2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277

Çok geçmiş olsun canım, çok zor olmuş senin için, üzüldüm. Ama sonuç olarak kavuştunuz Tez zamanda toparlarsın umarım. Bir süre sonra o sezeryan ağrıları da geçer inan, benim de gaz 3 gün sonra çıktı. 5 gün de kabızlık gibi bi şey yaşadım, kabızlık değil de sanki bağırsaklarım yokmuş gibi sağlık ve kuvvet diliyorum sana, evladını bu yaşadığın sancılı doğum anlarını sana unutturacak kadar mutlu büyütürsün umarım

Annem elma ve uzum kompostosu yapmis kizlar. Sari kuru uzum var ya ondan. Gaz yapar mi o?

Komposto içiyorum kuzum ben de, pek gaz sancısı yapacağını sanmam. Hastanede de hep komposto veriyorlar ya. Elma üzüm hatta kuru incir, gün kurusu bunları karıştırıp şekersiz komposto yapsan sütüne de katkı yapar.

Canım çok sıkkın, lütfen yol gösterin. Silikon uç ile emzirebiliyorum ama onda bile çığlık atıyor zor emiyor. Emzirme hemşiresi geldi gösterdi, hiç zorlanmadan emdi ama eve geldik denedik yok olmuyor. Oturdum ağladım bugün ben kötü bir anne miyim diye. İçim hala doluyor ağlamak istiyorum. Silikon uç olmadan bir iki kere falan emdi o da bir kaç saniye sadece. Uykudan uyandığı an, çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor. Meme versek almıyor, itiyor kendini. Mama hazırlayana kadsr kıpkırmızı oluyor. Dualar ediyorum emsin diye. Silikon uç takınca bile zorla emiyor. Bestlak, süt arttırıcı çay falan içiyorum, sabahları göğüslerimin de dolduğunu hissediyorum. Sağmak bile istemiyorum artık.

Ben ilk normal doğum ikinci genel sezeryan en son sezeryan spinalde oldum 3 dogumuda yaşadım.genelde odaya çıkarken ayilmistim.agri düzeyinde değişiklik yoktu.spinal de bende heralde heyecan yaptım kastım kendimi o itiş kakışı hissederken çıkarırken bebeğimi beni uyutmuslar.bebegin doğdu sesiyle uyandım kısa süreli olmuş yani.agrimda aynıydı fakat o sağ omuz ve sağ boşluğummu desem kaburga altımı nasıl bı sanciydi yatamiyorum oturamiyirdum hemsireye dedim bana ağrı kesici bişey yap çok kötüyüm meğer o spinal olanlarda gaz sancisiymis ama inanılmazdı uyutmadi beni sabaha dek dimdik durdum gezdim merdiven çıktım ogazi çıkarabilmek için.alahtan sabaha çıkardım gazimida büyük tuvaletimide geçti.

Ben de bol su , bestlak damla, komposto, corbalar vb ile sut kalitemi iyi tutmaya calisiyorum. Gazli icecek ve asitli meyvelerden kaciyorum. Kahve icmeyi ozledm onu da icmiyorum

Ahhh filtre kahve, ahh çay kafeinsiz kahve bile içmiyorum. Bitki çaylarından nefret ederdim, günde 2 kupa kimyon çayı, 1 de rezene çayı içiyorum. Süt ürünleri zaten bana da dokunuyordu, hepten hayatımdan çıkardım. Lahana türevi sebzeler de yok Kahvaltıda 2 yumurta Tahin helvası (hiç sevmezdim)

Canım ben iki gün önce spinal anestezi ile sezaryen oldum ameliyathanede çalışanlar o kadar keyifli insanlardi ki her bebeğe kendi isimlerini göbek adı olarak koymaya çalışıyorlar telefondan müzik açıyorlar şarkı söylüyorlar espriler sakalar çok keyifli bir ameliyat geçirdim. Eşim yanimda ameliyata girdi başucumda durdu. Hatta yanımdaki hemsireden istek şarkı istedim kayahandan minnacık sevdacik diye doktorum da diyor ki bu halde olup istek şarkı isteyen sadece seni gördüm çok kısa sürdü zaten hemen odama götürdüler bebisim de muayenesini olup geldi yanıma. O an sana ne yaptıklarından ziyade bebeğinle kavuşacağın ilk anı düşün hiç stres olmazsın. Genel anestezide bebeğe narkoz geçme durumu oluyormuş doktorlar spinal öneriyorlar.

