorum yoğunluktan. Bebeğin kurbanını kestirdik köyde yemek verdik . Oradan annemi evine bıraktık. Dün akşam üzeri eve geldik . Çok gergin ve yalnız hissediyorum. Annem 1 ay kaldı yanımda gidince ev bomboş oldu
Ben de bol su , bestlak damla, komposto, corbalar vb ile sut kalitemi iyi tutmaya calisiyorum. Gazli icecek ve asitli meyvelerden kaciyorum. Kahve icmeyi ozledm onu da icmiyorumCanım içtiğim sulara bestlak damlatiyorum sabahları kahvaltida humana içiyorum. Öğlen ve akşam yemeklerinde komposto veriyor hastane. Bir de o bahsettiğim içecekleri içtim güzel süt yaptı. Süt miktarının yanında sütün kalitesi de çok önemli aslında içeriği zenginleştirmek lazım
Canim doydugunu anlaman ciş sayisi kaka sayisi ile mumkun.Doktor oyle dedi. Bir de emerken yutkunma sesi geliyor mu. Ben birakmasina yakin agzina baktigimda kenarda süt göruyorum. Demek ki sut yeterli miktarda geliyo :)Aslında su gumus kapaklar sırf ped kullanmamak için bile alınır
Ben hem emziriyorum hem sagip veriyorum
Emzirdigimde 5. Dakika da max uykuya daldığı icin hic doğduğundan emin olamıyorum
Uyuyor ama benim kucağımda uyumak istiyorNeden uyumuyo acaba canim? Senin izlemin nedir? Benim ilk bebegimde sut yetersiz gelmisti ve mqma vermemekte israrliydim. O surecte uykusu cok kisa suruyordu. Veya ortaminizda ses gurultu mu var vs. ?Uykusuzluk zor gercekten.
Umarım en kısa sürede atlatırız. Bende acayip sinir var. Eşime çatıp duruyorumSeni cok iyi anliyorum. Gercekten cok zor annenin yerini hicbir sey tutmuyo onlarij verdigi destek sicaklik herseye bedel. Ay zaten duygusalim bu aralar.Bende lohusalik duygusalligi var 2 gundur. Sizde psikoloji ne alemde? Buna raziyim yeter ki asabiyet olmasin :))
Ben de kızımı seviyorum ama oğlum ilk olduğu için ve planlı hamilelik olduğu için sanırım oldukça hevesli ve sakindim. Şimdi ise öyle hissetmiyorum ve bazı şeyler yoruyor beni ve bir tık sinirli ve boş vermiş bir haldeyim ama düzelecek bir şekilde. Evet hatta ilk lohusalığımda depresyon geçmişimden dolayı beklemiştim ama olmamıştı bunda oldu biraz sanırım neyse ki şiddeti fazla değil, belki de evden ve eşimden uzakta olduğum için oldu. Geçer en kısa zamanda bende de inşallahBen de 2 3 gün önceye kadar öyleydim yatakta kalıp uyumak ve hiç bir şey yapmak istemiyordum. İnanılmaz karamsarlık ve mutsuzluk vardı kızımı çok seviyorum onunla ilgilenmek istiyorum ama sanki hayatım bitmiş gibi hissediyordum. Bir iki gündür ama daha iyiyim arada gene depresif düşünceler geliyor ama biraz daha canlandım diyebilirim. Ben de depresyon tedavisi gördüm ve bizim gibi olanlar lohusa depresyonuna daha yatkın oluyor malesefzamanla alışıp daha iyi olacağız umarım kızım hep kucakta durmak istiyor o yüzden duşa bile giremiyorum doğru düzgün, ev dağılıyor toplayamıyorum biraz çaresiz hissediyorum açıkcası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?