2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Çok geçmiş olsun canm zor olmuş cidden. Bende 2 gün gaz çıkaramadım perisan oldum. Doktordan lavman istedim onun sayesinde o gece rahatladım. Sonra malesef tekrar gaz doluyorsun diğer güne ama yavaş yavaş azalıyor geciyor

sana yazdikdan kisa sure sonra bende dogum yaptim. gumus kapak kullaniyorum cok memnunum bende.
Balmumu gogus ucunu ilk defa duyuyorum ama ise yaramasina cok sevindim
Bu dediğim yeni çıkmış sanrm piyasaya. Ama kim yaptıysa Allah razı olsun dedim seninde gözün aydın canm sağlıkla büyütün insallah

Çok geçmiş olsun canım. Zor olmuş gerçekten ama inan ki geçiyor birkaç güne. Kendini üzme hiç. Böyle durumlarda hep iyi ki sezaryen var diyorum. Bebeğin sağlıkla kucağında ya önemli olan o. Sezaryen için önerim bol bol yürüyüş, bol su tüket.Tez zamanda iyilesirsin inşallah

Canim doydugunu anlaman ciş sayisi kaka sayisi ile mumkun.Doktor oyle dedi. Bir de emerken yutkunma sesi geliyor mu. Ben birakmasina yakin agzina baktigimda kenarda süt göruyorum. Demek ki sut yeterli miktarda geliyo :)
Cis kaka baya yapiyor yarin sayayım bakalim
Hatta bugun ilk defa hatırı sayılır bir kaka yaptı hep birkaç damla birseydi oncesinde

Bebekleriniz kaç saat uyanık kalıyor. Benim bebeğim bazen saatlerce uyanık duruyor normal mi yolda kolik olma adayı mı anlamaya çalışıyorum
Benim ki en fazla yarım saat hep uyuyor uyandırsam bile memeye koyduğumda 5. Dakika da uykuya dalmış oluyor
Kolik bebekler farklıdır ama uyanik kalma süreleri uzun diyebiliyorum kendi kızımdan cok az hatta pek uyumazdi

Canim ben 3 aylik düşük yaptığımda bile 2 ay duzensizdi hep ara lekelenmeler de oldu
Bu yüzden bir sorun yoktur merak etme ama yine de doktoruna sor tabi

Benim de 2 gun once idrarimda yanma vardi baya aciyordu yaparken simdi gecti hic yok
Gunden gune toparliyoruz bence cok sukur

Bende dengesizlik var
Yani soyle ki bir an asiri asabi kızan biriyken az sonra vicdan yapıp ağlıyorum
Ama iyi idare ediyoruz ya normaldir sanirim okadari

Ben de asiri kötüydüm resmen dogrulamiyordum yardımsız bugun 8. Gun ameliyatim hafif sızlıyor onun dışında cok iyiyim sende iyi olacaksın insallah moralini yüksek tut en kötüsü gecti artik gittikce iyileşme var
Bebisler de büyüdükçe keyifli zamanlar artacak Allahin izniyle

Hastanede gögüs ucum çok yok diye hemşire silikon meme ucu yavsiye etti o şekilde emzirdim tabi direk yara oldu. O günden sonra onsuz emzirmeye çalışıyorum sürekli zaten sütüm yeni yeni gelmeye başladı ama bir kere başarabildim. Sürekli ağlıyor itiyor kendini silikon uç olmadan emmiyor bunun çözümü var mıdır ne yapacağımı bilemedim

B
BEnde yaşadım ilk haftalar sürekli rüyalarımda siyah yüzlü adam üzerime gelirken sıçrayarak uyanıyordum.ruyamda Ayetel Kürsi okuyordum.sicrayip uyandığımda okuyordum sonra eşime sarılıyordum elini tutup uyuyordum.esimin dedesine gittik bana bikac dua okudu bişey yok üzerine ağırlık çökmüş dedi o günden sonra azaldı sicramalarim.ama ilk hafta daldigim an sicriyordum.cok garipdi diğer doğumların da olmamisti.

Kesinlikle öyle dün fotoğraf cekimimiz vardı hastanede makyaj yaptım sacimi yaptılar bir kendime geldim daha sağlıklı hissettim kendimi. Üzerine hastaneden ödül yemeği gönderdiler ruh halim değişti
Evet azcık kendimize de bakmalıyız bu süreçte salt bebek odaklı olunca lohusa depresyonuna girmek işten bile olmuyor

Merhaba güzel anneler sezeryan doğum yapan annelerin tavsiyeleri nelerdir? Benim ikinci sezeryanim olacak 30 Kasım'da.fakat ilkinde spinal oldum çok panik yaptım.hemen uyuttular.genel istesem bu sefer çok mu zor ? Yaşayanların yorumlarını almak isterim.genel anestezi de çok mu agrin oluyor hemen ayilamiyor musunuz?

Tecrübeli anneler şimdi elektrikli süt sağma makinesi alacağım da Lansinoh mı Avent mi karar veremedim tecrübelerinizden hangisi daha kullanışlı
Avent aldık memnunum, lansinoh kullanmadım ama kıyaslama yapamam.

Hepsi duzelir be canim dunyaya uyum sagliyolar sikma canini
Amin canım, ağlayacak gibi oluyorum bszen. İçime atmaktan da yoruldum.

Kizlar ben simdiden sesli ortama alistiriyorum .Ani urkutecek sicratacak sesler yapmamaya gayrrt ediyoruz ama onun disinda konusmalarimiz supurge, tv vb. normal devam ediyo.
Bizde çok sakınmıyoruz sesten. Ben bazen sessizlk olması için çabalıyorum annem kızıyor, bırak sese alışsın diyor.

Üzüldüm senin adına, geçmiş oslun, Allah analı babalı büyütsün. Bundan sonrası güzel olur inşallah

Mama ile besleyen anneler kaç saatte bir kaç CC mama veriyorsunuz yenidoğana ??
İlk iki hafta en geç 3 saatte bir uyandırıyorduk. 30 ml ile başladık 60 ml ye kadar çıktık. Ayrıca anne sütü alımına göre değişiyordu mama miktarı.

Göğüs ucu kullanıyorum bende, yara olmadı çok şükür, bir defa kanadı ama geçti. Silikon uç olmadan emmiyor ama tutuş önemli galiba. Hastaneye.gittik anlattık, bebek hemşiresi geldi böyle olacak dedi hemen emmeye başladı. Eve geldik yok olmuyor. Tekrar randevu aldık danışmana, bakalım ne diyecek.

Kızlar eski rutine duyulan Özlem konusunda haklısınız, şu evde kapalı lohusa hali mahvediyor. Ben bebişi doktora götürmeler dışında güneş görmedim henüz. Ne zaman düzelir? Bebeği dışarı çıkarmak istiyorum, ama daha erken gibi. İzmir’de havalar da güzel esasında. Gündüz biri bakarken kendimi dışarı atmak istiyorum ama olmuyor niyeyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…