Aynen bu minnoslar bizi m sagligimizi da idare ediolar :)) hersey onlar için :)

Ah kuzum sana çok dua ettim aynı anda sancilandik sağlıkla kavusalim diye. Çok geçmiş olsun sağlıkla kavuşmuşsun zor olmuş ama mutlu sonla bitmiş. Bazen zamanı dolduğu halde gelmiyorsa bir bildiği oluyor bizim durum gibi. Ne olursa olsun o bebişi göğsümüze koyunca her şey unutuluyo.

Evet komposto iyi oluyo gercekten.Biz biraz bal katiyoruz , hakiki bal var onu karistirinca tadi iyi oluyo.Hepimize bol süt olsun insallah :)

Ay ablam benim evde armutlu ayvalı bir komposto yapmış hastaneye getirdi içine tarçın karanfil kuş üzümü koymuş şeker olarak da esmer seker sanıp dolaptaki küp şeklinde steviadan koymuş muhteşem bir kompostoydi hem şekeri de saglikli bitkisel tatlandırıcı kalorisi yok Deneyin muhtesem

Canim sanki bi an acini icimde hissettim cok gecmis olsun ama nihayetinde iyisiniz ya bu da guzel teselli. Malesef herkesin dogumj guzel gecmeyebiliyo , benim sezeryan sonrasi cektigim zorluk sebebiyle vallahi hatirlamwk istemiyorum. Bi tek bebegimin aglayip ciktigi ânı hatrlamak istiyorum.Gaz için malesef bol yuruyus baska pek oneri yok .Benim yatarken kalkarkeni agrilarim daha 7. Gunde baya azaldi yine de bitmis degil. Sabir diyeceksin canim.

Haklisin hem guzel hem zor bi sureç sabir deyip guzel seylere odaklanmaya calisacagiz mecburen. Ama aglamak istediginde agla sıkma kendini. Annenle eşinle konuş içindekini at.

Teşekkür ederim bakalım nasil yapacağım hayırlısı olsun inşallah

Valls genel olarak bakiyorum da benimki sezeryan olanlarinizin hepsine kiyasla en zor geceni olmuş. Ben ayaga kalktigimda ayagimi duz basamiyordum duz bassam dikisim yirtilacak gibiydi ve en az 4 gun her ilk ayaga kalkisimda solugum.kesiliyordu.Gaz sancim, dogumun ertesi gun gaz cikarabilmeme ragmen uzun surdu ve idrarimi hala yaparken aci cekiyorum.Dogumun 3. Gunu buyuk abdeste cikabildim afedersin ona ragmen gaz ssncilari vurup vurup durdu. Ama miyomum da alinmis.Acaba diyorum miyomumun alinmasi da mi bazi cektigim acilari. daha siddetli yasatti.
Sezeryan kotu ani olarak kalacak malesef.Tek teselli yavrumun o masum yuzu.

Mama ile besleyen anneler kaç saatte bir kaç CC mama veriyorsunuz yenidoğana ??
canim ben emzirme sonrasi 40-60 ml arasi veriyorum. sadece mama veriyorsak 80-90 ml veriyoruz
Ay ben de anlamadım ki yavruşum 6 gün küvozde kaldı bi de acaba o yüzden mi böyle düşkün oldu
bilmiyorum ki , olabilir
canim beni bebegi gosterdikten sonra uyuttular. 1 saat sonra uyandim ama bi 45 dk daha tuttular muayne fln ettile odaya almadan once
Evet komposto iyi oluyo gercekten.Biz biraz bal katiyoruz , hakiki bal var onu karistirinca tadi iyi oluyo.Hepimize bol süt olsun insallah :)
ben direk seker koyuyorum
birde sicak cay bebe biskuvi, petipor fln guzel oluyor

Ooohhh süt olsun bol bol

Evvet canım doğum oldu. Yazmıştım ama seni etiketlememisim. 3500gr doğdu.sezeryan oldu

14kasimda doğdu

Canim bende vermedim bilgileri 27 Ekim de doğum yaptım oğlum 2400 48 cm dogdu

Teşekkürler kızlar bilgiler için Evaante cimm bilgin için etiketliyorum

M Mekap canım kavuşmanıza ve sağlıklı olmanıza çok sevindim zor bir doğum olmuş maalesef ama siz iyisiniz ya önemli olan o. Ağrıların sızıların bir an evvel geçer umarım

Şifa olsun :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…